COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 980 933
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 5 565
И на мене, ако може.
Като стана дума за маски... От това което съм пробвала досега, само тези със силиконова лента покрая ми прилепват добре. Та такива търся да поръчам, че ми свършват.
     Накрая ще започна да ги залепям с лейкопласт Joy

# 5 566
  • Пловдив
Ако не е нахално, и аз да помоля за линк за маските.

# 5 567
  • София
По повод споменатите нови странични реакции от ваксините: леля ми направи сериозна алергична реакция след 1-ва доза Модерна. Цялата беше в обриви. По принцип няма никакви алергии. За втора доза беше на противоалергични и под наблюдение.
Относно ваксинираните, заразяване и хващане на Делта с тестове: мой колега, ваксиниран с Астра и втора доза Файзър, се почувства отпаднал на работа. Веднага отиде до най-близката лабораториия да му направят антигенен тест. Докато чакаше резултата си направи сам антигенен тест в офиса - на 3-тата минута показа положителен. Теста в лабораторията също положителен. НО след ваксините той ходи без маска, не се пази особено.
Още нещо: когато върлуваше  първия ковид дъщеричката му се разболя от ковид, но родителите не, въпреки че малкото дете се гушка в тях и т.н. А сега при Делта варианта, въпреки че е ваксиниран се раболя. Надявам св да мине леко.

# 5 568
Или може би по-оптимистични сценарий ще се сбъдне, и третата доза ще започне да дават плодове. В комбинация с огромния брой на тези, които са се възстановили от COVID-19, може би в крайна сметка ще видим намаляване броя на новите случаи."
Много интересно. Ако превода е правилен излиза, че в Израел са надяват основно на третата доза и преболедувалите.
Абе ако не третата, то петата, в краен случай десетата. А най-вероятно 1001-вата. Приказка.
Остави трета, пета или десета доза. По-интересно е признанието, че разчитат на преболедувалите за намаляването на новите случаи.

# 5 569
Има отделна тема за маските, аз лично си купих от китайците едни дунапренчета за носа, лепят са на маската и прилепва идеално, стават и за тези "еднократните".

# 5 570
Иронично ме обвиниха в темата, че гледам научна фантастика и няма вариант 80% от заплатите на служители и работници, в бизнеси засегнати от КОВИД, да са компенсирани от държавите от Европейския съюз. Сори, това работя, това съм видяла, това споделих. Поне за безплатните тестове в ЕС се надявам да сме чули и тук.
От 3 седмици работя в БГ, напълно ваксинирана съм 1 месец преди това. Само аз съм с маска, когато служебно се срещам с хора. На никой не му пука. Има и такива, които се гордеят, че дори и болни са на работа. Ваксинираните са обект на присмех.
Личното ми мнение е, че ЕС парите за справяне с пандемията, просто са обречени да бъдат откраднати.

# 5 571
  • София
Естествено, че има значение честотата на тестване. В Германия четох, че щели да тестват учениците през 2 дни. Тук... Искаме присъствено, ама без тестове и без мерки. После що така, бе, Миме...

Ааа, тук не е "що така, бе, Миме+, а е "сичкишегоминем".

# 5 572
Има отделна тема за маските, аз лично си купих от китайците едни дунапренчета за носа, лепят са на маската и прилепва идеално, стават и за тези "еднократните".
Аз пък купих маски направо с тези дунапренчета, ффп2. Много добре прилепват. И взех да има поне за месец-два, за училище, че там мерките са "супер и как се спазват само".

# 5 573
Аз си купувам обикновени сини маски за еднократна употреба, произведени в България. Незнам доколко пазят от ковид, но от другите болести, предавани по въздушно- капков път, гарантирано. Не съм боледувала откакто маските станаха задължителни и смятам да продължавам да си ги нося в затворени пространства и занапред.

Последна редакция: сб, 14 авг 2021, 05:57 от Mia Rulana

# 5 574
Арнолд Шварценегер за указанията за предпазване от COVID и личните свободи
https://www.msn.com/en-ca/health/wellness/arnold-schwarzenegger- … ANdYeq?li=AAggNb9 - статията
https://www.youtube.com/watch?v=z6AD9ffJkzA - Цялото интервю - като мнението му по въпроса започва от около 35 мин.

„Година и половина по-късно все още сме в бъркотия и все още има хора, които живеят в отричане, все още има хора, които не вярват в маски, все още има хора, които казват:„ Е, не е нужно да правим социално дистанциране и всички подобни неща ", "И аз просто мисля, че на хората трябва да се напомнят отново и отново, че експертите казват, че трябва да носим маски, особено когато влизате на закрито, експертите казват, че все пак трябва да си миете ръцете редовно, все пак трябва да правите социални дистанциране, особено сега с това ново завръщане на вируса, което вече е за четвърти път, че наистина трябва да работим заедно “, продължи той.
 „Вижте, аз съм експерт как да изградя бицепс ... няма никой, който да знае повече за бицепса от мен, защото изучавах този въпрос в продължение на 50 години. Същото е и с вируса. Има хора, които са експерти, които го изучават година, след година, след година ... Д -р Антъни Фаучи изучава вируси през целия си живот, защо не повярвате на някой такъв? ” - обясни Шварценегер.
 „Мисля, че хората трябва да знаят, че тук има вирус, той убива хората. И единственият начин да го предотвратим е да се ваксинираме, да носим маски, да правим социално дистанциране, да си мием ръцете през цялото време, а не само да си мислим: „Е, тук свободата ми е някак нарушена“. Не, прецакайте свободата си. Защото със свободата идват задължения и отговорности. Не можете просто да кажете „Имам право да правя x, y и z“, когато засягате други хора. Тогава става сериозно “, добави той, преди да даде пример сравнявайки „правилата за коронавирус“ с правилата за движение.  
"Това е като, не по -различно от светофара. Ние поставяме светофари, така че някой да не убие някого при инцидент, не можеш да кажеш, че няма да спреш на червен светофар, защото тогава ще убиеш някого Същото е и с вируса. Не можете да отидете и да не сложите маската, защото когато дишате, можете да заразите някой друг и можете да заразите някой, който след това да се разболее и може да умре. Така че затова мисля, че всички трябва да работим заедно по този въпрос ".
 „Трябва да се съберем, вместо да воюваме и винаги да казваме:„ Според моите принципи, това е свободна страна и аз ще имам свободата да не нося маска. “ Да, имате  свободата да не носите маска, но знаете ли нещо? Ти си глупак, че не носиш маска, защото трябва да защитаваш хората около теб. Толкова е просто. "
По време на видеото журналистката на CNN Биана Голодрига попита Шварценегер какво принуди бившия губернатор да напише публикация във Фейсбук през януари за COVID-19 . В публикацията Шварценегер призова хората да следват указанията на медицински експерти като експерта по инфекциозни болести д -р Антъни Фаучи, вместо да следват съветите, представени в социалните медии.
"Те са изучавали болести и ваксини през целия си живот ... Никой от нас няма да научи повече от тях, като гледа няколко часа видеоклипове", пише Шварценегер в публикацията си. "Това е просто .... Ако имате инфаркт, не проверявате групата си във Facebook, обаждате се на линейка."
Шварценегер каза, че е написал публикацията, след като е видял много хора, които гласно се противопоставят на носенето на маски за лице, ваксини и други мерки за социално дистанциране.
„Искам да кажа на всички: Нека работим заедно и нека спрем да воюваме, защото има вирус и е по -добре да се ваксинираме и да носим маска".

Последна редакция: пт, 13 авг 2021, 08:01 от pril

# 5 575
Цитат
Цитат
Не знам забелязахте ли какво казаха от Благоевград - децата са били отрицателни при влизане,
Всъщност на т.н. "заразени" нищо им няма. От 16 с положителен тест, 2 имат хрема. Но се прибират с правителствен самолет.... Всеки ден ми се струва, че по-ненормално не може да стане, но уви...

Да, безсимптомни са.
Засега.
Те са открити заради тестване, не са ги чакали да развият симптоми, та тогава да ги тестват.
Заболяването още е в съвсем началните си етапи. Няма как да знаем дали и колко от тях ще развият симптоми. И дали възрастните няма да се влошат.

# 5 576
За маските - аз поръчвам български:

https://www.intextred.com/intextred-online

Аз лично ползвам FFP2 и ми прилепва добре.

# 5 577
Идеята за масовото "бързо" тестване е точно да се хванат безсимптомните, да се карантинират и да се прекъсне веригата на разпространение.

Доказано е вече, че заразените с ковид разпространяват вируса преди симптоми, което е по-страшното при този вирус.

В UK "бърз" тест се прави за скрининг на здрави хора/положителните се доказват с ПСР/, а ПСР тест се прави на хора със симптоми.
"Бързите" тестове не са приравнени към ПСР тестовете.
Това са различни тестове, с различно предназначение.

# 5 578
Лили_л, нямам нищо против да им се плати от държавата и 100% от възнаграждението.
Само че няма да е достатъчно, за да живеят. Защо? Ами защото точно тези бизнеси от години са толкова на сиво, че не е истина.
Първо това.
Второ, в Европа не изповолниха персонала на ден две от пандемията. В Европа никой не заплаши персонала, че ако не пусне молба за напускане ще бъде уволнен. В Европа не ги осигуряват на 4 часа/минимална заплата.
Затова в Европа не е трагедия, ако се наложи да идат на бюрото по труда, не е трагедия държавата на плаща обезщетение, не е трагедия да останат затворени известно време.

Как по-точно да им се плащат обезщетения, повече отколкото е декларирано дохода?
И въобще, можем да искаме като Европата, когато и тук стане като там. Т.е. 90% от бизнеса е на светло, а не обратното.

# 5 579
Делта при ваксинираните, да даде повече подробности, ако може с линк/ източник.
На мен ми го каза лекар, който се е върнал от конференция, но намерих и други материали в интернет. Ставаше дума за вирусния товар и дали оставя достатъчно инфекционзни следи в носоглътката (тоест засяга най-вероятно и оздравели).

На немски мога да пусна нещо, с превод чрез десен клик на мишката може да се прочете на друг език. Ако е трудно с превода, през уикенда ще имам повече време и мога да го направя - klick , klick , klick .

ПП Моля, четете и детайлите. Говорим за ваксинирани и ясно е написано това, което съм казала.

Изключително манипулативно е да питаш за ваксинирани и после да преведеш само частта, която засяга неваксинирани. Не разбирам целта, но губи на хората времето и убива желанието за каквато и да е сериозна информация.

Последна редакция: пт, 13 авг 2021, 12:16 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт