COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 980 668
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 6 180
Панацея в смисъл да ни решат проблема с пандемията - не са, но облекчават част от най-негативните ефекти на вируса. 
Но тези неща вече са обсъждани много пъти, нали така?

# 6 181
Тезата как ваксините са панацея се спуска. Най-вероятно ще станат като грипните и всяка година ще има нова.
Нещо си се заблудила, я виж картинката на предната страница:

Най-вероятно също не ти е ясно, че коронавирусът не е грипен вирус и няма десетки щамове.

# 6 182
Имам 2 деца в училищна възраст 6 и 8 клас е? Не мога да повярвам, че родител няма да иска да предпази децата си от побъркаността на тази ситуация!

Добавям - определено съм 100%за тестване поне два пъти седмично в училище в първия час  с тестове близалки. За пръв път чувам за тестове- близалки. Има ли такова животно в България?!!

Аз съм против масовото и задължително тестване. Който иска да си тормози децата, негова си работа. Антигенни под път и над път.

# 6 183
  • в страната на чудесата
Чушле, аз познавам един единствен човек с потенциален риск за усложнение от ваксината. Съответно обсъдихме риска (в случая вероятно съпоставим или по-висок от ползата, не е ясно) и поведението в случай, че възникне усложнение. Човекът все още не е ваксиниран.
За казуса, който се обсъжда ти отговарям - ако близък се усложни или умре от препоръчителна ваксина (ковид, грип, пневмококова, варицелна, hpv, рота, менингококова, хепатитна и пр), препоръчана от мен, ще страдам. Но не от угризения на съвестта. Има непредвидими събития.

# 6 184
  • Overijse, Belgie
Чушле, аз познавам един единствен човек с потенциален риск за усложнение от ваксината. Съответно обсъдихме риска (в случая вероятно съпоставим или по-висок от ползата, не е ясно) и поведението в случай, че възникне усложнение. Човекът все още не е ваксиниран.
За казуса, който се обсъжда ти отговарям - ако близък се усложни или умре от препоръчителна ваксина (ковид, грип, пневмококова, варицелна, hpv, рота, менингококова, хепатитна и пр), препоръчана от мен, ще страдам. Но не от угризения на съвестта. Има непредвидими събития.
Ако е възможно, може ли да уточниш в какъв случай е добре да се откаже ваксина?
На нас личната каза да се бодем спокойно всички, включително и децата (на 12,5 и 17 години)...ама аз да питам Wink

# 6 185
Бустерчета през 6-12 месеца се очертават за богатите нации (докато другите произвеждат варианти). Компаниите ги очакват добри печалби.
https://www.reuters.com/business/healthcare-pharmaceuticals/pfiz … arket-2021-08-13/
Антителата спадали след 6 месеца.... и воала....

# 6 186
  • В заешката дупка
За Англия - маски може да изискват автобусната фирма, метрото, дадена верига магазини, фирма за служителите си..., защото вече маските са "лична отговорност", но пък собствениците на бизнеси са отговорни по закон за safe and healthy на служителите си и клиентите си.

Иначе хората си ги носят - къде по навик, къде защото се пазят....

Така е и в Исландия. Общата препоръка е: маски когато не може да се пази дистанция от 1 м за всички над 16г. Иначе отделни бизнеси могат сами да си налагат изисквания за маски ако преценят. А масово хората, по мои впечатления, носят маски в магазини и в затворени обществени помещения, дори и да няма изрично изискване.

# 6 187
На мен ми е много странна тази логика. Знае се вече със сигурност, че ваксинираните също пренасят. Защо тогава на тях се дава един вид документ, че са свободни да щъкат където си щат и да разнасят безпрепятствено сред другите, без значение ваксинирани или не? Нали зорът е да се намали броят на заразяванията, защото не се знае кой ще опре до болница?
Оня ден се върнахме от морето. Беше пълно с израелци, които, горди с тоя документ, се навираха без маски навсякъде и не спазваха никакви мерки. Особено младежите. Та каква е целта едните да заразяват свободно, а другите не, не разбирам.
    Целта е неваксинираните да се пазят повече. Затова ваксинираните си щъкат, а неваксинираните си седят в къщи. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 6 188
Това с дистанцията още ли го въртят като препоръка, при положение, че особено делта варианта се предава аерозолно? Маски и то висок клас в затворено помещение, където въздуха е общ би трябвало да е препоръката. Да не говорим, че има съобщения, че се предава лесно и на открито.

# 6 189
Аз съм против масовото и задължително тестване. Който иска да си тормози децата, негова си работа. Антигенни под път и над път.
Аз пък съм против масовото и задължително заразяване в детските колективи. Нито пък искам да тормозя децата си с обучение в домашна среда.
Надявам се властимащите да се съобразят с моите, а не с твоите искания.

# 6 190
  • В заешката дупка
Никога е нямалко теза, че ваксините са “панацея”. Имаше надежда че ще ни осигурят по-бързо стаден имунитет. И това пак не беше сигурно, а се надяваха учените. После пък се появи делта варианта и сега се състезаваме с него, после кой знае с какво….

# 6 191
Аз пък съм против масовото и задължително заразяване в детските колективи. Нито пък искам да тормозя децата си с обучение в домашна среда.
Надявам се властимащите да се съобразят с моите, а не с твоите искания.
то пък един тормоз... Ако трябва детето да постъпи в болница, но пък трябва да го тормозят ....
Но тези, дето виждат тормоз - вкъщи. Така трябва.

# 6 192
Имам 2 деца в училищна възраст 6 и 8 клас е? Не мога да повярвам, че родител няма да иска да предпази децата си от побъркаността на тази ситуация!

Добавям - определено съм 100%за тестване поне два пъти седмично в училище в първия час  с тестове близалки. За пръв път чувам за тестове- близалки. Има ли такова животно в България?!!

Точно, защото искам нормалност за децата и никакво ДО съм съгласна да се тестват два пъти седмично с тестовете за деца туп близалки. Да, има такива тестове, децата сами се тестват в час и никой не ги пипа, ако някое дете излезе положително се прави ПСР. По този начин може и маски да не носят в час.
Но това са излишни вълнения, държавата няма да купи тестове, просто ще изпрати децата от 5-12 клас  ДО до края на пролетта . Малките ще останат, защото иначе трябва да плащат обезщетения на родителите ( по закон дете под 12 години не може да седи само )

Ето ти информация за тестовете

В Австрия тестват с „близалки” децата за COVID-19. Методът вече се прилага в няколко детски градини и дневни центрове, но бързо набира популярност дори и сред възрастните. Лакомството се смуче 90 секунди, след това за 15 минути се поставя в контейнер и резултатът е готов. Австрийската провинция Бургенланд вече поръча 35 000 теста-близалки, а на всяко дете ще се падат по три безплатни теста на седмица.

https://www.google.com/amp/s/nova.bg/amp/news/view/2021/05/09/32 … D0%25B5%25D0%25BE

Това е абсолютно безопасно и незатормозяващо децата , отнемащо 15 минутки на седмица

Това имах предвид под информационна кампания да обяснят за какво става въпрос, но това са си фантазии някакви на този етап

# 6 193
  • При семейството си
Маски и то висок клас в затворено помещение, където въздуха е общ би трябвало да е препоръката. Да не говорим, че има съобщения, че се предава лесно и на открито.

Маски и то на открито е решението.

# 6 194
Е, защо да не купи? Пари ли няма? Обаче за избори през 3 месеца намират... Приоритети, сър!

Общи условия

Активация на акаунт