COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 979 281
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 7 995
Искам и преболедувалите, и ваксинираните да имат много силен имунитет. Да не се разболяват и да не разнасят заразата. За съжаление след Делта нещата за ваксинираните се промениха. Това е много лошо. Започнах да се притеснявам за ваксинираните си родители. Разбира се това е най-малкото. Влиянието на Делта варианта върху здравето на хората, икономиката и въобще върху живота ни е много сериозно. А на вас препоръчвам пак внимателно да прочетете статията. Там пише неща, които сте пропуснала през предишните месеци.

Ако си прочел статията с разбиране би следвало да отбележиш, че дебата е на база над 90% ваксинирано население 18+г/като и преболедувалите са ваксинирани/ и се дебатира кое е по-добре - да се даде 3-та бустерна доза на хора с определени заболявания и хора над дадена възраст, или да се оставят на "естествен" бустер.

В статията ясно се казва, че вече не сме на ниво "0" с имунитета както беше преди масовото ваксиниране.
Изобщо не се разглежда кой имунитет е по-добър за "старт". За там вече е ясно, че чрез преболедуване за старт се дават много жертви, което не е желателно.
Не разбирам какво общо има този пост с моят, на който отговаряш, но ще ти отговоря. Прочетох статията с разбиране. Това в скритият текст обаче си е съвсем актуално и е добре да го запомните:
"
Скрит текст:
Това означава, че ако сте имали истински прегръдка на инфекция, може да имате по -добър имунитет към всички нови варианти, които се появяват, тъй като имате имунитет към нещо повече от просто шип", каза проф. Райли.“ …..

Това има значение. Съществува съвсем различен набор от антитела (известни като имуноглобулин As) в носа и белите дробове, в сравнение с тези (имуноглобулин Gs), които измерваме в кръвта.

Първият е по -важен като бариера за инфекцията. Естествената инфекция, тъй като е по -скоро в носа, отколкото в ръката, може да бъде по -добър път към тези антитела, а ваксините за нос също се изследват.”

Именно - актуално е.
За това и е написана статията - има дилема - "как да подготвим възрастните и уязвимите за следващите срещи с вируса" - дали да дадем бустер ваксина, или естествен бустер.

Ако за теб е по-добре "естествената" първа среща + последващи естествени бустери - не се ваксинирай.
Но такава политика към възрастни и уязвими е убийствена.

Няколко пъти вече казах, но вие явно не сте запомнила. Опитайте се да го запомните. Аз, жена ми и децата ми минахме през вируса. На жена ми родителите също. Моите родители след тест на антитела видяха, че не са преминали през вируса и се ваксинираха. За съжаление не с Модерна, която се оказа, че пази по-добре от Делта, а с Pfizer. В България има немалко хора, които са се срещали с вируса, а други са ваксинирани. Фокуса би трябвало да е върху хората, които не са в тези две групи. Те трябва да си преценят дали да се ваксинират или не. Като особено възрастните независимо дали са ваксинирани е добре да внимават повечко.

# 7 996
Няколко пъти вече казах, но вие явно не сте запомнила. Опитайте се да го запомните. Аз, жена ми и децата ми минахме през вируса. На жена ми родителите също. Моите родители след тест на антитела видяха, че не са преминали през вируса и се ваксинираха. За съжаление не с Модерна, която се оказа, че пази по-добре от Делта, а с Pfizer. В България има немалко хора, които са се срещали с вируса, а други са ваксинирани. Фокуса би трябвало да е върху хората, които не са в тези две групи. Те трябва да си преценят дали да се ваксинират или не. Като особено възрастните независимо дали са ваксинирани е добре да внимават повечко.

Говорим за коренно различни неща.

Това, което ти описваш не е тема на дискусия в UK, а статията все пак е написана за хора живеещи там.
Тук никога не се преценявало на база "преболедувал" дали да се ваксинират хората. Тук хората се ваксинират 28дни след +ПСР.

Дискусията в статията е за следващите срещи с вируса, както и не хората да преценяват, а какво смятат учените по този въпрос.

Темата е за бъдеща реакция на медицинските власти в среда без никакви мерки и нормален живот.

Ти вземаш част от статията и я нагаждаш към твоите разбирания за избор дали преболедувалите да се ваксинират......

# 7 997
Ваксините действат и за делта, няма нужда от бустер дози за този вариант. Не знам от къде сте прочели или научили, че ваксините не работят за делтата. Все още се обмисля дали има смисъл от нови ваксини след като вече се задава делта 2 и други варианти.

# 7 998

Говорим за коренно различни неща.

Това, което ти описваш не е тема на дискусия в UK, а статията все пак е написана за хора живеещи там.
Тук никога не се преценявало на база "преболедувал" дали да се ваксинират хората. Тук хората се ваксинират 28дни след +ПСР.

Дискусията в статията е за следващите срещи с вируса, както и не хората да преценяват, а какво смятат учените по този въпрос.

Темата е за бъдеща реакция на медицинските власти в среда без никакви мерки и нормален живот.

Ти вземаш част от статията и я нагаждаш към твоите разбирания за избор дали преболедувалите да се ваксинират......
Истината е една. Независимо дали става дума за UK или България. По-горе съм я цитирал в скрития текст.

# 7 999
Преди 24 часа тук си зададох въпроса, какво работят анти-ковид-ваксърите, за да имат време и сили да са толкова активни в темата (единици потребители, множество постове, пълен работен ден). Естествено веднага ме обвиниха за копи-пейст провакс трол. Крадецът вика, дръжте крадеца... Колкото по-гръмко, толкова по-убедително, не ли?
Гледам коментарите от днес - познатите имена леко замлъкват, но идват свежи попълнения.

# 8 000
  • В заешката дупка
В Ислдния ковид бе един от поводите да се предприемат по-бързи действия към промяна на здравната политика и грижа за възрастните хора. Здравна национална конференция  имаше тия дни, където са обсъждали въпроси, касаещи подобряване и увеличаване на здравните, рехабилитационни, помощни и др. услуги за възрастните хора по домовете им, за да може по-дълго да живеят пълноценно у дома и да се отложи или забави нуждата от влизането им в институции като старчески домове.

https://www.ruv.is/frett/2021/08/22/mjog-brynt-ad-efla-urraedi-fyrir-eldra-folk
А грижещите се за възрастните трябва ли да са задължтелно ваксинирани?

На този етап - не. В Исландия голяма част от хората са вакинирани. Но се повдигна преди време въпросът за задължителна вксинация при някои професии.

# 8 001
50%, 100%, глупости..Най-добре ще е да ги затворят изцяло за кратко 3 -4 седмици и да се види дали ще има положителен ефект..
Е, нека си работят хората, но да се спазват мерките. Вчера излизах на малка вечерна раздумка. Ами фраш е навсякъде, няма мерки, няма дистанция, лайфът си върви на макс. Явно съм бая психясала покрай тая пандемия, защото ми беше изключително неприятно да съм сред толкова много непознати хора. И направо се чувствах гола без маска. Може би когато се ваксинирам ще съм по- спокойна, незнам. Но сега определено ми беше напрегнато и се питах струва ли си заради едни пържени картофи с бира да се разболея и да ми карантинират децата баш преди началото на учебната година.

# 8 002
Преди 24 часа тук си зададох въпроса, какво работят анти-ковид-ваксърите, за да имат време и сили да са толкова активни в темата (единици потребители, множество постове, пълен работен ден). Естествено веднага ме обвиниха за копи-пейст провакс трол. Крадецът вика, дръжте крадеца... Колкото по-гръмко, толкова по-убедително, не ли?
Гледам коментарите от днес - познатите имена леко замлъкват, но идват свежи попълнения.
Преди да правите подобни изводи, е добре да осъществите разбор кой потребител колко стои в темата от самото й начало, за количеството публикации, които качва, както и за тяхната логическа последователност, съдържание и конкретика. И обърнете особено внимание на удивителните знаци. Гарантирам Ви интересни резултати.

# 8 003
Няма нужда от никакво компенсиране на заведенията за 1 месец затваряне, даже за 2..Те си получиха авансово компенсациите с най-ниското ДДС, така че нямат право изобщо да се обаждат..Още повече този сезон сами си казаха, че е бил много силен с големи обороти..Реално се превърнаха и в момента са най-големите развъдници на зараза..Заради тяхната печалба, хората да плащат с живота си..Откъде накъде..Кацаров няма какво да се чуди, ами да действа.
Заведения и ресторанти има и извън морето,и те не разчитат на "силен сезон"....
Дам. Емпатия и солидарност в изобилие. Важното е всичко да затвори за наше лично успокоение, друго нищо не ни интересува.

Сомбра, наистина ли Гърция връща маските на открито? Любима мярка ми е това, показва степента на безсилие.

# 8 004
  • Насред хаоса
Да, Жасмин, затягат всичко и връщат и маските на открито. Имали близо 4000 случая, като от тях само 19 били туристи.
Лейка, достатъчно ми е да виждам, че Гърция, Израел, Австралия нещо не борят делтата.

# 8 005
  • София

Добре де не ви ли гложди въпроса ,как така пандемията започна януари 2020г ,а а март 2020г вече има ваксина и даже доброволци?

Ваксините не са нови,
"Преработиха" вече създадени ваксини, като "добавиха" шиповия протеин.

Новото при ваксините на практика е новият вирус.

Никой не е измислял "нова" ваксина.

Защо тогава е толкова трудно сума ти  време след откриването на Делта да направят бустер за нея? След като ваксина се прави много бързо е нормално бустер да стане още по-бързо.

Направен е. Пфайзер август почна клиничното изпитание.
Нали се сещаш, че няма как да се спрат всички заводи и да се започне новото производство, като света чака ваксини, а няма ресурси и производствени мощности.

Да не говорим, че се постави и моралния въпрос - дали богатите държави да си позволят 3-та доза, докато има държави с по 1% ваксинирано население.....

Ами то докато станат готови, делтата вече ще е заменена с друга мутация. Все още са в изпитание, месеци след като се разбра, че делтата е силно заразна и ще вилнее. Щом някой вирус стигне до Осторава, няма начин да не залее Европа и САЩ, това го знае всяко дете.

Какъв е смисъла да правят бустер щом нямат мощности? И поради тази причина да слагаме трета , пета  от това което вече не е в силата си ?

# 8 006
https://www.dnes.bg/koronavirus/2021/08/23/burgas-v-chervenata-z … utm_campaign=Push                    
 "Днес ще се реши дали в Бургас ще затягат мерките заради тревожния ръст на заболелите от COVID-19. Морският град вече влезе в "червената зона" с 271 заразени на 100 000 души, предаде Bulgaria ON AIR.

Болните са предимно туристи. Хотелиерите в Слънчев бряг признават, че изпитват трудности да контролират туристите. Сигналите за неспазване на мерките по морето са десетки.

Междувременно Бургаската опера отмени спектаклите си, включени в музикалните празници "Емил Чакъров". Решението беше взето, след като над 10 души от оркестъра дадоха положителни проби за COVID-19."

# 8 007
  • на пистата
Делтата е заразна колкото варицелата (отговарям на някой, който попита в предишен пост). Колко е заразна варицелата? Достатъчно, защото в групата на дъщеря ми за два-три месеца се разболяха всички, даже и някои родители, освен дъщеря ми. Дори и тези, които биеха барабан във вайбър, че техните деца не ги лови. А дъщеря ми не се разболя, защото преди две години я изкарахме. Тогава дъщеря ми не успя да зарази другите деца. Защото в момента в който на батко и излязоха пъпките, спрях и другите ми деца от градина.
Аз пипнах варицела преди 3г.Преди мен в кабинета на ЛЛ влезна дете болно от варицела.След него аз и след 2седмици цъфнах.Макар док да беше отворила да проветри.

# 8 008
  • София

ако ставаше само с призиви, и ти да си излязла от кутията, ама не - седиш си в нея вече повече от година...

След като и ваксинираните се разболяват... се чудя дали могат да имат същите усложнения като  след преболедуване на Ковид без ваксина... Лонг ковид, инсулт, ампутация. Не коментираме как са го изкарали, а последствията. Вирусът е един, той навлиза в организма, ваксиниран, неваксиниран, той е вътре...

той е вътре, но неваксинираният няма оръжие (антитела), а ваксинираният организъм има и ще се пребори с вируса много по-лесно, ако изобщо се зарази. това е идеята на ваксинацията.

толкова време се говори за антитела, и децата вече научиха какво е това, а вие се чудите...
Ами в такъв случай и преболедувалите имат оръжие /антитела/.. защо отричат защитата, която имат с/у вируса?
Симидчиев  по Нова.

# 8 009
Да, Жасмин, затягат всичко и връщат и маските на открито. Имали близо 4000 случая, като от тях само 19 били туристи.
Това от нашите новини ли го цитираш? Защото за момента няма нищо официално. По някое време през септември, може би, евентуално. И акцентът е върху мерките за неваксинирани.

Общи условия

Активация на акаунт