COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 980 724
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 6 045
  • Overijse, Belgie
Над 12 000 бяха в болница при последната вълна.
Благодаря Cappuccino.
Погледнах статистиката и на 7/11/2020 е бил пика на хоспитализирани в Белгия -7 290. Помня,че казаха,че 80% от местата за заети. Значи аз съм се объркала.

# 6 046
Като не искат да се ваксинират с ваксини, да се ваксинират с коронавирус в такъв случай. А не да се крият зад децата. Или зад други възрастни.
Вие самата казахте, че сте ваксинирана  с коронавирус. Предполагам, че има немалко хора списващи тук, които също са свършили тази работа. Цялото ми семейство също е в тази група.

# 6 047
  • Насред хаоса
А може ли Пенчо да не е непременно простият неудачник с вечното пиянство и креткането на заплатка? Сега ваксинирането ли стана критерий за успял и интелигентен
Може.
58 -годишният Лесли Лорънсън не вярваше, че трябва да се ваксинира, след като прочете в социалните мрежи, че ваксините са твърде експериментални, казва партньорката му
https://blitz.bg/svyat/mzh-razvencha-vaksinite-za-k-19-vv-video- … o_news833515.html
Девет дни преди смъртта си, Лоренсън (адвокат по образование, завършил в Кеймбридж) е записал видеоклип, в който казва, че се е разболял от нещо, и се надява това да е коронавирус.
Британецът уверено заявява, че имунната му система ще се справи с болестта. "Ще получа антитела в кръвта си и ще докажа чрез опита си, че няма от какво да се страхува човек. То не е по-сериозно от обикновена настинка. По-добре антитела, отколкото ваксинация. Няма да си сложа ваксина и няма да променя решението си", казва той.

https://www.bbc.com/news/uk-england-dorset-58080116
Здрав мъж (Лесли Лорънсън), починал от коронавирус, след като отказа да бъде ваксиниран поради това, което беше видял в социалните мрежи, "направи ужасна грешка“, каза неговата партньорка.
Той каваше „Потенциалните опасности от приемането на експерименталния удар за мен не струват този риск. Предпочитам да рискувам с имунната си система. "
Неговата партньорка Аманда Мичъл, на 56 г., се разболя тежко, докато г-н Лорънсън беше заразен и заяви, че убеждението му, че ваксините срещу Covid-19 са твърде „експериментални“, излага семейството му на риск.
„Той ми каза:„ Това е генно нещо, експериментално нещо. Поставяте нещо в тялото си, което не е добре тествано“.
"Лес беше високообразован ... така че, ако ми казваше нещо, аз бях склонна да повярвам."
Пишейки в собствения си Фейсбук след смъртта му, г -жа Мичъл каза, че ако партньорът й беше поставил ваксина, „той вероятно щеше да бъде с нас днес“. Тя написа: „Опитвам се да спра всяко друго семейство да претърпи загуба и пълното опустошение, през което преминаваме.“
Г-жа Мичъл беше приета в болница с Covid-19 и прекара седмица в отделение за коронавирус.
35 -годишната й дъщеря Карла Ходжес от Хартфордшир каза: „Лесли беше с толкова промит мозък от нещата, които виждаше в YouTube и социалните медии."
"Той каза:" Много хора ще умрат повече от ваксината, отколкото от получаването на Covid. "
Г -жа Мичъл каза, че ще получи ваксината веднага щом лекарите обявят, че е достатъчно годна.

Благодаря, но ежедневно чета такива статии, най-вече в Дойче веле. За мен са точно такава манипулация, каквато и тези за чиповете, 5 джито и подобни.
Чела съм и статии как хора на по 100 години ги изписват с тържества. Чула съм и да ми говорят как в някои страни ти обясняват по телефона какво да правиш и да не ги притесняваш, докато съвсем не я втасаш. Та варианти много.

# 6 048
Скрит текст:
Няма пандемия в човешката история която да е продължила повече от 3-4 години.Има доста интересни четива включително из нета как се е развил испанския грип на колко вълни и т.н.По малко данни има за бубонната чума от средновековието, която вилняла 4 години и е съкратила с една трета населението на Европа, т.н юстенианова чума във Византия и т.н.Дори и в момента се чува спорадично за еденични зарази с чума някъде в Бангладеш или в подобни страни, но вируса вече не се разпространява така.Дали човешкия организъм се е приспособил, дали самия вирус някак си мутира, това могат да кажат хора които подробно са изучавали тези пандемии.Едва ли ще се наложи вечно да живеем с коронавируса в пандемичния му вариант.Просто човешката история не познава друг такъв случай.Това са само исторически факти на който му е любопитно може да намери доста информация.Междувременно има и други пандемии с по-малък размах като хонгконгски грип от 60-те, свински грип и др. които са ни по познати.
Специално за чумата  - лекарите в темата да ме поправят, ако бъркам, но струва ми се има ефективни антибиотици от доста време.

Сега има антибиотици, има и ваксина. Но срещу чумата има и мерки, които хората са използвали още  тогава. Ето една поучителна история за последната голяма чумна епидемия в западна Европа в град Марсилия през 18-ти век:

След опустошителните чумни епидемии през 16-ти век, жителите в Марсилия и на други места в Европа въвеждат строги санитарни мерки за контрол над болестта, които включват карантинна система от 3 нива за пристигащи кораби и товари в града.
Чумата пристигнала в града с кораб, който тръгнал от Ливан, по пътя си се отбил в Кипър, в който през това време върлувала чумна епидемия и накрая акостирал в Марсилия. По правилата на местните здравни власти корабът е бил поставен под карантина, но тогава големи търговци оказват натиск над властите да вдигнат карантината, защото им трябвал товара от кораба - коприна и памук, тъй като скоро щял да се състои някакъв голям панаир.
За две години умират половината от населението на града, около 50 хиляди човека тогава, като още около 50 хиляди  в други градове на север. Със закон тогава цялата провинция е била отцепена посредством охранявана от стражи каменна стена, а опитите за контакт между Марсилия и останалите региони са се наказвали със смърт.

https://en.wikipedia.org/wiki/Great_Plague_of_Marseille

Всяка прилика със сегашни лица и събития не е случайна. И тогава и сега една и съща късогледа алчност стои зад успеха на болестта.

# 6 049

Колко пъти мислиш, че можеш да изкараш ковид през живота ти па макар и в лека форма, преди окончателно да рухнеш здравословно? Защото това е, което се очертава да се случва оттук нататък.
Това е невярно твърдение. Дали е удобно да дадете линк със статистика подкрепяща вашите думи.

# 6 050

Колко пъти мислиш, че можеш да изкараш ковид през живота ти па макар и в лека форма, преди окончателно да рухнеш здравословно? Защото това е, което се очертава да се случва оттук нататък.
Това е невярно твърдение. Дали е удобно да дадете линк със статистика подкрепяща вашите думи.

Статистиката ще я видим след години. Засега това са предположения, с не по-малка тежест(а с по-голяма вероятност) от тези, че преболедуването от един вариант на вируса пази доживот от заразяване с всеки от новите варианти и щамове, които вече са възникнали или ще възникнат неминуемо в бъдеше.

# 6 051
Чела съм и статии как хора на по 100 години ги изписват с тържества.

"Тържественото" изписване не е от "ковид-кризата"
От собствен опит мога да ти кажа, че има камбанка в огромната чакалня за лъчетерапия и след последна процедура пациента "бие камбаната", а всички в чакалнята ръкопляскат.

винаги има тържественост при победа

# 6 052
Още една история от 17 век в Англия , където заразено с чума село решава да се самокарантинира за да спаси другите . Няколко века по-късно , в същата Англия , Борето Джонсън реши да пусне заразата през "популацията" .

https://www.washingtonpost.com/history/2020/03/02/bubonic-plague … ine-eyam-england/

https://www.historic-uk.com/HistoryUK/HistoryofEngland/Why-Is-Eyam-Significant/

# 6 053
  • Насред хаоса
Е как да не е, като специално подчертават, че 100-годишният човек е преборил ковид. И на снимките той с целия екип.

# 6 054
Още една история от 17 век в Англия , където заразено с чума село решава да се самокарантинира за да спаси другите . Няколко века по-късно , в същата Англия , Борето Джонсън реши да пусне заразата през "популацията" .

https://www.washingtonpost.com/history/2020/03/02/bubonic-plague … ine-eyam-england/

https://www.historic-uk.com/HistoryUK/HistoryofEngland/Why-Is-Eyam-Significant/

Как точно "Борето Джонсън реши да пусне заразата през "популацията"?

# 6 055
Все повече нелогични действия на управляващите в Англия "It comes with a further loosening of restrictions in England on Monday when fully vaccinated people and under-18s will no longer be legally required to self-isolate if they come into close contact with someone with Covid. They will be advised, but not obliged, to take a PCR test instead."
New Covid variants ‘would set us back a year’, experts warn UK government

# 6 056
Като се надигне вълна от ламбда, ще видите Борето как бързо ще затвори всичко до одобряването на нова ваксина.

# 6 057
Имали сме поколения, които и на училище не са ходили, били са деца по време на война, на кризи и пак са станали хора. И то - повечето свестни.
Ние като сме ходили присъствено - голяма полза гледам. Ученето става във всеки момент, по всеки начин. Да не ги учим, че са неприспособими, защото не са.
На сегашните деца не ДО, а единствено спрения нет може да им нанесе някаква травма.

Абсолютно точно!
Браво за коментара, това е истината!
Всъщност, проблемът с ДО е, че нанася вреда повече на родителите.

# 6 058
  • София
Училището отдавна не е място за обучение. То е нещо като детска градина за малолетни и непълнолетни. Много от тях на изпроводях получават и диплома. Смята се за място за социализация предимно.

# 6 059

Децата на възраст 3-12 години, които нито са ваксинирани, нито са се възстановили от коронавирус, ще бъдат помолени да направят серологичен тест, който показва дали са развили вирусни антитела. Ако се открие наличие на антитела, това означава, че те са били заразени с коронавирус, но не са знаели.Тестовете имат за цел да увеличат броя на учениците, които ще бъдат освободени от карантина в случай, че един ученик в класната стая се разболее.
Много интересна и показателна информация. Може ли да я изкоментирате.

Общи условия

Активация на акаунт