COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 980 668
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 6 060
  • Шотландия
Как точно "Борето Джонсън реши да пусне заразата през "популацията"?

Като не наложи локдаун навреме през 2020, а говореше за herd immunity чрез заразяване и казваше, че 20 000 жертви щели да бъдат "добър изход"... по метода на сухите съчки. Впоследствие се промениха нещата, но можеше да се избегнат много жертви.
https://www.google.com/amp/s/www.chroniclelive.co.uk/news/uk-new … akes-19708170.amp

# 6 061
Като се надигне вълна от ламбда, ще видите Борето как бързо ще затвори всичко до одобряването на нова ваксина.

Вече дълбоко се съмнявам, че каквото и да се надигне, ще се вземат мерки, които наистина да решат този проблем. Адаптацията в момента върви по-скоро към "научете се да живеете с вируса", тоест приемете, че ще боледувате и ще ви се скъси живота.

# 6 062
LA Sombra защо ти звучи като манипулация?
Аз бих могла да напиша същото, разликата е, че моят мъж не беше фен на социалните мрежи и не си е обявявал мнението против ваксината публично.
А това, че тавана ни е 10 000 или 12 000 ковид места, съвсем не означава, че тези хора ще бъдат обгрижени и лекувани адекватно.

# 6 063
  • Насред хаоса
Илиана, защото внушава, че ако някой се ваксинира, то ще оцелее само заради това. Защото се споделя именно с цел да внуши. По същия начин ми звучат и глупостите за наночастици, чипове, как да се пазим от ваксинирани и прочие.

# 6 064

Като не наложи локдаун навреме през 2020, а говореше за herd immunity чрез заразяване и казваше, че 20 000 жертви щели да бъдат "добър изход"... по метода на сухите съчки. Впоследствие се промениха нещата, но можеше да се избегнат много жертви.
https://www.google.com/amp/s/www.chroniclelive.co.uk/news/uk-new … akes-19708170.amp

Според мен не отложения локдаун с няколко дни е виновен, а липсата на тестове, както и достатъчно ЛПС за целия персонал на NHS, което пък доведе до големия брой заразени вътре в болниците.
Изписването на възрастни хора без да са тествани и връщането им в домовете с медицинска грижа пък доведе тези домове да "пламнат"

Та ако имаше достатъчно тестване и достатъчно ЛПС - много смъртни случаи щяха да се предотвратят.

По-ранният локдаун нямаше да предотврати вътреболничното заразяване и "пламването" на домовете с грижа, а от там дойде високия брой смъртни случаи.

# 6 065
Ами ето аз ти казвам, че моя мъж отказа ваксина, беше против. Въпроса дали ако беше сложил щеше да е жив ще стои винаги в главата ми.
И да, мисля си, че по скоро в момента щеше да е с нас .
Просто не го споделям в социалните мрежи.

# 6 066

Нищо ли не помните ?!
Първите планове на Борето бяха стаден имунитет чрез заразяване .
Тук британския Менгеле обяснява че НЕ Е ЖЕЛАТЕЛНО да се спира вируса .
https://twitter.com/i/status/1257959518199316482

# 6 067

Колко пъти мислиш, че можеш да изкараш ковид през живота ти па макар и в лека форма, преди окончателно да рухнеш здравословно? Защото това е, което се очертава да се случва оттук нататък.
Това е невярно твърдение. Дали е удобно да дадете линк със статистика подкрепяща вашите думи.

Статистиката ще я видим след години. Засега това са предположения, с не по-малка тежест(а с по-голяма вероятност) от тези, че преболедуването от един вариант на вируса пази доживот от заразяване с всеки от новите варианти и щамове, които вече са възникнали или ще възникнат неминуемо в бъдеше.
Пак ще помоля да се позовавате на факти и статистика. Точно преди малко тук пуснаха информация, според която в Израел децата изкарали вируса няма да се карантинират при откриване на болен в класа. Не се ли замисляте защо?

Последна редакция: нд, 15 авг 2021, 15:07 от Анонимен

# 6 068
  • Мадрид / София
Аз лично бях с резерв към ваксините, поради късото време минало от създаването им до прилагането им. Още повече, че щяха да ми сложат Астра Зенека, ваксината с най-висока полемичност. Обаче везната се наклони към ваксинирането когато от няколко независими места казаха, че е по-сигурно ваксиниран отколото не. И така се ваксинирах. С много вътрешно неспокойство, но всичко мина по-леко от очакваното.
При нас ваксинирането не е доброволно, макар да ти дават възможност да откажеш. Не избираш ваксината, а е според възрастта. Слагат ти една или друга.
И в края на краищата се установи, че поне 80% трябва да е ваксинирано обществото за да има някакъв що-годе щит против Ковид19. И дори това не те пази от заразяване. Само от това, да го изкараш по-леко.

# 6 069

Нищо ли не помните ?!

“Британския Менгеле”. Не съм му фен на БДж, но такива изказвания са грозни.

# 6 070

Нищо ли не помните ?!

Би ли посочила едно пълно негово изказване, където говори за плановете си, а не избирателни "отрязъци" от различни изказвания.

БоДжо не ръководи еднолично държавата. Той е "лицето" и този, който излага мненията и решенията на специалисти, консултанти, парламент.
За всеки един локдаун или наложени мерки той внася мненията и препоръките в парламента /седмица преди това материалите са разпространени/, парламента обсъжда и гласува решенията. Те пък влизат в сила седмица след обявяването.

И няма никакво значение дали премиера се нарича БоДжо или нялой друг - законите и процедурите се спазват.

Тече разследване и колкото и да е чудно за много от хората в темата, то ако се открият умишлени вреди - ще има наказания.

# 6 071

Колко пъти мислиш, че можеш да изкараш ковид през живота ти па макар и в лека форма, преди окончателно да рухнеш здравословно? Защото това е, което се очертава да се случва оттук нататък.
Това е невярно твърдение. Дали е удобно да дадете линк със статистика подкрепяща вашите думи.

Статистиката ще я видим след години. Засега това са предположения, с не по-малка тежест(а с по-голяма вероятност) от тези, че преболедуването от един вариант на вируса пази доживот от заразяване с всеки от новите варианти и щамове, които вече са възникнали или ще възникнат неминуемо в бъдеше.
Пак ще помоля да се позовавате на факти и статистика. Точно преди малко тук пуснаха информация, според която в Израел децата изкарали вируса няма да се карантинират при откриване на болен в класа. Не се ли замисляте защо?
Мога само да повторя горното си мнение.

Вижте, Cappuccino, Bond и какви бяха останалите Ви никове, доказателна статистика за момента няма. Нито за Вашата теория, нито за която и да е друга.  Всички "факти", които се цитират от привърженици на една или друга теория, са основани на предположения и екстраполации на пренебрежимо малък брой наблюдавани през малък времеви отрязък.

На въпроса защо и как ще постъпват в Израел, вероятността да получите отговор е по-голяма, ако го зададете към изрелските власти, а не в бг женски форум.

# 6 072
Не знам дали е коментирано - според тази статия в Израел в петък 53% от новите случаи са били напълно ваксинирани.
Още 2% са били получили една доза (поне аз така разбирам “са били в процес на ваксиниране”), и 1% вече са го били изкарали...
Не дават процентите сред хоспитализираните засега.

https://hamodia.com/2021/08/14/vaccinated-israelis-account-half- … erious-condition/

Според официалните данни на Исландия, процента на заразени ваксинирани там е още по-висок - към 70%.

https://www.covid.is/data

Интересно защо тогава в тази статия откровено лъжат, че повечето нови случаи в Исландия не са ваксинирани?

https://news.yahoo.com/delta-covid-surge-iceland-very-090430761. … r=sycsrp_catchall

Последна редакция: нд, 15 авг 2021, 16:24 от Tote

# 6 073
  • София
Като не искат да се ваксинират с ваксини, да се ваксинират с коронавирус в такъв случай. А не да се крият зад децата. Или зад други възрастни.
Вие самата казахте, че сте ваксинирана  с коронавирус. Предполагам, че има немалко хора списващи тук, които също са свършили тази работа. Цялото ми семейство също е в тази група.
Полуистина (за маркираното говоря).

# 6 074
Не знам дали е коментирано - според тази статия в Израел в петък 53% от новите случаи са били напълно ваксинирани.
Още 2% са били получили една доза (поне аз така разбирам “са били в процес на ваксиниране”), и 1% вече са го били изкарали...
Не дават процентите сред хоспитализираните засега.

https://hamodia.com/2021/08/14/vaccinated-israelis-account-half- … erious-condition/

Според официалните данни на Исландия, процента на заразени ваксинирани там е още по-висок - към 70%.

https://www.covid.is/data
А какъв да бъде при почти 90% ваксинирано население?
По-скоро трябва да се види, че цели 30% от заразените са сред 35 000 неваксинирани, а само 70% сред 310 000 ваксинирани. Особено ако става дума за не повече от 1000 случая за последните няколко седмици.
Някой, мисля Неко,  беше пуснал преди десетина дни много хубава илюстрация с обяснение на това съотношение в процентите ваксинирани/неваксинирани заразени в страните с висок процент ваксинации. Напълно разбираемо дори за първолаци.

Общи условия

Активация на акаунт