COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 980 814
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 6 120
  • Насред хаоса
Само да уточня,  че в Исландия ваксинираните/преболедувалите нямат никакви привилегии. Мерките, ограничения и препоръките в Исландия касаят всички по еднакъв начин. Ваксинационни сертификати/сертификати за изкаран ковид  имат смисъл само на границата.
Това е адекватно решение и напълно разбираемо. Така би трябвало да бъде навсякъде. Защото сега "грижата" изглежда така: а, ти не си ваксиниран, не може да ходиш тук и там, защото ще заразиш/ще те заразят. О, ти си ваксиниран, ето ти паспортчето, ходи и разнасяй навсякъде, няма проблем ".

# 6 121

О, картинката много добре я разбираме, но тя е само картинка. Тепърва ще се установява колко отговаря на истината.

# 6 122

О, картинката много добре я разбираме, но тя е само картинка. Тепърва ще се установява колко отговаря на истината.
Поне за момента не е вярна за Исландия - там съотношението е 2.4/1, не 10/1.
https://www.icelandreview.com/society/covid-19-in-iceland-vaccin … f-epidemiologist/

Последна редакция: нд, 15 авг 2021, 20:56 от Tote

# 6 123
В болница ваксинирани влизат предимно възрастни хора с придружаващи заболявания. При тях защитата чрез ваксина има минимален ефект.

# 6 124
Де го чукаш, де се пука. За мен не е новост смъртността от ваксини. Направи ми впечатление бързото съобщаване и без мрън врън като имал заболявания или друго. А за амнайсти път ми се обяснява как никой не крие и как починалите след ваксинация без значение от какво са нищо работа. 🙄

Момент, смъртността ОТ ваксини, или смъртността от ковид, ВЪПРЕКИ ваксината. Защото има огромна разлика!

ДеВа, “ И защо блъснат от автомобил ще бъде отчетен като починал ваксиниран?”, защото може да е блъснат от автомобил в резултат от интервенцията (в случая ваксината), ако примерно е загубил съзнание на пътя, изгубил е контрол над автомобила, защото му/и е станало лошо; разбира се, зависи от обстоятелствата.

Последна редакция: нд, 15 авг 2021, 21:05 от abadjieva80

# 6 125
Смъртност има и  от ковид и от ваксини, като за последната причинно-следствената връзка е трудно доказуема, но статистиката показва, че има и такива случаи.
Всъщност за да бъдем напълно коректни, поне за България се чу за хора починали от други заболявания ,но писани ковид.

# 6 126
  • В заешката дупка
Поне за момента не е вярна за Исландия - там съотношението е 2.4/1, не 10/1.

Не, не е такова съотношението. Не си прочела или разбрала правилно какво пише в линка.

Цитат
There are however indications that vaccination is preventing serious illness. Around 24 have had to be hospitalised in this wave, just over 1%. In previous waves, that figure was 4-5%. However, 2.4% of unvaccinated people that contract COVID-19 now are hospitalised.

1% хоспитализирани са от всички заразени, не от ваксинираните както ти си написала.

Иначе картинката с 1/10 е просто илюстрация, за да се разбере за какво става дума,  не че точно такива са процентите.

Последна редакция: нд, 15 авг 2021, 21:27 от ЧеКа

# 6 127
  • София
В болница ваксинирани влизат предимно възрастни хора с придружаващи заболявания. При тях защитата чрез ваксина има минимален ефект.
Oх, Пехоко, спомням си, че в началото на Уханския вариант - пак така беше - уж влизали само възрастни в болница. После друго стана, друго се оказа.
Да видим сега с ваксинираните.
Англия ни е пътеводителят, не Исландия. Последните са смешни 300 хиляди като население, каква статистика да вадиш там? 36 души в болници, в цялата страна, кой писа одеве, 2 болници с ковид отделения (за сега), здравната им система е пред колапс. Англия гледайте - там има силно ваксинационно покритие, само делта вариант, никакви мерки, освен маски на закрито, проведе се финал на европейско, както и Уимбълдън с публика.
Нещо ново от Израел пък да питам аз? Въведоха ли повече мерки, освен маски на закрито?

В Германия и Италия сякаш не виждам голяма вълна засега, а едва ли там  изобилства от мерки в момента? Испания и Франция са що-горе поносимо, да?

Последна редакция: нд, 15 авг 2021, 21:35 от Ronald

# 6 128

Ти да не си наследник на Мангъров? Действа ти успокояващо мисълта, че от ваксинираните до болница стигат предимно старци с придружаващи заболявания ли? В началото на пандемията със старците се успокоява много хора, ама вирусът не пита за годините.

# 6 129
  • София
Логично е за ваксинирани да има по-малко ограничения. Аз съм ваксинирана и когато ме заразят, е по-малко вероятно да стигна до болница, отколкото някой неваксиниран при равни други условия.

# 6 130
Англия гледайте - там има силно ваксинационно покритие, само делта вариант, никакви мерки, освен маски на закрито, проведе се финал на европейско, както и Уимбълдън с публика.
Няма маски и на закрито, само по желание.

# 6 131
  • София
Англия гледайте - там има силно ваксинационно покритие, само делта вариант, никакви мерки, освен маски на закрито, проведе се финал на европейско, както и Уимбълдън с публика.
Няма маски и на закрито, само по желание.
Миоки, а хората пазят ли се, събират ли се на закрито, как е ситуацията при вас фактичеки? Защото и бройките ви като че ли понамаляват или поне са плато. Хоум офиси?

# 6 132
  • Пловдив
Миоки, ти в Англия ли си? Ако да, носят ли маски в обществените места, примерно в матазини, в автобуси?

# 6 133
  • София
Всъщност, какво стана след мачовете във Великобритания - има ли увеличение? Помня, че на стадионите бяха тълпи.

# 6 134
Вече дълбоко се съмнявам, че каквото и да се надигне, ще се вземат мерки, които наистина да решат този проблем. Адаптацията в момента върви по-скоро към "научете се да живеете с вируса", тоест приемете, че ще боледувате и ще ви се скъси живота.
Още миналата година лятото си мислех, че, за съжаление, посоката е тази,. но вече съм напълно убедена. В България това мислене на мнозинството вече е факт - който умре, умре, заразяването е неизбежно.

Общи условия

Активация на акаунт