COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 980 701
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 6 105
Ето това беше онази картинка, която като за първолаци обяснява защо в страни с високо ваксинално покритие има и много заразени сред същата група . Умишлено си я запазих

# 6 106
И защо блъснат от автомобил ще бъде отчетен като починал ваксиниран?

# 6 107
Предполагам че вирусът е бил катализатор, а останалите заболявания са помогнали много да се стигне до фаталния край. Колкото и да са болни, без КОВИД сигурно да щели още малко да поживеят... Но се вижда ясно, че при по-млади хора като цяло е много добра защитата от тежко протичане. А като се има предвид и какъв процент от възрастните са ваксинирани и че пак по-голяма част от починалите не са ваксинирани, и за тях е много добра защитата като процент.

И къде точно е крито, не е съобщавано навреме? В коя преса? Или чакаме в българската да съобщят за случаи в Италия, Испания, Германия, Англия?!

Сега прочетох новината и по гръцките медии. 70 годишен без придружаващи заболявания, напълно ваксиниран, е починал от тежка Ковид пневмония.
    Може да е бил от малкото които въпреки ваксината не изграждат антитела.
     Жалко за човека. Disappointed

# 6 108
То нищо чудно в даден момент ако някоя държава се ваксинират 100% всеки нов починал да се води умрял от ваксина.

# 6 109
Значи, ако взема да се удавя, пак ще ме включат с статистика за ваксинирани?
Не ми се вярва.

Защото в пост 6089 пише, че от починалите 341 са били асимптомни или починали от състояние несвързано с ковид

Вероятно става дума за други, несвързани заболявания. Рак например.

# 6 110
В Исландия за момента около1% от ваксинираните, които се заразят, влизат в болница.
2.4% от неваксинираните заразени влизат в болница.

Установили са също и че ваксинираните лесно разпространяват вируса ...
https://www.icelandreview.com/society/covid-19-in-iceland-vaccin … f-epidemiologist/

# 6 111
След като всички знаем, че ваксинираните заразяват също както и неваксинираните, защо искат да си ваксиниран, за да влезеш в ресторант или джим, и защо настояват да има ваксинационни паспорти?
Wink

# 6 112
В тази картинка е отговорът, Тоте.

# 6 113
  • Насред хаоса
На мен ми е много странна тази логика. Знае се вече със сигурност, че ваксинираните също пренасят. Защо тогава на тях се дава един вид документ, че са свободни да щъкат където си щат и да разнасят безпрепятствено сред другите, без значение ваксинирани или не? Нали зорът е да се намали броят на заразяванията, защото не се знае кой ще опре до болница?
Оня ден се върнахме от морето. Беше пълно с израелци, които, горди с тоя документ, се навираха без маски навсякъде и не спазваха никакви мерки. Особено младежите. Та каква е целта едните да заразяват свободно, а другите не, не разбирам.

# 6 114
След като всички знаем, че ваксинираните заразяват също както и неваксинираните, защо искат да си ваксиниран, за да влезеш в ресторант или джим, и защо настояват да има ваксинационни паспорти?
Wink
Всички са уязвими на зараза независимо ваксинирани или не. Ако някой си мисли, че ваксината му дава защита като маска в грешка е. Ваксината просто му увеличава шансовете да оцелее или да не разболее при зараза, затова и е нормално хората да изискват на подобни места да се допускат хора с намален риск при инфекциозно събитие.

# 6 115
Това, че не осъзнавате информацията на картинката, потвърждава само едно нещо - че въпреки присъственото обучение от много години обучението по математика е в трагично състояние. Което ме подсеща за Автобиографията на Нушич.
Аз търпях, докато можеха да се търпят нейните безконечни въпроси, но когато ми омръзна, когато нерешителната леля премина всяка граница, нещо у мен прекипя и за да я смиря с някаква тежка обида, аз й казах:
— Вие сте хипотенуза.
— Ау, ау! — писна и без друго твърде чувствителната леля и се олюля, като че ли ще падне в безсъзнание.
Чула нейния вик, от другата стая дотича майка ми и леля започна с болка да й се оплаква:
— Аз, която обичам твоите деца като свои, аз трябваше да доживея това! — Тя хълцаше и в очите й се лееше порой от сълзи, като от решетката на душ, когато се дръпне синджирът.
— Безобразнико, какво си, й казал? — запита мама с отчаяние.
— Казах й, че е хипотенуза.
— Ау, а какво е това?
— Какво го питаш, това е някаква стонога, ако не и нещо още по-гадно! — пищеше леля.

За съжаление в случая теорията на вероятностите за повечето нашенци е също такова плашещо чудовище.

# 6 116
Мхм, Thinking пак някаква половинчата информация ми се струва че се пуска. Спомням се че съфорумките от чужбина казваха за преболедували, ваксинирани или с отрицателен тест, че трябва за да посещават ресторанти в някои страни.

# 6 117
  • В заешката дупка
Само да уточня,  че в Исландия ваксинираните/преболедувалите нямат никакви привилегии. Мерките, ограничения и препоръките в Исландия касаят всички по еднакъв начин. Ваксинационни сертификати/сертификати за изкаран ковид  имат смисъл само на границата.

# 6 118
Проверки в Бургас, в поне две емисии вече я даваха дамата.
https://www.flagman.bg/article/247519

# 6 119
Wink
Много е хубава картинката, ама не е актуална вече -  поне за момента в Исландия съотношението ваксинирани/неваксинирани в болница е 2.4/1, не 10/1 - виж последния линк, който дадох.
И това е за момента, от тук нататък заразените ще са само с делта и следващите варианти - ще знаем колко ще е реалното съотношение след няколко седмици, когато диагностицираните тази седмица почнат да влизат в болница...
Та въпроса ми си стои - след като явно делта варианта не различава чак толкова много между ваксинирани и неваксинирани, защо се изискват ваксини, за да влезеш някъде?

Общи условия

Активация на акаунт