COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 979 234
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 7 770
  • Насред хаоса
Ами ако някои ядат вафла, аз например не ям. Сериозно го казвам.
Не е въпросът на колко милиарда един случай. Въпросът е, че няма как да бъде предвиден и установен, преди да стане. Тоест, листовките са непълни и в процес на постоянно актуализиране. Което ще идва точно от редките случаи. Пък и като вече някой е умрял от тромбоза, много му дреме колко са случаите.

# 7 771
  • При семейството си
Колко хора в света са с ампутации, като последица от Ковид?

# 7 772
  • София
А как предвиждаш, че ако се разболееш ще оцелееш и дали и колко проблеми ще имаш след болестта? Само това искам да ми обясниш. На тото ли играем или на вяра?

# 7 773
  • Там,където се събуждам щастлива.

Извън това си мислех каква информационна кампания може да се направи. Не само за ваксините, но за вируса като цяло. Елементарните неща като носете маски, не се бутайте и си мийте ръцете могат много да помогнат. Та се чудех клипове по телевизията ли трябва, предавания ли, листовки ли, много тежки глоби.

Тези кампании имат успех сред държави, които вярват на управляващите ги, както и на медицинските лица.  Ние сме народ "На мен ли ще ми кажат." Заградили някъде за нещо (не във връзка с Ковид, а по принцип), наш българин повдига лентата и минава, защото било напряко.
Единственото спасение беше ограничаването на изказванията "грипче, чайче, всички да го минем" в медиите.
Не може вестници за пенсионери от 2020 да бълват подобни неща, а от лято 2021 да са "ау, ваксинирайте се." То семето вече е посято. Същото и с телевизиите.

Имам чичо, който работи в Агенцията за зарази по животните и ми разправя за ситуацията там. Баща ми работеше в Столична Община и разказваше за колегите от по-новото поколение. Заключението ми е, че на отговорни длъжности работят абсолютни непрофесионалисти, които често пъти дори не знаят за какво става въпрос. Същото е и с Ковид ситуацията. Поне да гледаха и се съветваха с други, чужди специалисти. Ама пак идваме до "абе, тия от Запада ли ще ни кажат. Искат само да ни поробят." Та така.. Омагьосан кръг (за безброй неща), от който няма излизане. Песимистично съм настроена за разчупването му, защото същото мислене наблюдавам вече и сред младите сънародници.

# 7 774
Сомбра, когато някой получи реакция, той трябва да я докладва. От там нататък се провежда разследване, правт се допълнителни изследвания... От специалисти... И чак тогава се вади заключение, дали реакцията е предизвикана в действителност от ваксината.
Всичко друго, което не разследвано и доказано, си е чиста конспирация.

Един човек, от години с висок холестерол и запушени артерии, ако се тръшне с инфаркт след ваксината, тя ли ще му е виновна? Ами не естествено.
Ама това от ЕЖКто няма никога да ти го кажат. Няма да ти кажат пушач, с холестерол и кръвно.... А ще кажат, здрав, прав, на работа ходеше и умря от ваксината.
Ей затова се разследват случаите, и чак тогава се вади заключение дали причината е във ваксината или не е.

Да, доста са интубираните, но Гърция в момента е стигнала пиковите стойности на зараза от предходните вълни, а смъртността е близо 5 пъти по-малка. Друго си е, да е по-чипирана нацията. Wink Не, че знам какъв процент от народа са с ваксинационно покритие, но със сигурност са доста пред нас.
Над 55% са ваксинираните, но въпреки това доста успешно се предава Делтата и сред останалите неваксинирани. Интубираните растат, което означава че и смъртните ще нарастват Confused.
А ако посред лято и на открито вълната е такава, не знам зимата като се набутаме на закрито какво ще става.
Иначе за интубираните писах относно това че Делтата уж не засягала дробовете като предишните варианти.
ПП. Тука имаше продължителен период с големи жеги и хората може да са предпочитали и климатици на закрито. Та може и това да е изиграло роля относно вълната. Не знам. Ама се очертава след сезона пак затягане на мерките.

# 7 775
Ами ако някои ядат вафла, аз например не ям. Сериозно го казвам.
Не е въпросът на колко милиарда един случай. Въпросът е, че няма как да бъде предвиден и установен, преди да стане. Тоест, листовките са непълни и в процес на постоянно актуализиране. Което ще идва точно от редките случаи. Пък и като вече някой е умрял от тромбоза, много му дреме колко са случаите.
Знаеш ли колко са поставените ваксини в света до момента?

# 7 776
Колко хора в света са с ампутации, като последица от Ковид?
С мозъчни са доста.

# 7 777
Какви вафли, жено?!

# 7 778
А как предвиждаш, че ако се разболееш ще оцелееш и дали и колко проблеми ще имаш след болестта? Само това искам да ми обясниш. На тото ли играем или на вяра?
Няма заболяване ,което можеш да предвидиш дали ще оцелееш или ,какви проблеми ще ти останат.

# 7 779
Нито развитието на болестта, нито страничните ефекти от ваксините може да предвиди човек за себе си. Така че, да, играем на тото с някаква степен на вероятност.

# 7 780
  • Насред хаоса
Подхождам с мисълта, че няма да мина леко. Все пак, за разлика от при ваксините, при вируса развитията са ясни в голяма част. А и ваксината е създадена да пази, така че от нея се очакват по-малко вреди. И в двата случая е тото. Което при други ваксини липсва.

Гейзър, тези с посочените от теб холестероли и високо кръвно са критични и при вируса. Така че нищо не пречи да си умре от инфаркт и да кажат ей на, от ковид си отиде, щото не се ваксинира.

# 7 781
  • София
Тоест болестта те плаши по-малко от ваксината, така ли? Сигурно защото се надяваш да я избегнеш по някакъв чуден начин? Хубаво,  много си смела.

Да, за отделния индивид е нещо като тото ваксина или болест, но пак горе-долу са ясни вероятностите.

# 7 782
  • Шотландия
Още информация от проф. Аргирова

https://blitz.bg/obshtestvo/prof-argirova-obyavi-koga-tochno-shc … a_news835867.html

Тя посочва, че признаците, с които започва заболяването, са гърлобол, хрема, тук-там висока температура.

„Много по-рядко е задухът, по-рядко са дихателни явления, които бяха на първо място при предишните варианти. Има ги, но те се значително по-малко. Отделно от това този вариант на вируса заразява много по-лесно. Това се дължи на факта, че има много по-голям брой вирусни частици в носоглътката, горните дихателни пътища. Много повече частици могат да заразят околните и затова се говори непрекъснато за маските“, казва още експертът и добавя, че този вирус има рецептори във всички органи и тъкани на организма и затова той води до увреди във всички органи.

По думите й лекото протичане на заболяването е притеснително, защото хората няма да се разболеят или няма да забележат, но те ще станат преносители на вируса. Картината ще се допълни и от учениците и учителите. Според нея именно училищата са инкубатор на инфекцията.
————-
Аз ли не разбирам или излиза, че борим “настинка” с локдауни и ограничения?

Ако е така както описва тя, за какво са тези драконовския мерки в някои държави

Защото така започва,  но далеч не при всички завършва така. Някои стигат до командно дишане в болница,  а други просто не оцеляват. Няма как да се знае кой от кои ще бъде, докато не се зарази. Ако е ваксиниран, шансовете да го изкара леко, са многократно по-големи. Иначе си е тото 2.

# 7 783
Това в някаква тема против ваксината ли се е превърнала, в която всички убеждават трима човека, а те си знаят едно и също?

Няма вече никаква информация в нея нито за ситуацията у нас, нито от сънародниците ни в чужбина, нито нищо, което може да послужи на някого. Не пишат хора, които от началото на епидемията даваха линкове и анализи, които бяха изключително полезни.

Моля ви, наистина ли ви интересува дали няколко ника ще се ваксинират, или ще разпространят дезинформацията си сред познатите си.  Това си е тяхна лична работа.
Дни наред вече темата е нечетивна.

# 7 784
Ааа, то има и забременели след ядене на вафли. Нищо не знаЙте вие Stuck Out Tongue Winking Eye

Българинът много отдавна загуби вяра и в управляващите, и в правосъдието, и в медиците ни.  Затова и в момента е такава реакцията на част от народа.
Четох за детенцето, което е на лечение в Турция. Бъбреците пълни с камъни и една камара други проблеми.
Чак до Турция ли трябваше да стигне за да бъдат открити? Какво са направили нашите лекари за това дете? Във болница като Пирогов.
Лекарите ни ли са виновни, или пътеката, в която трябва да се вместят откъм изследвания и лечение? Щото после ще ги и разслседват, налЕ.
Едно невръстно дете го оставиха на произвола на съдбата....
Ей за такива неща трябва народа да стачкува. Да се извършва разледване и да се търсят отговори и отговорности. И да се премахне най после лимита над човешкото здраве.
   ..... Rage

Общи условия

Активация на акаунт