COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 980 701
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 6 285
Скрит текст:
Ли Лу, нищо не може да се каже със сигурност. Нашата лична поради това не тика пациентите в едната или другата посока.
Тя излиза при всички положения с чиста жилетка - не носи отговорност за ваксини, не носи отговорност за без ваксини; като стане напрегнато, не може да се клонира и просто няма да преглежда... Затова и на тях, лекарите им е широко около врата. Още, като пуснаха статистиката - ако не се лъжа, бяха 20% от българския медицински персонал, които са с ваксини - разбрах за себе си колко българската медицина вярва на науката.

Скрит текст:
Жалко, че трябва да тръгвам на работа, утре пак Relaxed
Не бих обвинила с лека ръка 80% от българските лекари, че не вярват в науката. Да не говорим, че и чисти обиди са се сипали по техен адрес в този форум.
Когато лекар, познаващ състоянието на пациента си му препоръча да (не) слага ваксина, сигурно има нещо на ум. Другото са рекламни слогани.
За мен в момента се натоварва с отговорност повече лекар, ако разубеждава за ваксина. В другия вариант е с течението и има оправдание с него.

Има много малко случаи, в които човек наистина не може да се ваксинира и те са свързани с алергии, неовладяно автоимунно заболяване и т.н. и са описани подробно в документите на продукта.
80% от българските лекари си измислят противопоказания: а я да видя ти си над 60, имаш болно сърце, хипертония, диабет...  абе, по-добре изчакай... Какво да чака този човек, делта варианта ли? Естествено, същите лекари, които са посъветвали най-рисковите си пациенти да не се ваксинират, след това няма да поемат абсолютно никаква отговорност, ако тези хора се разболеят, защото в случай, че не сте забелязали България специално е държава, в която сме оставени на масово заразяване и всеки се спасява кой както може.

# 6 286
  • София
Във ФБ групата Ваксини, мернах пост, в който се твърди, и Делта варианта може да протече със стомашни неразположения и температура, поддържана 24 часа горе-долу.
Какъвто отделен вирус у нас, знаете, има от юни, а и всяко лято традиционно.
Питам, действително ли делтата може да ума “стомашна” симптоматика или това беше характерно по-скоро за алфата?
Защото преди 10 дни четиримата се разболяхме в един ден със стомашни проблеми, които за 24 часа преминаха. След 2 дни се върнахме в Сф и след още два заведохме децата при тъстовете и след още 2 те се разболяха, а 3 дни след тях-майка ми, тъй като децата бяха при нея след като тъстовете ги хвана неразположението. Реално от първи симптоми до първата среша с тъстовете бяха минали почти 4 дни, а за прост стомашен вирус не ми е хрумвало да броя дни след оздравяване. Всички за по 24-48 часа, всички с температура, всички (без децата) са ваксинирани. И през ум не ми мина да правя тестове, тъй като мислех, бях сигурен, че делтата не включва стомашни неразположения…

Предполагам към момента е късно и невъзможно да установя каквото и да е?

Последна редакция: пн, 16 авг 2021, 13:15 от Ronald

# 6 287
  • MI
. Същото е в Италия, и там протести срещу тия паспорти и ограничения за едните. Само дето "сериозните" медии не ги отразяват, защото не е удобно. Вместо това Дойче веле пише как ще имаме голяма полза от мигрантите от Афганистан. SmirkNerd
Ъъъъ, к'о?! Joy Кой не бил отразявал? Даже пробваха да бият журналист че ги отразява прекалено отблизо, едни възпитани, умни хора се показват, цвета на нацията.

# 6 288
  • София
Роналд, както го описваш, си е чист летен вирус и няма общо с ковид.

# 6 289
Ronald

https://nova.bg/news/view/2021/08/15/336785/%D0%BA%D0%BE%D0%B9-% … D%D0%B0-covid-19/

„При Делта вариантът загубата на вкус и обоняние остават на заден план. Много често обаче се наблюдава диарията. Това са най-честите симптоми, които могат да маркират заболяването от този щам”, каза още д-р Николова.

# 6 290
  • София
Роналд, както го описваш, си е чист летен вирус и няма общо с ковид.
Категорично и аз не съм се съмнявал дори за миг, но колежка тук ме обвинява и стресира 😂

# 6 291
Роналд, по принцип може да се установи разликата между прекаран ковид и ваксина с тест за антитела, но и аз мисля, че това при вас е по-скоро някакъв летен стомашен вирус.

# 6 292
Ronald

https://nova.bg/news/view/2021/08/15/336785/%D0%BA%D0%BE%D0%B9-% … D%D0%B0-covid-19/

„При Делта вариантът загубата на вкус и обоняние остават на заден план. Много често обаче се наблюдава диарията. Това са най-честите симптоми, които могат да маркират заболяването от този щам”, каза още д-р Николова.

само че почти всички ваксинирани - пробивни инфекции (за които чета в туитър), включително и в UK и САЩ, споделят, че имат осезаема загуба на обоняние и са без стомашни проблеми, и синът ми беше по точно същия начин; чак всички да карат Алфа /за която са ваксинирани/, вместо Делта, се съмнявам...

# 6 293

GI - логиката на тестването и карантинирането не е ли с цел да се ограничи разпространението, независимо дали двигателят са ваксинирани/неваксинирани? Аз не разбрах какво точно ще се случва, ако ваксиниран е контактен - прави си PCR, но докато излезе резултатът, не се карантинира? Не виждам логиката при новите данни, при които ваксинираните разпространяват Делта.

Точно това е логиката на тестването.
Обаче тук става въпрос за нещо различно - кои хора след като са били в близък контакт с положителен, доказан с ПСР тест трябва да се изолират - кои контактни.
Тестването е за всички, карантинирането е за всички положителни, без значение дали са ваксинирани или не.
Не ваксинираните обаче ще продължат да се карантинират и като контактни.

# 6 294
  • София
"По-висок вирусен товар означава, че ако имаме заразени клетки и изолираме вируса от тях, ще изолираме 1000 пъти повече вирус. Количеството вируси, което е в една клетка, е в пъти повече, отколкото досегашните варианти. Това е и причината Делта вариантът да прави така наречения пробив на ваксините", обясни имунологът от Института по биология и имунология при БАН проф. Сорен Хайрабедян.
Ако първоначалната идея беше ваксините да предлагат неутрализиращ ефект - тоест да не можем да се заразяваме, сега, това, което предлагат, е защита от тежко заболяване". По думите му при такъв огромен вирусен товар количествата на антитела, които се произвеждат след ваксиниране, не са достатъчни.
"Това е вирус, който много мутира. При него стерилизиращ имунитет не може да се постигне. Този вирус реинфектира. Данни от Дания показват, че около 20% от преболедувалите се реинфектират. Тоест на 10 души 2 могат да се разболеят отново. Това е при средната статистика. Ако разгледате ситуацията с хора, които са на възраст над 65 години, около  47% могат да се реинфектират", коментира още проф. Хайрабедян.
"Проблемът, който се наблюдава в момента в САЩ, и който ще стане световен, е, че болниците се пълнят с млади хора. Те имат седмично по около 250 деца в болница. Делта вариантът е много заразен, младите не се ваксинират, затова сега те попадат в болница", уточни още проф. Хайрабедян.

от ТУК
Въпрос на избор за всеки е дали ще повярва на този имунолог или на шумно рекламиращите естествения имунитет след преболедуване като универсална защита до гроб срещу всякакъв вид ковид-и.
И при ваксините се отчитат пробиви, и реифекциите на преболедували не са изключение от някакво правило, а процент от всички случаи. Колко точно - все още неизвестно.
Та за какво са всички яростни спорове чий имунитет е по-добър и какъв е смисълът от тези словесни битки и надцакване с всякакви статистики? Колко е заразен делта-варианта на коронавируса, колко са неотчетените естествено имунизирани нашенци - естествен щит срещу заразата,  колко ваксинирани ще попаднат болница и дали ще спадне рекордната смъртността  от COVID при нас - всичко това предстои да разберем.
Страхувам се, обаче, че това, което ще разберем съвсем ясно и недвусмислено, и то съвсем скоро, няма въобще да ни хареса. Но изборът си е единствено и само наш и никой не ни пречи да откриваме сами топлата вода - на свой гръб, щом чуждият опит не ни е нужен.

# 6 295
  • Насред хаоса
. Същото е в Италия, и там протести срещу тия паспорти и ограничения за едните. Само дето "сериозните" медии не ги отразяват, защото не е удобно. Вместо това Дойче веле пише как ще имаме голяма полза от мигрантите от Афганистан. SmirkNerd
Ъъъъ, к'о?! Joy Кой не бил отразявал? Даже пробваха да бият журналист че ги отразява прекалено отблизо, едни възпитани, умни хора се показват, цвета на нацията.
Ама разбира се, че ще дебнат такива да показват, що да показват кротките, които си протестират? Факт е, че повечето новини за такива протести ги съобщават с половин дума в официалните медии, а ако може да минат без тях, още по-добре.
Сега на преден план е ползата от мигрантите. Като почнат да бият, тях няма да ги показват, спокойно.
После се чудите защо няма доверие.

Роналд, същото това го прекара баща ми - няколко дни висока температура, разстройство и още гадости. Майка ми не се зарази. Прекара го и треньорът ми, по същия начин, и неговата приятелка. Доста е заразна гадината, но бързо минава. Така че спокойно, не е било ковид.

# 6 296
  • MI
Сомбра, ти кога последно гледа италиански новини или чете вестник? Извинявай, но в момента говориш глупости. Или чакаш в България да ти отразяват като основна новина протести някъде по света? Не, не са толкова многолюдни като във Франция, не се бият с полицията по същата причина, масово са със силно присъствие на крайната десница, крайна значи самоопределят се като неофашисти. И не, не блестят с интелект масово, съжалявам.

# 6 297
  • София
Кантарджиев леко започна да променя песента за боледуването, и тъкмо призна, че при децата се разпространява повече, и после реши да не паникьосва хората и побърза да добави, че било много леко. Колко да е леко като нямаме никаква яснота какви могат да бъдат средносрочните и дългосрочните последици? И пак с тези мерки, че нашите най-хубави, че били меки и навреме. Почти ми прозвуча като един девиз на тотото преди години - с малки суми, но редовно.

# 6 298
Специално за Gabito.

STIKO препоръча ваксинация за всички на възраст от 12 години.

https://www.tagesschau.de/inland/stiko-impfempfehlung-105.html

Въз основа на нови данни, особено от американската програма за ваксиниране с близо десет милиона ваксинирани деца и юноши, евентуалните рискове от ваксинация за тази възрастова, предимствата на ваксинацията надвишават риска от много редки странични ефекти от ваксината. Официалният препоръчителен текст все още не е наличен и са възможни промени в процеса на координация с федералните щати и специализираните групи.

# 6 299
  • Насред хаоса
Нели, приела съм вече, че инакомислещите сме прости и глупави, крайнодесни и какви ли не още, така че няма смисъл да се повтаряш. Кой крив и кой прав, времето ще покаже.
Ето ви части, другите съм ги гледала във фейсбук и по други канали:

https://nova.bg/news/view/2021/07/26/334734/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D … 0%B8%D0%BD%D0%B8/

https://bnr.bg/post/101509959/hiladi-na-protest-vav-francia-i-it … -kovid-propuskite

Общи условия

Активация на акаунт