COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 980 340
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 6 795
Четири варианта за работата на училищата при нова COVID вълна
https://nova.bg/news/view/2021/08/18/337053/
Нито дума за тестване в училище. Има вече щадящи тестове, антигенни бързи тестове във всяка аптека.
Ето какво правят в Германия: https://www.dw.com/en/covid-and-kids-the-lollipop-test/av-57824314
Смучат клечки за уши и изследват после заедно целия клас с един тест за всички. Ако се окаже положителен, правят индивидуални тестове. Така могат да хванат инфекцията рано и да прекъснат веригата.

Без тестване в училищата при този силно заразен вариант, присъственото е невъзможно.

# 6 796
  • София
Наистина ли ваксинирането на преболедувалите (имам предвид наистина преболедувалите) е проблем?
Нямам идея, не съм специалист.
Просто това Ваксинирайте се само ако ви е страх ми идва в повече.

Клер, Кантарджиев не е неофициално лице.

# 6 797
  • София
Аз сутринта по тв в интервютата с представители на ЛЛ не чух нищо за домашни посещения. Коментираше се, че ще се даде възможност лл да свалят временно карантината с цел да се може болният регламетирано да отиде да се изследва - кръв, снимки и т.н. Нещо, което и досега се правеше, не неофициално като болният види зор.

# 6 798
  • София
Не е просто какво да е официално лице, а консултант по ваксинационния процес към Столична община.
Но то на фона на личните лекари, които казват на хората да не се ваксинират, тоя нищо не е. Той поне за непреболедувалите агитира, явно на това трябва да се радваме в Бг.

# 6 799
  • София
ОК, просто abadjieva80 го нарече така.

Е, щом е официално, нямаме основание да не му се доверим.

Ето че преболедувалите трябва да сме спокойни.Simple Smile

# 6 800
Никой не е казал "Ваксинирайте се само ако ви е страх". Казано е "Преболедувалите да се ваксинират, ако ги е страх". Надявам се, правиш разлика между двете.

# 6 801
Това, че много хора са го изкарали у нас, е повече от ясно и даже не знам защо е обект на спорове. Дори и математиците от щаба отдавна са дали коефициент, по който да се умножат доказаните с тест бройки. И няма нищо общо с това, че някой си мисли, че го е изкарал, а всъщност не е. На тези, на които им пука дали имат антитела или не, отдавна са си пуснали тест и са разбрали. Останалите дали ще дрънкат за антитела, ще се аргументират, че чакат Спутник, новата реколта ракия или някой друг алабализъм, е все тая.

# 6 802
Е защо да ме подмамва? Аз акъл нямам ли? Предпочитам ваксина пред боледуване.
Явно сте от непреболедувалите. Дано ваксината ви предпази от боледуване. Наскоро казаха, че за да намалеят новите случаи трябва преболедуване или чести бустер дози. Ако се опазите от боледуване е добре на максимум 6 месеца да слагате бустер.

# 6 803
  • София
Бърди, недей, че и теб ще обвинят за... Не помня, вече. Само "Смъртница" ми остана в главата.
Кантарджиев- неофициално лице...
Никой не е казал "Ваксинирайте се само ако ви е страх". Казано е "Преболедувалите да се ваксинират, ако ги е страх". Надявам се, правиш разлика между двете.
Да, правя разлика. Затова питам това ли съветват специалистите в другите държави хората, които са преболедували-да се ваксинират само ако ги е страх. Точно така поставих въпроса в поста си горе. Нищо странно не съм попитала мисля.

# 6 804
И аз не съм попитала нищо странно. Само зададох въпрос защо се хвърля толкова енергия за ваксинирането на преболедувалите, които са най-малкият фактор за разпространението на вируса.

# 6 805
това ли съветват специалистите в другите държави хората, които са преболедували-да се ваксинират само ако ги е страх.
Не. Обясняват, че вариантите, които са изникнали преди масовата ваксинация, правят имун-ескейп и те тепърва идват насам. Това засяга както ваксинирани, така и преболедували. Съответно говорят за подсилване с една доза за преболедували (над шест месеца след позитивен ПСР). Аз лично като човек, който по принцип се ваксинира и то не само с популярните ваксини - тук няма задължителни, не виждам голяма драма.

Скрит текст:
Малко ми е смешно това "който го е страх" (сега да не се обиди някой и каже, че го гледам отгоре - съвсем нормално си гледам в момента People Angel). Човек или вярва в науката, или не вярва. Или има доверие на лекаря си, или няма. Писах, че няколко от редовните ми контакти, които много ценя, не са преболедували и ваксинирани. Те са си избрали техния път, не им се бъркам. За щастие сме цивилизовани хора.

Няма специален щаб, актуалните политици носят отговорност. Министърът на здравеопазването се оттегли след есенната вълна и дойде друг. Той заедно с канцлера са лицата на пандемията в Австрия. Дори не мога да се сетя за супер известен вируолог, който да е поел байряка.

# 6 806
Докато от трибуната на българския парламент, депутат твърди, че е спорна обществената полза от ваксинацията /че нали виждаме в Израел, какво се случва/, то да не се карат насила учителите да се ваксинират, че имал такава информация, няма да се оправим. Ясно кой е депутатът, поне К. Ангелов не му остана длъжен.

# 6 807
  • в страната на чудесата
Моля да ме извините ако вече сте коментирали долната новина. В последните нямам много време да проследя темата в детайли и може да съм пропуснала...

https://skener.news/2021/08/17/след-домашно-лечение-дете-на-6-г-почина/

Дано е изключение.
Но се очакваше

# 6 808
И аз не съм попитала нищо странно. Само зададох въпрос защо се хвърля толкова енергия за ваксинирането на преболедувалите, които са най-малкият фактор за разпространението на вируса.
Според мен за да знаят всички, че мърдане няма и трябва да се ваксинират независимо дали ще преболедуват или не.

# 6 809
Е защо да ме подмамва? Аз акъл нямам ли? Предпочитам ваксина пред боледуване.
Явно сте от непреболедувалите. Дано ваксината ви предпази от боледуване. Наскоро казаха, че за да намалеят новите случаи трябва преболедуване или чести бустер дози. Ако се опазите от боледуване е добре на максимум 6 месеца да слагате бустер.
Кой и къде го определи този срок? Максимум на 6 месеца?  Къде е това правило?
Освен това, за самите бустери все още има различни мнения в САЩ, Израел и Европа.
Еййй, някои преболедували как странно се държат!

Валенцето, конкретно за Германия не съм чула подобно изказване.
Интересно е как върви политиката на управление на Ковид- пандемията в други европейски страни, такива
 като Полша, Естония, Финландия, Словакия, Албания и т.н., със сигурност навсякъде има нещо общо, но и някаква специфика.

Статията за  заразените и починали деца е трагична!

Общи условия

Активация на акаунт