COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 980 381
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 6 705
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Виетнам не бяха ли давани и те за пример, като държава елиминирала Вируса?

Да.
И ако се зачетеш във втоиря линк ще ти стане ясно, че докато има варианти за ограничение и локални затваряния, плюс другите им предимства (добре изградена система още от времето на САРС), нещата са могли да бъдат под контрол. В момента ваксинацията при тях върви с по-бавни темпове, освен това с тая Делта локализирането на огнищата и ограничаването излиза извън възможностите им явно.
Е, сигурно са си задавали въпроси за подбудите, ама пък какво от това - в месеците, в които по света загинаха милиони души, при тях дълго време държаха двуцифрено число.

# 6 706
Ще те шокирам, но масово докторите са без маски в болниците

Може би защото "работят" само с млади, здрави пациенти и дори да ги заразят няма да им стане нищо...
или пък лекарите са особен вид и не пренасят зараза.....

# 6 707
Каквито и тестове и сертификати да искат на границата, заразата не може да бъде спряна, защото децата до 12год. влизат свободно, независимо от цвета на зоната на държавата, от която идват, даже и да е червена, пак си влизат свободно..

# 6 708

Може би защото "работят" само с млади, здрави пациенти и дори да ги заразят няма да им стане нищо...

За съжаление докторите масово си го изкараха

# 6 709
Каквито и тестове и сертификати да искат на границата, заразата не може да бъде спряна, защото децата до 12год. влизат свободно, независимо от цвета на зоната на държавата, от която идват, даже и да е червена, пак си влизат свободно..
От кога гастърбайтерите пътуват с децата си?

# 6 710
Е това казват. Даже уважаваният Витанов го каза.

В България без тестове ли се влиза? Ако влизащия е с "+" тест какво следва?
За чужденците тестът е задължителен. За български граждани може и без тест, карантинира ги РЗИ-то по място на влизане. Могат да се освободят, ако направят тест до 24 часа.
Поне за Търново няколко човека казаха, че много бързото увеличение е точно от върналите се гастарбайтери (не смятам Софт, Бибит и други за такива, ясно е за кои става дума).
И като поставят някой под карантина, която никой няма да контролира, какъв е проблема цялата махала или родата от няколко села да посети прибрали се и да отбележат срещата на софрата.

# 6 711
В Окръжна болница Варна съм в момента с майка ми. Има хора без маски. Изкуших се и направих снимка на един, за спомен....
Това в Германия ще си позволиш ли - да снимаш непознат без негово разрешение?

Да.

# 6 712
  • София
Е добре де, как не ги е срам сега да се правят , че не виждат какво става по морето, и не само там,но веднага искат да затворят децата.
Наистина искат да осакатят психически и физически цяло едно поколение ли с това ДО?
Отсега започват да говорят как ще затварят училища, затварят спорт за децата. Да седят да дебелеят и гърбавеят по цял ден прен пред компютрите.
Родители, трябва и ние да излезем да протестираме за присъствено обучение на децата ни.
Защото сега седим и се възмущаваме от Алибегов и компания, но те си работят и печелят.
Да видим като излязат родителите срещу Алибегов на кого ще удовлетворят претенциите управляващите.

# 6 713

За съжаление докторите масово си го изкараха

И вече доказаха, че веднъж "изкарал" го не се заразява и не пренася зараза.....

И като поставят някой под карантина, която никой няма да контролира...

и за това е виновен кой?

# 6 714
  • София
Скрит текст:
Сладур, аз съм подготвен, защото това ми е работата и наблюдението ми е малко по-голямо от на твоя (твоите) брокери. Явно за първи път чуваш, че чужденци проявяват интерес към къщите по селата ни и интерпретацията ти е повече от симпатична, но не вярна.
Хм, май това е извън темата, но ако има нови тенденции резултат от пандемията, няма да е.
Без да имам нищо общо и инфо от бранша, това което знам е, интересът на англичаните към имоти по морето замря отдавна. След това бяха руснаците, за които още преди пандемията чувах, че започнали да продават вече.
Ковид донесъл ли е промени на това поле?
Скрит текст:
[/quote]
Да, според брокерите на Врабчо (Джазмин чай) масово чужденци - англичани или какви там, изкупували имоти по море, села и паланки, защото в Бг нямало никакви мерки. Та така. Ставаме рай!
Аз се надявах да аутсорсват повече у нас, за сметка на Китай, то пък виж къде ще се окаже ключът от палатката...
[/quote]
Попитах за мнение човек, който обяви, че е подготвен по въпроса.
Jasmin tea си я прочетох и сама, без нужда от преразказ.
[/quote]
Нямаме различни мнения по въпроса. Интересът намаля Преди ковид, ще повторя, ако е необходимо.
Отделно, че в случая не става въпрос само за морето, а за други места - села, вили, къщи из по-затънтени места.

# 6 715
Вчера пътувах с градския транспорт. В единия от трамваите имаше поне 5-6 души без маски. Бях с едното дете, и понеже му бях турила и на него намордник, един от немаскираните ме гледаше с поглед "тилудалисима", даже очаквах всеки момент да се заяде. То и аз мислех да направя забележка на някой, обаче след случая с пребитата жена, реших, че е по-разумно да си трая... В метрото пък на някаква до мен и предписваха антибиотик по телефона. Е, тя беше с маска, но от онези парцаливите, дето зеят дупки отвсякъде.
Имам проблеми с колата, и затова ми се наложи да пътувам с транспорта. Сега от първостепенно значение ми е да си стегна МПС-то, не за друго, а за да си пестя нервите при срещи с такива индивиди. Усещам, че ми е все по-трудно да бъда толерантна с различните от мен.

# 6 716
  • Пловдив
Софт, не са врели-некипели. Гледах веднъж репортаж от Швеция, показваха германски туристи, които обясняваха, че са отишли там, защото няма ограничения и можели да ходят на ресторант (тогава в Германия беше затворено). Казаха също, че много европейци се местели да живеят в Швеция, за да живеели нормално.
100% и тук има чуждестранни летовници заради "нормалното" ни живеене.

# 6 717
  • Стара Загора
Много се изнервиха всички,  за съжаление не му се вижда края Sad. В кварталния магазин масово влизаха без маски, живея отсреща и ги виждам. Днес сутринта излиза от там жена  с маска. Ще се усетят отново да се пазят хората. В такситата и градския  транспорт пролетта  почти всички си носеха прилежно маските.

# 6 718
И аз абсолютно смятам, че трябва родителите да се вдигнат на протест относно ДО. Алибегов, който мразите, супер успешно организира всякакви протести и в крайна сметка си постига своето. Според мен трябва и родителите да направят същото.

# 6 719
От кога гастърбайтерите пътуват с децата си?
Мисля, че с децата си пътуват..Поне това съм виждала, последния път на една бензиностанция, няколко семейства си почиваха от пътя и бяха с деца..Такава лудница беше от хора, че едно семейство / майка, баща и  3 деца/ бяха си опънали едно одеало посредата на  градинката на бензиностанцията и си обядваха там, пикник, като няма свободни маси, има градина..Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт