COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 980 668
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 6 165
  • София
Точно. Затова искам майка ми да сложи трета доза ваксина.

# 6 166
Ти да не си наследник на Мангъров? Действа ти успокояващо мисълта, че от ваксинираните до болница стигат предимно старци с придружаващи заболявания ли? В началото на пандемията със старците се успокоява много хора, ама вирусът не пита за годините.
А ти откъде реши да ме свързваш с Мангъров? Азбучна истина е, че най-уязвимите стигат до болница и умират. Ако са ваксинирани това не е гаранция, че са предпазени достатъчно. Делтата поразява и деца отчетливо по-лошо от предните варианти.

Защото и Мангъров твърдеше, че до болница стигат основно възрастни с придружаващи заболявания. Това, което си написал ти, но за ваксинирани възрастни.
Цитат
В болница ваксинирани влизат предимно възрастни хора с придружаващи заболявания. При тях защитата чрез ваксина има минимален ефект.
Това го обяснете на младите вдовици в съседната тема, загубили здравите си млади съпрузи и сега трябва да отглеждат сами децата сираци.

# 6 167
  • Overijse, Belgie
Достатъчна спиред кого? За тоя, който ще пострада, дали е достатъчна?
И пак не обяснява защо е необходимо да се насърчава сеенето на зараза официално.
Съгласна съм. Дори като ваксинирана не искам да се заразявам. Нямам гаранция, че при мен ваксината е сработила. Както и дали няма да го лепна на някой, който има основателна причина да не се ваксинира, дори това да е обикновен страх. И мен ме беше страх и разбирам. Страх ме е и децата да ваксинирам, макар,че това предстои другата седмица.
И да, носенето на маска на закрито не ми пречи.

# 6 168
  • София
Значи първото беше, че ваксините пазят от заразяване, боледуване и пренасяне. (който има съмнения да се върне в темата първите месеци след одобрението на Пфайзер, Модерна и Аз.
След това излезе, че Ваксинираните се заразяват и пренасят, но боледуват по-малко и инжекцията ги пази от смърт.
Сега вече става ясно, че освен, че се заразяват и в болница влизат.

# 6 169
Може ли да се влиза в България от страни в червена зона, с тест само?
Съвсем се обърках, ако Нидерландия сега е оранжева, а в четвъртък когато се прибирам
стане червена, какво ще ни правят на летището, идвам с дете на 14 , което не е български гражданин.

# 6 170
Значи първото беше, че ваксините пазят от заразяване, боледуване и пренасяне. (който има съмнения да се върне в темата първите месеци след одобрението на Пфайзер, Модерна и Аз.
След това излезе, че Ваксинираните се заразяват и пренасят, но боледуват по-малко и инжекцията ги пази от смърт.
Моля припомни ми какво казваха за Индийския(Делта) вариант, когато ги одобряваха ваксините, че съм забравила.

# 6 171
  • София
Защо сега да е станало ясно? Беше ясно още когато се появиха листовките. Както и, че ще има смъртни случаи и сред ваксинираните.

# 6 172
Ами да се ваксинират.
И малките деца ли?

# 6 173
  • При семейството си
Част от хората няма да развият имунитет от ваксината, най-вече такива с потисната имунна система заради заболяване или възраст. Те са рискови да попаднат в болница, ако се разболеят.

А всъщност те бяха приоритетно ваксинираните, пазим/пазихме най-вече тях. Нищо, де, все някога ще го елиминираме вируса…с локдауни и затваряне.

# 6 174
Влизат да, но рискът за ваксиниран да влезе в болница е с над 90% по-малък, отколкото неваксиниран.

# 6 175
Съвсем се обърках, ако Нидерландия сега е оранжева, а в четвъртък когато се прибирам
стане червена, какво ще ни правят на летището, идвам с дете на 14 , което не е български гражданин.

https://www.air.bg/bg/novini/vajna-informaciya-za-vsichki-pristi … ashti-v-bylgariya

Децата между 12 и 18 години, които пристигат на територията на страната от държава, попадаща в червена зона се допускат при представяне на отрицателен резултат от проведено изследване (отрицателен резултат от PCR тест, направен до 72ч. преди полет), удостоверено чрез валиден цифров COVID сертификат на ЕС за изследване или аналогичен документ, съдържащ същите данни като него.

# 6 176
Нали идеята беше с ваксините да защитим именно възрастните, а сега пък те ваксинирани или не влизат в болница. Доста куца тази логика
Логиката си е съвсем правилна. С ваксинация доста хора ще се защитят, но има такива с отслабен имунитет на които ваксината няма да подейства и това са именно такива в рисковите групи. Болниците не са пълни с млади хора, да има и такива, но не при тях прогнозата е най-лоша. А реално уязвимите могат да се предпазят главно чрез защита от околните а не самостоятелно.

# 6 177
  • София
Моля припомни ми какво казваха за Индийския(Делта) вариант, когато ги одобряваха ваксините, че съм забравила.
Мутация на вирусите е съвсем естествен процес и напълно предполагаем за учени от световна величина, които разработват лекарства/ваксини.
Тезата как ваксините са панацея се спуска. Най-вероятно ще станат като грипните и всяка година ще има нова.

# 6 178
Ако детето е ваше и покажете документ за това, би трябвало да може да влезне, ако има отрицателен тест (влизането на български граждани и семействата им е разрешено, независимо от зоната) . Най-много да ви поставят в 10 дни карантина, което е малко вероятно.

# 6 179
  • София
Възрастните хора ги ваксинираха приоритетно, за да не "горят като сухи пръчки", както се изразява Мангъров, а сега пък на тях не им действа.
Да, логиката куца и то много.

Общи условия

Активация на акаунт