COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 979 454
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 7 755
  • София
има много хора и с диабет и с онкозаболявания, възрастни и други рискови.
Те какво правят там?
Това имам предвид. Трябваше да се направи например три-четири пъти седмично предаване, в което да обясняват. По пет пъти, ако трябва - да се информира с превантивна цел. Не щаб и униформи. Брошури да им пратят по пощата, ЛЛ да ги посъветва.. С информация да се бори дезинформацията. Между ваксиниран и неваксиниран/ "всички ще умрат" и "няма вирус" има и други теми. Просто у нас политиката никога не е поемала отговорност. Само им растат им шкембетата и банковите сметки. Не знам как може да се има доверие на курса, който са поели в момента. Шайка нехранимайковци.
С това съм абсолютно съгласна.

# 7 756
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Ох, хора, не знам защо си мислите, че това е възможно.
От много години насам процентът от българското население,
който предпочита да вярва на някакви малоумни мантри расте.
Това си личи и в политическата обстановка, и по всичко.

# 7 757
Не знам вече какво продуктивно нещо мога да кажа по темата. Сигурно скоро ще затръбят за новия вариант на самата делта, за AY.3, който измества първата делта. И така до.. няма да е само 2023. Не знам защо маса хора не могат да го приемат. Като чуя "дали наистина е от прилеп?" и съм Persevere Все едно съм се върнала на първа глава от романа.

# 7 758
Тази вечер се излъгах да гледам новините. Слушах ги представители на разни събития от организаторите или от властите - в Бургас една госпожа от общината или не знам откъде обясняваше как грешно се изчислявала базата, повечето били чужденци болните и заразените. От Жеравна май беше, там също обясняват как всичко било ок. А истината е, че става въпрос за пари - никой не иска да затваря или да ограничава по време на сезона, всички събития носят пари и ако ще да стане голямот тръшване по болниците, пак ще се отрича до последно, поне докато мине август месец, а и до средата на септември. След т ова изведнъж ще охкаме колко е зле, все едно ще е зле за една нощ изведнъж станало!
Супер. Значи като свърши сезонът, вирусът ще си замине заедно със чужденците Joy

За Делтата не знам колко не засяга дробовете в сравнение с предишните варианти, ама Гърция е вече с  317 интубирани.

# 7 759
  • Там,където се събуждам щастлива.
Това нашето е просто манталитета ни. Нагледала съм се на хора, които живеят (живееха) за последно, а за утре нямаха нищо. Важното е днес да има хахо хихи на сбирки. Застоят в облагородяването на родината ни е също в резултат на това. Днес пътувах през малки забутани селца в Северна Хърватия и кръв ми капеше от сърцето. Не е само до пари.
Та Делта, Мелта няма да уплаши радетелите на българския начин за веселене: на маса и сред маса народ.

А и на нас все някой друг ни е виновен. Та  и сега така.
Бройката на смъртните случаи е ужасно висока. На някой умен политик или медицинско лице дали му прави впечатление?

# 7 760
Да, доста са интубираните, но Гърция в момента е стигнала пиковите стойности на зараза от предходните вълни, а смъртността е близо 5 пъти по-малка. Друго си е, да е по-чипирана нацията. Wink Не, че знам какъв процент от народа са с ваксинационно покритие, но със сигурност са доста пред нас.

# 7 761
Редовно (веднъж на ден) преглеждам темата. Няма как да не ми направи впечатление, че отявлените доскоро защитници на тезата - "всички са го изкарали, няма да има следваща вълна", изчезнаха изведнъж (след като бройките тръгнаха нагоре).
Имаме нови активисти, с нови тези.
Удобно е така, няма защо да се обясняваш, какво си проповядвал доскоро и защо е лъжа.
Все пак недоумявам какво работят тези хора? Нямаме ограничения в България, та да нямат какво да правят по цял ден?!? Откъде това време и сили.
Извинявам се за коментара си, на хората, които пишат от притеснение и в опит да се ориентират в ситуацията.

# 7 762
Добри са ни, темповете на хора с корона в болницата. Но както казаха, от болницата във Велико Търново - легла има, лекари обаче няма. Не само за корона и за други заболявания няма да стигат медицинските лица.
Но пък бизнеса си върви.
Руска рулетка е животът в тази държава.

Последна редакция: нд, 22 авг 2021, 08:13 от Фрау Клау

# 7 763
  • София
Редовно (веднъж на ден) преглеждам темата. Няма как да не ми направи впечатление, че отявлените доскоро защитници на тезата - "всички са го изкарали, няма да има следваща вълна", изчезнаха изведнъж (след като бройките тръгнаха нагоре).
Имаме нови активисти, с нови тези.
Удобно е така, няма защо да се обясняваш, какво си проповядвал доскоро и защо е лъжа.

Това мнение копира едно към едно с друго, пуснато вчера. Че и думите са почти едни и същи. Малко копи пейст се е получило. Кой и защо пуска едни и същи мнения не ми е много ясно. Поне като има някакви тези, които се прокарват, напишете ги с други думички.

Извън това си мислех каква информационна кампания може да се направи. Не само за ваксините, но за вируса като цяло. Елементарните неща като носете маски, не се бутайте и си мийте ръцете могат много да помогнат. Та се чудех клипове по телевизията ли трябва, предавания ли, листовки ли, много тежки глоби.

# 7 764
Гледахте ли кадри от събора в Жеравна? И на фона на това безумие Медицинският университет в Пловдив ще допуска в сградата си саво ваксинирани, преболедували и ПСР тествани студенти!!! Ами не е честно някак си. Не се мери с един аршин.

# 7 765
Гледахте ли кадри от събора в Жеравна? И на фона на това безумие Медицинският университет в Пловдив ще допуска в сградата си саво ваксинирани, преболедували и ПСР тествани студенти!!! Ами не е честно някак си. Не се мери с един аршин.
Едното е бизнес, частен. Другото не.
Така става ли ясна разликата?

# 7 766
  • Насред хаоса
Дали е фейк или не, ще се разбере. Вас какво точно ще ви засегне това? И защо се чувствате длъжни да опровергавате всичко? Какво ще си преценят хората, си е тяхна отговорност. А и не забравяйте, че ваксините в момента са в процес на проучване и страничните ефекти се допълват в движение.

а ти защо се чувстваш длъжна да имаш по 5 постинга на страница и да използваш всеки фейк нюз, за да агитираш против ваксини и противоепидемични мерки?

да не мислиш, че това не е подозрително? Simple Smile

колкото до процеса на проучване на ваксините:

Администрацията по храните и лекарствата на САЩ може да даде пълно одобрение на ваксината Pfizer-BioNTech Covid-19 още в понеделник, съобщава The New York Times.
Това ще стане първата ваксина срещу Covid, преминала от разрешение за спешна употреба до пълно одобрение от FDA.
Поради простичката причина, че за елементарни въпроси ми скача цяла тайфа да ми обяснява друго.
Ето последните нагледно - питам кога са установени всички ефекти от ваксината, като наскоро вписаха един, и подире ми 25 поста с "прочетете си листовката" 🙄🤔. Е какво общо има, та и 20 души трябва да го кажат в хор последователно?
Най-лесно щеше да ми е да отговоря, че се чувствам длъжна поради причината, поради която и вие се чувствате длъжни да ръфате всеки, който дръзне да каже нещо различно.
И моля за цитат къде съм дала фейк нюз.
Да, Сомбра... Има изключително малка вероятност да се появи и нов страничен ефект след време. Но със сигурност няма да го установиш ТИ. И още по малко със ЕЖК.
Да, ще го установи някой обикновен човек, както стана с досегашните. Защото за да се установи, той трябва да се случи. Случиха се тромби, случиха се миокардити - не са установени предварително от компетентните органи, ами засегнаха хората. Така че в случая всеки първоначално е своеобразен случай на ЕЖК.
Кантарджиев се сетил, че имало план за действие при такива ситуации. Няма ли кой да го пита защо не приложи тоя план, докато беше в щаба? Хем тогава всеки ден им казваха, че има такъв план.
Ситуацията по морето хич не ме учудва. Точно в Поморие бях преди седмица и споделих същото в темата. Маски няма дори на закрито, а по улиците и заведенията си ходят върху главите, буквално. Макар че повечето време бяхме навън без маска, не сме се заразили.

# 7 767
На друго мнение съм за властите. Просто и според мен им е по-евтино така. Те, хората и без това са свикнали да си плащат за всичко. Като няма линейки, няма. Като няма лекари, няма. Пък дали си с корона, дали си с инфаркт.. "Ами, няма." Утре пак ще завалят обвиненията към лекарите, а те не могат да се клонират. Като са заети с корона, няма за друго.

Трагично е, че имаме и много диабет, и много раково болни.. "Да се пазят сами", нали това мантрата.
Сигурна съм , че и на морето и по тези фестивали има много хора и с диабет и с онкозаболявания, възрастни и други рискови.
Те какво правят там? Като сами не искат да се пазят, защо аз ли друг да се чувствам задължена да ги пазя?
Не, тях не ги пазЕте. Обаче, ако вие се заразите, ще заразите вашето дете, а вашето пък може да зарази някое от моите. И кво сега? Аз да си спирам децата от училище или градина, за да може вие да си купонясвате по фестивали? Несправедливо ми се вижда.
[/quot
Явно вашите деца никъде не ходят и не се събират с никой,та точно от фестивалите ще бъдат заразени?

# 7 768
"Близо 6% от хората над 80 г. произвеждат антитела, които всъщност влошават протичането на заболяването. Това ще се отрази на представата защо при някои хора болестта протича без проблеми, а други умират.

Това сочи проучване, публикувано в сп. Science Immunology тази седмица. Според него имунната система на част от пациентите, заразили се с COVID-19, е създала протеини, които вместо да ги пазят, са влошили ефектите.

Същевременно пациенти с имунологични заболявания също могат да са засегнати от този проблем с антителата, отбелязва за "Ел паис" имунологът Карлос Родригес-Гайего от Университетската болница на Гран Канария и съавтор на изследването. "Логично е да се мисли, че ваксината защитава и хората, които имат тези антитела. Тези нови данни би трябвало да се използват, за да се подберат добре рисковите групи, които биха могли да имат полза от трета доза ваксина." Според него обаче има и възможности за лечение.

Във второ изследване същият консорциум твърди, че болестта, причинявана от коронавируса, се е оказала по-смъртоносна за мъжете заради мутация в гена TLR7, който е в Х-хромозомите (а мъжете имат само едно копие от тях и това ги прави по-уязвими). Наследственият проблем може според тях да обясни близо 2% от тежките случаи на пневмония при хората под 60-годишна възраст."

# 7 769
След милиарди ваксинирани някой някъде ще установи страничен ефект.... евентуално. А милиони хора с Лонг ковид, тромби, ампутации, миокардит и какво ли не-реални, сега,в бъдеще, милиони починали...те не натежават над страха евентуалния пострадал от ваксината в света да съм аз...дали има някакво име за тази ирационална фобия? Защото от подсладителите  във вафлата има вече умрели,пък си я ядем и се продава.

Общи условия

Активация на акаунт