COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 981 341
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 4 950
Бърди, извинявай, но този призив ми звучи като един друг призив от немного далечното минало - призива за експроприация на експроприаторите и справедливо разпределение на благата сред пролетариата. По-добре, не.

# 4 951
  • На село (близо до Лондон)
И тогава как ще се разбере коя защита е по-силна - от ваксините, или от преболедуване?
Diorela Ladybird е публикувала графики показващи много ясно разликата при ваксинирани и неваксинирани за заразяването, хоспитализиране и смърт в Англия.
Вижда се как при дори по-висок ръст на зараза в сегашната Делта вълна, ръста хоспитализирани и смъртни случаи са много по-ниски при ваксинираните хора.
В Англия над 80% от населението е ваксинирано. Дори да си прекарал Кодид след 60 дни се ваксинираш. Няма отделна статистика за неваксинирани, но прекарали ковид.

# 4 952
  • София
Така е, бе, хора, на мен чисто човешки ми е жал.

# 4 953
  • София
Пилеят се ресурси, а после се реве колко били скъпи тези ресурси, как се замърсявала природата, как се намалявали природните ресурси. Готовото нещо се хвърля. Това е срамота и грехота. А е ясно, че компаниите са на далавера да се купи от тях за Хосе, а вече купеното да се хвърли. Това е оборот и чиста печалба.

# 4 954
  • София
Чета, че все още има хора, които вярват, че с добро пазене гаранция вирусът няма да ги докопа.
Блажени са вярващите!

# 4 955
  • Насред хаоса
Анди, учудваш ме. Не си от вчера на тоя свят, тези неща отдавна са ти известни. То храна не се купува за гладуващи, макар че мрат като мухи, ако няма келепир, ти за лекарства и ваксини говориш.

# 4 956
Чета, че все още има хора, които вярват, че с добро пазене гаранция вирусът няма да ги докопа.
Блажени са вярващите!

Същото важи и за ваксинираните Simple Smile

България още преди ковид кризата беше с катастрофални показатели по смъртност и болести - ниска продължителност на живота , диабет и сърдечносъдови заболявания на челни позиции, ниски доходи и т.н
Какво точно се е променило с началото на ковид, че има изненадани , че в България смъртността е висока .
Неглижирали здравето си хора

# 4 957
  • При семейството си
Ами това какво значение има - ако е по-силна от преболедуване, може би лекарите ще кажат "Юруш народе, заразявай се и боледувай, че е по-добре"?

Идеята е по-скоро вече преболедувалите 200 милиона могат ли и на каква защита да разчитат, но тъй като фокусът е върху тази от и изобщо ваксините, подобна статистика няма да се направи.
Виждаме, че с някои изключения, ваксинацията не върви толкова масово и ентусиазирано, колкото се очакваше.

# 4 958
  • София
Сравнение между преболедували срещу ваксинирани би могло да се направи в БГ, защото останалия свят си ваксинираха хората, тук се мотаем само.
За съжаление обаче, никой тук няма да направи такова нещо, ние не можем да си преброим преболедувалите, камо ли някаква допълнителна информация да имаме.

П.С. Фокусът в БГ би следвало да е върху 3-4те мил без защита.

# 4 959
  • София
Блажени са вярващите!

Кое важи за ваксинираните?
Ще дам пример със себе си.
Преболедувала, ваксинирана, спазваща мерки.
Науката на 21 век казва, че това е максимумът, който мога да направя, за да се предпазя от тежко протичане на Ковид..
Винаги мога да съм от тези два процента, които ще се озоват в болница въпреки това.
Но съм направила максимума.
Е, бих избегнала боледуването, ако можех. Но не успях. Въпреки зверското, буквално, пазене.
А просто да спазвам мерките не е максимумът, за да се предпазиш. Това е минимумът.
Не е ли така?

# 4 960
Блажени са вярващите!

България още преди ковид кризата беше с катастрофални показатели по смъртност и болести - ниска продължителност на живота , диабет и сърдечносъдови заболявания на челни позиции, ниски доходи и т.н
Какво точно се е променило с началото на ковид, че има изненадани , че в България смъртността е висока .
Неглижирали здравето си хора

Толкова много лекари с научни титли, разработки, дисертации..... гръмко отричат постижения и нововъведения.
Как пък един от тях не си зададе въпроса "защо сме с катастрофални показатели по смъртност и болести".

За мен, без да съм с научна титла отговора е в липса на превенция....

Сега положението е същото - отрича се превенцията/ваксинация/ и се набляга на лечението/легла има/.

# 4 961
Аз виждам друг аспект в подаряването на ваксини - за да намалеят мутациите.

Не мисля, че преболедували с антитела са на дневен ред по простата причина, че без са повече.

От интервюто от Малта, което бях пуснала, става ясно, че в болницата съотношението беше едно към пет някъде, ако съм запомнила добре. От телефона ми е трудно да се връщам назад: пет неваксинирани на един ваксиниран. Аз броя към ваксинирани (за себе си) и хора с антитела.

Един от четирима в болницата актуално (интервюто беше началото на август) беше с ваксина, но ниска имунна защита заради заболяване. Тези хора например ще разчитат на околните, какво да правят. Както и децата.

# 4 962
5-точкова стратегия на д-р Джа за COVID-19 за безопасно връщане на децата в училище https://www.goodmorningamerica.com/wellness/story/dr-jhas-point- … l-safely-79359906
1. Ваксинирайте всички, които отговарят на условията и които ще бъдат около деца в училищата
2. Подобрете вентилацията в училищата
3. Тест в училищата
4. Носете маски
5. Избягвайте свръхнаселени събития

# 4 963
5-точкова стратегия на д-р Джа за COVID-19 за безопасно връщане на децата в училище https://www.goodmorningamerica.com/wellness/story/dr-jhas-point- … l-safely-79359906
1. Ваксинирайте всички, които отговарят на условията и които ще бъдат около деца в училищата
2. Подобрете вентилацията в училищата
3. Тест в училищата
4. Носете маски
5. Избягвайте свръхнаселени събития

Мчи как така? Да ги ваксинират с тия чипове и после да им порасне трето око. Пък тия тестове ще вземат да им увредят мозъчната тъкан. И маски? С всички вредни микроорганизми в тях. Абсурд. Това е геноцид срещу децата. Всички ще умрем.

# 4 964
Колкото ново, непознато да е заболяването "ковид", толкова стари са начините за справяне с него.

Има ли инфекциозно заболяване, то трябва да има тест, проследяване, карантина. Хората не трябва да се струпват на големи групи, трябва да си мият ръцете.
След като е респираторно - носят маски и проветряват.

При създадена ваксина - ваксинация.

Нищо ново под небето.....

Последна редакция: вт, 10 авг 2021, 08:44 от Ladybird_

Общи условия

Активация на акаунт