COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 980 918
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 5 730
Скрит текст:
Попадна ми тази статия и ми се изправиха косите
Не разбирам много от материята, но изглежда логично написано. Тези мутации на вируса не започнаха ли именно с бума на ваксините?
https://www.actualno.com/analysis/otkrivatel-na-vaksini-udarnata … 3JIgurGwy33Y9KKBk
дано не е вярно това и дано някой, който разбира повече от материята опровергае това. 😮
И аз не разбирам много от материята, но четейки статията виждам, че просто си описва  действителната ситуция в момента като към нея са добавени някакви стари опорки и неистини като по този начин се прави висок рейтинг на медията и на доктора. Самия доктор е известен с доста неверни твърдения. Новинарски вестник публикува нещо, от което някой отчаяно се нуждае да чуе, като казва „ето виждате ли ние сме едни от малкото разпространяващи „истината”. Типичен журналистически подход. А „The Washington Times” ми прилича на медиа която е против ваксините, против маските, против мерките, свобода за всички.
Мутациите на вируса не са започнали с бума на ваксините, имаше си ги още миналата година 2020, а дори и по-миналата 2019.
Какво е вярно всеки с търсачката (независимо коя) може да си го проучи и да отсее неверните твърдения.

# 5 731
7.3% положителни от PCR...
ЛОшо...

Хайде да сме коректни поне.

4,5% от направените тестове. Всички тестове се отчитат. Освен моята елка различно да смята ...

# 5 732
Скрит текст:
ЛОшо...

4,5% от направените тестове. Всички тестове се отчитат. Освен моята елка различно да смята ...

Напротив - Лейка ги е сметнала много точно и е написала защо и какво гледа.
Прочети пак, сметни и ще разбереш. Smiley

# 5 733
  • София
Попадна ми тази статия и ми се изправиха косите
Не разбирам много от материята, но изглежда логично написано. Тези мутации на вируса не започнаха ли именно с бума на ваксините?

https://www.actualno.com/analysis/otkrivatel-na-vaksini-udarnata … 3JIgurGwy33Y9KKBk

дано не е вярно това и дано някой, който разбира повече от материята опровергае това. 😮

Много интересна статия и особено в края дава храна за размисъл на крайните симпатизанти на про и анти ваксинацията.
За да се коментира обаче трябва да сме учени, каквито тук няма много, защото "струва ми се, опорки" и т. н. не са никакви доказателства.

# 5 734
Скрит текст:
ЛОшо...

Напротив - Лейка ги е сметнала много точно и е написала защо и какво гледа.
Прочети пак, сметни и ще разбереш. Smiley

Помагай! Руса съм и не откривам съответстващите цифри. Къде да гледам, т.е. къде гледа лейка, че да разбера?

# 5 735
  • Deutschland/HE
Направени ПСР 6086, от тях положителни 445 е 7.31%.

# 5 736
pticasprujina, пише си че гледа PCR - някои смятат че PCR-те дават по-точна представа за положението (мисля че се коментираше някъде). Но нека Лейка си каже.
Yellow_girl учените (експертите) са коментирали всичко което е в статията, на база на проучвания, изследвания, наблюдения.
Нужно е само да се прочете.

# 5 737
А тези с антигенните тестове по- малко ли са болни???
Положителните тестове са приблизително 4,6% от тестваните

А за Янсен не сте прави изобщо . Моят ЛЛ я препоръчва на преболедували, и аз нея ще сложа . При това е много по- бързо с Янсен до 2-3 седмици ще изградят имунитет и няма да се бодат два пъти. Министърът на здравеопазването  също си сложи Янсен

# 5 738
  • в страната на чудесата
За русите: ясно съм написала, че % е за PCR тестовете.
За Кира:
1. Съпоставимост с минала информация вкл в страната
2. Намаляване на грешката, внесена от пътуващи здрави
3. Според някои БАТ изпуска много случаи на ваксинирани и невакс делта, заради по-къс интервал в ГДП или по-нисък товар.
4. Какъв ти е проблемът изобщо?

# 5 739
  • MI
Значи ви е страх от АЗ заради тромбозите, а Янесен не, въпреки че е от същия тип и води до същите странични ефекти? Grinning Явно наистина е имало антиреклама на АЗ....

# 5 740
  • в страната на чудесата
Аз бих сложила бустер АЗ или Джонсън...
Има интересно проучване, ще потърся линка

# 5 741
  • Bristol
Значи ви е страх от АЗ заради тромбозите, а Янесен не, въпреки че е от същия тип и води до същите странични ефекти? Grinning Явно наистина е имало антиреклама на АЗ....
И аз това се учудих. Янсен също имаше проблеми с тромбозите и ги бяха тотално спрели в Щатите. Пуснаха ли го пак и има ли ограничения за възрастта?

# 5 742
Включвам се само да припомня нещо.
Ваксините срещу вариола са създадени и започва масовата им употреба по време, когато вирусът е силно разпространен и засяга милиони деца годишно.
Резултат: от средата на 80те се смята, че вариолата е победена. Няма я в диво състояние.
Ваксината за морбили е създадена и започва масова ваксинация, когато вирусът е обхванал целият свят и постоянно възникват нови и нови огнища. Морбили е вирус, против който нашата имунна система създава антитела до живот. Това не го е спряло. Благодарение на ваксините, в началото на 90те вирусът на морбили е пред пълно унищожение. За съжаление, точно тогава един учен решава, че ще рекламира своя ваксина, като създава фалшиви изследвания "доказващи", че МПР ваксината предизвика аутизъм. По-късно това е отречено в безброй изследвания и научни доклади, но вредата вече е сторена.

Сигурно 90% от днешните ваксини са създадени и въведени ударно по време, когато има голямо разпространение. И държа да отбележа, тествани много по-малко от тези ваксини, със много по-сериозни странични ефекти.

Доктора няма да го коментирам. Многократно в темата са давани данни за него. Ако вие сте склонни да се доверите на такъв човек, вярвайте му. Но се замислете кой има файда да се случва това нещо. В цял свят виждаме как се трупат политически дивиденти от опозицията. И на наши партии, цялата им предизборна кампания е изградена на "борбата в паниката".

# 5 743
  • sofia
Кантарджиев беше по Нова преди малко. Доста ядосан. В общи линии изказа и моето мнение за липсата на ваксшнационна кампания, мерки и компетентност у министъра...

# 5 744
Късмет, че не е имало интернет и фейсбук по онова време. Иначе до сега да сме понамалели като вид.

Общи условия

Активация на акаунт