COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 981 271
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 4 935
  • София
Срамота е, наистина. Сякаш нещо ги напира отвътре хората да се връщат към пещерните времена, когато не е имало нищо, а само на естествен подбор са я карали - който оцелее - оцелее, а останалите "е, такъв е животът".

# 4 936
  • Сан Франциско
Тъкмо гледаме по вечерните новини интервю с доктор, мисля от университетската болница в Сан Франциско, и той казва: Анти-Ковид-ваксърите използват аргумента, че ваксинирането е експеримент и не се усещат, че си вкарват автогол с него, защото този “експеримент” е най-успешният в историята на медицината. Експериментът включва 4.5 милиарда ваксини върху 2.4 милиарда хора за 8 месеца. Дори и когато се вземат предвид страничните случаи и нежеланите реакции - “експериментът” пак няма равен.

# 4 937
  • София
И неваксинираните са в контролната група. Така си е. Толкова мощни ресурси са впрегнати. Накрая ООН трябва да изиска излишните ваксини от богатите държави да се пренасочат централно към бедните държави, където със сигурност няма да им се кумят и да ги откажат.

# 4 938
  • в страната на чудесата
СЗО няма такива правомощия...

# 4 939
  • София
Жалко. Трябва да направят нещо по въпроса. Разглезеният европеец и американец не ценят възможностите в момента, има излишък от ваксини, а на други места хората са отчаяни за ваксини. Язък за ресурсите! Такова разхищение!

# 4 940
  • Насред хаоса
Цитат
В родния ми български град имаме лична лекарка - съседка, на средна възраст. Въпреки че изкараха ковид и мъжът й го мина много тежко, те категорично отказват ваксинация.
Има голяма прилика с много д-ри у нас.Моят лл и сестрата също го изкарали тежко,по техни думи.Няма да се ваксинират.Др.специалисти,ендокринолог,невролог,лаборантка:''Ще изчакам още''.Винаги ми е интересно,какво ще изчакат?И сега ще напиша съществена разлика с част от други,изчакващи лекари.Тези,които познавам и чакат,препоръчват на всичките си пациенти да се ваксинират.Може би това изчакват,да се набодат повече всякакви хора и тогава,ако няма фира,техни величества,ще се ваксинират.Ако не ги тръшне я ковид,я нещо друго.
А има и такива, които не казват категорично едното или другото. Питат и при отговор не настояват. Така и трябва.
Що се отнася до лекарите, и те са хора и решават за себе си. Щом ваксината е безвредна, каква фира да чакат? Може да си имат други основания.

# 4 941
За мен е интересно, след като лл не препоръчват ваксини при определени заболявания /или по принцип/, какво препоръчват на тези пациенти, как да се предпазят от заразяване, от тежко протичане?
Дават ли препоръки?
Колко време трябва да изчакат?
Ако се заразят какво да правят?
Аз мога да ти отговоря на тези въпроси. Лекуващият ми лекар каза никаква ваксинация и много да се пазя от вируса, защото едно боледуване може да има фатални последици за лечението ми. И така, вече втора година си се пазя доста успешно. Нося маска на обществени места, спазвам дистанция, не посещавам масови мероприятия, прекарвам колкото се може повече време на открито. Не съм се разболяла досега и затова смятам, че предишните мерки бяха ефективни. За съжаление е видно, че такива мерки няма да бъдат налагани повторно. Ново правителство, нов подход:( Което си е живото доказателство, че политика и здравеопазване не трябва да бъдат обвързани по никакъв начин. При близо 800 заразени, ако не вземат мерки направо не знам!

# 4 942
  • в страната на чудесата
Жалко. Трябва да направят нещо по въпроса. Разглезеният европеец и американец не ценят възможностите в момента, има излишък от ваксини, а на други места хората са отчаяни за ваксини. Язък за ресурсите! Такова разхищение!
Няма нужда от световни жандарми. Разглезените са си го изработили

# 4 943
  • София
Разглезените са придобили един много лош навик да не ценят това, което имат - купуват го и после го хвърлят, но не го дават. В ситуацията, в която е целият свят в момента, малко повече стягане и международни жандарми, както се изразяваш, хич няма да са излишни. Иначе имаме едни разглезени деца с кредитна карта с неограничен лимит, които си купуват някаква храна само за удоволствието да я купят, а после да я оставят да се развали.

# 4 944
  • в страната на чудесата
Анди, ако аз си изкарвам парите, теб какво те интересува как ги харча. Образно казано. Хайде да няма нужда от световна и локална полецейщина, облечена във фалшив морал.

# 4 945
  • София
Като "аз изкарвам парите", после започва пищене "всичко е много скъпо". Естествено, че ще е скъпо, какво да е!

# 4 946
  • в страната на чудесата
Като "аз изкарвам парите", после започва пищене "всичко е много скъпо". Естествено, че ще е скъпо, какво да е!
Това не отговаря на въпроса защо е нужно според теб някой да си вре гагата там, където не му е мястото. СЗО е достатъчно компрометирана организация. Няма нужда от световни жандарми. Съжалявам, че либертарианската идея я бъркаш с либерална.

# 4 947
  • София
Защото в момента световният интерес и по-точно интересът да се намалят лошите последици от пандемията за самите хора, живи, истински хора, Иванчовци, и Хосета, и Джоновци, е по-важно от това "парите са мои, ваксините са мои, ако искам ще ги хвърля в мивката". Със сигурност има достатъчно механизми, с които да се поощрят богатите държави да пренасочат ваксините към бедните държави, вместо да ги бракуват и да ги изливат в мивката.

# 4 948
  • София
Е, хубаво, нека да не е СЗО, но и аз не разбирам защо не се направи организация за преразпределяне на ваксините. И в по-бедните държави хора живеят.

# 4 949
  • в страната на чудесата
Никой не е спрял Иванчо, хосе, Джон да си купи ваксина. Световен интерес няма и никога не е имало. Има интересът на хосе срещу този на Джон. И той се разрешава по един или друг начин според времето и актуалните за него методи. Всяка наднационална организация е изродена от алчността на хосетата. Историята на света в последните 100 години е толкова интересна.
Бърди, има само един справедлив и сигурен за хората начин и той се нарича пазар. Щом не се преразпределят и липсва вторичен маркет явно има причина за това.

Общи условия

Активация на акаунт