COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 980 772
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 6 150
  • Насред хаоса
Достатъчна спиред кого? За тоя, който ще пострада, дали е достатъчна?
И пак не обяснява защо е необходимо да се насърчава сеенето на зараза официално.

# 6 151
  • София
Достатъчна за ваксинираните.

# 6 152
  • Насред хаоса
Е ако те са от пострадалите, дали ще ги боли колко е достатъчна? Откъдето и да се погледне, това си е пълна глупост.

# 6 153
  • София
Ако, ако...
Факт е, че смъртността при ваксинираните е драстично по-ниска. Всеки си избира вероятността.

# 6 154
  • При семейството си
Англия не е Лондон, както и София България.
А някои даже не могат да си представят какво означава струпване на хора, метро в Лондон.
Но се сравняваме.

# 6 155
Ти да не си наследник на Мангъров? Действа ти успокояващо мисълта, че от ваксинираните до болница стигат предимно старци с придружаващи заболявания ли? В началото на пандемията със старците се успокоява много хора, ама вирусът не пита за годините.
А ти откъде реши да ме свързваш с Мангъров? Азбучна истина е, че най-уязвимите стигат до болница и умират. Ако са ваксинирани това не е гаранция, че са предпазени достатъчно. Делтата поразява и деца отчетливо по-лошо от предните варианти.

# 6 156
Цитат
Ето затова такива липси на ограничения, за да се разнася свободно заразата, не трябва да има.

В момента има ли някакви ограниччения? Няма.
Ще има ли? Силно се съмнявам.

# 6 157
  • Сан Франциско
Ето още една картинка за някои от щатите - данните са събирани от Кайзър - най-голямата болнична И застрахователна система в САЩ. Вече не знам, кое не му е разбираемото на факта, че ваксинирани се заразяват по-рядко, болни са за по-кратко време, т.е. заразяват по-малко хора и по-често не стигат до болница.

# 6 158
  • MI
Логично е за ваксинирани да има по-малко ограничения. Аз съм ваксинирана и когато ме заразят, е по-малко вероятно да стигна до болница, отколкото някой неваксиниран при равни други условия.
За сметка на това пък можеш да заразяваш на воля и с благословията на уж загрижената държава, без значение ваксинирани или не. Като и при двете групи няма никаква гаранция, че заразените ще имат твоя късмет.
Не, просто тези без паспорт - ваксинирани, с отрицателен тест или преболедували просто се предлага че не се намират там. Просто е.

# 6 159
Англия не е Лондон, както и София България.
А някои даже не могат да си представят какво означава струпване на хора, метро в Лондон.
Но се сравняваме.
Не, не съм ходила в Лондон и не знам какво значи струпване на хора в тяхното метро. Но много добре знам какво значи в софийското преди пандемията - на централните станции в час пик е много трудно да успеят всички да се на тъпчат вътре няма къде и игла да падне. Не е еднократно впечатление, а години пътуване до работа.

# 6 160
Всичко зависи от МЗ, реално има месец до училище - време достатъчно за закупуване на тестове и разяснителна кампания , но държавата е пасивна отново..
Колко деца  в училищна възраст имате, гожспожо? Подозирам, че са нула, но все пак отговорете.

Последна редакция: пн, 16 авг 2021, 06:32 от Mia Rulana

# 6 161
  • София
В болница ваксинирани влизат предимно възрастни хора с придружаващи заболявания. При тях защитата чрез ваксина има минимален ефект.

Нали идеята беше с ваксините да защитим именно възрастните, а сега пък те ваксинирани или не влизат в болница. Доста куца тази логика

# 6 162
Ти да не си наследник на Мангъров? Действа ти успокояващо мисълта, че от ваксинираните до болница стигат предимно старци с придружаващи заболявания ли? В началото на пандемията със старците се успокоява много хора, ама вирусът не пита за годините.
А ти откъде реши да ме свързваш с Мангъров? Азбучна истина е, че най-уязвимите стигат до болница и умират. Ако са ваксинирани това не е гаранция, че са предпазени достатъчно. Делтата поразява и деца отчетливо по-лошо от предните варианти.

Защото и Мангъров твърдеше, че до болница стигат основно възрастни с придружаващи заболявания. Това, което си написал ти, но за ваксинирани възрастни.
Цитат
В болница ваксинирани влизат предимно възрастни хора с придружаващи заболявания. При тях защитата чрез ваксина има минимален ефект.

Лейка, всеки има право да се отнася с родителите си както иска.  Всичките ви отговори обаче са в посоката, ако не са ваксинирани и заболеят. Никой не каза какво ще направи, ако накара родителите си да се ваксинират и те получат сериозни усложнения или починат от ваксината. Тогава кой ще е виновен?

# 6 163
Всичко зависи от МЗ, реално има месец до училище - време достатъчно за закупуване на тестове и разяснителна кампания , но държавата е пасивна отново..
Колко деца  в училищна възраст имате, гожспожо? Подозирам, че са тула, но все пак отговорете.

Имам 2 деца в училищна възраст 6 и 8 клас е?

Добавям - определено съм 100%за тестване поне два пъти седмично в училище в първия час  с тестове близалки.

# 6 164
Част от хората няма да развият имунитет от ваксината, най-вече такива с потисната имунна система заради заболяване или възраст. Те са рискови да попаднат в болница, ако се разболеят.

Общи условия

Активация на акаунт