COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 980 608
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 6 885
Да, освен това каза, че имунитетът на преболедувалите е доживотен.
Супер, ще предам на моята близка, която сега е за втори път с Ковид.
Чудя се защо в много от развитите държави не са на мнението на Кантарджиев.
Кантарджиев също не смята, че имунитетът на преболедувалите е доживотен. Каза го със сарказъм, гледах го.

Да не говорим, че заобиколно каза, че са го предупредили да е умерен в изказванията си, защото  "синът му работи в държавна болница и в противен случай може да получи някоя проверка".

# 6 886
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Ами цялата тая мизерия, която се случва от почти две години няма как да ме прави така закачливо иронична като теб, съжалявам.
Мизерията е далеч повече от две години, като е видно, че крайните продукти от нея са доста разнородни.

Така е, но само това ни липсваще на всичката оправия, така да се каже.

# 6 887
Cappuccino, моят коментар, че предпочитам ваксина пред боледуване, който ти коментираш, се отнасяше за противогрипните ваксини. Коментирах пост на Сомбра, той мина и замина отдавна. Няма да се връщам да го цитирам.
КОВИД съм карала и съм ваксинирана.
Ти знаеш, де.

# 6 888
  • София
Няма оправия. Къде ли вируса е лош, къде ли народа е... Айде да не етикирам.
Хора от домакинство, в което има доказано болен, се развяват. Заразяват, без да им пука. Разболяват се, остават вкъщи за два дни, ако го карат леко, и после наново. И казват '"Аз толкова, време не мога да стоя вкъщи, ще се побъркам"!
Ама, верно ли?!?
Моето 20годишно, умствено изостанало и с хиляди увреждания дете, за което излизането навън е буквално от жизнена необходимост, издържа точно 21 дни без да излиза, защото първо се разболя баща и, тя после. Дали тя може да издържи, при положение че въобще не може да разбере защо, по дяволите, е затворена!!!
Не че някой я е карантинирал, не, няма как да се направи тест на такова дете, освен под упойка.
И не го пиша това, за да се правя на важна. Знам, че много хора са постъпили като нас.
Просто вече нервите ми не издържат на тая простащина наоколо, на тая липса на съпричастност, на тоя явен непукизъм.
Как се живее с мисълта, че си наясно, че сееш зараза, която евентуално би могла да убие?
Пак се отплеснах, но тия дни се нагледах и наслушах на какво ли не.
Между другото Ковид отделението във Враца се пълни със страшна сила. От работещ там го знам. И то някак изведнъж, за последните десетина дни.
Ясно е, че не е само там.
Но всички искаме, искаме, искаме. Да ходят децата на училище искаме, на градина, да ходим на кръчма искаме, да не затварят бизнеси искаме. Голямо искане пада. Ама, стане ли въпрос да дадем нещо от себе си, като поведение имам предвид, ааа, не може, не издържаме.
Аман от искане!
Някои потребители ще нарекат това истеричен изблик. И ще са прави тоя път.

Кантарджиев го е казал със сарказъм за доживотни имунитет?
Не знам, медиите го цитират точно за доживотен или многогодишен имунитет.
Утре ще го потърся да гледам.

Последна редакция: ср, 18 авг 2021, 21:31 от Валенцето

# 6 889
  • София
По вечерните медии, на първа страница:
https://dnes.dir.bg/obshtestvo/edna-otchayana-balgarska-mayka-po … atvor-vav-vietnam

Сърцераздирателно, 18+, Българин - заключен във Виетнам. Заключен, но но НЕ е затворник. Заключен, но Жив!
Скрит текст:
Бойка Трифонова - една отчаяна българска майка, чиито син вече месец е "заложник" на ковид-пандемията в далечен Виетнам, се обърна чрез Фейсбук към всички институции и хора, които могат да помогнат момчето й да се прибере у дома.

Ето какво написа психоложката и бизнесдама в социалната мрежа:

"Има ли майки в този фейсбук? Синът ми вече цял месец е затворен в апартамента си в град Хо Ши Мин във Виетнам. Няма право да излиза. Пъхат му бележки под вратата, написани на английски, кога има право да слезе в сградата до магазините, да си купи храна!

Мислите, че е е арестуван? Че го разследват за особено опасно престъпление и е под домашен арест, с присъда от съд?! Не! Нищо не е направил ! Освен, че се намира в държава, която е затворила всеки свой жител в дома му поради страх от Ковид!

Колко точно е голяма заразата във Виетнам към момента? От 95 000 000 жители са умрели .... 5 000. Да ! Пет хиляди от деветдесет и пет милиона ! Това, обаче, се счита за достатъчно основание синът ми да бъде заключен от месец в апартамента си на хляб и вода!!! Сякаш, че лично е убил всеки един от тези пет хиляди.

Не се шегувам с това! С кръв и сълзи пиша този пост! Как ще се чувствате ако сте майка на син, заключен в дома му, на когото му пускат бележки под вратата кога има право да си купи хляб?!

... И по - лошо! Виетнам затваря летищата си за чуждестранни авиокомпании. Забранили са вече на Тюркиш Еърлайнс да каца. Забранили са на Емирейтс. За момента позволяват по свое усмотрение само и единствено на Катар - и то на съвсем произволни дати. С други думи - до дни ще забранят да се излита от Виетнам, дори и да си чужденец. Не само че си затворен в дома си!

Имам сериозно опасение, че синът ми няма да може да се прибере в България! Както и всички останали българи във Виетнам. Полудявам само при мисълта, че му подават бележки под вратата, а че и да не може да се прибере - е това вече ме кара да откача!!!

Ако Виетнам спре полетите заради пет хиляди умрели при деветдесет и пет милиона население - СВЕТА ЩЕ ОБЪРНА!!!!! Искам си прекрасния български син у нас! Жив, здрав и свободен! СВОБОДЕН !!!!

Да приберем свободните българи в страната си !!!

Помогнете ми да прибера сина си от ковид - затвора на Виетнам !

С мен ли сте, хора ? Ще си приберем ли българите от Виетнам, ако ги държат затворници още месец ?!

Не го ли пуснат да си тръгне - него и другите българи в този град - ще пищя, така ще пищя, ТАКА ЩЕ ПИЩЯ, че целият свят да ме чуе!!! Ще пищя така, както за българските сестри в Либия ! Заключени без съд и присъда ! Същото е!!!", написа във Фейсбук Бойка Трифонова.

Тя уточнява, че синът й Виктор е затворен в Тао Диен Мастери, в единия от небостъргачите. "Има надежда за някакъв полет в рамките на един месец. Дано да се осъществи. Миналата година Русия затвори летищата за всякакви полети за шест месеца. Сега тия ще направят същото. Как може да държат хората като затворници без съд и без престъпление???", недоумява тя.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10226405451352147&se … 328346&type=3

# 6 890
По вечерните медии, на първа страница:
https://dnes.dir.bg/obshtestvo/edna-otchayana-balgarska-mayka-po … atvor-vav-vietnam

Сърцераздирателно, 18+, Българин - заключен във Виетнам. Заключен, но но НЕ е затворник. Заключен, но Жив!
Скрит текст:
Бойка Трифонова - една отчаяна българска майка, чиито син вече месец е "заложник" на ковид-пандемията в далечен Виетнам, се обърна чрез Фейсбук към всички институции и хора, които могат да помогнат момчето й да се прибере у дома.

Ето какво написа психоложката и бизнесдама в социалната мрежа:

"Има ли майки в този фейсбук? Синът ми вече цял месец е затворен в апартамента си в град Хо Ши Мин във Виетнам. Няма право да излиза. Пъхат му бележки под вратата, написани на английски, кога има право да слезе в сградата до магазините, да си купи храна!

Мислите, че е е арестуван? Че го разследват за особено опасно престъпление и е под домашен арест, с присъда от съд?! Не! Нищо не е направил ! Освен, че се намира в държава, която е затворила всеки свой жител в дома му поради страх от Ковид!

Колко точно е голяма заразата във Виетнам към момента? От 95 000 000 жители са умрели .... 5 000. Да ! Пет хиляди от деветдесет и пет милиона ! Това, обаче, се счита за достатъчно основание синът ми да бъде заключен от месец в апартамента си на хляб и вода!!! Сякаш, че лично е убил всеки един от тези пет хиляди.

Не се шегувам с това! С кръв и сълзи пиша този пост! Как ще се чувствате ако сте майка на син, заключен в дома му, на когото му пускат бележки под вратата кога има право да си купи хляб?!

... И по - лошо! Виетнам затваря летищата си за чуждестранни авиокомпании. Забранили са вече на Тюркиш Еърлайнс да каца. Забранили са на Емирейтс. За момента позволяват по свое усмотрение само и единствено на Катар - и то на съвсем произволни дати. С други думи - до дни ще забранят да се излита от Виетнам, дори и да си чужденец. Не само че си затворен в дома си!

Имам сериозно опасение, че синът ми няма да може да се прибере в България! Както и всички останали българи във Виетнам. Полудявам само при мисълта, че му подават бележки под вратата, а че и да не може да се прибере - е това вече ме кара да откача!!!

Ако Виетнам спре полетите заради пет хиляди умрели при деветдесет и пет милиона население - СВЕТА ЩЕ ОБЪРНА!!!!! Искам си прекрасния български син у нас! Жив, здрав и свободен! СВОБОДЕН !!!!

Да приберем свободните българи в страната си !!!

Помогнете ми да прибера сина си от ковид - затвора на Виетнам !

С мен ли сте, хора ? Ще си приберем ли българите от Виетнам, ако ги държат затворници още месец ?!

Не го ли пуснат да си тръгне - него и другите българи в този град - ще пищя, така ще пищя, ТАКА ЩЕ ПИЩЯ, че целият свят да ме чуе!!! Ще пищя така, както за българските сестри в Либия ! Заключени без съд и присъда ! Същото е!!!", написа във Фейсбук Бойка Трифонова.

Тя уточнява, че синът й Виктор е затворен в Тао Диен Мастери, в единия от небостъргачите. "Има надежда за някакъв полет в рамките на един месец. Дано да се осъществи. Миналата година Русия затвори летищата за всякакви полети за шест месеца. Сега тия ще направят същото. Как може да държат хората като затворници без съд и без престъпление???", недоумява тя.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10226405451352147&se … 328346&type=3
Като живее в определена държава, ще се съобразява с правилата на живот там, дори и в Ковид ситуация.
Аман от идиоти.

# 6 891
Валенце, не се ядосвай.Казано е рано или късно всеки получава това, което е заслужил.

# 6 892
Валенце, респект пред такива хора като вашето семейство!
И на мен отдавна ми е преляла чашата на търпението от тази наглост и простащина, която се шири у нас! Rage
За жалост не виждам решение. Sad

# 6 893
Моето 20годишно, умствено изостанало и с хиляди увреждания дете, за което излизането навън е буквално от жизнена необходимост, издържа точно 21 дни без да излиза, защото първо се разболя баща и, тя после….
Не че някой я е карантинирал, не, няма как да се направи тест на такова дете, освен под упойка….
Какъв тежък пост, Боже мили!
Наистина ситият на гладния не вярва. Няма хората как да разберат недогуванието ви.

# 6 894
Няма оправия. Къде ли вируса е лош, къде ли народа е... Айде да не етикирам.
Хора от домакинство, в което има доказано болен, се развяват. Заразяват, без да им пука. Разболяват се, остават вкъщи за два дни, ако го карат леко, и после наново. И казват '"Аз толкова, време не мога да стоя вкъщи, ще се побъркам"!
Ама, верно ли?!?
Моето 20годишно, умствено изостанало и с хиляди увреждания дете, за което излизането навън е буквално от жизнена необходимост, издържа точно 21 дни без да излиза, защото първо се разболя баща и, тя после. Дали тя може да издържи, при положение че въобще не може да разбере защо, по дяволите, е затворена!!!
Не че някой я е карантинирал, не, няма как да се направи тест на такова дете, освен под упойка.
И не го пиша това, за да се правя на важна. Знам, че много хора са постъпили като нас.
Просто вече нервите ми не издържат на тая простащина наоколо, на тая липса на съпричастност, на тоя явен непукизъм.
Как се живее с мисълта, че си наясно, че сееш зараза, която евентуално би могла да убие?
Пак се отплеснах, но тия дни се нагледах и наслушах на какво ли не.
Между другото Ковид отделението във Враца се пълни със страшна сила. От работещ там го знам. И то някак изведнъж, за последните десетина дни.
Ясно е, че не е само там.
Но всички искаме, искаме, искаме. Да ходят децата на училище искаме, на градина, да ходим на кръчма искаме, да не затварят бизнеси искаме. Голямо искане пада. Ама, стане ли въпрос да дадем нещо от себе си, като поведение имам предвид, ааа, не може, не издържаме.
Аман от искане!

Кантарджиев го е казал със сарказъм за доживотни имунитет?
Не знам, медиите го цитират точно за доживотен или многогодишен имунитет.
Утре ще го потърся да гледам.

Искаме, щото ни питат.
Недоверие към властта, слабо управление- все причини за Искане.
Защото , когато Рюте в Нидерландия затваря, няма : “ Искаме, не искаме”, нищо, че въвежда непопулярни мерки.
И да ме изтрият, фактът , че сме за жива жал от всякъде, няма да се промени.

# 6 895
  • Overijse, Belgie
валенце, гърлото ме стегна.
Аз обаче имам чувството, че хората, които постъпват безотговорно не го правят нарочно, а като че ли не им се вярва баш те да са заразени. Имам познати и приятели, които при първата вълна така реагираха - "настинали" с температура 10 дни. Ми то като отворя новините и коментарите под тях, тоя народ се побърка кого да слуша и на какво да вярва.
Аз не мога да съдя никого, защото съм сигурна, че и аз нямаше да се държа много адекватно, ако бях в България.

# 6 896
  • Пловдив
Кантарджиев нищо не е казал със сарказъм. Това за имунитета и друг път го е казвал. Дано да е вярно, защото много хора сигурно са се срещали с вируса.
Валенце, поздравления за всичко, което си написала!

# 6 897
  • Overijse, Belgie
Кантарджиев нищо не е казал със сарказъм. Това за имунитета и друг път го е казвал. Дано да е вярно, защото много хора сигурно са се срещали с вируса.
И аз бих се радвала много, ако е прав. Моите родители го минаха и въпреки дългия ковид поне не ги мисля толкова както преди.
Като знам майка ми с каква радост ми каза,че има антитела, а на мен сърцето ми буквално спря. 10 месеца по-късно още влачи проблеми.

# 6 898
  • София
Валенце, поздравления за всичко, което си написала!

Точно така. Кантарджиев това го повтаря от доста време. И после излиза и нагло плюе - Ми тя ваксинацията не въри, те нищо не правят. След което - но те преболедували в България са 2-3-4 милиона. Те са с доживотен имунитет. Те от ваксини нямат нужда. Ееее, и децата може да не се ваксинират. Ееее, то..... Безочлив до безобразие тип. Навремето ми беше весел с глупотевините му шеговити, сега предизвиква отвращение, колкото е симпатичен сина му, толкова изнагля бащата.

Аз също се интересувам, откъде Кантарджиев черпи информация за т.нар. доживотен имунитет? В съседната тема, дето достъп я имат, я нямат 10 хиляди българи, вече неколкократно се споменава за доказано (с ПСР) заразени българи, у нас, за втори път.
Да, в света се прави твърде малко целогеномно секвениране и затова повторните заразявания официално и все още се водят среде невъзможните изключения....

Дали е така обаче? Нали ковидът бил като грипа? Как от грип можеш да се разболееш 2 пъти в сезон и нямаш имунитет....

# 6 899
  • В заешката дупка
Засега знаем със сигурност, че ваксините не оказват никакъв ефект върху предаването - в Израел и Исландия ваксинираните заразени са в същите пропорции спрямо неваксинираните.

Кои сте тези “вие”, които знаете, че и със сигурност? Защото това не са учените. Това болднатото никъде няма да го прочетеш. И си има логично обяснени: тези пропорции сами по себе си такова нещо не могат да ти кажат.

Това, че едно население е 70% ваксинирано, не означава, че делът на васкинираните е такъв във всяка възрстова група. В Исландия, примерно, ваксинираните под 15г. са  под 5%, докато тези на 16+ са над 86%. Дали има значение ако заразените деца са 0% , 10% или 100% от всички заразени? Ако заболелите деца са малко като част от всички заболели, както е и случаят в Исландия, това би могло да промени базата за “съпоставяне” и тя няма да е 70% вече, а по-голяма. (Плюс други фактори, които също могат да я променят.)

Това е един съвсем елементарен пример за демонстрация че има фактори (далеч не само  % васкинация по възрастови групи), които трябва да се  имат предвид при анализ на данни.

Преди го казах няколко пъти, пак ще го повторя. Анализирането на статистически данни не ставв чрез хамалски сметки, само защото някой си е въобразил, че като знае какво е % и е топ спец анализатор и всичко му е ясно. Това е работа на висококвалифицирани специалисти и се прави чрез статистическо моделиране, при което се отчитат различни фактори, които имат значение за адекватното анализиране на данните.

В Исландия всъщност анализите показват, че ваксините предпазват от заразяване, около 60%. Работата е там, че е по-малко, а не колкото бяха надеждите. И това, разбира се, беше казано от тукашните специалистите.

На английски:

Цитат
A Public Health England (PHE) study found both the Oxford-AstraZeneca and Pfizer-BioNTech vaccines effective against hospitalization due to the Delta variant ( here ). According to Director General Knútsdóttir, rates of protection against hospitalization following vaccination in Iceland are comparable with the results of the PHE study.

“According to the Chief Epidemiologist, evidence shows that the vaccines used in Iceland protect about 60 percent of those fully vaccinated against any kind of infection caused by the delta variant of the virus and over 90 percent against serious illnesses,” she said.

https://www.reuters.com/article/factcheck-iceland-vaccines-idUSL1N2P918F

Общи условия

Активация на акаунт