COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 979 714
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 7 545
Много интересно Simple Smile
За университета, моите студенти са ваксинирани и ще се радвам да си имат занятия. Лекции може и онлайн, ама упражнения не.

# 7 546
  • Насред хаоса
Тайгър, затова казвам, че не се вторачвам само в едно или друго. Всяко различно разбиране е добро, стига да съумееш да извлечеш ползата в него. Каквото не казва Мангъров, си го намирам другаде. По същия начин и с останалото.

# 7 547
Ох, Сомбра, най-добронамерено те моля да спреш със свободните съчинения!
Как никой да не обръща внимание на грипа?! Поне аз, не знам защо подмина поста ми за маските и ваксините против грип, но поне аз се ваксинирам 20+ години, редовно, против грип. И имам съседка, точно от свински грип почина. Никой не подценява грипа, но дори и дума за мащабите на заразата и смъртността, сравнени с КОВИД, не може да става. В нормалните държави хората масово се ваксинират против грип, затова сега нямат драми с ваксинацията срещу КОВИД. Не говори така, защото не е вярно.
А произходът какво практическо значение има? И да е лабораторен, и да е естествен, все тая. Завладял е света. Трябва да приемем, че лесно няма да се отървем. Затова е борбата, да се намери начин, хем да живеем нормално, хем да няма жертви. Защото у нас се прави само първото, да си я караме по стария начин и да се самозалъгваме, че нищо страшно няма.

Бонд, нали 70 % трябваше да го минем и да свърши? Сега всички ли? Защо така? Нова теория ли има?

Анди, аз си реших проблема с ФБ кардинално. Дръпнах му шалтера и никакви простотии не ме заливат. Много ми е добре така.

# 7 548
Много е радващо, че във Велинград се провежда Арт фестивал, но дано няма последици.Имам чувство, че цяла България днес пътува за там.
https://artefeastival.bg/

# 7 549
  • Насред хаоса
Пяк ще повторя, пък дано се разберем 🙄. Не става въпрос за сравнение на грип и ковид. Разговорът започна по-назад във връзка с грипа като нещо отделно, с телефон съм и не ми се рови. Става въпрос, че и свинският беше нов, както този в момента. Това е всичкото общо. И че, независимо какво се прави, той така или иначе ще мине през всички ни. И дума не е станало за неспазване на мерки или подобни.

# 7 550
  • При семейството си
Да, след като всички минем през вируса, ще приключи пандемията.
А родителите ти защо се ваксинираха и се пазят? Нали е неизбежна срещата, както каза, и аз съм живо доказателство как пазещите се също се заразяват. Нали маски, мерки са безсмислени, значи и твоите родители на амбразурата и каквото сабя покаже. Пък, ако имат късмет и оцелеят - ехеей , здравей доживотен имунитет.

Нашето семейство лично спазва следните мерки: тества се (при проява и на най-малки симптоми), детето ни с проблеми го спираме от всякакви процедури, дори и да кихне (но това е било винаги), не се гъчкаме в тълпи, особено на закрито, маски слагаме вече само където са задължителни. Ваксинирахме се основно, за да го изкараме, надявам се, по-леко.
И, да, аз също смятам, че почти всички ще минем през Вируса….и дано тогава наистина приключи пандемията, пък, ако искат след това да обявяват периодично епидемии от Ковид за няколко седмици, както до момента грипни (това в България, де).

# 7 551
Тайгър, затова казвам, че не се вторачвам само в едно или друго. Всяко различно разбиране е добро, стига да съумееш да извлечеш ползата в него. Каквото не казва Мангъров, си го намирам другаде. По същия начин и с останалото.
Ами не..Не всяко разбиране е добро, особено тези разбирания които насърчават хората да се заразяват, че да дойде края на пандемията, това не само че не е добро, ами е много вредно и опасно твърдение, и най-важното -не е истина...Тези разбирания, да които говориш са напълно противоположни..Теориите на Мангъров, противоречат тотално на това, за което аз писах..Няма как масовото заразяване и спазване на мерките и ограничения да съществуват едновременно..Избираш едно от двете, просто няма друг начин..

# 7 552
Много ми хареса виждането на Мангъров. Някой ако си мисли, че ще изплаши вируса с маска, ваксина и криене по домовете.
А сравнението между ваксинирани и неваксинирани е пълен абсурд- да не забравяме големия процент преболедували сред вторите и оттам - отказът им да се ваксинират.
Много сте наивна, не сте чели достатъчно, не разбирате за какво става въпрос и пишете глупости..Харесвате Мангъров по някаква причина и му вярвате, а на него му вярват точно такива хора, които не са наясно ..Не се обиждайте, има и други хора като вас, просто казвам това, което мисля..
Добре, както казва Мангъров, вирусът няма да го изплашим с мерки и локдауни, а трябва да се изправим смело с/у него / чак ми става смешно като го пиша това.Simple Smile/..Така, всички ще го минем, след това какво следва, ще приключи ли пандемията,  как мислите вие, какво казва Мангъров ?
Вие пък, защото сте много наясно- десет изречения, в които няма никакъв смисъл ала “ разтягане на локум”.
Мангъров не го харесвам, но мнението му е най- близо до моето.
В мнението си не го подкрепям , а тънката подробност, че не антителата са важни за хората, а пласирането на ваксините.

# 7 553
  • Насред хаоса
Не знам кой е казал да се оставим на свободно заразяване, но аз не съм склонна. Мангъров не е бог, нито някой друг. Затова - сбор и разбор на същественото и разумното от всички.

# 7 554
  • Сан Франциско
Бре, хора, какво пласиране на ваксините пак, бре. Файзър произвежда Ремдесивир по договор от миналата година. 5-дневен курс е $3000. Файзър си произвежда и ваксината, която е $20. Прости ли са, луди ли са, не могат да смятат ли, кво ли? Как им излиза едното по-изгодно от другото, като могат да си седнат на ръцете и да чакат народът да окапе като гнили круши и да го лекуват за хиляди на калпак.

# 7 555
Има надежда за лекарство. Ще видим, ако започнат да го прилагат, какъв ще е отпорът. Ако няма, ще съм много изненадана.

Но все пак - лекарство скоро ще има. Австрийски учени са едните, а другите са Астра. Трудно ми е от телефона с линковете, чух го от - не се смейте много- портиера на хотела. Проверих в интернет, има статии от днес.

ПП Тук има сбито на английски език за Астра https://www.politico.eu/article/astrazeneca-coronavirus-antibody-drug/ . Тук е за австрийския вид https://www.oeaw.ac.at/imba/research-highlights/news/neutralizin … -cov-2-sugar-coat .

Последна редакция: пт, 20 авг 2021, 23:01 от Анонимен

# 7 556
  • При семейството си
А всъщност какво разбираме под край на пандемията (извън официалното изявление на СЗО)?

# 7 557
То и аз съм сигурна, че всички ще го минем. Особено у нас, няма друг начин, с това разхайтено поведение.
Но лошата новина е, че вирусът няма да изчезне, а пак ще трябва да го минаваме. Затова са ваксините. И мерките. Поне да не е едновремнно, и да е по-леко.
Не, че ще се изпари, както им се иска на някои. Нали още миналата година светилото М беше сигурен, че до някой летен месец, не му помня брътвежите, вирусът ще е изчезнал. Иначе си къса дипломата. Дали я скъса? Thinking

# 7 558
  • София
Така като чета, спред МЗ мерките у нас се спазват на 99.9 процента.

# 7 559
Методите за диагностика/проследяване/лечение в UK и Швеция са чудесни. Нали искате примери в ЕС. Ето, това да прилагат у нас. Не да обикалят ЛЛ по къщите, при заразно болни.

Общи условия

Активация на акаунт