COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 980 724
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 6 300
  • София
Кантарджиев леко започна да променя песента за боледуването, и тъкмо призна, че при децата се разпространява повече, и после реши да не паникьосва хората и побърза да добави, че било много леко. Колко да е леко като нямаме никаква яснота какви могат да бъдат средносрочните и дългосрочните последици? И пак с тези мерки, че нашите най-хубави, че били меки и навреме. Почти ми прозвуча като един девиз на тотото преди години - с малки суми, но редовно.
Кантарджиев вместо да се появява всеки ден по ТВ, този консултант по ковид на СО, да вземе да изиска и разбере колко деца в страната, в какво състояние са в болниците, както и тези деца (в болниците) като бройка - повече, по-малко или колкото други са били спрямо предходните вълни или спрямо същата тази заболеваемост, която е в момента, отчитана в предходни месеци.

Последна редакция: пн, 16 авг 2021, 13:44 от Ronald

# 6 301
  • Насред хаоса
Кантарджиев леко започна да променя песента за боледуването, и тъкмо призна, че при децата се разпространява повече, и после реши да не паникьосва хората и побърза да добави, че било много леко. Колко да е леко като нямаме никаква яснота какви могат да бъдат средносрочните и дългосрочните последици? И пак с тези мерки, че нашите най-хубави, че били меки и навреме. Почти ми прозвуча като един девиз на тотото преди години - с малки суми, но редовно.
Кантарджиев вместо да се появява всеки ден по ТВ, този консултант по ковид на СО, да вземе да изиска и разбере колко деца в страната, в какво състояние са в болниците, както и тези деца (в болниците) като бройка повече, по-малко или колкото други са били спрямо предходните вълни или спрямо същата тази заболеваемост, която е в момента, отчитана в предходни месеци.
Отде толкова акъл? Виж, че в Приморско откриха огнище на ковид сред лагера и на края на съобщението пишеше, че децата щели да бъдат изследвани?!?!

# 6 302
  • София
Били му се обаждали пациенти с деца да го питат какво да правят, защото децата поддържали висока температура няколко дни, но за щастие бързо им минавало.

# 6 303
Защото когато вирусът се разнася сред ваксинирани, смъртността и натовареността върху болниците са по-ниски.
Аз попитах защо трябва да се разнася вирус сред децата, но отговор не получих. Най-малките нямат право да се ваксинират. Ако някой ваксиниран се зарази в ресторант може да пренесе заразата до тях.

# 6 304
  • София
Деца имали вис т няколко дни и родителите му звънели на него, а не на педиатрите на децата си? Ох Close

# 6 305
Проби от отпадни води - дава все пак информация и локализира, ако има много случаи.
https://khn.org/news/article/human-feces-disease-detection-tool-for-covid/
"Когато се открие COVID в канализацията, се тестват ученици, служители и преподаватели, което позволи на училището да идентифицира и изолира заразени лица, които все още не показват симптоми - потенциално спиране на огнища.
Програмата за тестване на UC-San Diego е сред стотиците усилия в Калифорния и нацията да превърне отпадъците в ценни здравни данни. От Фресно, Калифорния, до Портланд, Мейн, университетите, общностите и бизнеса следят човешките екскременти за признаци на COVID.
Изследователите възлагат големи надежди на този мутен нов поток от данни, който според тях може да предупреди служителите на общественото здравеопазване за тенденциите в инфекциите и не зависи от хората, които ще бъдат тествани. И тъй като хората отделят вируса в изпражненията, преди да проявят симптоми, той може да служи като система за ранно предупреждение за огнища.
Центровете за контрол и превенция на заболяванията намират практиката за толкова обещаваща, че са създали федерална база данни с проби от отпадъчни води, превръщайки необработените данни в ценна информация за местните здравни ведомства. Програмата по същество създава инструмент за обществено здраве в реално време, казват експерти, който би могъл да има редица приложения извън настоящата глобална пандемия, включително проследяване на други инфекциозни заболявания и устойчивостта на микробите към антибиотици.
„Смятаме, че това наистина може да предостави ценни данни не само за COVID, но и за много заболявания“, каза Ейми Кирби, микробиолог, ръководеща усилията на CDC."

# 6 306
Роналд, както го описваш, си е чист летен вирус и няма общо с ковид.
Категорично и аз не съм се съмнявал дори за миг, но колежка тук ме обвинява и стресира 😂
И аз го изкарах, ваксинирана съм и правих и тест - отрицателен. Мъжо не е ваксиниран и само повърна веднъж (извинявам се за подробностите).
Мисля че може да си съвсем спокоен.

# 6 307
  • На село (близо до Лондон)
Много американски фирми просто казват служителите трябва да се ваксинират до октомври- които не иска няма работа. Това е, просто капитализъм.
Мхм. Ако има действително такива, то освен че могат да си позволят да го кажат, ще трябва да могат да си позволят да си платят разходите по обезщетенията, след като неваксинираните уволнени работници ги осъдят. Капитализъм в конституционна държава.
Не се бой за тези компании и организации. Ще видиш как работниците ще се ваксинират

# 6 308
  • София
Лагерниците от Приморско се тестват по желание. И дори ако се докаже Ковид при едно дете, даже това, което е спало глава до глава с него, не е задължено да се тества, нито карантинира. Да не говорим, че в автобуса часове наред са пътували 40 деца заедно. Вие познайте дали са били с маски.
Толкоз.

# 6 309
Споко, хора. Мутации ще има за всички от сърце Simple Smile Ей ви и Ламбда
То вярно, че РНК вирусите са податливи на мутации, ама тоя е първенец петобойник.

# 6 310
  • MI
Нели, приела съм вече, че инакомислещите сме прости и глупави, крайнодесни и какви ли не още, така че няма смисъл да се повтаряш. Кой крив и кой прав, времето ще покаже.
Ето ви части, другите съм ги гледала във фейсбук и по други канали:

https://nova.bg/news/view/2021/07/26/334734/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D … 0%B8%D0%BD%D0%B8/

https://bnr.bg/post/101509959/hiladi-na-protest-vav-francia-i-it … -kovid-propuskite
Значи отразяват или не?! И защо очакваш в България да отразяват протести по света като важна новина? Според теб в Италия или Франция на кое място бяха далеч по-дълги и бих казала многобройни политически протести в България? Ще ти кажа аз - на никое. 1-2 пъти споменаха. Толкова. За КОВИД у нас - нищо.

# 6 311
  • Насред хаоса
Как така не е задължително да се изследват? Като се разбра за един с ковид във фирмата, където работи сестра ми, ги подкараха наред - от общите работници до администрацията и шефовете. И кръвни тестове, и с тампони им правеха всяка седмица. И не са питали искаш или не.
Нели, ами защото има раздел новини от света. И защото дължат информация, затова.

# 6 312
Проучване за връзката между нивота на свързващите и неутрализиращите антитиела след Модерна и степента на защита
https://www.statnews.com/2021/08/16/scientists-clues-how-safe-va … re-from-covid-19/
„В предпечатна статия миналата седмица група изследователи както от академичните среди, така и от здравните агенции на САЩ съобщиха своите констатации за имунните корелати за ваксината Covid-19 на Moderna. Проучването демонстрира връзката между нивото на антителата в системата на човек и колко защитени са те срещу Covid-19, потвърждавайки хипотезата, че антителата могат да се използват като мярка, която означава цялостна защита.
Скрит текст:

При някои други инфекции изследователите не са определили точните корелати, но имат приблизителна оценка на това колко антитяло човек трябва да бъде защитен и те използват това ниво за регулаторни решения. Грипните ваксини, например, не трябва да преминават през клинични изпитвания всяка година, а вместо това се разрешават въз основа отчасти на качеството на имунния отговор, който генерират в много по -малки проучвания.
…..
Новото проучване също подчертава променливостта в отговорите на хората на ваксините. Има само няколко разрешени ваксини, които се пускат на въоръжение по целия свят, но редица фактори, от възрастта до телесната маса до генетиката и след това, могат да повлияят на начина, по който нашата индивидуална имунна система се активира, когато е подготвена. Някои хора просто ще имат по -силни отговори от други.
……
Учените обикновено предупреждават хората, които разчитат на тестове за антитела, за да определят собствената си защита срещу Covid-19. Тестовете могат да бъдат дефектни на такова гранулирано ниво и, както изследователите зад новото проучване на корелатите признаха, разглеждат само антитела, а не другите части на имунния отговор - като В клетки и Т клетки - които също участват в поддържането хора, защитени от болести.
 И все пак, изследванията на имунната корелация биха могли по -широко да информират дискусията за това кога и дали хората - или поне определени групи хора - трябва да получат бустер. Изследователските групи продължават да следят доброволците в проучването и ще проследяват нивата на техните антитела. Ако те спаднат с течение на времето и от своя страна има увеличение на случаите на Covid-19 сред тези хора, това може да посочи нивото, на което хората трябва да получат още един изстрел.
Можем да проследим тези индивиди и да видим дали титрите им на антитела започват да се понижават, но не знаем докъде трябва да стигнат до този момент, за да кажат:„ Ами рискът от инфекция е достатъчно значителен, че бихме препоръчали трета ваксина “, каза Houchens.“
И едно проучване – при какви хронични състояния ваксините са с намалена ефикасност – реални данни
https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2021.08.03.21261483v1.full-text

# 6 313
  • в страната на чудесата
Защото когато вирусът се разнася сред ваксинирани, смъртността и натовареността върху болниците са по-ниски.
Аз попитах защо трябва да се разнася вирус сред децата, но отговор не получих. Най-малките нямат право да се ваксинират. Ако някой ваксиниран се зарази в ресторант може да пренесе заразата до тях.
Мда, звучи наистина неприятно. Предполагам ще е разумно да не се допускат деца под 12 в ресторантите. Нали преди да има ваксини за 65+ се коментираше да не се допускат.
Децата под 12 също често са доста досадни.

# 6 314
  • На село (близо до Лондон)
Интересно е това във Франция за не ваксинираните под 18г. Ще ми спести доста пари.
Запазила съм хотелска стая само за нас ваксинираните възрастни, трите ми деца ще спят в колата. Ресторант пак само нас, децата сандвичи в колата.

Общи условия

Активация на акаунт