COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 979 641
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 7 620
Не ги подминава, защото делтата не и пука за антителата. Колко пъти го казаха това - затова е страшна, защото антителата не я виждат. Имаме ги, но те не реагират, защото е наметнала невидимото наметало.
Говориш само за ваксинираните. Нали? Не за преболедувалите. За съжаление Делта успя да заобиколи Спайк протеина. Той единствен пазеше ваксинираните.

# 7 621
Нали и за стомашношчревни проблеми, силни болки в корема, диария се говори при Делта?
И аз четох подобни публикации от Русия и Турция. Кой където го удари, според мен, както и предните варианти.  Мои познати го караха  по времето на британеца със симптоми на ротавирус,за по 2-3 дни. Случайно си пуснаха тест, ЛЛ им беше убедена, че не е Covid. Thinking
Не ми се струва, че нещо се е променило, освен вирулентността, но все пак ми се иска да вярвам, че е по-леко.

# 7 622
Някой беше качил израелско изследване за заразени преболедували. Моля ако може линк към него, но към изследването, а не към публикации в медии без линк.

# 7 623
Нали и за стомашношчревни проблеми, силни болки в корема, диария се говори при Делта?
И аз четох подобни публикации от Русия и Турция. Кой където го удари, според мен, както и предните варианти.  Мои познати го караха  по времето на британеца със симптоми на ротавирус,за по 2-3 дни. Случайно си пуснаха тест, ЛЛ им беше убедена, че не е Covid. Thinking
Не ми се струва, че нещо се е променило, освен вирулентността, но все пак ми се иска да вярвам, че е по-леко.
Помня, че при британския и уханския вариант се споменаваше, че при децата има стомашно-чревни симптоми.

# 7 624
Вирусолог прогнозира пика на COVID вълната в България
Проф. Аргирова подчерта, че тази вълна на COVID-19 ще е по-различна от досегашните
https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/virusolog- … bylgariia-6129976
Нито дума за клетъчния имунитет на преболедувалите. То въобще нямаше нито дума за преболедувалите. Каза, че имаме двайсетина процента защитени от ваксина и това беше. Преболедувалите даже не ги забаелязва. Със сигурност след като е стигнала до професор много добре знае за клетъчния имунитет на преболедувалите, но незнайно защо говори само за този на ваксинираните. Странна работа. Това е едно от нещата, които ме карат да се съмнявам във ваксините. „Ваксината не ни пази от заразяване, тя ни пази от заболяване. Тя предизвиква образуване на антитела, които с времето обаче намаляват. В организма обаче остава клетъчният имунитет, който при среща отново със същия вирус, макар и мутант, тези клетки веднага се размножават бързо и правят нови антитела, нищо че предишните са спаднали. Това е големият смисъл на цялата работа – клетъчният имунитет”, заяви проф. Аргирова.“….. “„Само с ваксините може да убием COVID-19”, категорична е проф. Аргирова.”

Последна редакция: сб, 21 авг 2021, 16:47 от Анонимен

# 7 625
Помня, че при британския и уханския вариант се споменаваше, че при децата има стомашно-чревни симптоми.
Да. И в някоя от темите имаше потребител само със стомашни неразположения, още от първите "сблъскали" се беше.

# 7 626
  • Немция
Масова ваксинация днес в града ми, организирана от Немския Червен кръст - стотици хора на опашка, всякакви националности.
Снимката показва само част от хората, много народ беше се наредил, вътре опашката въртеше още кръгове.

............

Последна редакция: нд, 22 авг 2021, 10:43 от Бибит

# 7 627
Девет от десет приети пациенти с COVID-19 в регион Стокхолм са или неваксинирани или не са били напълно ваксинирани

Девет от десет, 92% от пациентите с COVID, които се грижат в болниците на Стокхолм, не са напълно ваксинирани. Това показва проследяване на изписани пациенти с COVID-19 инфекция в региона на Стокхолм.

- Това показва колко е важно да се ваксинирате и с двете дози, казва Йохан Брат, временно изпълняващ длъжността директор на здравеопазването и медицинските грижи.

Регионът е проследил 500 пациенти с COVID инфекция, които са изписани от болниците през последните месеци. Анализите показват, че 92% от пациентите са били или неваксинирани или не са били напълно ваксинирани с две дози. 26% от пациентите са получили само една доза ваксина, 66% са били неваксинирани, а 8% са били напълно ваксинирани.

За все по -млади пациенти се грижат в болниците в региона. Средната възраст на хоспитализираните сега е 54 години, според Стокхолмския регион

- Броят на потвърдените случаи в момента е далеч най -висок сред тези на възраст 20-29 години, казва Йохан Брат, изпълняващ длъжността директор на здравеопазването и медицинското обслужване в Стокхолм, който подчертава значението на всеки да се ваксинира с две дози, за да се избегне инфекция и тежко заболяване от своя страна и за защита на роднини, колеги и други хора в близост.

Броят на хоспитализираните пациенти продължава да се увеличава. В болниците в регион Стокхолм (2,4 млн, население) сега се обгрижват  77 пациенти с COVID-19, което е с 18 пациенти повече от предходната седмица. От тези 77 пациенти, 10 получават интензивно лечение.

Регион Стокхолм съобщава също, че ваксинациите срещу COVID-19 продължават. Понастоящем 40% от 16-17-годишните са получили първа доза.

https://www.dn.se/sthlm/nio-av-tio-inlagda-covidpatienter-inte-fullvaccinerade/

# 7 628
Проф. Аргирова подчерта, че тази вълна на COVID-19 ще е по-различна от досегашните
https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/virusolog- … bylgariia-6129976
Нито дума за клетъчния имунитет на преболедувалите. То въобще нямаше нито дума за преболедувалите. Каза, че имаме двайсетина процента защитени от ваксина и това беше. Преболедувалите даже не ги забаелязва. Със сигурност след като е стигнала до професор много добре знае за клетъчния имунитет на преболедувалите, но незнайно защо говори само за този на ваксинираните. Странна работа. Това е едно от нещата, които ме карат да се съмнявам във ваксините. „Ваксината не ни пази от заразяване, тя ни пази от заболяване. Тя предизвиква образуване на антитела, които с времето обаче намаляват. В организма обаче остава клетъчният имунитет, който при среща отново със същия вирус, макар и мутант, тези клетки веднага се размножават бързо и правят нови антитела, нищо че предишните са спаднали. Това е големият смисъл на цялата работа – клетъчният имунитет”, заяви проф. Аргирова.“….. “„Само с ваксините може да убием COVID-19”, категорична е проф. Аргирова.”

Явно защото преболедувалите също имат имунитет, което е очевидно и няма смисъл да го изтъква.

Непреболедувалите могат да се ваксинират, за да придобият имунитета, за който говори.

Вие какво искате, да насърчава хората да преболедуват, та да имат имунитет ли? Лекар е, все пак.

# 7 629
Казват, че Ковид потиска интерфероните, които сигнализират на клетъчния имунитет да се включи. Така че вирусът си се размножава в това време.

# 7 630
Имате ли представа какви са усложненията при делтата в България. Питам, защото снощи мярнах една статия тук (Белгия), в която твърдят, че в момента делтата не засяга дробовете както предните варианти, а е главно със силна хрема, кашлица и висока температура, но без задух и пневмония.

Да. И Р.Аргирова казва същото. В дадения линк.
За стомашни неразположения - още в оригиналния вариант имаше хора, които го караха така. Мой приятел свали 12 кг, боледува ноември. Без пневмония и други поражения. Само разстройство.

АмонРа, у нас никой от управляващите не го е грижа за хората. Затова са платени тестовете. Добре, че поне за ПСР при симптоми вече има направления.

# 7 631
  • Насред хаоса
Имате ли представа какви са усложненията при делтата в България. Питам, защото снощи мярнах една статия тук (Белгия), в която твърдят, че в момента делтата не засяга дробовете както предните варианти, а е главно със силна хрема, кашлица и висока температура, но без задух и пневмония.
Такъв е. Позната го кара в момента, не знае откъде го е пипнала. Оплаква се главно от течащ нос и много кихане, температура, кашлицата й била по-слаба. Дано наистина е по-лек от предишния.

# 7 632
  • София
Казват, че Ковид потиска интерфероните, които сигнализират на клетъчния имунитет да се включи. Така че вирусът си се размножава в това време.
Това го бях чела и аз, но не беше изказване на български вирусолог.

# 7 633

Явно защото преболедувалите също имат имунитет, което е очевидно и няма смисъл да го изтъква.

Непреболедувалите могат да се ваксинират, за да придобият имунитета, за който говори.

Вие какво искате, да насърчава хората да преболедуват, та да имат имунитет ли? Лекар е, все пак.
Не. Не е явно. Прочетете пак. Този път по-внимателно. Ясно пише: “Проф. Аргирова подчерта, че тази вълна на COVID-19 ще е по-различна от досегашните………….все пак имаме около 20% от населението, които са ваксинирани.”. Нито дума няма за защитата на преболедувалите. Аз нищо не насърчавам. Когато някой от форума говори само за ваксини и тотално пропуска преболедувалите го отдавам на незнание и незаинтересованост, но когато професор си прави оглушки е ясно, че не е от незнание, а има някаква друга причина. П.П. Ще припомня, че родителите ми са ваксинирани. Провериха, че не са преминали през вируса и се ваксинираха.

# 7 634
Днес се чух с приятелка, живееща в Щатите.
Тя е върл противник на ваксините, детето ѝ е  с тежко автоимунно заболяване.
Това, което ме потресе- има трима близки с реакции след различни ваксини- парализа след Пфайзер, сърдечен удар след Астра и припадък след Модерна. Случаите не са от типа ЕЖК, а има и още много, за които е чула.
Аз самата освен две колежки нямам ваксинирани познати или близки, обаче всички тествали се / около 80 %/ имат солидни количества антитела.

Общи условия

Активация на акаунт