COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 979 969
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 7 530
Защо я нямаше цялата тая истерия, която е в момента?
Къде има истерия? В България ли? Ти ме разсмя от сърце Grinning Hug

# 7 531
  • Насред хаоса
По света, Ли Лу. Пък и у нас си беше истерия - то щабове, то забрани, то кпп-та.

# 7 532
По света, Ли Лу. Пък и у нас си беше истерия - то щабове, то забрани, то кпп-та.
Миналата година през март със сигурност. Аз в момента виждам само едни хора, които искат да живеят нормално и са се доверили на науката и едни други хора, които искат същото, но не вярват на науката. Това е.

За мен лично беше изумително, че истериците от миналата година са днешните непукисти. От моя кръг имам предвид. Хората, които не искаха без тест да дойдат да пият един пунш в двора на два метра дистанция и ми се караха в началото, че излизаме всеки ден в парка; същите сега са .. Няма значение. Просто ме изненадва.

# 7 533
  • София
Има хипотеза, че минавайки  през много хора, коронавусът ще отслабне и ще стане сезонен - нещо като настинка.
Дотук, обаче, се получава точно обратното - там, където вирусът бива "пускан свободно" да се размножава, се появяват новите и по-заразни варианти, примерите ги знаем.
Пита се в задачата - дали пандемията ще свърши, когато вирусът мине през всички ни, или опитите за постигане на такъв стаден имунитет чрез свободното му размножаване в общества без мерки за ограничаванете му няма да доведе до нови мутации и, в крайна сметка, до нов щам, срещу когото имунитетът на ваксинирани и преболедували ще се окаже безсилен? Ако това последното се случи, ще имаме нова пандемия - от COVID-21 например, и всичко ще започне отначало.
Някой може ли да гарантира, че такъв вариант е невъзможен? Не е ли рискът прекалено голям, за да си го позволим?

# 7 534
Ла Сомбра, виждам че се интересуваш, четеш, търсиш информация, което е много хубаво..Опитваш се да си обясниш нещата, а не да повтаряш като папагал / като някои чули недочули и дрънкат тъпотии/..Мисля, че просто си се подвела по някакви безумни идеи и теории на хора, които са далеч от истината..
За това, съвсем накратко ти казвам моето мнение за края на пандемията -  Вирусът мутира непрекъснато с една единствена цел, а именно -заобикаляне на защитата на антителата на гостоприемника / независимо дали тези антитела са от преболедуване или ваксина/...Допускането на разпространение на вируса е ключов фактор за бъдещи мутации.. Така се появяват все нови и нови варианти, и буквално убиват имунитета както на преболедувалите, така и на ваксинираните..За съжаление силата на вируса не отслабва, както някои се надяваха..Аз лично мисля, че това е лабораторно модифициран вирус, но това няма никакво значение...По-важното е че следващото ниво е появата на нов щам, а всички знаем какво точно означава това..Това е логичното обяснение на нещата, другото са празни дрънканици и глупости.
Така че, няма как пандемията да приключи с преболедуването на всички хора, просто е невъзможно..за съжаление.

# 7 535
  • Насред хаоса
Никой не говори за неприлагане на мерките за ограничаване. Това е естествено и разбираемо. Проблемът е, че въпреки тях тоя вирус ще направи същото. Дори ваксина не го спира.
Това виждаме в момента, няма разумен човек, който да каже давай да се заразяваме. Той си се разпространява и си мутира въпреки всичко. Заобикаля всякакви опити за защита и спиране.
За останалото и гаранцията не знам. Както казах, като се изчерпят всички възможности, остава тази. Казвам това, което съм чела от лекари.
Основният проблем според мен е, че вирусът не е с естествен произход.

# 7 536
Аз в момента виждам само едни хора, които искат да живеят нормално и са се доверили на науката и едни други хора, които искат същото, но не вярват на науката.
Аз пък виждам едни хора, които ровят в гугъл, и други хора, които ровят във фейсбук, и всички до един вярват на науката!

# 7 537
  • София
Ок, Сомбре, тогава какво предлагаш да направим?

# 7 538
  • Пловдив
Роналд, на грипа никой не му обръща внимание. Даже и на свинския, който беше нов и умори много хора, предимно бременни и млади. Въпреки това не обръщаха внимание. И той като всички останали мина и се превърна в сезонен. Пак без да му се обръща внимание.
И като се казва, че ще мине през цялото население, не се има предвид дайте да се заразяваме на воля. Има се предвид, че като всеки нов вирус той ще си го направи така или иначе. Лошото е, че този не е естествен и дори ваксинираните го хващат. Това е, не друго.

Ла Сомбра, изобщо не е вярно, че никой не е обърнал внимание за свинския грип. Говореше се ежедневно. Специалисти даваха разяснения по медиите как да се предпазваме. Препоръчваха да се носят маски. В този период аз за първи път видях хора да носят маски по улицата.
Ти може да не си обърнала внимание, но това не означава, че никой не е.
Със сигурност щеше да ми направи впечатление, ако имаше задължения и ограничения като в момента. Но нямаше нито четене на сводки, нито задължително носене на маски, нито затваряне, нищо. Иначе по новините говореха, да.

Много рязко си сменяш твърденията. Първо никой не обърнал внимание, сега пък нямало мерки, ограничения, сводки и задължения. Ограничения сигурно не е имало. Мерки не съм толкова сигурна като теб, че не е имало. Трябва ли всичко да е едно към едно със сега? Сигурно знаеш, че така наречените от теб "сводки" се правят във всяка цивилизована държава. Без тях щяхме да сме потопени в информационно затъмнение, което щеше да е ужасно.

# 7 539
Споделям нещо от дъщеря ми във връзка с предстоящата учебна година на студентите от 1 октомври. ВУЗ-а няма да го споменавам още, но какво мислите по въпроса?

# 7 540
  • София
Ако Мангъров е прав - трябва да се заразяваме масово, за да свърши пандемията, при това само да "пазим рисковите групи" - неизвестно как, а "сухите съчки" по принцип са обречени.
Ако не е прав - трябва напротив, да се стремим да ограничаваме заразяванията, за да бъдат по-малко боледуващите и починалите, като през това време се търсят нови ваксини и лекарства.
Това са алтернативни подходи, няма как да е хем така - хем иначе.
Или се пазим, ваксинираме се и се ограничаваме  - или живеем нормално, все едно вирус няма, и се заразяваме, за да се изгради стадния имунитет и да свърши пандемията, както ни обещава доц.М.
Това е положението, всеки си избира на какво да вярва и как да постъпва. Но няма как да се комбинират двете - невъзможно е.

# 7 541
  • Насред хаоса
Аз Мангъров не го разбирам по тоя начин. Той казва, че затваряне и отваряне не работи. В тази статия не е казал да не се спазват мерки, а за затварянето.
Но и да беше казал, аз щях да реша за себе си. Затова казах, че търся от всякакви източници и си подбирам разумното според мен.

Последна редакция: сб, 21 авг 2021, 00:46 от Не се сърди, човече

# 7 542
Да, майтапя се. Прочете ли добре поста ми или само това видя?

Това като го видях, спрях да чета.

Темата е като някакъв фалшив оазис. Ако я чете човек и има информация за настроенията на българското население само от нея, ще си каже, че нещата са ОК. Ама не са. Аз все си представях, но такова чудо не съм способна въобще да си представя. Ла Сомбра до Ла Сомбра на живо, че и по-зле.

# 7 543
  • Сан Франциско
Споделям нещо от дъщеря ми във връзка с предстоящата учебна година на студентите от 1 октомври. ВУЗ-а няма да го споменавам още, но какво мислите по въпроса?

Мисля, че са взели отлично решение. Само трябва да отработят система за стриктно спазване, без шикалкавене.

Тъкмо тази седмица обсъждахме същата наредба за Станфърд университета със студент, който е син на партньори на съпруга ми. За да се върнат в клас есента - същите изисквания като горните. Обаче, с добавката, че ако хванат някого с фалшива ваксинационна карта - не само ще го/я изхвърлят на секундата, завинаги, без да му върнат таксата и без право да кандидатства повече при тях, ами и ще направят всичко възможно колкото може повече други университети да са уведомени, пък те да си решават дали да позволят на човека да се прехвърли при тях. Тоталитаризъм, Комунизъм, Сталинизъм...'ко щеш - кат не ти харесва, съди ги.

# 7 544
  • Насред хаоса
Ами то с такова четене каква да е? Обърна ли внимание за контрола и обмислянето на мерките? Не, нали? После - всички под ножа. То така най-лесно, що съм тръгнала и аз да търся информация.

Общи условия

Активация на акаунт