COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 980 362
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 6 780
Специално за Ковид лекуват в болница без заплащане и здравно неосигурени, това го решиха още в началото на пандемията. Представяш ли си някой неосигурен от махалата да плати нещо? За тези, осигурени в ЕС предполагам, че в последствие техните каси ще възстановят парите. За ОК не знам какво следва.

# 6 781
От чужбина се чудят и дивят на ъкъла на една голяма част у нас, а тази голяма част у нас пък си мисли, че ние сме най-хитрите в цяла Европа ("превъртели сме Covid-a") Joy Да се смееш ли, да плачеш ли!

Така сме го превъртЕли, че ново ниво измисляме Joy
Новият лаф, който чух вчера "Нации, дето се напиват с бира не може да дават акъл за ваксиниране на нации, дето изтрезняват с бира. Щото ние "ваксината" редовно си я приемаме."

# 6 782
Е нищо ново, пак ще се лекуване по телефона и тиражни кабинети . Аз не съм разочарована или изненадана , защото имам много ниски до никакви очаквания, че държавата ще е адекватна .
ЛЛ с 2000 пациента ми е интересно как ще лекува в кабинет и прави домашни посещения едновременно. ЛЛ идва у дома само за кърмачета

# 6 783
Относно сравняването на България с други страни ( предимно европейски)на  мерките за Ковид , поведението на хората и ситуацията, аз лично виждам основна разлика най- вече във ваксинационната активност.
 Ако сравня описанията за Ковид поведението в момента на хората по българските курорти ( по морето ) с това, което наблюдавам от една седмица по морето на Франция, ами не виждам никаква разлика в "безумието". Или безотговорността, или безхаберието...не знам коя дума би паснала най- добре.
Не очаквах такава липса на дисциплина. А те са вече доста време с референтно число над 200 на 100 хил.

# 6 784
Специално за Ковид лекуват в болница без заплащане и здравно неосигурени, това го решиха още в началото на пандемията. Представяш ли си някой неосигурен от махалата да плати нещо? За тези, осигурени в ЕС предполагам, че в последствие техните каси ще възстановят парите. За ОК не знам какво следва.

Европейските здравни карти важат от/в UK и след брекзита.

# 6 785
Ако ти реагираш така, значи комплексите не са там, където ги търсиш.
Пълна съм с такива. Tired Face Sob Sob

# 6 786
  • София
Искам да помоля съфорумки от другите държави нещо.
Кантарджиев нали сега го играе някакъв шеф по ваксинационната програма.
Във вашите държави такъв специалист, от това ниво, така ли в зараждащата се Ковид вълна ще излезе по национална медия и ще се изкаже, че преболедувалите не е нужно да се ваксинират, освен ако много не ги е страх от Ковид?
И тук той не цитира кога преболедувалите.
Защото има и такива, които преди повече от година са преболедували.
Просто ми е интересно това ли е нормалното управление на ваксинационната кампания по света и у нас.
Благодаря!

# 6 787
Четири варианта за работата на училищата при нова COVID вълна
https://nova.bg/news/view/2021/08/18/337053/
Нито дума за тестване в училище. Има вече щадящи тестове, антигенни бързи тестове във всяка аптека.
Ето какво правят в Германия: https://www.dw.com/en/covid-and-kids-the-lollipop-test/av-57824314
Смучат клечки за уши и изследват после заедно целия клас с един тест за всички. Ако се окаже положителен, правят индивидуални тестове. Така могат да хванат инфекцията рано и да прекъснат веригата.

Последна редакция: ср, 18 авг 2021, 13:57 от Evgeniya53

# 6 788
  • София
Ей, смъртница  е някой да каже да не се ваксинират преболедувалите. Направо в сърцето ги удря някои потребители.

# 6 789
  • София
Да, освен това каза, че имунитетът на преболедувалите е доживотен.
Супер, ще предам на моята близка, която сега е за втори път с Ковид.
Чудя се защо в много от развитите държави не са на мнението на Кантарджиев.

А с какви симптоми е твоята близка? Защото, ако сравним с имунитета при ваксината - разбра се, че ваксината не те пази от заразяване, а евентуално помага за по-леко протичане на болестта.

# 6 790
Ей, смъртница  е някой да каже да не се ваксинират преболедувалите. Направо в сърцето ги удря някои потребители.

Не е “смъртница”, но като се има предвид каква част от населението (според темата x7), нямат доказателство, че са преболедували, а само смятат така, подобно изказване е абсолютно нелогично, когато е направено от официално лице. А всъщност, той официално лице ли е, или просто пенсионер, който се изказва по ТВ? Ако не е официално лице, тогава вината е в медиите, които канят който си решат. Сбъркана работа.

# 6 791
  • София
Клер, Не го мисли ти сърцето на тия потребители.
Зададох съвсем прост въпрос.
Смъртница....не я харесвам тая дума.
Около мен се сещам поне за една дузина сигурни, че са преболедували. Без тест.
Дали е професионално това изказване точно сега?

Артемис, с по леки симптоми от първия път. Касае се за тийнейджър.

# 6 792
Наистина ли ваксинирането на преболедувалите (имам предвид наистина преболедувалите) е проблем?

# 6 793
  • София
О, ако същото това неофициално лице беше призовало за масова ваксинация, вкл. и на ембриони в утробата на майките, за повсеместно затваряне на кръчмите и за затвор за Алибегов, тук щеше да му се пее "осанна" и да се ронят сълзи, че са го пенсионирали без време.Smiley

# 6 794
Че то и досега леките случаи си бяха вкъщи. Нищо ново не въвеждат, по-скоро ще отказват да приемат тежки. Как ще ходи тежко болен по безплатни изследвания?! Велика глупост са измислили! Rage
 Досега леките случаи не получаваха безплатни лекарства и изследвания. По спомен и ЛЛ не идваше на домашно посещение. “Заразените с коронавирус, които се лекуват у дома, да имат право на безплатни изследвания и лекарства. Това предлага здравното министерство. Те ще се заплащат от държавата по нова процедура, която в момента се разработа заедно със здравната каса.

Вероятно ще се заплащат два до три прегледа от лекар, медикаменти и изследвания. Според здравното министерство така ще бъде намален натискът върху болниците, които вече се пълнят заради новата вълна.

„Разчитаме, че това ще засили от една страна интереса на лекарите да извършват тази дейност, а от друга, поемайки всички тези изследвания ще мотивира по-леко болните да се лекуват вкъщи и то ефективно“, обясни зам.-министърът на здравеопазването Димитър Петров.

Личните лекари, които отказват да лекуват пациенти, оставени у дома, няма да получават бонуси. Това е друга идея на МЗ, обясни той. Според Петров новата процедура ще гарантира приходи на джипитата, ако се занимават с нея.”

Общи условия

Активация на акаунт