COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 980 814
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 5 760
  • София
Кантарджиев беше по Нова преди малко. Доста ядосан. В общи линии изказа и моето мнение за липсата на ваксшнационна кампания, мерки и компетентност у министъра...
В смисъл?
Професора, освен да се шегуваше за ракията, ликопена (доматките след АЗ), БЦЖ-то и киселите краставици, с какво той, лично, е допринесъл или допринася за ваксинацията? А, да, твърди, че имунитетът на преболедувалия е по-силен и доживотен. А, да, твърдеше - всъщност - той измисли, ако се не лъжа, че преболедувалите трябвало поне 6 месеца да изчакат за ваксинация, протокол, който не знам да се следва някъде на запад (или на изток).
В смисъл, че нещата които каза Сега, изразяват и моето мнение.
Вашето мнение е за уважение.
Кантарджиев и компания от декември 2020 до април 2021 имаха предостатъчно време да разстелят такава ваксинационни кампания, че ум да ти зайде. Но проспаха. Сега е лесно да се говори…. Да бяха те направили една солидна кампания

# 5 761
Кантарджиев беше по Нова преди малко. Доста ядосан. В общи линии изказа и моето мнение за липсата на ваксшнационна кампания, мерки и компетентност у министъра...

Flushed това е тъп виц, нали?
Точно той и неговата трупа, провалиха ваксинационната кампания и ръсеха какво ли не от телевизора.
Колко късопаметни са хората.

# 5 762
Да, винаги има хора, които не изграждат антитела срещу някоя болест. Аз питам за хора с антитела, както е сега с тези ковид ваксини. Защото идеята им беше превенция, т.е. не да се разболяват леко, а изобщо да не се заразяват ваксинираните, ама не стана така. Явно при старите ваксини няма толкова хора, които се разболяват въпреки ваксината. Иначе тия болести още щяха да си шетат яко сред нас.

# 5 763
  • Overijse, Belgie
Според статията https://www.rtbf.be/info/dossier/epidemie-de-coronavirus/detail_ … cines?id=10822862 2,5% от хоспитализираните в Белгия за периода от 15/2-12/7 са били напълно ваксинирани.

# 5 764
Риск за мутации има при всяко реплекиране на вируса. А той се реплекира и при неваксинирани, и при ваксинирани и при повторно боледуващи. При неваксинираните организма започва сам да произвежда антитела, та вирусът се сблъсква с антителата и при 3те типа заразени.
      Най-голяма тревога за мутации будят сред учените хората с имунна недостатъчност, които не могат с месеци да се справят със инфекцията. Но това не означава че в реала новите мутации непременно възникват при такива хора.
     В статита говорят за все по силни ваксини. Какво ще рече това? Ваксината не е антикоагулант например, на който да вдигаме дозата за по-голям ефект. Ваксината  или е добре работеща срещу даден патоген, или не е. Като не работи, се променя, (не засилва, увеличава и подобни), променя се коренно така че да подейства.

Абе уж този вирус имал слаба мутагенност. Уж нямаше да бъде като грипа... Ама в това отношение повече започна да прилича на грипа - в мутагенността, а не симптоматиката. (да не ме разбере някой погрешно).

Последна редакция: сб, 14 авг 2021, 10:04 от geizer

# 5 765
  • в страната на чудесата
За русите: ясно съм написала, че % е за PCR тестовете.
За Кира:
1. Съпоставимост с минала информация вкл в страната
2. Намаляване на грешката, внесена от пътуващи здрави
3. Според някои БАТ изпуска много случаи на ваксинирани и невакс делта, заради по-къс интервал в ГДП или по-нисък товар.
4. Какъв ти е проблемът изобщо?

1. Нищо не съпоставяш, в началото нямаше антигенни тестове
2. За пътуване в чужбина признават и антигенни тестове - например Германия.
3. Изпускаш нещо много важно - тук тестовете не са безплатни и хората предпочитат да си направят първо Антиген
4. ...но се занимавам със статистика . Твоето не в информативна извадка, а клони към манипулация.
Точно защото нямаше антигенни тестове в началото всички наблюдения са с молекулярни.
Пътуващите е по-вероятно да са здрави и избират антиген, много малко държави изискват ПСР. Затова множеството антигенни изкривяват тестваната популация в посока здрави, неконтактни. Нас ни интересуват тестващите се симптоматични и контактни като миналата година.
БАТ правеха и миналата година по същата причина, но те не влизаха в статистиката.
Разумно е да опресниш някои положения и методи, преди да правиш заключения и особено ад хоминем. Няма нищо манипулативно в статистиката. Манипулират я тези, които коментират значението на данните Simple Smile

# 5 766
  • София
Ronald, нека потребителките от Германия кажат, но мисля, че там важи препоръката за шест месеца изчакване след преболедуване.

# 5 767
Да, винаги има хора, които не изграждат антитела срещу някоя болест. Аз питам за хора с антитела, както е сега с тези ковид ваксини. Защото идеята им беше превенция, т.е. не да се разболяват леко, а изобщо да не се заразяват ваксинираните, ама не стана така. Явно при старите ваксини няма толкова хора, които се разболяват въпреки ваксината. Иначе тия болести още щяха да си шетат яко сред нас.

Е, ако беше възможно да се постигне високо ниво ваксинация преди появата на нови варианти,нямаше да се заразяват. Никой не предполагаше, че вирусът ще мутира толкова бързо. "Старите ваксини" са за различни видове вирус, които явно не се променят, или поне не с такава скорост.

Да, тези ваксини не пазят 100% и дори пазят по-малко от други за други болести. Но засега фактите са, че при условия, при които биха се заразили 100 неваксинирани, ще се заразят между 10 и 30 ваксинирани, като огромна част от тях ще го изкарат леко. Всеки решава за себе си, но за мен това е достатъчно добър шанс, за да бъде използван.

# 5 768
За русите: ясно съм написала, че % е за PCR тестовете.
За Кира:
1. Съпоставимост с минала информация вкл в страната
2. Намаляване на грешката, внесена от пътуващи здрави
3. Според някои БАТ изпуска много случаи на ваксинирани и невакс делта, заради по-къс интервал в ГДП или по-нисък товар.
4. Какъв ти е проблемът изобщо?

1. Нищо не съпоставяш, в началото нямаше антигенни тестове
2. За пътуване в чужбина признават и антигенни тестове - например Германия.
3. Изпускаш нещо много важно - тук тестовете не са безплатни и хората предпочитат да си направят първо Антиген
4. Проблеми нямам , живея си чудесно, но се занимавам със статистика . Твоето не в информативна извадка, а клони към манипулация.

За страничните реакции от ваксини можем да си изберем между тромбоза (Янсен, АЗ) и миокардити (рнк). Не стана ли ясно, че като изключим маркетинга на тези продукти всяко носи определени рискове / ползи.
Определено имам доверие на ЛЛ ( повече от 20г, отгледа и децата ми) , след като тя ми е казала че това в моята ваксина значи е.

Може някой да ми обясни каква е логиката човек да се страхува от нещо като странична реакция от ваксината, а да не го е страх, че същото това нещо, само че с поне 100 пъти по-голяма вероятност, може да му се случи при разболяване?
Ето, обяснявам ти на брат ми примерно - той няма да се разболее, защото майка ми в детството е нажилена зверски от пчели и има имунитет, който ни е предала. Размята ми интервюта на някакви откачалници. Снощи примерно на някаква работеща във Пфайзер, която казва, че състава на ваксината не е упоменат на шишенцето, че вътре имало тежки метали и животинска тъкан. И още мога да разказвам ама да не си развалям съботата.
А, и все пак имаме огромна загуба в семейството на здрав прав и млад мъж, съпруга ми.
Идиотско е, но четейки всякакъв фейк подобни хора си мислят, че не са част от масата и знаят нещо повече, нещо което се крие от нас.

# 5 769
  • Overijse, Belgie
iliana_ не разбрах връзката на имунитета с нажилването от пчели. Това някаква нова теория ли е?

# 5 770
  • При семейството си
Миналата година PCR правеха и пътуващите здрави (особено за Гърция). Многократно се коментираше в темата, че изкривяват статистиката.

# 5 771
Цитат
Мутациите на вируса не са започнали с бума на ваксините, имаше си ги още миналата година 2020, а дори и по-миналата 2019.

Така си е - мутациите обичат разпространение сред много хора. Ако се пресече това разпространение, намалява и "почвата" за мутации.

Делтата се пръкна в Индия, където има огромен брой заразени и неваксинирани.

# 5 772
аз точно вчера си играх да направя сравнение къде сме в сравнение с една година назад, именно сравнявайки само данните от PCR-тестовете, и... не, не сме хич добре като за това време на годината; вчера мернах един от учените, които следвам, който каза кратко - урокът от Израел за всички е, че короната не е победена, лятото е само въведение. Следва Зимата.

# 5 773
  • в страната на чудесата
Така е Елпис, съгласна съм. Но и сега в числото ПСР има такива на пътуващи, тъй като има държави, изискващи ПСР, а не бат.

# 5 774
  • София
Ronald, нека потребителките от Германия кажат, но мисля, че там важи препоръката за шест месеца изчакване след преболедуване.
Нека кажат, да. Не е изключено, но мисля че това си е някаква Кантарджиева БГ измислица. Точно 6 месеца, да? Имам спомен, че на запад ги чакаха 30 дни, евентуално - 2 месеца макс. И това началото, като нямаше ваксини.

Общи условия

Активация на акаунт