COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 980 814
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 6 240
  • Насред хаоса
На мен ми е много странна тази логика. Знае се вече със сигурност, че ваксинираните също пренасят. Защо тогава на тях се дава един вид документ, че са свободни да щъкат където си щат и да разнасят безпрепятствено сред другите, без значение ваксинирани или не? Нали зорът е да се намали броят на заразяванията, защото не се знае кой ще опре до болница?
Оня ден се върнахме от морето. Беше пълно с израелци, които, горди с тоя документ, се навираха без маски навсякъде и не спазваха никакви мерки. Особено младежите. Та каква е целта едните да заразяват свободно, а другите не, не разбирам.
    Целта е неваксинираните да се пазят повече. Затова ваксинираните си щъкат, а неваксинираните си седят в къщи. Stuck Out Tongue Winking Eye
Целта съвсем не е да се пазят неваксинираните, пък и ваксинираните. На улицата много знаеш кой какъв е. Освен това, както казах, и ваксинираните се заразяват, а не при всички ще сработи защитата. Достатъчно ги гледах по морето, та ми е ясно що за загриженост се пробутва.

# 6 241
  • София
Целта е да има по-малко смърт и да се намали тежестта върху болниците.

# 6 242
  • Насред хаоса
Което не обяснява защо трябва да се дава един вид разрешително да разнасяш навсякъде. Аз поне не помня при други епидемии да е имало такава одиотия. Плюс това има хора с противопоказания за ваксини, хора, при които няма да се получи желаният отговор и още много. Та накрая да не стане вместо да изпишат вежди, да извадят очи.

# 6 243
  • София
Защото когато вирусът се разнася сред ваксинирани, смъртността и натовареността върху болниците са по-ниски.

# 6 244
Чушле,
Тази тема е информационна, а не за убеждаване. Не е моя работа и съм далеч от мисълта да убеждавам непознати хора по форумите. Има достатъчно информация. Който има желание, чете и си решава.
Относно ниските пенсии съм съвсем наясно. Имам баба на 86 със 300лв. пенсия, за която се грижим. Точно защото с 300лв не може да се живее. Знам го много добре.
И за скапаната ни здравна система знам. И за грешните диагнози. И за нищожните разходи, които се поемат от ЗК, а останалото се доплаща. И за ЛЛ, които не се "грижат" за пациентите си знам. И за пътеките знам. И за направленията, че все ги няма знам.
Знам и че както има много добри лекари и специалисти, така има и едни... Да се чудиш как са си взели дипломите.
     И всичко това е истина. Знам.
     Но това не е причина да се откажеш от ваксина за опасно за живота заболяване. Още по малко да рискуваш да попаднеш в болница и в ръцете на въпросните лекари. И да се молиш да не попаднеш на някой, който ще ти обърка диагнозата.
    Ако не помислиш ТИ за здравето си, няма кой да го направи вместо тебе. Още по малко пък разни политици и управляващи. Confused

ПС: Само за човека с пневмония от ваксината не съм съгласна. Вероятно е бил с Ковид или друго заболяване.

# 6 245
  • Насред хаоса
Миленака, никъде не можеш да осигуриш присъствие само на ваксинирани или неваксинирани. И няма никакво разумно обяснение за официално позволение да се разнася зараза с мотива, че си ваксиниран. Защото така пазиш само себе си.

# 6 246
В Гърция преди ваксините, при средно 3500 случая на ден, смъртните са били 120. Сега при над 50% ваксинирани и предимно от рисковите групи, при същия брой новозаразени смъртните случаи са около 20.  Та разлика определено има и трябва да си сляп за да не я забележиш.
А, дали пък, Делтата е по-заразна, но НЕ е толкова смъртоносна в сравнение с предишните щамове? Или може би, топлото време повлиява по някакъв начин. Прави ми впечатление, че и в други държави смъртността е доста по-ниска в сравнение с предишните вълни.
п.с. Добре де, защо нашите управници не закупят такива тестове-близалки, за да тестваме децата и тук! Вярвам, че родителите вече няма да се дърпат на такъв тест, стига само да не се бърка в нослето на детето.

# 6 247
Миленака, никъде не можеш да осигуриш присъствие само на ваксинирани или неваксинирани. И няма никакво разумно обяснение за официално позволение да се разнася зараза с мотива, че си ваксиниран. Защото така пазиш само себе си.
    Така е. Най разумно е да затворят всички обществени сгради + транспорта, за да не се мешаме и да си седим във къщи. Работа - хоум офис, пазаруване - по Интернет, децата на До. Който не може хоум офис, направо в пенсия.
      И не ми пиши сега за маските, щото всички сме виждали колко и как се носят. Rolling Eyes

# 6 248
  • София
Само ваксинирани – не могат, така е. Но да ограничатсамо за ваксинирани и преболедували, могат и го правят. От днес:
В Сев. Македония в по-големи заведения се допускат само ваксинирани и преболедували, а Франция разширява действието на здравния пропуск в още департаменти – https://www.dnevnik.bg/sviat/2021/08/16/4243068_koronavirusut_po … ef=home_NaiNovoto
Все повече държави са със сходни решения.

За пазенето на другите вече съм писала скоро няколко пъти – когато огромна част от хората имат възможност да се ваксинират, няма нужда някой друг да ги пази, пазенето е в техните ръце.

# 6 249
  • На село (близо до Лондон)
От днес в Англия ако си ваксиниран няма нужда да се изолираш ако си бил в контакт. Под 18годишните дори неваксинирани няма да се изолират. В Англия не се ваксинират деца 12-15г; младежите 16-18г започнаха.
https://www.bbc.co.uk/news/uk-58226678
Това много ще помогне за по-доброто протичане на учебния процес присъствено за децата. Тук от миналия септември се тестват 12-18г два пъти седмично, НЕ с близалки а си бъркат в носа и гърлото.

Последна редакция: пн, 16 авг 2021, 10:09 от GI

# 6 250
  • София
Според мен, това е начин да се стимулират хората да се ваксинират, като получават няккави привилегии. 
Доколкото помня във Франция можеше и с негативен пср,  ако на някой мусе плаща всеки път когато му се пие кафе ...
 И една случка то тази сутрин

Магазин от една от веригите. Влиза майка с дете на около 5-6 години. От вратата детето се лепна на закуските. Майката каза, че няма да купуват и продължи. Чу се как детето кихна няколко пъти до кроасаните и отиде при майка си със зелен сопол течещ до брадата. Жена която стоеше до закуските каза на продавачката какво се е случило, тя само сви рамене и каза " Какво да направя, не мога да ги изхвърля ей така, нито да накарам майката да ги изкупи"

# 6 251
  • София
И докога ще затваряме?

Ковид няма да изчезне скоро, ако въобще изчезне. Остава вариантът да се намалят щетите. Основните са смъртността и натоварените болници. Ваксините правят точно това.

Последна редакция: пн, 16 авг 2021, 10:15 от milenaka

# 6 252
  • София
И докога ще затваряме?

Ковид няма да изчезне скоро, ако въобще изчезне. Остава вариантът да се намалят щетите. Ваксините правят точно това.

Докато процентът на психични отклонения не скочи твърде много. И докато се разбере, че това може и да е работило през януари 2020 г., но вече е тотално нерелевантно със ситуацията.

# 6 253
  • На село (близо до Лондон)
    Така е. Най разумно е да затворят всички обществени сгради + транспорта, за да не се мешаме и да си седим във къщи. Работа - хоум офис, пазаруване - по Интернет, децата на До. Който не може хоум офис, направо в пенсия.
Гейзър и Ла Сомнра този филм вече го изиграхме миналата годината! Цялата работа беше да се пазим за ИМА МЯСТО В БОЛНИЦАТА  АКО ИМАШ НУЖДА. Сега има ваксини, пазят за да не прелеят болниците. Които си е сложил, има много по малък шанс да стигне до болницата. Които не е ваксиниран-много по голям!
Затова минаваме на нов етап- отваряне на обществото за ваксинираните.
Много американски фирми просто казват служителите трябва да се ваксинират до октомври- които не иска няма работа. Това е, просто капитализъм.

# 6 254
  • Там,където се събуждам щастлива.
Много ми е смешно, когато ми кажат "ще ни затварят". В България никога не е имало истинско затваряне. Ние не можехме с месеци да отидем да си подстрижем косата. В София се работеше масово без мерки.
Само учениците бяха жертва.

Общи условия

Активация на акаунт