COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 991 579
  • 22 549
  •   2
Отговори
# 4 395
Според Георги Маринов ако вирусът е лабораторен това обяснява защо е толкова по-слаб в сравнение с братовчедите, които са доста по-патогенни - бил в отслабен в лабораторията, вероятно във връзка с ваксина или други експерименти. Но еволюционната му траектория не вещае нищо добро, най-вероятно ще става по-вирулентен, а вече стана заразен като варицела. Кошмар.

# 4 396
Едва ли някой се съмнява. Въпросът е дали това може да се ползва за нещо

# 4 397
Ами те вариантите за произход на вирус са два - естествен и изкуствен. Та и лагерите са два. Докато няма категорични доказателства и двата лагера са прави.

Какъвто и да е произхода, който и да е виновен - ние страдаме.

# 4 398
Никола, внимавай как представяш информацията, че пак ще разбуташ кошера. Глупости на републиканците са това.
Не ми изглеждат глупости, съвсем скоро официално според мен като завърши дешифрирането на данните ще се потвърди че вируса е изтекъл от там. Изведнъж се появиха много и твърде конкретни данни. Всъщност не изведнъж, американците от доста време са трупали косвени доказателства за изтичането на вируса. И затова е осъществено разследването на спецслужбите им.

# 4 399
Именно, какъвто и да е произхода, това не променя факта, че имаме сериозен проблем.

# 4 400
  • Bristol
Тук съфорумки от чужбина ни дават информация че сами си тестват децата и изпращат резултатите, сами тестват и себе си - мисля бяха от ОК, Австрия, Германия.
Аз писах от Англия. Реално аз не тествам детето си, тя сама го прави. Началните училища не се тестват, но гимназиите 11+ години, първоначално децата се тестваха в училище пред персонал, който им даваше индивидуални инструкции как да процедират. Направиха така 5-6 пъти, дадоха им кутии с тестове и вече от вкъщи. Реално дъщерята ми показа как да ползвам теста, тя знаеше по-добре от мен и има по-голям опит Simple Smile

Естествен или изкуствен вирус, за мен сега важното е да се справим с него. Много жестоко се отрази на икономиките в целия свят, затрудни и ограничи придвижването ни и социалните контакти. За жертвите няма нужда да споменавам Sad

# 4 401
Според Георги Маринов ако вирусът е лабораторен това обяснява защо е толкова по-слаб в сравнение с братовчедите, които са доста по-патогенни - бил в отслабен в лабораторията, вероятно във връзка с ваксина или други експерименти. Но еволюционната му траектория не вещае нищо добро, най-вероятно ще става по-вирулентен, а вече стана заразен като варицела. Кошмар.
Да, правени са опити за ваксина за ХИВ.

# 4 402
Здравето на самите деца? Joy Това е последна грижа, ако зависеше от правителството, а за съжаление и от една не малка част от хората децата масово ще ги оставят да се заразят, нали това е мангъровата идеология.
ДО го налагат, защото е по-евтино от всички останали мерки, включително и такива, които биха могли да направят училищата и детските заведения по-безопасна среда. Всички те обаче струват $$$ затова няма да се направят, ще блъскат децата по 30 в група, без вентилация, тестове и т.н.
Всъщност навремето грипните ваканции се даваха именно за предпазване на децата, друг е въпросът кога и дали не беше вече късно. Не да се пази персонал-учители, чистачи, пазачи и какъвто има. Същото е и с други вируси принципа. Пазят се децата и разбира се персонала, но се отчитат заболелите деца в заведението.
Закачих се за поста на Лили, защото и за мен това е парадокс. Малките деца и малките ученици си бяха на училище доколкото знам. Те имаха 2-3 седмици или колко  (може и по-малко) на ДО. Защо ли? Точно мъниците не могат да спазват правила на хигиена много, на дистанция, маски и т.н. Но затвориха по-големите, защото...ами не се дават пари на родителите за гледане на дете. А точно те могат да се пазят, имат нужда от присъствено за по-труден материал, кандидатстване и т.н. Но ...те бяха ДО, а малките дето не се пазят и са бебета почти...те са на училище)) Толкова е прозрачно, че...
Пак да напиша когато мои постове се цитират да не бъдат вадени от контекста. Знам "сърбежа" на някои тук, ама няма да ги почесам. Дори не ги докладвам, то...какво да му кажеш на такова.

Последна редакция: пт, 06 авг 2021, 22:56 от Анонимен

# 4 403
Именно, какъвто и да е произхода, това не променя факта, че имаме сериозен проблем.
Ще има големи политически последствия това, на международно ниво. Че Китай са скрили тази информация. Която е можела да помогне за овладяването на пандемията. В самото начало, когато СЗО не знаеха много неща за вируса, китайците са знаели повече. От здравна гледна точка това няма да промени сегашната ситуация.

# 4 404
  • При семейството си
Ще има големи политически последствия това, на международно ниво. Че Китай са скрили тази информация. Която е можела да помогне за овладяването на пандемията. В самото начало, когато СЗО не знаеха много неща за вируса, китайците са знаели повече. От здравна гледна точка това няма да промени сегашната ситуация.

Дано да има политически и не само последствия. За момента, обаче, последствията са само за другите.

# 4 405
Тесла никоя лаборатория няма да произведе такъв "глупав вирус" ако иска да прави истинско биологично оръжие. Възможно е да е "изпуснат" случайно, но е по-скоро изключено. Уханската лаборатория е топ ниво защита не по-различна от американска. "Жената прилеп" мисля споделих си е писала с "моя професор" и той лично няма никакви съмнения, че вирусът не е създаден лабораторно още по-малко умишлено пуснат. Всъщност цялата научна общност е потресена от тази гигантска спекулация. Също сега се сетих в един епизод гост бе един от експертите на СЗО пратен да разследва и също не смяташе, че има основания да се смята, че вирусът е изкуствено създаден и пуснат.

# 4 406
Направо не мога да повярвам, че някои потребители тук пишат с такава злоба за децата, с някаква наслада вменяват вина у децата. Направо е извратено.
Има един личен въпрос към потребителката Фанфанито, Вие имате ли деца?
Може да не ми отговаряте, разбира се.
Разбира се ще отговоря, ама къде видяхте злоба не разбрах-загриженост, притеснение за самите деца и най-вече грижа за приключване на този кошмар. Децата не живеят отделно, за жалост са част от обществото с всички последици-заразяват се, боледуват, пренасят и т.н.
За това ли съм извратена? Злобна? А вие каква сте тогава?
 Аз  да попитам не ви ли е грижа за децата свои и чужди? Или само своето гледа и удобството си (което по всяко време може да се наруши с вируса не само затваряне, ДО и какво ли не)
А защо пиша за децата, еми вие се питате тук дали ще има ДО и защо, и как не искате. Никой не иска, предполагам и самите учители, но ще има. Ако няма , то ще е мноооого тъжно (да не ви стресирам защо и какво считам под тъжно) Я пак се върнете в темите и вижте къде най-много се върти заразата и кои са най-мобилните групи хора-децата и младежите до 30г. Този вариант засяга И децата, при това не леко май И пак не се стряскате и притеснявате, не се питате какво може да стане в бъдеще.
Интересувате се какво ще донесе една ваксина да си сложите след 10г , дали няма някоя опашка и рога да поникнат, а не се интересувате как ще се развие един подрастващ организъм след вируса, дори безсимптомно. Тук имаше една съфорумка точно така пострадало детенцето и. Беше в Пирогов и писа било пълно (май пролетта беше) Помните ли я? Аз забравих ника, но се много стресирах дори какво е преживяла и видяла и че всеки може да е на нейното място. Как ще се развият белите дробове на деца след ковид в бъдеще знае ли някой? Другите органи? Защото техните тела растат, развиват...това не е завършен организъм. Мен това ме притеснява, но вас не. Значи, сама си отговорете на въпроса кой има деца и какво го вълнува, какъв човек е и изобщо...
Отделно въросът за мерки, за безсимтомно протичане, за пренасяне вкъщи, бе вие не сте ли изкарали цялата гама вируси от детската градина донасяни преди вируса та се правите на ударени не знам. Само ковид не могат да ви го донесат, другото...то си нормално така ли?

# 4 407
Не знам какво точно са знаели китайците в началото, но според мен не много, защото при тях избухна първото голямо огнище. Вярно, че в началото местните власти отричаха да има проблем, ама според мен не е било за да прикриват теч от лаборатория, а това просто е типично за властите, това отричане го видяхме и продължаваме да го виждаме и тук. Вече като започнаха да се пълнят болниците, Пекин се намеси, взеха мерки, знаем историята. Може след това да са направили някакво разследване и да са открили нещо, което да не са споделили със света, но по действията им според мен в началото и те не са били много наясно какво става.

Колкото до това ако бяха казали, ами те януари месец вече подаваха информация за вируса в доста големи подробности - смъртност, кои групи са засегнати и т.н., някой на запад впечатли ли се от това? Не, сигурна съм, че още тогава са взели решение, че "всички ще го изкараме" без да им мигне окото. Дори полетите от-до Китай не искаха да спират, да не им се наруши бизнеса...

# 4 408
Всъщност Лили първите огнища са много далече от Ухан и доста назад във времето. Тогава все още са нямали идея за какво заболяване иде реч още по-малко за нов вид вирус.

# 4 409
Е това беше първото голямо огнище. Все пак Ухан е голям мегаполис, няма как точно такова огнище вече да остане незабелязано.

Общи условия

Активация на акаунт