COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 991 637
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 4 560
Thinking И аз питах стресираните от тестове, дали изобщо са виждали такива, или по преразказ говорят?

За противопоказанията. Как пък само в нашата мила държава се събраха толкова много с противопоказания? Друга държава няма с толкова неваксинирани, при море от ваксини?
Само, че, забелязвам, как същите се заразяват, явно не им пречат  противопоказанията? Thinking

# 4 561
Аз не мисля, че учителите са били наплашени от вируса и от децата миналата година. Ако беше така щяха да ходят с истински маски и шлемове в клас, а те носеха някакво мини шлемче само пред устата за отбиване на номера.
Не, наплашените просто отказваха да стъпят присъствено. Имаше даже индивиди (учители-математици), които настройваха учителите да пускат отпуски и да стачкуват, за да бойкотират системата и да сринат ПО. Няма да казвам какво мисля за такива особи, че ще ме баннат.

# 4 562
Cubayo точно защото не можем да си позволим пълен локдаун, се налага да спазваме стриктно леките и евтини мерки - не да ревем как маските ни отнемат свободата, а тестовете ни психират.
Сигурен съм, че повечето съфорумки прекарали вируса са носили стриктно маски и това не им е помогнало.
Няма как да направиш такъв извод. Има редица фактори, които оказват влияние. И децата вече ги знаят..Има много различни ситуации и различно поведение на хората. Има и различни видове маски.

# 4 563
Cubayo точно защото не можем да си позволим пълен локдаун, се налага да спазваме стриктно леките и евтини мерки - не да ревем как маските ни отнемат свободата, а тестовете ни психират.
Сигурен съм, че повечето съфорумки прекарали вируса са носили стриктно маски и това не им е помогнало.
Това е голяма глупост, дори се чудя как ти хрумна да я напишеш. И това се нарича тролене. Маските са мярка за неразпространение с определена степен на защита. Когато останалите не спазват мерки, не носят маски, практически всеки е уязвим, дори да спазва стриктно мерките. Осем теми от по хиляди страници се изписаха за година и половина, че това е колективно поведение и зависим един от друг. Ако участваш вече с не знам кой подред акаунт, за да тролиш темата и да губиш времето на хората в един момент на всички пак ще им писне.  Освен това съм сигурна, че много добре осъзнаваш, че не си прав, но явно това е начинът ти да се забавляваш. Успех!

# 4 564
  • София
Ефективно ли е ако не сменяш маската всеки ден да я пръскаш с чист_спирт вечер?
пп. не се носи по 10ч.

# 4 565
Arizona,
Благодаря, че постна този линк!
Бих казала, че всеки, който се интересува от произхода на вируса, дори и с Гугъл преводач, би могъл да прочете статията и си заслужава - проследява хронологията, участниците, експериментите, финансирането, отговорността на китайците и САЩ.

Ето само част:
4. Ролята на САЩ при финансирането на Института по вирусология на Ухан.
Скрит текст:
[2] От юни 2014 г. до май 2019 г. Алиансът за екологично здраве на Daszak получи безвъзмездна помощ от Националния институт по алергия и инфекциозни болести (NIAID), част от Националния институт по здравеопазване, за извършване на изследвания за повишаване на функцията с коронавируси в Института по вирусология на Ухан . Независимо дали SARS2 е продукт на това изследване или не, изглежда съмнителна политика да се провеждат високорискови изследвания в чуждестранни лаборатории, като се използват минимални предпазни мерки. И ако вирусът SARS2 наистина е избягал от института в Ухан, тогава NIH ще се окаже в ужасната позиция да финансира пагубен експеримент, довел до смъртта на повече от 3 милиона по целия свят, включително повече от половин милион собствени граждани.
Отговорността на NIAID и NIH е още по-остра, тъй като през първите три години от отпускането на безвъзмездната финансова помощ на Алианса за екологично здраве имаше мораториум върху финансирането на научноизследователска дейност. Когато мораториумът изтече през 2017 г., той не просто изчезна, но беше заменен от система за докладване, Контрол и надзор на потенциалните пандемични патогени (P3CO). [2] От юни 2014 г. до май 2019 г. Алиансът за екологично здраве на Daszak получи безвъзмездна помощ от Националния институт по алергия и инфекциозни болести (NIAID), част от Националния институт по здравеопазване, за извършване на изследвания за повишаване на функцията с коронавируси в Института по вирусология на Ухан . Независимо дали SARS2 е продукт на това изследване или не, изглежда съмнителна политика да се провеждат високорискови изследвания в чуждестранни лаборатории, като се използват минимални предпазни мерки. И ако вирусът SARS2 наистина е избягал от института в Ухан, тогава NIH ще се окаже в ужасната позиция да финансира пагубен експеримент, довел до смъртта на повече от 3 милиона по целия свят, включително повече от половин милион собствени граждани.
Отговорността на NIAID и NIH е още по-остра, тъй като през първите три години от отпускането на безвъзмездната финансова помощ на Алианса за екологично здраве имаше мораториум върху финансирането на научноизследователска дейност. Когато мораториумът изтече през 2017 г., той не просто изчезна, но беше заменен от система за докладване, Контрол и надзор на потенциалните пандемични патогени (P3CO).
Благодаря за линковете. Хвърлят светлина в аспект, който по принцип е " зад кулисите".
Скрит текст:
Стремя се да не чета и да не задълбавам в материалите за историята и произхода на вируса, защото са доста тежки и показват подробности от реалността, за които "простолюдието", хората, обществото като цяло, не е и помисляло, че съществуват.
За мен няма случайности. Във всякакъв аспект - духовен и оттам, материален.
Една "игра" по острието на бръснача. Игра, която може да бъде опасно разрушителна, но може да бъде благотворна и плодотворна за човечеството.
Зависи от мотивите , с които се ползват достиженията на науката.

Обаче, вирусът е факт и сега на дневен ред е как да живеем с него. 

# 4 566
Това е голяма глупост, дори се чудя как ти хрумна да я напишеш. И това се нарича тролене. Маските са мярка за неразпространение с определена степен на защита. Когато останалите не спазват мерки, не носят маски, практически всеки е уязвим, дори да спазва стриктно мерките. Осем теми от по хиляди страници се изписаха за година и половина, че това е колективно поведение и зависим един от друг. Ако участваш вече с не знам кой подред акаунт, за да тролиш темата и да губиш времето на хората в един момент на всички пак ще им писне.  Освен това съм сигурна, че много добре осъзнаваш, че не си прав, но явно това е начинът ти да се забавляваш. Успех!
Само този акаунт му остана..Предишните акаунти са блокирани.

# 4 567
Дали е удобно да покажете картата на Европа за да видим страните с червени зони? После ще коментираме дали някои от страните с голям процент ваксинирано население не са с най-червените украски.

Нямам представа защо ги говориш тези неща, ...

Скрит текст:
ПП "Червено-бялото" в средата на Европа е знамето на Австрия, не цветът на зоната. Зелена е, разбира се, както всичко наоколо.
Нови случаи средно за последните 7 дни приравнени към България (тук са 373):
ИСЛАНДИЯ-2204
Гърция-1600
Франция-2230
Великобритания-2470

# 4 568
Не се гледат активните случаи, а натиска над здравната система. Разбираш ли ме или да се отказвам вече?

ПП
Първо твърдеше, че нямало значение за другите, ако има ваксинирани. Не е верно.
После намекваш, че най-ваксинираните държави са червени. Не е верно.
Сега обърна нещата към активните случаи - без да споменаваш брой и вид на тестове, както и пациенти в болница. Манипулация с неизвестен изход. Ако са само с хрема, а от нашите половината в болница? А ако те имат ресурс за болните, а ние не?

Скрит текст:
Защото Исландия и миналата година почти нямаха допълнителна смъртност. Което пък значи, че имат добра здравна система. Дори една Англия е с по-ниска обща смъртност за 2020 от нас. И една Франция също. На съседите гърци знаеш ли колко им е? 5% , а нашата е три пъти повече.

Като мине тази година, може да ги премерим пак, ако искаш, но до този момент приказките ти са просто спекулации без логика. Няма как страните с повече ваксинирани да имат повече смъртни случаи от страните с малко ваксинирани.

Разбирам, че ваксините не те кефят; писала съм, че имам приятелки на същото мнение. Но да не манипулираме с измислици хора, които още размишляват по темата.

Последна редакция: сб, 07 авг 2021, 17:54 от Анонимен

# 4 569
  • Насред хаоса
Такааааа. Тия ще бият французите по тъпотия:
https://fakti.bg/world/602868-darjava-predostava-socialni-uslugi … mo-na-vaksinirani
В такъв случай ще възстановят ли на хората парите, дадени от тях под формата на данъци и всякакви удръжки точно за тия неща? Rolling Eyes Съд до дупка им трябва на такива откачени същества в управлението. Или направо със сопите по умните глави.

Между другото, след поредни изследвания:
https://fakti.bg/world/602878-izvestna-ot-godini-vaksina-pazi-ot-koronavirus

И грипът, който уж беше изчезнал:
https://fakti.bg/bulgaria/602886-i-gripat-nastapva-pochti-dvoino … avania-za-sedmica

От доста време и един друг въпрос не ми дава мира - защо, като въпросът е за спасяване на животи, не се взеха и руската и китайската ваксина, ами се държеше само на западните? Това не би трябвало да има значение, щом става дума за спасяване.

# 4 570
Скрит текст:
Цитат на: Катерица
Благодаря за линковете. Хвърлят светлина в аспект, който по принцип е " зад кулисите".
[spoiler
Стремя се да не чета и да не задълбавам в материалите за историята и произхода на вируса, защото са доста тежки и показват подробности от реалността, за които "простолюдието", хората, обществото като цяло, не е и помисляло, че съществуват.
За мен няма случайности. Във всякакъв аспект - духовен и оттам, материален.
Една "игра" по острието на бръснача. Игра, която може да бъде опасно разрушителна, но може да бъде благотворна и плодотворна за човечеството.
Зависи от мотивите , с които се ползват достиженията на науката.
Обаче, вирусът е факт и сега на дневен ред е как да живеем с него.  
Катерица,
Мисля, че разбирам какво имаш предвид.
Но според мен, колкото повече хора се интересуват от същността на проблема, толкова повече би трябвало да настояват правителстват да вземат истински мерки - да се забранят подобни "изследвания", които "усилват" патогеността за хората, а дори и за други видове.
За мен енергията на протестиращите трябва да е насочена именно  да се иска забрана на подобни изследвания.
И аз бих участвала в такива протести.
А не същността да се измества в напълно фалшива посока -в протести срещу мерките, маските, тестването, ваксините.
Не се ли стигне до корена на проблема, пак ще се повтарят подобни истории.

# 4 571
Сомбра, и да риташ, и да обиждаш, натам вървят нещата.
Като не става доброволно, ще стане доброзорно. Като всички задължителни ваксини. Добре е нямало тогава интернет, ФБ и форуми, да се обсъжда колко време и на колко човека са били тествани ваксините.

# 4 572
  • Насред хаоса
Ами няма да стане, Дева. На всяко действие има противодействие. А щом опират дотам, да посягат на парите на хората, които са си техни, си е изнудване. И съответно желаещите за ваксини ще намалеят още повече.
А това посягане върху парите може да се атакува във всеки съд.
Не бъркай задължителните ваксини, които са от доста години и са изпитани по правилата, с тази нова експериментална, защото двете нямат нищо общо.
Пак да питам - като е толкова от значение да се спасяват животи, защо не се взеха примерно от китайските ваксини? Всички са на един принцип, всички са експериментални, всички действат почти еднакво.

# 4 573
Не се гледат активните случаи, а натиска над здравната система. Разбираш ли ме или да се отказвам вече?
Нека да видим какво е положението с починалите средно за 7 дни приравнено към България (6):
Гърция-10
Великобритани-9
Турция-8
Испания-11

# 4 574
Cubayo, да точно така пише в плана при над 500. Само ключови работници.
https://coronavirus.bg/bg/1052
Само че, пропускаш и еди колко си в болница. При продънената касичка на държавата, пълен локдаун.....не знам откъде ще платят на хората. Защото, към момента ресторантьорите още си чакат парите, представям си целокупното затваряне какво ще означава. Тогава може и  тези с удобните диванчета вкъщи да останат без мека мебел Wink.
Наистина нямам идея. Това, което казваш е вярно. Още не са се разплатили даже с малкото браншове, които затвориха. Какво ще стане ако затворят абсолютно всичко в държавата ни даже не ми се мисли. За нас 9000 в болница не е недостижима цифра. При последната вълна стигнахме над 12 000. В България за да приберат пари вкарват за щяло и нещяло. Накрая обаче не остават места за хора, които наистина се нуждаят. Това при положение, че ние имаме двойно повече легла на 100 000 души спрямо средното в ЕС. Реалното положение ще се види по броя на интензивните и починалите. Те би трябвало да са много по-малко спрямо предишните вълни.
Няма лекари, това е проблемът, леглата няма да те излекуват..

Общи условия

Активация на акаунт