COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 980 284
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 6 720
В Окръжна болница Варна съм в момента с майка ми. Има хора без маски. Изкуших се и направих снимка на един, за спомен....
Това в Германия ще си позволиш ли - да снимаш непознат без негово разрешение?

Да.
Питах реторично и постът ми остана на задна страница вече ама ти държиш да се доизложиш.
Това е адски ганьовско....

# 6 721
И аз абсолютно смятам, че трябва родителите да се вдигнат на протест относно ДО. Алибегов, който мразите, супер успешно организира всякакви протести и в крайна сметка си постига своето. Според мен трябва и родителите да направят същото.

А ЗА какво се предвижда да протестират родителите? Щото у нас протестите обикновено са ПРОТИВ.

# 6 722
  • София
Кои родители да се вдигнат като първо те са го ударили на живот, ядене и пиене?

# 6 723
Цитат
Как се намират още хора да спазват това, да не задават никакви въпроси и това да не буди съмнение в подбудите?!
Ти откъде знаеш,че не задават въпроси?Не съм питала още за НЗ,но в Австралия,страшно им е писнало.Казват,че масово  ще станат битови алкохолици.Не им харесва да са затворени,НО има санкции,големи глоби,ако искаш.
Хора,които не могат да работят дистанционно,имат документ,че отиват еди къде си на работа.Полицията има право да спира автомобилите и да пита за причина,къде си тръгнал и няма лъжа,няма измама.До магазина?В радиус от 5км.Гледах по испанска тв,полицаи влизат в хранителните магазини в Сидней.Оглеждат се за немаскирани и да има дистанция.У нас за гр.транспорт изобщо не ми се коментира.Хем се качвам за по една спирка,защото не ми се ходи в жегата.Ако има цигани,те винаги са без маски.Прииждащите афгани също.Ако липсват тези етноси,нашенци са с носа отвън.Даже вчера две баби на преклонна възраст казаха:''ХАйде да сложим маските,заради глобата''.Точно пък те?!За всичко друго трябва да им съчувстваме и помагаме,защото са болни и безпомощни.Трябваше и да ги пазим,а те самите не искат да се пазят.Едната философстваше,точно версията,че това е грип.Никакво съчувствие няма да видят от мен.Родителите преди да протестират,да се ваксинират.Алибеговите също.

# 6 724
И аз абсолютно смятам, че трябва родителите да се вдигнат на протест относно ДО. Алибегов, който мразите, супер успешно организира всякакви протести и в крайна сметка си постига своето. Според мен трябва и родителите да направят същото.

А ЗА какво се предвижда да протестират родителите? Щото у нас протестите обикновено са ПРОТИВ.
Точно, че мнозинството родители искат присъствено, но без маски, тестове, децата да си ходят "само настинали" и да не ги "тормозят" с никакви мерки за измамната пЛандемия. Това е проблемът, когато искаш присъствено, но все пак да се намали до минимум рискът от заразяване на децата.

# 6 725
  • София

То , че са го ударили на ядене и пиене образно казано е видно.  Всъщност това сме всички ние, които ходим на работа , ходим на почивка и въобще водим сравнително нормален живот .
В това число са и учителите, които сега не се страхуват от вирус , но като дойде септември изненадващо стават много плашливи.
Та както живота на 95 процента от нас възрастните в тази държава си върви, сякаш вирус няма и всичко си работи на макс, нека да помислим и за децата ни.
И след като управляващите могат да мислят само за туристическия бизнес е редно да им се напомни, че образованието на децата, тяхното физическо и психическо здраве са важни.
Ако отново сложат с месеци децата на ДО / и да, гимназистите бяха с месеци вкъщи/ те са престъпници, а ние родителите дето гледаме и не правим нищо също сме виновни.
Децата не трябва да отсъстват повече от две седмици от училище, просто трябва де измисли приемлив вариант и за децата ни.

# 6 726
Това в Германия ще си позволиш ли - да снимаш непознат без негово разрешение?
Аз съм чувала, че там, като снимат хора, неспазващи мерките, ги бият с дървена пръчка на площада за назидание. Не разбрах само 50 или 100 пъти, някой има ли подробна информация или поне линк?

# 6 727
Каквито и тестове и сертификати да искат на границата, заразата не може да бъде спряна, защото децата до 12год. влизат свободно, независимо от цвета на зоната на държавата, от която идват, даже и да е червена, пак си влизат свободно..
От кога гастърбайтерите пътуват с децата си?
Мисля, че с децата си пътуват..Поне това съм виждала, последния път на една бензиностанция, няколко семейства си почиваха от пътя и бяха с деца..Такава лудница беше от хора, че едно семейство / майка, баща и  3 деца/ бяха си опънали едно одеало посредата на  градинката на бензиностанцията и си обядваха там, пикник, като няма свободни маси, има градина..Simple Smile
А, тази гледка ми е много позната, но гастарбайтерите са турци. Не вярвам нашенец да се държи така.

# 6 728
Ходенето на децата на училище, няма нищо общо с протестите на Алибегов. Не симпатизирам на въпросния, но това което прави е единственото, което трябва да прави. Затварянето на бизнеси не е е оправдана мярка при борба с вирус. Миналата година когато ги отвориха  в пика през март, тук се орева орталъка, че всички ще умрем. Нито се вдигнаха случаите, нито някой умря заради отворени ресторанти.
Същата работа и с децата. Това с ротацията - тотална тъпотия. Дори не ми се и коментира кухата глава, която го е измислила. Какво стана когато ги пуснаха? Нищо, просто една пропусната за тях година.

# 6 729
В Окръжна болница Варна съм в момента с майка ми. Има хора без маски. Изкуших се и направих снимка на един, за спомен. Няма дезинфектанти. Тези с маските ги носят под носа. Никакви чужденци не виждам.
Joy Ами да, такова нещо в немска болница сигурно няма как видиш (или поне много трудно). Прави снимки на "цирка", но се пази че средата може да е твърде заразна (представи си че все едно си на някое екстремно място в дивата природа). После да не излезе че дошлите в България от чужбина са занесли зараза в страните си.
И аз миналата седмица пътувам с градския транспорт - вътре около 12-13 човека, като 4-ма бяха чужденци (говореха си на английски). И четиримата бяха с чисти, спретнати, правилно поставени маски (от-до), а от останалите българи само двама. Другите къде без маска, къде под брадичката, а на една на която носа стърчеше навън, маската и беше някаква толкова издадена напред, че можеш да сложиш бутилка малка минерална вода между лицето й и маската. (гледам чужденците и се удивявам - поглеждам "наште" си сънародници Scream и си мисля -тия чужденци сигурно като ни гледат и те се удивяват къде са попаднали)
Въобще нищо чудно че "чужденците" ни правят снимки, да ни показват "магарията".

Последна редакция: ср, 18 авг 2021, 11:57 от pril

# 6 730

То , че са го ударили на ядене и пиене образно казано е видно.  Всъщност това сме всички ние, които ходим на работа , ходим на почивка и въобще водим сравнително нормален живот .
В това число са и учителите, които сега не се страхуват от вирус , но като дойде септември изненадващо стават много плашливи.
Та както живота на 95 процента от нас възрастните в тази държава си върви, сякаш вирус няма и всичко си работи на макс, нека да помислим и за децата ни.
И след като управляващите могат да мислят само за туристическия бизнес е редно да им се напомни, че образованието на децата, тяхното физическо и психическо здраве са важни.
Ако отново сложат с месеци децата на ДО / и да, гимназистите бяха с месеци вкъщи/ те са престъпници, а ние родителите дето гледаме и не правим нищо също сме виновни.
Децата не трябва да отсъстват повече от две седмици от училище, просто трябва де измисли приемлив вариант и за децата ни.
Проблемът за приемлив вариант за децата сме ние - родителите. В училищата дистанция е невъзможна. Съответно маски и тестове са необходими, за да се ограничи заразата, но много малко родители са съгласни на този вариант. Съответно, д цата ще се включат много активно във веригата на разпространение от 15.09. и ще има пак ДО, но конспираторите - борци за свобода не осъзнават тази причинно-следствена връзка.

# 6 731
Точно това питах за преминаващите западноевропейци от турски  произход.Като са транзит,правят ли тест,да им искат сертификат?По всички бензиностанции и вериги за хранене се разполагат,щъкат навсякъде,дълги опашки пред тоалетните.Чувала сум,че в някои страни,транзитно преминаващите,спирали само на разрешени за тях места.Не,където им скимне.Това лято и в София е пълно с френски туристи.

# 6 732
Ами не съм чула, че протестите са само "Против". На протест просто се заявяват някакви искания. Може да се заяви искане на въвеждане на мерки в училище и присъствено обучение. Но щом половина не искат, а другата половина смятат, че няма смисъл от протест, тогава ще се уважат исканията на Алибегов. Защото не, никой от правителството не чете тази тема, още по-малко да се съобразява с нагласите тук.

# 6 733
Е, как да протестират родителите като трябва да протестират за:
- противоепедимични мерки 😂

# 6 734
  • София

Проблемът за приемлив вариант за децата сме ние - родителите. В училищата дистанция е невъзможна. Съответно маски и тестове са необходими, за да се ограничи заразата, но много малко родители са съгласни на този вариант. Съответно, д цата ще се включат много активно във веригата на разпространение от 15.09. и ще има пак ДО, но конспираторите - борци за свобода не осъзнават тази причинно-следствена връзка.

Ами като няма управлявящи с топки да въведат правила за всички е така. Аз лично не съм против маски и тестове.

Нашата демокрация е по-демокрация от западните страни.

Как там тестват децата и никой не мрънка, ама ние тук сме страшна работа. 

Не разбирам как може родител да е съгласен детето му да е трета година на ДО, но не и да го тестват периодично в училище.

Родителите на малките деца не го разбират това, защото малките бяха на училище почти без прекъсвания.

Ама като гледам при нас тоя мъка ще продалжи с години, та всички ще имат преки впечатления.

Общи условия

Активация на акаунт