COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 980 518
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 6 555
Какъв сезон спасяват, като въобще няма сезон?
Къде няма сезон? По морето било лудница, каквато не е имало в нормални години.

Ами аз съм във Варна и всеки ден сме или на Златни Пясъци, или на Кабакум. Повече от половината хотели въобще не са отворени, заведенията са празни. Самата Варна не съм я виждала никога толкова пуста. Иначе и майка ми каза, че по телевизията казали, че е силен сезонът. 🤭

# 6 556
Лейди, всичко може, стига да има желание, писаните закони също се променят. Няма нужда никой нищо да налага еднолично, този проблем може да се реши с консенсус и разбиране за това какъв е проблема и как трябва да се реши. В България, а и не само пандемията и мерките бяха политизирани. Стигна се дотам, че ако носиш маска и спазваш мерки си едва ли не почитател на управляващата партия и други такива абсурдни неща.

Да - променят се, но си има определена процедура, която изисква време, дебати, консенсус.....

Най-ярък за ситуацията е примера в Швеция - там по закон нямаше как някой да наложи локдаун - е направиха постъпките, но не знам дали в крайна сметка го приеха.

На много места пък мерки не съобразени с действащото законодателство бяха оспорени и отпаднаха....

Та теоретично си права, но на практика не е само желание....

За мен това е търсене на оправдания за бездействието. Държавите, които пожелаха, го направиха и това е факт. А да наричаш държави като Исландия, Тайван, Австралия, Нова Зеландия дикатури, в които някой еднолично престъпва законите вече наистина граничи с психотизма. Швеция като не е могла/искала нещо да направи, трябваше да бъде изолирана от останалите, а не сега някой да се оправдава с Швеция.

# 6 557

Ами как така не виждаш. Трябва глобален тотален ключ и да не мърдаме от къщите за над 6 месеца. Това искат някои, но не смеят вече да го напишат, защото звучи налудно и дори и те го знаят.
Какво ще стане след това и как ще се отрази психически и финансово на хората този експеримент, това е без значение, важното за тях е да няма Ковид.
Дори вече не знам как да я коментирам тази психотична мантра, уморих се вече.😱

Не знам, Jasmin tea, аз се уморих от всичкото това полу-... Уморява ме страха за възрастните ми близки, които са принудени да се срещат с разни безсмъртни и отричащи наличието на вируса. Уморява ме да се чудя всеки път дали е правилно да организирам събитие, да ида на кино, да вляза в офис. Да не мога да направя план да ида някъде, защото не е ясно какво ще стане след месец. За съжаление експериментът продължава повече от година и краят му не се вижда. Може би ако се бяхме стегнали малко повече за едни шест месеца, нещата щяха да са различни и да сме оставили това зад нас. Струва ми се по-щадящо психиката и финансите от продължаваща с години криза.

# 6 558
Ваксинираните са ни най-малко от всички държави от нашата западна културна група - смятай Северна Америка, Европа, Австралия.
Четейки темата оставам с впечатлението, че много хора са се ваксинирали. Може и да съм в грешка.

# 6 559
  • София
Няма държава, която да издържи пълно затваряне изключвам Австралия, която по случайност е и континент и може да осигури горе-долу всичко на гражданите си без внос. Въпреки че точно от тях започна истерията с тоалетната хартия, защото те не произвеждат, а внасят от Китай и при първата вълна и спрените доставки щяха да останат без тази така ценна стока.
При пълно затваряне - Австралия, Нова Зеландия и т.н. пак вирусът се промъква и пак има случаи.
Е, в Северна Корея няма, но там ги пази усмивката на техния велик лидер и вожд.

# 6 560
  • Немция

Ами аз съм във Варна и всеки ден сме или на Златни Пясъци, или на Кабакум. Повече от половината хотели въобще не са отворени, заведенията са празни. Самата Варна не съм я виждала никога толкова пуста. Иначе и майка ми каза, че по телевизията казали, че е силен сезонът. 🤭
Ние бяхме в малко черноморско селище на юг от Бургас, с предимно български туристи и никога не съм го виждала толкова пълно. Заведенията са пълнят често "до дупка".
Когато сме в България, отсядаме там от 10-ина години насам и затова мога да сравнявам.

Най-празно съм го засичала през лятото на 2019.
2020 не си ходихме до България, нямам лични впечатления.

Последна редакция: вт, 17 авг 2021, 17:03 от Бибит

# 6 561

Да, и също целта беше да обърна внимание на безумието на идеята да се остави вируса да се разпространява безконтролно понеже имаме ваксини. Това ще убие точно тези ваксини. И огромен брой хора разбира се.

А точно това върви от есента на миналата година насам -- имаме ваксини, следователно няма нужда да се хабим да ограничаваме заразата.

И това се приема безропотно не само от хората, но и от медицинската общественост.

Подчертаното малко доста се поизтърка като довод, не мислиш ли?

# 6 562
Лейди, всичко може, стига да има желание, писаните закони също се променят. Няма нужда никой нищо да налага еднолично, този проблем може да се реши с консенсус и разбиране за това какъв е проблема и как трябва да се реши. В България, а и не само пандемията и мерките бяха политизирани. Стигна се дотам, че ако носиш маска и спазваш мерки си едва ли не почитател на управляващата партия и други такива абсурдни неща.

Да - променят се, но си има определена процедура, която изисква време, дебати, консенсус.....

Най-ярък за ситуацията е примера в Швеция - там по закон нямаше как някой да наложи локдаун - е направиха постъпките, но не знам дали в крайна сметка го приеха.

На много места пък мерки не съобразени с действащото законодателство бяха оспорени и отпаднаха....

Та теоретично си права, но на практика не е само желание....

За мен това е търсене на оправдания за бездействието. Държавите, които пожелаха, го направиха и това е факт. А да наричаш държави като Исландия, Тайван, Австралия, Нова Зеландия дикатури, в които някой еднолично престъпва законите вече наистина граничи с психотизма. Швеция като не е могла/искала нещо да направи, трябваше да бъде изолирана от останалите, а не сега някой да се оправдава с Швеция.

Никъде не казвам, че са диктатури, а казвам, че имат различни закони.

# 6 563

Да, защото по големите комплекси ходят основно чужденци. Докато на юг в малките градчета и селцата (без Слънчев бряг) са българи и в момента е пренаселено.

# 6 564
На мен ми е интересно къде и как се заразяват тези деца по лагерите?Персонала би трябвало да е тестван,поне,ако не ваксиниран.На плажа са на открито.Разхоката също навън за час два...За дискотеки са малки,да не говорим че  не би трябвало да са без надзор....

# 6 565
  • София
Девойко, французойко! Варна не е светът и светът не се върти около Варна Stuck Out Tongue
Приказен град! и аз бях в началото на юли в Албена - там, в Златни, Слънчев ден и пр. все още ближат рани и сезон няма да има като хората, макар че е 1-2-10 идеи по-добре от 2020.
Навсякъде другаде, повярвай - морета, реки, села, паланки и планини, сезонът не само е по-силн от 2020 г. (с около 10 пъти при това!), но е по-силен и от 2019 и 2018! Да не казвам - взети заедно, нали.
Защо? Една от Поморие го обясни много добре: имаме ръст на българските туристи с 300%, на чешките със 150%, а не немските с 200%, на не знам си кои с не знам си колко стотин процента и ... така Simple Smile
Потвърждавам и за още 2 планински - не толкова популярни дестинации - всички беше, е и ще е заето не само за уикендите, но и за делничните дни за седмици наред и напред Simple Smile
Сезон има. Да видим до кога обаче....

# 6 566
  • София
Излизат навън, купуват си сладолед, други глупости, излизат на разходки. Не са затворени в 10 помещения без право на свободно движение..
Миналата седмица минах през Банско транзит, точно когато се провежда джаз фестивала. Ужасяваща гъчкания и много, много, много деца на лагери, които вечерта се разхождата свободно, купуваха всякакви боклуци. И малки, и по-големи.
А и защо персоналът да е напълно ваксиниран? Няма такова изискване. А и да са ваксинирани, те предават вируса без проблем.

# 6 567
Персоналът дали го тестват регулярно? А и на децата едва ли правят тестове преди лагера.

На юг морето наистина е пълно.Пръска се по шевовете. Индустриалните хотели не са вече на почит и малко хора ходят в такива. Затова са затворени.
Потвърждавам, че и планинските дестинации са фул. Имахме едни самостоятелни вили, на които ходехме от години по няколко пъти на година. Тази не успяхме да се класираме за място.
Много хора, които преди ходеха в Гърция, сега са в БГ.

# 6 568
  • София
Как става заразяването по морето ли?
Че София да не е оазис? 1 дете тръгва оттук леко хремаво и до седмица е изпозаразило като минимум тия, с които спи в стаята. Мисля, че мантрата, че децата НЕ заразявали толкова вече я отрекоха.
По-малко вероятният вариант е да са се заразили, докато си купуват "боклуци" на открито - примерно, купило си захарен памук, но се заразило. Неясно как, но памукът виновен или будката за пуканки виновни. Вие сериозно ли?
И, разбира се, почти навсякъде децата закусват, обядват и вечерят в затворени помещения - ресторанти. Знам, защото едно от децата ми в края на юли беше на подобен (планински) лагер, когато все още имахме десетки случаи дневно.

# 6 569
Ама да бе, ето тези от Global Health Security Index, които за съжаление и съвсем разбираемо са застинали в 2019 година, когато им е било последното международно голямо "проучване", в което са установили, че най-подготвени срещу пандемия са следните държави в този ред:

САЩ, Великобритания, Холандия, Австралия, Канада, Тайланд, Швеция, Дания, Южна Корея, Финландия.

JoyJoyJoy

https://www.ghsindex.org/

Дори Бутан е по-подготвена държава от "първенците" в този списък. Ето между другото новини от Бутан, на които подарихме част от нашите ваксини:

Министър председателят на Бутан е публикувал благодарствено писмо към жителите на град Phuentsholing, които три месеца са били в пълен локдаун. В него той подчертава: „богатството винаги може да бъде възстановено, но не и животът и моралът на нашия народ. … Страните, които се опитаха да жонглират с икономиката и ковид-19, застрашиха и двете. По същия начин страните, които политизираха ковид-19, загубиха битката. Но тук, с единството и солидарността, които проявихме досега, нямаме да се провалим“.

https://www.facebook.com/galina.karamotcheva/posts/4104192503024975
Лили, този министър председател ме впечатли..Много е прав, за всичко казано. Такива хора ни трябват  и на нас, за да излезнем от този батак, но уви....Това, което е казал, съвпада изцяло и  с моето мнение, ама едно към едно..

Общи условия

Активация на акаунт