COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 980 449
  • 22 549
  •   2
Отговори
# 6 570
  • София
Не че си купуват памук и е от памука, а защото се бутат из навалицата.

# 6 571
Tote, това ли искаше да споделиш с нас?

Или може би това 🤔

За сега във Великобритания, а гледам и някои страни в ЕС, не считат, че трета доза от ваксината ще промени значително картинката. Май само в Израел активно ще я слагат. Статия по въпроса:
https://www.theguardian.com/society/2021/aug/13/what-are-the-uks … -booster-vaccines

Да, точно тези таблици.
Първата таблица показва броя хоспитализирани на 100хиляди жители от съответната група - ако промениш визуализацията на абсолютни цифри, ще видиш че броя на ваксинираните хоспитализирани е много по-голям от този на неваксинираните.
Втората таблица е за хора над 60, ако я промениш за под 60, става съвсем различна - ръста при възрастните се дължи основно на високия процент хоспитализирани средн неваксинираните над 90 години - не забравяй, отново мерят инцидентност на 100 000 популация от съответната група, а не абсолютни цифри, и тъй като неваксинираните в тази възрастова група са много малко, дори и 2-3 от тях в болница вдигат много стойността на 100 хиляди.

Понеже не говоря и не чета иврит (част от надписите са вероятно на този език), къде пише, че са на 100,000 от съответната група? Пише на 100,000.
Хром автоматично може да превежда на английски, пише го като кликнеш “i” пред “active patients -age and immunization”

# 6 572
Излизат навън, купуват си сладолед, други глупости, излизат на разходки. Не са затворени в 10 помещения без право на свободно движение..
Миналата седмица минах през Банско транзит, точно когато се провежда джаз фестивала. Ужасяваща гъчкания и много, много, много деца на лагери, които вечерта се разхождата свободно, купуваха всякакви боклуци. И малки, и по-големи.
А и защо персоналът да е напълно ваксиниран? Няма такова изискване. А и да са ваксинирани, те предават вируса без проблем.
Не казвам да са задължително ваксинирани,но поне тествани...Пък разходката ежедневно не е задължителна...Организаторите да правят забавление в лагера,не по сергиите...

# 6 573
  • София
За лагерите

ами не го разбирам това. Ако децата бяха с родителите си има ли гаранция, че няма да се разболеят? Всички твърдите, че по морето не се спазват никакви мерки, никъде и на практика всички са поставени при едни и същи условия.

Има семейства, които не могат да си позволят почивка. Какво лошо има децата да отидат на лагер. Значи, вие може да заведете децата си на море, защото може да си го позволите, но децата чийто родители нямат възможност не може да отидат на същото това море, на което сте  вие с децата си.

Същите тези деца след месец ще тръгнат на училище, ама тогава може.

Сега не ми казвайте, че имате платени почивки, пуснати отпуски и няма да отидете, защото по морето има заразени. Или за вас  може, вие ще се пазите. Само преди няколко поста една дама разказва как е на морето в момента.

# 6 574
  • София
Още веднъж обръщам внимание, че по тия лагери много вероятно е заразата да се Внася от тръгнали леко болни деца/учители, в крайна сметка - безсимптомни. Защото за 5-7 дни, макс колкото са тия лагери (нали не смятате, че са по 14 дни безплатен лагер?!) та за тия 5 дни е трудно - хем да се заразиш на морето, хем да развиеш симптоми, хем да заразиш други деца и те да развият симптоми... това за 5 дни, дори с делата не смятам, че е възможно?

# 6 575
Ronald, да..Точно за Поморие, потвърждавам, че е страшно положението..Това не почивка, а кошмар /за юли и август говоря/...А юни беше уникално, нито българи, нито чужди туристи - само море, пясък и чайки..Simple Smile

# 6 576
Ама да бе, ето тези от Global Health Security Index, които за съжаление и съвсем разбираемо са застинали в 2019 година, когато им е било последното международно голямо "проучване", в което са установили, че най-подготвени срещу пандемия са следните държави в този ред:

САЩ, Великобритания, Холандия, Австралия, Канада, Тайланд, Швеция, Дания, Южна Корея, Финландия.

JoyJoyJoy

https://www.ghsindex.org/

Дори Бутан е по-подготвена държава от "първенците" в този списък. Ето между другото новини от Бутан, на които подарихме част от нашите ваксини:

Министър председателят на Бутан е публикувал благодарствено писмо към жителите на град Phuentsholing, които три месеца са били в пълен локдаун. В него той подчертава: „богатството винаги може да бъде възстановено, но не и животът и моралът на нашия народ. … Страните, които се опитаха да жонглират с икономиката и ковид-19, застрашиха и двете. По същия начин страните, които политизираха ковид-19, загубиха битката. Но тук, с единството и солидарността, които проявихме досега, нямаме да се провалим“.

https://www.facebook.com/galina.karamotcheva/posts/4104192503024975
Лили, този министър председател ме впечатли..Много е прав, за всичко казано. Такива хора ни трябват  и на нас, за да излезнем от този батак, но уви....Това, което е казал, съвпада изцяло и  с моето мнение, ама едно към едно..
Най-добре да го поканим тук този министър-председател, за да ни отърве. А и ни е длъжник, нали им дарихме "ваксини".

# 6 577
  • Насред хаоса
Ronald, да..Точно за Поморие, потвърждавам, че е страшно положението..Това не почивка, а кошмар /за юли и август говоря/...А юни беше уникално, нито българи, нито чужди туристи - само море, пясък и чайки..Simple Smile
И аз потвърждавам за Поморие. От години ходим там, но такава навалица като тази година не съм виждала. На центъра буквално не можеш да се разминеш. На плажа в двете зони същата работа.

# 6 578
За лагерите

ами не го разбирам това. Ако децата бяха с родителите си има ли гаранция, че няма да се разболеят? Всички твърдите, че по морето не се спазват никакви мерки, никъде и на практика всички са поставени при едни и същи условия.

Има семейства, които не могат да си позволят почивка. Какво лошо има децата да отидат на лагер. Значи, вие може да заведете децата си на море, защото може да си го позволите, но децата чийто родители нямат възможност не може да отидат на същото това море, на което сте  вие с децата си.

Същите тези деца след месец ще тръгнат на училище, ама тогава може.

Сега не ми казвайте, че имате платени почивки, пуснати отпуски и няма да отидете, защото по морето има заразени. Или за вас  може, вие ще се пазите. Само преди няколко поста една дама разказва как е на морето в момента.

Аз не упреквам родителите,а организаторите.Учителите имат отпуска бол,достатъчно високи заплати за да се заведат на море и да ходят на сергиите.Щом са с учениците на лагер - поемат ангажимента барабар с организатори,РЗИ,Министерства за опазване на здравето им.И не само от Ковид.

# 6 579
лечение на ковид болни извън болничната помощ. Ще се включват два-три прегледа при интернисти, които ще се плащат. Ще се плащат изследванията. Ще се включат диагнозите за няколко вида медикаменти, които ще могат да се изписват безплатно на пациенти с Ковид.
Това, ако не е бизнес, здраве му кажи. Не зная какво друго може да се изкоментира. Сума пари събраха от болните при предната вълна с въпросния протокол за всеки със симптоми, но един ПСР на цяло домакинство, а сега идват за втори рунд. Толкова са алчни и нагли, че няма накъде.

Скрит текст:
В случай, че някой не е разбрал, няма австрийски ваксини, та няма откъде да са им ги докарали. Поне да научат какво са поръчали, преди да дрънкат несериозни неща в медиите. Безотговорни тъпунгери.

# 6 580
Явно вече ги е срам колко сме зле по отношение на хоспитализирани в цял свят и са измислили поредната простотия.
Безплатно лечение вкъщи?! Ами то нали така беше. И аз така го карах, по телефона, никой не е чул/видял/прегледал колко съм болна.
Кой болен мозък роди тази геноцидна идея? Rolling Eyes

Барса, наистина ли смяташ, че персонала е ваксиниран? Ами те са като теб, повечето, не искат ваксини, не искат и тестове. Отишли са там, за сезона, да изкарат пари, друго не ги вълнува.
Сигурна съм, че изобщо никой не се тества от персонала.

Софт, много ме успокои за Варна. Дано е така, че утре ще пътуваме.

# 6 581
Не знам за Варна,но огромните х-ли в Слънчев бряг също са пълни.Предимно с българи.Имаше и статии за хотели пълни с ромски фамилии.Със сигурност знам за такива от хора,които са в бранша.55 човека роднини,никой не отказва резервации.Smile
Цитат
И аз съм сигурна в това.Ако излезе някой позитивен,какво правят?Карантинират останалите,плащат обезщетения на гостите за провалена почивка?Точно така се спасява сезона.Ден година храни,ако оцелеят после.

# 6 582
Явно вече ги е срам колко сме зле по отношение на хоспитализирани в цял свят и са измислили поредната простотия.
Безплатно лечение вкъщи?! Ами то нали така беше. И аз така го карах, по телефона, никой не е чул/видял/прегледал колко съм болна.
Кой болен мозък роди тази геноцидна идея? Rolling Eyes

Барса, наистина ли смяташ, че персонала е ваксиниран? Ами те са като теб, повечето, не искат ваксини, не искат и тестове. Отишли са там, за сезона, да изкарат пари, друго не ги вълнува.

Софт, много ме успокои за Варна. Дано е така, че утре ще пътуваме.
Къде видя  че съм против да си сложа ваксина?
И къде казах че е задължително персонала да са ваксинирани?
Казах,че щом от правителството са взели решението за безплатните лагери,в което не виждам нищо лошо,напротив...то би трябвало всячески да са подсигурили безопасносния престой на децата.

# 6 583
И аз не съм казала задължително, не ми добавяй думи.
Ето ти поста:

На мен ми е интересно къде и как се заразяват тези деца по лагерите?Персонала би трябвало да е тестван,поне,ако не ваксиниран.На плажа са на открито.Разхоката също навън за час два...За дискотеки са малки,да не говорим че  не би трябвало да са без надзор....

# 6 584
И аз не съм казала задължително, не ми добавяй думи.
Ето ти поста:

На мен ми е интересно къде и как се заразяват тези деца по лагерите?Персонала би трябвало да е тестван,поне,ако не ваксиниран.На плажа са на открито.Разхоката също навън за час два...За дискотеки са малки,да не говорим че  не би трябвало да са без надзор....
ТЕСТВАН АКО НЕ Е ВАКСИНИРАН......
А къде съм против да се ваксинирам?

Общи условия

Активация на акаунт