COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 981 182
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 5 325
Имунитета ни пази не по-лошо от този на ваксинираните, а нямаме сертификат. Защо?
Напротив - поредната подвеждаща неистина - всеки доказан преболедувал може да си извади сертификат.
Преболедували сме през ноември. Доказано с ПСР. Насочете ни къде ще ни издадат сертификат?

# 5 326
Хора, давите се в капка вода с тези сертификати. Един сертификат винаги може да бъде удължен, преиздаден и дори анулиран според ситуацията. Аман с тези 6 месеца. И кво шъ правим после. Въх. Дискриминация.
След 6 месеца може да си имаме нов вариант и всички да сме под ножа. Да се заразяваме повторно или да се боцкаме със новички ваксинки.
А вие сте се хванали за тези 6 месеца сякаш всичко вече е ясно.
Споко, ако се приеме официално че имунитета продължава да ви пази, ще ви издадат сертификат за още 6 месеца.
Да не се окаже само, че са затворени ресторантите и няма къде да се ходи с тоз сертификат. Rolling Eyes
E, "ako" e доста важна думичка. Сякаш се прие официално, че ваксините пазят повече от 6 месеца... Дотук нищо подобно в статистиките. Не ме интересува къде ще си ползвам сертификата и ще го ползвам ли, не съм се юрнала на ресторант. Просто постановката е погрешна. Може някой 10 месеца след боледуване да има повече антитела от друг 2 месеца след ваксина. Може трети, неболедувал официално и неваксиниран да има повече и от предходните двама. Естествено, че има значение дали ваксина ти дава повече права, неглижирайки твоя конкретен евентуален имунитет и без нея.

Тук ключовете думичка е "сякаш". С този вирус за година и половина вече и най-неинтересуващите се от темата би трябвало да са разбрали, че всяка информация е предпоследна. Преди година никой не предполагаше, че вирусът толкова бързо ще мутира до степен да пробива цяла една трета от някои ваксини.

Неболедувалите официално (които, съгласна съм, у нас са доста повече от официалните) са проблем предимно у нас, на друго място не съм чула да претендират за права. Вероятно когато учените дойдат до единно мнение дали антителата(и кои точно антитела) дават достатъчна защита, ще се регламентира и това. Но засега единно мнение няма.

В случая не разбирам срещу какво е недоволството. Не е ли ясно, че това се прави точно, за да се даде някакъв що годе нормален живот на хората и най-вече, за да се даде на дребния бизнес възможност да работи възможно най-дълго? Вирусът мутира до степен, че без ограничения новата вълна отново може да се окаже застрашаваща здравната система. По-добре ли щеше да е отново да се затворят заведения, кина, музеи, спортни съоръжения?
Без да броим, че България подобни сертификати едва ли я грозят. Няма тук политик, който насред година, в която през месец има избори, да направи нещо, което не е по кефа на масата гласоподаватели.

# 5 327
Донатела, все повече ме развеселяваш. Ти си знаеш защо не отговаряш на въпроса ми.
Уиш, аз пък съм от тези, наивните ли, де да знам.. и все се надявам да не го пипна. Успявам досега. Гаранция нямам, разбира се.
Но пък отказвам да се причисля към групата с лозунг “всички ще го изкараме”. В 21век.

Как да ти кажа къде се е заразил мъжа ми? Ако се виждаше с просто око вирусът, нямаше да се набута в него.

# 5 328
Имунитета ни пази не по-лошо от този на ваксинираните, а нямаме сертификат. Защо?
Напротив - поредната подвеждаща неистина - всеки доказан преболедувал може да си извади сертификат.
Нищо подобно,вие казвате неистини...6месеца от преболедуване,това е..

# 5 329
Уиш, аз пък съм от тези, наивните ли, де да знам.. и все се надявам да не го пипна. Успявам досега. Гаранция нямам, разбира се.
Всички на това се надяваме. Правим най-доброто възможно и от там нататък, какъвто ни е късметът. Де да имаше гаранции...Имаше един период от около 5 години, точно преди да се коронясям, контактувах с болни от грип във фемилито, цунках, гушках и не се разболявах. Невър. Ама, ей на, коронясах се и аз не знам как. Каквото е писано...

# 5 330
  • Варна
Без да броим, че България подобни сертификати едва ли я грозят. Няма тук политик, който насред година, в която през месец има избори, да направи нещо, което не е по кефа на масата гласоподаватели.
Е, българите пътуват в чужбина като всички хора. И там има неравнопоставеност по отношение на сертификатите, аз основно за тях говоря, дори не знаех, че вътрешните са различни и се издават на различен принцип. Те са по-справедливи в това отношение.

# 5 331
Но пък отказвам да се причисля към групата с лозунг “всички ще го изкараме”. В 21век.
И така трябва да се борим за всеки неизкарал го да си остане такъв.
Да неглижираш и поощряваш, пък дори и да са младите , да се заразяват с вирус, който причинява множество заболявания, част от които са социално значими - диабет, сърдечно-съдови проблеми, тромбози, белодробни проблеми с трудно до невъзможно лечима фиброза, мозъчни и психични проблеми, според мен е престъпление.
А подобни дори имат смелостта да обвиняват нежелаещите заразата в неглижиране на останалите заболявания...

# 5 332
  • София
https://www.dailymail.co.uk/news/article-9883229/Covid-UK-Footba … ild-symptoms.html

резюме:
човекът преболедувал с умерени симптоми през ноември 2020 и затова не се ваксинирал.
при повторното заразяване сега, едва не умрял.

И понеже този случай е изключително рядък, цяла статия са написали за него. Ако беше нещо обичайно, щеше да е суха статистика.

това са си лично твои спекулации Simple Smile няма такава зависимост.

# 5 333
Скрит текст:
Нищо подобно,вие казвате неистини...6месеца от преболедуване,това е..
Кое е неистина - сертификат може да се извади - значи е истина. Hands Ok Hand
Ти какво искаш - до живот ли да е? Всяко нещо си има валидност.
Не мога да повярвам, че се разви такава дискусия за нещо (сертификат) което е ясно че ще претърти промени за всички и ваксинирани и преболедували и при условие че една голяма част от пишещите няма и да го ползват.

# 5 334
  • София
Скрит текст:
https://www.dailymail.co.uk/news/article-9883229/Covid-UK-Footba … ild-symptoms.html

резюме:
човекът преболедувал с умерени симптоми през ноември 2020 и затова не се ваксинирал.
при повторното заразяване сега, едва не умрял.

И понеже този случай е изключително рядък, цяла статия са написали за него. Ако беше нещо обичайно, щеше да е суха статистика.

това са си лично твои спекулации Simple Smile няма такава зависимост.

Ок, няма да спорим. За мен няма още яснота колко трае естествения имунитет. Преболедувала съм и на този етап не считам, че има достатъчно данни, които да ме накарат да се ваксинирам.  Надявам се, че поне имам право на това лично решение.

# 5 335
Иран не ги мислете , те са свикнали на всякакви кризи и ограничения да се оправят самички

Докато ние се вайкаме, те си направиха и ваксина.
https://www.google.com/amp/s/nova.bg/amp/news/view/2021/08/08/33 … D0%25B5%25D0%25BE

# 5 336
  • София
Не те знам кого си нарочила при тези ти ... странни обобщения. Твоя си работа. Аз реален човек, който бил хванал ... там каквото си писала, не познавам. Странни познати имаш.

Статистика и изследвания няма. Има едни твърдения на някакви хора, стъпващи неясно на какво, но не и на емпирични проследявания на големи групи реални хора.

Обърка мненията нещо. Аз лично не съм писала за мои познати, така че не ми квалифицирай познатите, ако обичаш.

За трети път ще ти коригирам манипулативната лъжа.

ИМА статистики по въпроса за повторното заразяване на преболедували. И в тази тема се дадоха достатъчно линкове към такива. Защо ти е важно да манипулираш, че няма повторно заразяване - не знам. Ето това е странно обобщение, според мен.

За мен няма още яснота колко трае естествения имунитет. Преболедувала съм и на този етап не считам, че има достатъчно данни, които да ме накарат да се ваксинирам.  Надявам се, че поне имам право на това лично решение.

Клер, на мен ми е ясно, че твоят личен мотив да наливаш масло в тази дискусия, е желанието ти да си докажеш, че си трайно защитена и нямаш нужда от ваксина. Simple Smile Това си го писала многократно тук. И най-вероятно е така. Абстрахирай се от този личен мотив и притеснение. Да, най-вероятно няма да те повтори Ковид, но това не значи, че за всеки случай трябва да си затваряш очите пред сведенията за случаи на повторно заразяване и да се опиташ да ги неглижираш. Или както прави Judy - напълно да ги отричаш.

Говорим за това, че и преболедували, и ваксинирани, дружно трябва да го дават по-кротко и да спазват разумните мерки. За всеки случай.

# 5 337
Е, българите пътуват в чужбина като всички хора. И там има неравнопоставеност по отношение на сертификатите, аз основно за тях говоря, дори не знаех, че вътрешните са различни и се издават на различен принцип. Те са по-справедливи в това отношение.

Е, това за общоевропейските презгранични е общоевропейско решение. Няма как да искаме ние да сме изключение. Всъщност можем - ето, англичаните сега не са длъжни да се съобразяват с Европа. Можем и ние да се пробваме, ама дали си струва за единия срок на сертификатите на боледувалите:)))

# 5 338
  • Варна
Да, съгласна съм, общоевропейско е, просто ми е странно и нечестно, отбелязвам, не ритам. То и да ритам файда няма Wink

# 5 339
Хора, давите се в капка вода с тези сертификати. Един сертификат винаги може да бъде удължен, преиздаден и дори анулиран според ситуацията. Аман с тези 6 месеца. И кво шъ правим после. Въх. Дискриминация.
След 6 месеца може да си имаме нов вариант и всички да сме под ножа. Да се заразяваме повторно или да се боцкаме със новички ваксинки.
А вие сте се хванали за тези 6 месеца сякаш всичко вече е ясно.
Споко, ако се приеме официално че имунитета продължава да ви пази, ще ви издадат сертификат за още 6 месеца.
Да не се окаже само, че са затворени ресторантите и няма къде да се ходи с тоз сертификат. Rolling Eyes
Нищо спокойно няма. Нашите сертификати изтекоха. Имунитета ни пази не по-лошо от този на ваксинираните, а нямаме сертификат. Защо?
"Данни от неотдавнашно изследване на лондонския Имперски колеж показват, че напълно ваксинираните хора на възраст от 18 до 64 години са с около 49% по-нисък риск да се заразят от неваксинираните. Вероятността имунизираните да дадат положителен тест след контакт със заразен човек за имунизираните е три пъти по-малък в сравнение с преболедувалите."

Общи условия

Активация на акаунт