COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 980 668
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 6 870
  • София
Е все пак говорим за проценти, не брой хора.

# 6 871
Ще въвеждат мерки от другата седмица. Какви ще са обаче, още не е ясно. Явно пускат новината и ще следят реакциите на мнозинството.
https://www.segabg.com/hot/mz-vuvezhda-novi-protivoepidemichni-m … i-drugata-sedmica

# 6 872
За да бъде по- информативно това твърдение за 90% неваксинирани от хоспитализираните е хубаво да знаем колко % от хората във въпросната провинция , която се обслужва от болницата имат ваксина ( ако са около 20-30%) подобно на нас нищо чудно.. и за какъв период във времето става въпрос

Аз от сега мога да ти кажа мерките - 30 или 50% от капацитета на кина и театри и заведения в оранжева зона и по често дезинфекциране на градски транспорт, определена квадратура на посетителите във фитнесите.
Ако пипнат груповите спортни занаятия на децата много ще ме е яд

# 6 873
Цитат
един от най-добрите кардиолози у нас проф. Добрин Василев, призова учебната година да започне неприсъствено. „Колко ли деца трябва да умрат, за да се задейства МОН и да ги предпази? Едно, две – колко? С присъствено обучение стартиращо на върха на епидемичната вълна какво се очаква да се постигне? Велики научни резултати?“, попита гневно медикът във фейсбук профила си.

Анализаторът Петър Велков пък изчисли, че през последните седмици между 12 и 15% от дневните случаи са на деца, което означава, че съвсем скоро по 2-3 деца на ден ще постъпват за лечение в болница. Той цитира данни от Тексас, САЩ, където вече чакат някое дете да умре, за да настанят друго в реанимация.
Thinking Много силни и остри думи на проф.Василев.Май очакваме от сегашните ученици ''велики научни резултати''.Някой вярва ли,че ще дезинфекцират по-често гр.транспорт? Laughing

# 6 874
Явно сте от непреболедувалите. Дано ваксината ви предпази от боледуване. Наскоро казаха, ...
На теб това ли ти е целта с участието в темата? Да плашиш ваксинираните, че "дано са защитени" и да ги подготвяш за следващата доза? А дали си даваш сметка, че ти - очевидно като "богопомазан", изкарал корона - с това, което пишеш също допринасяш за силна следваща вълна и то сред неваксинираните? Стимулираш "богопомазването" на другите. Да не ревнеш утре, че няма капцитет, болниците са пълни и въобще всичко е един голям бизнес. Носиш отговорност с постингите си тук, нищо че си анонимен.
Не обърна ли внимание на коментара към който са насочени моите думи? “Предпочитам ваксина пред боледуване.” Не виждам какво общо има ваксината с предпазването от преболедуване? Въпросната съфорумка явно не е преболедувала и е нормално да не иска да хваща вируса. Ваксината обаче не я предпазва от преболедуване. Поне не спрямо Делта. Моите родители са ваксинирани, но напоследък се пазят супер много. Хич не разчитат на ваксината да ги предпази от преболедуване, а от тежко изкарване.

Последна редакция: ср, 18 авг 2021, 20:05 от Анонимен

# 6 875
Петър Велков вече анализатор ли го пишат?! Wink

# 6 876
  • При семейството си

Цялата статия използва “новината” за смъртта на едно 6 годишно дете (с още неизяснена, доказана причина…в тази връзка в Единната информационна система не влизат ли само лица с доказан с тест Ковид, нали затова се следи и свръхсмъртността), за да се изкоментира колко много работа им се събира на ОПЛ, и всъщност как за пореден път би трябвало да абдикират.

# 6 877
Скенер не е от жълтите медии. Дете без съгласие на родителите няма да тестват, няма и да подложат на аутопсия.

# 6 878
  • София
За мен вече е жълта медия като прочетох как са написали дописката. Пълна некадърност.

# 6 879
  • При семейството си
Аз наистина съм лаик..,аутопсията как ще докаже Ковид и ще бъде ли включено това дете в статистиката, ако докаже?

# 6 880
  • София
Нали вземат от белия дроб проби, най-вероятно вирусът е там или в други тъкани.

# 6 881
  • При семейството си
Колко бяха починалите до 18 години от Ковид в България?

# 6 882
А теб ли да те пишат?
Колкото и да ви бърка да не казвам точно къде, анализите му са си съвсем точни, за съжаление.
Бях останала с впечатление, че е някакъв хибрид между математик и начален учител, а то било анализатор....
По реакцията ти съдя обаче, че нещо си сприхава Wink

# 6 883
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Ами цялата тая мизерия, която се случва от почти две години няма как да ме прави така закачливо иронична като теб, съжалявам.

# 6 884
Елпис, следих до към декември. Бяха 11. Confused

Общи условия

Активация на акаунт