COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 980 094
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 7 155
на работа 6 човека са ни положителни. такъв клъстър не сме имали, максимума беше 4 досега. единият е ваксиниран, другите не. нямаме идея откъде е плъзнало, но от утре на всички ще бъдат раздадени маски кн95 и носенето става задължително за всички, защото това нещо май се разпространява във въздуха.

# 7 156
на работа 6 човека са ни положителни. такъв клъстър не сме имали, максимума беше 4 досега. единият е ваксиниран, другите не. нямаме идея откъде е плъзнало, но от утре на всички ще бъдат раздадени маски кн95 и носенето става задължително за всички, защото това нещо май се разпространява във въздуха.
Лошо, но чак сега ли осъзнахте как се разпространява гадината? А ако сте контактни със заразените, защо ще сте на работа, вместо да сте в карантина? А, предполагам, че знам - как така няма да работят, фирмата няма да го преживее. Може и болни да ходят, важното е да изкарват пари на шефа.

# 7 157
  • София
И аз това се запитах - има болни в колектива, а карантинирани контактни няма.

# 7 158
  • София
Ваксиналното покритие в България е под 20%, което означава, че от всички ваксини, които купуваме, 80% остават неизползвани, а причината, че на хората не им е обяснено на разбираем език от доверени източници какво трябва да се направи“. Това каза зам.-председателят на Комисията по здравеопазване в парламента д-р Александър Симидчиев в предаването „Лице в лице“ по bTV.
„В тази връзка трябва да се проведе информационна кампания, но тя трябва да е насочена да разсее съмненията им, тя трябва да бъде таргетирана към определени групи, като първата стъпка е да се проучат страховете и нагласите, за да се изработят правилните послания, защото ако само се усмихваме от телевизора, това няма ефект“, заяви той.
„Ние не агитираме за нищо друго, освен хората да направят информиран избор за ваксините, а не да бъдат заблуждавани от недостоверни източници, посочи зам.-председателят на Комисията по здравеопазване в парламента.
„5 милиона дози ваксини са налични, но ще бъдат закупени още 1,5 милиона дози, а това се налага, защото в договорите за закупуването при сключването им е заложена неустойка в размер на 100%, така че дори да не ги вземем, трябва да ги платим“, каза зам.-председателят на Комисията по здравеопазване в парламента.„Хибридна истина е, че ваксинираните се заразяват и разпространяват вируса, защото това е факт изваден от контекста. Ваксините не предпазват от заразяване, но предотвратяват хоспитализация и тежко изкарване на болестта, превръщайки „коронавируса в грипче“, коментира Симидчиев.

от ТУК
Абсолютна истина е, че само с усмивки от екрана няма как да стане убеждаването на хората в ползата от ваксините, след като широка гласност имат опонентите на тази теза - въпросните "недостоверни източници", които, обаче, срамежливо не се назовават поименно .
Та хубаво говори Симидчиев, но пропуска да заяви ясно, че за целта е необходимо да се влезе в директна конфронтация с онези лекари и другите всякакви авторитети, които чрез медиите, че и от парламентарната трибуна, промиват мозъците на хората колко излишно и даже вредно е да се ваксинират. Само дето точно това няма да стане - истината е мила, ама корпоративното чувство е по-силно....

# 7 159
Аз имам съмнение,че възрастните ваксинирани ако се заразят,няма да оцелеят 🤔
Съмняваш се, че ще оцелеят ли? На колежката бащата на 84г. с диабет, подагра, 2 сърдечни операции и куп други заболявания оцеля след като се зарази след 1-ва доза Астра Зенека. Изкарал е 2-3 дни на домашно лечение без съществени поражения.

# 7 160
Ако правилно съм разбрала новата заповед - дава се възможност примерно на един фитнес да допуска само клиенти с ПСР или с ваксина, така ли?

# 7 161
Какво ще рече “ документ за преболедуване”- тест за наличие на антитела ли? Някой да е запознат по въпроса, защото обкръжението ми го изкара , без да влиза в статистиките , но сме с доказани антитела .

# 7 162
  • Пловдив
Какво ще рече “ документ за преболедуване”- тест за наличие на антитела ли? Някой да е запознат по въпроса, защото обкръжението ми го изкара , без да влиза в статистиките , но сме с доказани антитела .

Само с положителен ПСР тест се доказва преболедуването.

# 7 163
Значи голям процент от хората просто нямат избор- или ваксина, или ПСР- и на корем.
От 5 човека вкъщи само един се тества и то с два отрицателни, но едва се възстанови от тежка пневмония, невъзможна за хващане с тест. И още много хора са като нас, защото антителата няма откъде да си ги измислим. Демек, опасни сме за обществото .

# 7 164
  • Пловдив
Значи голям процент от хората просто нямат избор- или ваксина, или ПСР- и на корем.

Зависи за какво става въпрос. Ако е за посещение на заведение - изискването, ако правилно разбирам, се отнася за персонала, а не за посетителите.

# 7 165
Гледах по новините на БНТ как започва учебната година в САЩ. Невръстни дечица излизат от колата, придружени от родител. И най-малките надлежно маскирани. В класната стая - по един, с плексигласови разделителни между отделните места, седят с маски и върху носовете. И учителите с маски. Явно американците са съгласни да се увредят отрочетата им от липса на кислород, за разлика от българите.

# 7 166
  • Пловдив
Гледах по новините на БНТ как започва учебната година в САЩ. Невръстни дечица излизат от колата, придружени от родител. И най-малките надлежно маскирани. В класната стая - по един, с плексигласови разделителни между отделните места, седят с маски и върху носовете. И учителите с маски. Явно американците са съгласни да се увредят отрочетата им от липса на кислород, за разлика от българите.

Просто знаят, че маската не уврежда. Разбират, че е създадена, за да се диша през нея и не я объркват с намордник за разлика от някои нашенци.
Разбира се, има хора, за които е противопоказно да носят маски, но това се удостоверява от медицинско лице.

Последна редакция: чт, 19 авг 2021, 23:46 от marzeliva

# 7 167
  • Под сянката на разлистените кактуси

На сестра ми свекъра и свекървата в Англия и двамата се заразиха след 2 дози Астра, изкараха го с хрема за 2-3 дни. На 74 и 76, той с рак на бъбрека, не са в чудесна здравословна форма

# 7 168
  • Насред хаоса
Съмняваш се, че ще оцелеят ли? На колежката бащата на 84г. с диабет, подагра, 2 сърдечни операции и куп други заболявания оцеля след като се зарази след 1-ва доза Астра Зенека. Изкарал е 2-3 дни на домашно лечение без съществени поражения.
Нашата близка, която натикаха в ковид отделение с обикновена пневмония, е на 78. Два месеца преди да я набутат там, прекара сериозна операция на тазобедрената става. Е, зарази се доброзорно, но го изкара леко предвид възрастта и операцията. Не е ваксинирана още и не смята да го прави.

# 7 169
А кое те навежда на това съмнение? Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт