COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 979 315
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 7 935
Най- добра защита имат: 1. Ваксинирани и преболедували, след това са 2. Ваксинирани и 3. Преболедували.
Какво сложно има за разбиране ?

Скрит текст:
Явно трябва да четете по-внимателно преди да се изказвате толкова категорично. “Независимо дали сте с Moderna или Pfizer или Oxford -AstraZeneca, тялото ви се научава да забелязва само едно нещо - протеинът на шипа.

Това е критичната част на вируса, към който се произвеждат антитела, а резултатите - като се държат повечето хора  извън болницата - са впечатляващи.

Но ако и другите 28 протеина бъдат насочени, това би дало на Т-клетките далеч повече усилия.

"Това означава, че ако сте имали истински прегръдка на инфекция, може да имате по -добър имунитет към всички нови варианти, които се появяват, тъй като имате имунитет към нещо повече от просто шип", каза проф. Райли.“ …..

Това има значение. Съществува съвсем различен набор от антитела (известни като имуноглобулин As) в носа и белите дробове, в сравнение с тези (имуноглобулин Gs), които измерваме в кръвта.

Първият е по -важен като бариера за инфекцията. Естествената инфекция, тъй като е по -скоро в носа, отколкото в ръката, може да бъде по -добър път към тези антитела, а ваксините за нос също се изследват.”
Нищо от това не ни убеждава, че имунитетът само на преболедувалия е най-добър. Откъде ги копира тези хвърчащи извадки, дай целия линк да видим..Ти си копираш нещо или си го измисляш, еми не е сериозно това..Simple Smile

# 7 936
Само дето антителата А са краткотрайни, както и М.

# 7 937
  • Бургас
Марчето,която е заразена,но ще разбере след два дена сутринта отива на фитнес за 1.30 ч.После в офиса с още 4колеги.Вечерта Марчето отива със семейството на вечеря и после на кино....Дали пък Марчето не зарази някой този ден?
Мерките важат за фитнесите и кината. Не съм ги видяла да протестират.
В офиса може да зарази 4ма, във фитнеса 5.
В киното и ресторанта стават чудеса. В ресторанта най - вече.
Ако Марчето е ваксинирана и около нея и другите са, то нещата ще са различни.
Ама Марчето не е. В ресторанта не са и даже са готови да напускат, ако трябва да се ваксинират. И така още 10 години ще си играем на отвори/затвори! Ако искаш да бачкаш - вписваш се. Иначе не става.

# 7 938
  • Варна
Ама Марчето не е. В ресторанта не са и даже са готови да напускат, ако трябва да се ваксинират. И така още 10 години ще си играем на отвори/затвори! Ако искаш да бачкаш - вписваш се. Иначе не става.
Ами честно казано супер подозрително е, когато държавата иска насила/с изнудване да те накара да направиш нещо понеже е загрижена за здравето ти.

# 7 939
  • Бургас
Ами честно казано супер подозрително е, когато държавата иска насила/с изнудване да те накара да направиш нещо понеже е загрижена за здравето ти.
Нали не мислиш, че държавата е загрижена за моето здраве! Държавата я е грижа да има 10, а не 100 в болница. Дали аз ще съм сред 100те или 10те на държавата не и дреме.
Ако сега пробват да “мотивират”, то 2024 ще си е задължително.
И не виждам какви ръце извиват. Те до сега ресторантите работиха на 50%. Оп, грешка трябваше да работят така. Дадоха им възможност за 100%. Сууупер стимул, те до сега така си работиха.

# 7 940
  • Варна
Нали не мислиш, че държавата е загрижена за моето здраве! Държавата я е грижа да има 10, а не 100 в болница. Дали аз ще съм сред 100те или 10те на държавата не и дреме.
Откога я е грижа държавата колко ще има в болница?
 Даже по принцип имаме проблем с ненужните хоспитализации.

# 7 941
  • Бургас
Откога я е грижа държавата колко ще има в болница?
 Даже по принцип имаме проблем с ненужните хоспитализации.
от Ноември 2020 и дреме. Трябва ли да се обясняваме по въпроса?

# 7 942
Няма нужда от никакво компенсиране на заведенията за 1 месец затваряне, даже за 2..Те си получиха авансово компенсациите с най-ниското ДДС, така че нямат право изобщо да се обаждат..Още повече този сезон сами си казаха, че е бил много силен с големи обороти..Реално се превърнаха и в момента са най-големите развъдници на зараза..Заради тяхната печалба, хората да плащат с живота си..Откъде накъде..Кацаров няма какво да се чуди, ами да действа.

# 7 943
  • Варна
от Ноември 2020 и дреме. Трябва ли да се обясняваме по въпроса?
Явно, да.
Защо й дреме за това, а за всички други проблеми в здравеопазването - не?
Защо ЛЛ, която от 20 години не иска да ми прави ежегодния профилактичен преглед ми се обажда да пита искам ли ваксина?

# 7 944
.

Последна редакция: нд, 22 авг 2021, 23:19 от Анонимен

# 7 945
  • Бургас
Не знам какви лекари имате и в какви болници (мазета) ходите.
Толкова грозно нещо като последния пост рядко се вижда!
Двама приятели натъпкаха в мазетата и не се върнаха. А единия го интубира собствената му леля! В “мазето”! В същото мазе, където седи 12 часа всеки божи ден! Не да играе карти и да цоца. Ами да се грижи за най - тежките пациенти!

# 7 946
.

Последна редакция: нд, 22 авг 2021, 23:18 от Анонимен

# 7 947
  • Пловдив
Ти не разбра ли, че тия изисквания са, само ако искат заведението да работи на пълен капацитет? Те така и не спазват правилата. У нас всичко ще е прах в очите, не се безпокойте, ще си продължа сме с естествения имунитет.
Предполагам, че не ги спазват, защото ако работят с 50% капацитет ще са на загуба. А правителството не желае да им покрие загубата.

Имат вариант да работят и на 100% при определени условия. Изборът е техен.
На този вариант му се вика изнудване.

А какво му се вика на това, което правят в момента повечето заведения - имат задължение да работят с 50 % от капацитета си, а работят на 100 %, а и над 100% капацитет?

Последна редакция: нд, 22 авг 2021, 20:37 от marzeliva

# 7 948
  • Варна
А какво му се вика на това, което правят в момента повечето заведения - имат задължение да работят с 50 % от капацитета си, а работят на 100 %, а над 100% капацитет?
Не знам - вероятно неподчинение /ако тези, които работят на 100 % не са с изцяло ваксиниран персонал/.
Но ако ще работят на 50% според мен държавата трябва да компенсира това по някакъв начин.

# 7 949
Искам да имам лобито на тоя ричи алибегов. Цяла държава не може да се опълчи на ресторантьорския бизнес. Най-интелигентната нация, която не може без фрапе и шопска салата. Потресаващо.

Общи условия

Активация на акаунт