COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 992 327
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 3 915
Недоволна, това, че някой е образован, изобщо не значи, че в интелигентен. Първото се придобива с присъствие в учебни заведения, второто е качество/заложено в човека.
И съвсем трето е да му е заложено да проявява емпатия.

# 3 916
Цитат
Сега пък Монов какво е крив? Това, което казва, е, че не е трябвало да се подхожда с такова плашене на хората. Защото освен че се увеличиха психическите разстройства, се стигна и до масов отпор.
Приемете, че има хора, за които реалния поглед над ситуацията ги кара да се подготвят и да вземат мерки за справяне.
И които се плашат точно от увъртането и представянето на подобен проблем с подбрани внимателно думи. Думи, които омаловажават, за да успокояват, но реално притъпяват чувството за самосъхранение.
Повсеместен пожар може да бъде представен като прелестни пламъци, озаряващи в оранжево нощното небе над града. Но какво се постига с това - по-малко избягали и повече задушени и изпечени?
Напудрянето и прикриването на реалността плаши повече хората.

Цитат
В началото, докато все още слушах тия от щаба, за да видя ще има ли промяна или ще продължават да четат листчета, се хванах няколко дни поред, че не ми достига въздух. Опитвах се да вдишвам и все не успявах докрай. Изследвания - нормални, прегледът не показа отклонения. Като спрях да ги гледам, това усещане изчезна.
Ето - няма нищо по-лесно - просто може да се спре слушането и гледането.
А който иска и настоява да има информация - да има право да я получи. В новините, където и е мястото. Защото това все пак е по-важната новина - касаеща пряко живота и здравето ни.

Цитат
Роднина медицински работник с обикновена пневмония вследствие на простуда я натикаха в ковид отделението, ако не е с ковид, пък да е.
Прекара го сравнително леко въпреки възрастта си, но сега е психическа развалина на антидепресанти. Не толкова заради вируса, а заради изолацията, липсата на адекватна информация от лекарите за състоянието, за лечението и за лекарствата.
В ковид отделение се допускат единствено болни с положителен тест. След прекаран ковид депресията е от честите усложнения. Изолация има само по време на карантина и на лечение. В страната ни няма друга изолация от повече от година.

Цитат
На мен пък ми писна от пълнодумци, мислещи, че има само ковид и всячески набиващи канчето на всички, които си позволят да кажат нещо различно.
В момента приоритет имат точно тези, които казват "нещо различно". Няма телевизия и форум, в които да не изразяват ежедневно и пространно различното си мнение. Сумарно НОЩ и действително отговорните лица покрай пандемията не могат да се съотнесат към времето, отделяно на "различните".

# 3 917
  • Пловдив
Всеки гледа от собствената си камбанария. Аз от моята не виждам вирус....
Имам далечен роднина (млад), който почина при ноемврийската вълна и приятели, които са го изкарали леко или безсимптомно. Може и аз да съм го изкарала, но не съм се тествала.

Ти хем не виждаш вирус, хем ще се ваксинираш. Simple Smile

Недоволна, твоята позната е голяма фантазьорка. Къде успя да види този  "голям мерак да ни затворят в средата на лятото" . Smile  Изобщо този термин "затваряне" звучи безкрайно инфантилно на фона на това, че при нас затваряне няма от май 2020.

# 3 918
  • При семейството си
Абе оплаквате се, но в Австралия армията пази улиците и то при някакви нищожни количества случаи на заразени.

Абе, колкото и да ти се иска, надявам се армията по улиците никога да не я въведат като мярка или поне да е от последните.

# 3 919
Последните два дни доста се е вдигнала смъртността в ЮК, не знам на какво се дължи и колко от тях са били напълно ваксинирани, но вчера 138 починали, днес отчетени 119.
От няколко дни заразените намаляват, но пък починалите скочиха значително.
За сравнение в Германия за последните 7 дни имат 130 починали.

# 3 920
И аз имам една такава приятелка. От самото начало подценява вируса, плюе по мерки и ваксини. Когато обявиха извънредното положение у нас  ми разправяше как това нямало да я спре да си ходи, където реши и като ме било страх да си стоя вкъщи. Изобщо не разбираше, че имам рискови хора вкъщи.  Доста ме разочарова с подхода си към пандемията, отклонявам предложенията да се видим вече няколко пъти.  Днес беше споделила някакъв колаж как толкова сериозен бил вируса видиш ли, че човек трябвало да се тества, за да разбере, че е болен. В същото време й е жал за болни дечица и хора, постоянно споделя призиви за събиране на средства. Явно обаче  пострадалите и починалите от ковид  не я трогват или сякаш се прави, че не съществуват и не ги вижда.

# 3 921
  • Пловдив
Сомбра, зарежи тона. Ако реша да държа тон, ще се усети, гарантирам. Емоциите са ми за други неща, не за форуми.  Просто кротичко попитах, при ваксини заключени във фризерите до 2023 година, какво очакваш. Задавам конкретен въпрос. Не очаквам да ми отговориш.

# 3 922
Този спор, кой трябва да си стои вкъщи вече е върха..Simple Smile Много ясно, че който спазва мерките  може да ходи където иска..Този, който не иска да спазва по някаква лична причина, може да го направи само вкъщи, или пък да отиде в държава където няма мерки..Ама не знам за такова елементарно нещо /примерно да носиш маска/ струва ли си толкова главоболия...

# 3 923
Абе оплаквате се, но в Австралия армията пази улиците и то при някакви нищожни количества случаи на заразени.

Абе, колкото и да ти се иска, надявам се армията по улиците никога да не я въведат като мярка или поне да е от последните.
И аз не искам армията да патрулира по улиците - за бога това не е чума или ебола и ефектът е главно психологически. Нали знаете от къде идва символът на червеният кръст? Той е бил рисуван на вратите на чумно болните семейства които са били залоствани завинаги в домовете си със стражи на улицата.

# 3 924
От цялото излияние на счетоводителката от Фейсбук най- силно впечатление ми направи това, че тя се декларира като нормална.
Респективно, всеки , който не споделя нейните ( субективни) размисли и страсти, е...ненормален.

# 3 925
Този спор, кой трябва да си стои вкъщи вече е върха..Simple Smile Много ясно, че който спазва мерките  може да ходи където иска..Този, който не иска да спазва по някаква лична причина, може да го направи само вкъщи, или пък да отиде в държава където няма мерки..Ама не знам за такова елементарно нещо /примерно да носиш маска/ струва ли си толкова главоболия...
Абсолютно е така. В началото на извънредното положение предложи точно да се видим, когато още не се знаеше нищо за вируса. Аз й отказах тогава да се видим, обясних, че не смея за момента заради рискови хора вкъщи. Вместо разбиране получих отговор "стой си вкъщи като те е страх". Мнението й за вируса не се промени й досега. Аз цяла година вече живея що годе нормално -  работейки, пътувайки в командировки понякога, но винаги спазвайки мерките плюс засилена хигиена.  Не е толкова сложно - мерките не спират човек, стават му рутина. Аз съм човек, който и по принцип не харесва големите блъсканици и струпвания от хора. Единственото по-различно е, че гледам да отбягвам познати и близки, които са небрежни към мерките и вируса като цяло.

Последна редакция: ср, 04 авг 2021, 22:07 от daisy12

# 3 926
  • Overijse, Belgie
Ами да, като дойде есента, пак ще има вой до небесата. Но какво казват в чужбина? (Неядящите домати да не четат) "Ние сме длъжни да опазим неваксинираните."
Супер.
В чужбина бабите и дядовците ваксинирани ли са! В масовия случай говоря, не за изключенията.
Прилагам данни от преди два дни за Белгия по възрастови групи отново (извинете за повторението)

# 3 927
Цитат
Пфайзер по-добра ли е от модерна?
Аз обмислям дали да се ваксинирам и съм се спряла на тия 2 ваксини.
Коя е подобра, според вас?
Моето семейство избра пфайзер,когато вече беше достъпна.Даже не знам защо я поиска мм.Аз я предпочетох,защото хора споделяха  най-малко неразположения от нея.Много хора казваха,че след 2ра игла имали температура.Аз рядко вдигам температура,но когато стане,не мога да изтърпя това състояние.Паникьосвам се и реших да си спестя евентуално това нещо.Зимата чуждите дипломати у нас са ваксинирани с ''модерна''.
Днес някакъв от сценаристите на лицето Станислав Трифонов,каза от трибуната на парламента:''Евентуална четвърта вълна''.Как евентуална бе?Тя си започна!:worried:Ясно колко и какви мерки ще вземат.

# 3 928
Аз абсолютно не смятам, че обикалянето за туризъм попада в категорията спазване на противоепидемични мерки. Всички, които са тръгнали да обикалят за гъз път да види, реално са си неспазващи. Може да не си го признавате, но си е така. И го виждате на практика, как въпреки свирепите мерки, пътуващите разнасят. В Австралия шофьр, превозващ от летището към карантинния хотел се зарази и разнесе, в Китай - честачките, почистващи самолети от Русия, се заразиха и разнесоха. След като някой има рисково поведение, да критикува другите, си е лицемерие. Ако някоя прелитаща цветарка, смята че тя лично спазва мерки, а другите са опасни - ми да не обикаля. Така по-ясна ли съм.

# 3 929
След като Чорбанов е в ИТН ви е ясно за какво ще си говорим. Въпреки, че разчитам управниците ще се учат в движение, поне с ковида няма много степени на свобода, скоро ще го осъзнаят защото едно е да даваш акъли отстрани съвсем друго да управляваш кризи и държавата като цяло.

Общи условия

Активация на акаунт