COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 979 517
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 7 740
Аз съм гневна,че бълг.власти не взимат достатъчни мерки по Черноморието.Случаите нарастват стремглаво,няма персонал в б-ците,но да не се разваля удоволствието на почиващите и спасяването на сезона на други,всичко става мармалад.И в момент на катерене на 4та вълна,властите ще започнат разяснителна кампания за ваксините.
Късно е либе за китка.Сигурно някои тепърва ще се замислят за тях в момент,когато вече боледуват тежко с делта.
Ако знаеш какво е във Велинград - концерти , тълпа , танци и никакво мерки на фестивала
https://artefeastival.bg/
На морето направо са дисциплинирани сравнение с фестивала
Само на морето да е ...
ФБ показва снимки от фестивала на фолклорната носия- Жеравна,отделно на Карандила се състоя събор на каракачаните,  преди час се върнах от Петрова нива и там мерки не видях да има.

# 7 741

ПП. Twilight Trails, личи си, че в Поморие, противоепидемичните мерки са на много високо ниво..
И като гледам пред читалището, колко възрастни има седнали един до друг, направо не знам, какво ще последва след тези сбирки.

Имам вече чувството, че хората масово нарочно не спазват никакви мерки. Някои по-назад се ядоса на властите. Какво да направят властите? На този народ му трябва мисия на НАТО за да го вкара в ред и пак се съмнявам в резултата. Дивашка работа.

# 7 742
На друго мнение съм за властите. Просто и според мен им е по-евтино така. Те, хората и без това са свикнали да си плащат за всичко. Като няма линейки, няма. Като няма лекари, няма. Пък дали си с корона, дали си с инфаркт.. "Ами, няма." Утре пак ще завалят обвиненията към лекарите, а те не могат да се клонират. Като са заети с корона, няма за друго.

Трагично е, че имаме и много диабет, и много раково болни.. "Да се пазят сами", нали това мантрата.

# 7 743

ПП. Twilight Trails, личи си, че в Поморие, противоепидемичните мерки са на много високо ниво..
И като гледам пред читалището, колко възрастни има седнали един до друг, направо не знам, какво ще последва след тези сбирки.

Имам вече чувството, че хората масово нарочно не спазват никакви мерки. Някои по-назад се ядоса на властите. Какво да направят властите? На този народ му трябва мисия на НАТО за да го вкара в ред и пак се съмнявам в резултата. Дивашка работа.

Всеки си носи глава на раменете. Който е искал, да се е ваксинирал и да продължава да се пази, защото очевидно и ваксината не е гаранция. Аз лично макар и ваксинирана, не бих стъпила в момента изобщо на Черноморието, нито някъде другаде, където има такова струпване на хора.
От тук нататък, колкото и кофти да звучи - естествен подбор.

# 7 744
Да, но народът не му пука, това бил животът, не можело да се живее в страх и те смятат за извънземен или изтрещял. Заради маска в обществена сграда и избягване на струпвания от хора. Този разговор ми се наложи 3 пъти за един ден с различни хора.

# 7 745
  • София
Тази вечер се излъгах да гледам новините. Слушах ги представители на разни събития от организаторите или от властите - в Бургас една госпожа от общината или не знам откъде обясняваше как грешно се изчислявала базата, повечето били чужденци болните и заразените. От Жеравна май беше, там също обясняват как всичко било ок. А истината е, че става въпрос за пари - никой не иска да затваря или да ограничава по време на сезона, всички събития носят пари и ако ще да стане голямот тръшване по болниците, пак ще се отрича до последно, поне докато мине август месец, а и до средата на септември. След т ова изведнъж ще охкаме колко е зле, все едно ще е зле за една нощ изведнъж станало!

# 7 746
Единственото хубаво е, че вълната започна посред лято, а не през октомври или новември когато всички стоим в затворени помещения.

# 7 747
От седмица навсякъде влизам с ффп2, все пак съм в най-червената зона, където е купона. Тук вирус няма, освен в моята глава. Дори общината рекламира 3 фестивала в един статус. Ясно, че съм с ваксина, но децата ми са между първа и втора доза и съм затегнала на максимум мерките в къщи да не провалим схемата.

Последна редакция: нд, 22 авг 2021, 07:58 от Cygnus

# 7 748
  • София
На друго мнение съм за властите. Просто и според мен им е по-евтино така. Те, хората и без това са свикнали да си плащат за всичко. Като няма линейки, няма. Като няма лекари, няма. Пък дали си с корона, дали си с инфаркт.. "Ами, няма." Утре пак ще завалят обвиненията към лекарите, а те не могат да се клонират. Като са заети с корона, няма за друго.

Трагично е, че имаме и много диабет, и много раково болни.. "Да се пазят сами", нали това мантрата.
Сигурна съм , че и на морето и по тези фестивали има много хора и с диабет и с онкозаболявания, възрастни и други рискови.
Те какво правят там? Като сами не искат да се пазят, защо аз ли друг да се чувствам задължена да ги пазя?

# 7 749

Сигурна съм , че и на морето и по тези фестивали има много хора и с диабет и с онкозаболявания, възрастни и други рискови.
Те какво правят там? Като сами не искат да се пазят, защо аз ли друг да се чувствам задължена да ги пазя?
Не, тях не ги пазЕте. Обаче, ако вие се заразите, ще заразите вашето дете, а вашето пък може да зарази някое от моите. И кво сега? Аз да си спирам децата от училище или градина, за да може вие да си купонясвате по фестивали? Несправедливо ми се вижда.

# 7 750

Софт, да..Всичко ми напомня точно на пиесата "Пир по време на чума", ама едно към едно..Последствията обаче ще са много лоши, и като го разберат ще е вече късно..Здрава ръка трябва, ама няма..

# 7 751
Дали е фейк или не, ще се разбере. Вас какво точно ще ви засегне това? И защо се чувствате длъжни да опровергавате всичко? Какво ще си преценят хората, си е тяхна отговорност. А и не забравяйте, че ваксините в момента са в процес на проучване и страничните ефекти се допълват в движение.

а ти защо се чувстваш длъжна да имаш по 5 постинга на страница и да използваш всеки фейк нюз, за да агитираш против ваксини и противоепидемични мерки?

да не мислиш, че това не е подозрително? Simple Smile

колкото до процеса на проучване на ваксините:

Администрацията по храните и лекарствата на САЩ може да даде пълно одобрение на ваксината Pfizer-BioNTech Covid-19 още в понеделник, съобщава The New York Times.
Това ще стане първата ваксина срещу Covid, преминала от разрешение за спешна употреба до пълно одобрение от FDA.
Поради простичката причина, че за елементарни въпроси ми скача цяла тайфа да ми обяснява друго.
Ето последните нагледно - питам кога са установени всички ефекти от ваксината, като наскоро вписаха един, и подире ми 25 поста с "прочетете си листовката" 🙄🤔. Е какво общо има, та и 20 души трябва да го кажат в хор последователно?
Най-лесно щеше да ми е да отговоря, че се чувствам длъжна поради причината, поради която и вие се чувствате длъжни да ръфате всеки, който дръзне да каже нещо различно.
И моля за цитат къде съм дала фейк нюз.
Да, Сомбра... Има изключително малка вероятност да се появи и нов страничен ефект след време. Но със сигурност няма да го установиш ТИ. И още по малко със ЕЖК.

# 7 752
Файзер май съвсем скоро ще излезе от етапа за одобрение и ще е окончателно одобрена

# 7 753
  • София

Не, тях не ги пазЕте. Обаче, ако вие се заразите, ще заразите вашето дете, а вашето пък може да зарази някое от моите. И кво сега? Аз да си спирам децата от училище или градина, за да може вие да си купонясвате по фестивали? Несправедливо ми се вижда.
Моля нещо не сте ме разбрала, аз спазвам всики  задължителни мерки, ваксинирана съм. Е сядам на заведение, на открито, но съм преценила, че съм не съм рискова и съм ваксинирана , затова си го позволявам. Не  се смятам за безсмъртна и също искам децата да са на училище. Т.е аз правя каквото е нужно и каквото се изисква от мен. Но не желая да пазя някой, които сам не се пази.

# 7 754
има много хора и с диабет и с онкозаболявания, възрастни и други рискови.
Те какво правят там?
Това имам предвид. Трябваше да се направи например три-четири пъти седмично предаване, в което да обясняват. По пет пъти, ако трябва - да се информира с превантивна цел. Не щаб и униформи. Брошури да им пратят по пощата, ЛЛ да ги посъветва.. С информация да се бори дезинформацията. Между ваксиниран и неваксиниран/ "всички ще умрат" и "няма вирус" има и други теми. Просто у нас политиката никога не е поемала отговорност. Само им растат им шкембетата и банковите сметки. Не знам как може да се има доверие на курса, който са поели в момента. Шайка нехранимайковци.

Общи условия

Активация на акаунт