COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 980 854
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 5 745
Късмет, че не е имало интернет и фейсбук по онова време. Иначе до сега да сме понамалели като вид.

Още щяхме да борим полио, едра шарка, дифтерия и т.н. със сигурност. Но никога не е късно де,  някои от тези болести също започнаха да се завръщат.

# 5 746
Е да де. Все засягащи децата. Някои от тях не водеха ли и до стерилитет като възрастни, или се бъркам? Тъкмо е щяло да не пренаселим земята. Сега природата пак се грижи да ни “прочисти” Sad

# 5 747
За русите: ясно съм написала, че % е за PCR тестовете.
За Кира:
1. Съпоставимост с минала информация вкл в страната
2. Намаляване на грешката, внесена от пътуващи здрави
3. Според някои БАТ изпуска много случаи на ваксинирани и невакс делта, заради по-къс интервал в ГДП или по-нисък товар.
4. Какъв ти е проблемът изобщо?

1. Нищо не съпоставяш, в началото нямаше антигенни тестове
2. За пътуване в чужбина признават и антигенни тестове - например Германия.
3. Изпускаш нещо много важно - тук тестовете не са безплатни и хората предпочитат да си направят първо Антиген
4. Проблеми нямам , живея си чудесно, но се занимавам със статистика . Твоето не в информативна извадка, а клони към манипулация.

За страничните реакции от ваксини можем да си изберем между тромбоза (Янсен, АЗ) и миокардити (рнк). Не стана ли ясно, че като изключим маркетинга на тези продукти всяко носи определени рискове / ползи.
Определено имам доверие на ЛЛ ( повече от 20г, отгледа и децата ми) , след като тя ми е казала че това в моята ваксина значи е.

# 5 748
  • MI
Само дето за тромбоза рискът не е еднакъв за всички. Най-висок е за млади жени, но поне до 50 за жени не го препоръчват вече, поне тук. Миокардитите са малко по-малко вероятни за мен от тромбоза, още повече че бих хепарин цялата бременност, как пък не, същото ще да е.

# 5 749
  • София
Кантарджиев беше по Нова преди малко. Доста ядосан. В общи линии изказа и моето мнение за липсата на ваксшнационна кампания, мерки и компетентност у министъра...
В смисъл?
Професора, освен да се шегуваше за ракията, ликопена (доматките след АЗ), БЦЖ-то и киселите краставици, с какво той, лично, е допринесъл или допринася за ваксинацията? А, да, твърди, че имунитетът на преболедувалия е по-силен и доживотен. А, да, твърдеше - всъщност - той измисли, ако се не лъжа, че преболедувалите трябвало поне 6 месеца да изчакат за ваксинация, протокол, който не знам да се следва някъде на запад (или на изток).

# 5 750
Аз сега прегледах статиите от последните дни, че Модерна била по-ефикасна от Файзер. Това сега нова търговска война ли е? Признавам си, че се бях настроила за Файзер и сега изведнъж тези статии ми разклатиха малко намеренията😡

# 5 751
Включвам се само да припомня нещо.
Ваксините срещу вариола са създадени и започва масовата им употреба по време, когато вирусът е силно разпространен и засяга милиони деца годишно.
Резултат: от средата на 80те се смята, че вариолата е победена. Няма я в диво състояние.
Ваксината за морбили е създадена и започва масова ваксинация, когато вирусът е обхванал целият свят и постоянно възникват нови и нови огнища. Морбили е вирус, против който нашата имунна система създава антитела до живот. Това не го е спряло. Благодарение на ваксините, в началото на 90те вирусът на морбили е пред пълно унищожение. За съжаление, точно тогава един учен решава, че ще рекламира своя ваксина, като създава фалшиви изследвания "доказващи", че МПР ваксината предизвика аутизъм. По-късно това е отречено в безброй изследвания и научни доклади, но вредата вече е сторена.

Сигурно 90% от днешните ваксини са създадени и въведени ударно по време, когато има голямо разпространение. И държа да отбележа, тествани много по-малко от тези ваксини, със много по-сериозни странични ефекти.

Доктора няма да го коментирам. Многократно в темата са давани данни за него. Ако вие сте склонни да се доверите на такъв човек, вярвайте му. Но се замислете кой има файда да се случва това нещо. В цял свят виждаме как се трупат политически дивиденти от опозицията. И на наши партии, цялата им предизборна кампания е изградена на "борбата в паниката".

Аз да попитам. Като са започнали масови ваксинации срещу тези болести, ваксинираните разболявалили са се от тях, па макар и леко месеци след ваксинацията? Много некоректно сравняваш ковид ваксините, които имат много пробиви вече, с тези.

# 5 752
За русите: ясно съм написала, че % е за PCR тестовете.
За Кира:
1. Съпоставимост с минала информация вкл в страната
2. Намаляване на грешката, внесена от пътуващи здрави
3. Според някои БАТ изпуска много случаи на ваксинирани и невакс делта, заради по-къс интервал в ГДП или по-нисък товар.
4. Какъв ти е проблемът изобщо?

1. Нищо не съпоставяш, в началото нямаше антигенни тестове
2. За пътуване в чужбина признават и антигенни тестове - например Германия.
3. Изпускаш нещо много важно - тук тестовете не са безплатни и хората предпочитат да си направят първо Антиген
4. Проблеми нямам , живея си чудесно, но се занимавам със статистика . Твоето не в информативна извадка, а клони към манипулация.

За страничните реакции от ваксини можем да си изберем между тромбоза (Янсен, АЗ) и миокардити (рнк). Не стана ли ясно, че като изключим маркетинга на тези продукти всяко носи определени рискове / ползи.
Определено имам доверие на ЛЛ ( повече от 20г, отгледа и децата ми) , след като тя ми е казала че това в моята ваксина значи е.

Може някой да ми обясни каква е логиката човек да се страхува от нещо като странична реакция от ваксината, а да не го е страх, че същото това нещо, само че с поне 100 пъти по-голяма вероятност, може да му се случи при разболяване?

# 5 753
  • София
Логиката е, че вярват, че няма да се запазят, а ако случайно се заразят, ще го минат леко.

# 5 754
  • sofia
Кантарджиев беше по Нова преди малко. Доста ядосан. В общи линии изказа и моето мнение за липсата на ваксшнационна кампания, мерки и компетентност у министъра...
В смисъл?
Професора, освен да се шегуваше за ракията, ликопена (доматките след АЗ), БЦЖ-то и киселите краставици, с какво той, лично, е допринесъл или допринася за ваксинацията? А, да, твърди, че имунитетът на преболедувалия е по-силен и доживотен. А, да, твърдеше - всъщност - той измисли, ако се не лъжа, че преболедувалите трябвало поне 6 месеца да изчакат за ваксинация, протокол, който не знам да се следва някъде на запад (или на изток).
В смисъл, че нещата които каза Сега, изразяват и моето мнение.

# 5 755
  • При семейството си
Кира сравнява отделните ваксини и обяснява защо ще си сложи Янсен. Освен това тя май е преболедувала, но ако не се попита поне един път на ден: страх ви е от ваксините, а от Ковид не, темата ще замре.

# 5 756
Логиката е, че вярват, че няма да се запазят, а ако случайно се заразят, ще го минат леко.
То вярата е хубаво нещо, но в случая е нещо като човек да играе тото и да вярва, че ще спечели:)

Скрит текст:
Включвам се само да припомня нещо.
Ваксините срещу вариола са създадени и започва масовата им употреба по време, когато вирусът е силно разпространен и засяга милиони деца годишно.
Резултат: от средата на 80те се смята, че вариолата е победена. Няма я в диво състояние.
Ваксината за морбили е създадена и започва масова ваксинация, когато вирусът е обхванал целият свят и постоянно възникват нови и нови огнища. Морбили е вирус, против който нашата имунна система създава антитела до живот. Това не го е спряло. Благодарение на ваксините, в началото на 90те вирусът на морбили е пред пълно унищожение. За съжаление, точно тогава един учен решава, че ще рекламира своя ваксина, като създава фалшиви изследвания "доказващи", че МПР ваксината предизвика аутизъм. По-късно това е отречено в безброй изследвания и научни доклади, но вредата вече е сторена.

Сигурно 90% от днешните ваксини са създадени и въведени ударно по време, когато има голямо разпространение. И държа да отбележа, тествани много по-малко от тези ваксини, със много по-сериозни странични ефекти.

Доктора няма да го коментирам. Многократно в темата са давани данни за него. Ако вие сте склонни да се доверите на такъв човек, вярвайте му. Но се замислете кой има файда да се случва това нещо. В цял свят виждаме как се трупат политически дивиденти от опозицията. И на наши партии, цялата им предизборна кампания е изградена на "борбата в паниката".

Аз да попитам. Като са започнали масови ваксинации срещу тези болести, ваксинираните разболявалили са се от тях, па макар и леко месеци след ваксинацията? Много некоректно сравняваш ковид ваксините, които имат много пробиви вече, с тези.
Да, случвало се е. При всяка ваксина има хора, които не изграждат имунитет.

# 5 757
  • София
Кантарджиев не го ли направиха някакъв консултант баш за ваксинирането? Кой критикува значи, себе си ли. Аман от критикари, които сами са допринесли за сегашното положение.
И настоящия министър включвам тук.

# 5 758
  • София
За Янсен - вероятно има фалшиви сертификати с нея, но около мен доста преболедували я сложиха и има логика. Вкл. преболедувалият ми 19-годишен син. Защо избрахме Янсен (и с лекари се консултирахме): 1. Заради редките случаи на миокардити/перикардити, основно при млади мъже (срещу редките случаи на тромбози, предимно при млади жени).; 2. Защото в Европа на преболедували слагат 1 доза (Германия, Нидерландия), а в България възможност за една доза РНК няма, а би трябвало да има достатъчно защита след боледуване + Янсен; 3. Защото ние с баща му сме с АЗ (не сме боледували), която ни понесе добре и имахме достатъчно антитела месец след 2 доза, т.е.  от  векторните ваксини имахме някакви преки впечатления.
Честно казано, бих сложила Янсен и на преболедувалия си по-малък син, но той е на 14 и за него има възможност само за РНК ваксини и затова се помотаваме и мислим вече 2 месеца... Между другото, той го е изкарал, след като ние бяхме ваксинирани с 1 доза АЗ и няколко месеца след боледуването на брат му - не сме разбрали, т.е. никой от останалите трима не е проявил никакви симптоми. Предполагам, че е след контакт с положителен съученик без симптоми - не помня да е имал симптоми самия той и тогава имаше отрицателен тест (може би твърде рано направен - гадая). Цъфна с анти-тела и по това разбрахме.
Та, освен за бързия сертификат, има хора, които избират Янсен и по други причини  Wink

# 5 759
Е да де. Все засягащи децата. Някои от тях не водеха ли и до стерилитет като възрастни, или се бъркам? Тъкмо е щяло да не пренаселим земята. Сега природата пак се грижи да ни “прочисти” Sad
Да, по мое детско време нямаше още ваксини против морбили, рубеола и паротит (заушка). Заушката, изкарани от момчета през пубертета, често води до стерилитет. Мой познат има този проблем. Бременни, контактни за рубеола имат голям риск за уврежда на плода. По тази причина, въпреки пълната забрана за прекъсване на бременност за семейни жени по това време, забраната не важеше за контактните, дори и в 5 и 6 месец махаха плода.

Общи условия

Активация на акаунт