COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 979 183
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 8 085
Не знам в Германия дали пациентите плащат при лечение нещо /извън здравното осигуряване/.
Мога да кажа за Англия - нищо не плащаш.
Мхм. Точно както и в България "не плащаш". Ако искаш да живееш - плащаш. И плащаш яко. Извън осигуровките.
Иначе се молиш да ти дойде реда преди да си хвърлил топа.

Така, че когато нищо не плащаш при лечение, предложена ти е безплатна защита с/у заболяване, а ти откажеш да се възползваш е нормално да има рестрикции.
Не е безплатна - плащам си осигуровките, че и застраховка отгоре на тях. Само че застраховката не покрива тежки странични последствия от ваксините. Защото съм подписал "информирано съгласие"...
Така че хайде да не ни изнудват, а?

# 8 086

Но това може да се промени: от октомври хората ще трябва да плащат, за да се тестват.

Не "може", а със сигурност от 11 октомври тестовете ще се плащат. В нашата провинция без тест, ваксина или положителен ПСР не по- стар от шест месеца, вече можеш да отидеш на практика само в магазин, на лекар и подобни. Най-вероятно скоро от магазините ще оставят свободно само хранителни стоки и аптеки, както беше много дълго време. Всичко останало вече не е, но скоро и за тестове ще се плаща. Локдауни заявиха многократно, че повече няма да има, просто неваксинираните ще се бъркат постоянно в джобовете да плащат или ще си самоналожат локдаун.

# 8 087
Аз пък съм много разочарована от ваксините - моите очаквания бяха за ваксина, която ще спре разпространението на ковид и ще бъде ефективна поне колкото МПР ваксината срещу заразяване.
Нищо от това не се сбъдна, преди обещаваха че няма да се разболяваме с ефективна ваксина над 84+%, а сега ми обещават с някакви замазани проценти , че ще караме по- леко делта .
Делта като вирус е различен от уханския и британския  вариант , симптомите са други.
Според проф.  Аргирова  делта се задържа в горните дихателни пътища и по- рядко прави пневмонии сравнение с предишните варианти. Като прибавим и грешките в лечението на предишните варианти и недостига на места в интезивните отделения смъртността е обяснима.
За хората със сърдечносъдови, онкологични заболявания и диабет всеки вирус е риск. Те бяха й с най -висока смъртност от ковид. Дано поне те са по- защитени като са ваксинирани

# 8 088

Цитат
Така, че когато нищо не плащаш при лечение, предложена ти е безплатна защита с/у заболяване - ти откажеш да се възползваш е нормално да има рестрикции.
Няма нищо безплатно. Осигуряването си върви с пълна сила и там.
Защитата срещу заболяване да бъде всеобща, за да е справедливо - за пушачи, алкохолици, дебели, кльощави, обездвижени и т.н. - всичко, което човек сам си прави за влошаване на здравето, следва да води до същите рестрикции. Нека сме справедливи.
Тук разликата е само в това, че в нашия случай просто имаме печалби за фармаполитиката. Докато за останалото - тя не печели. Даже напротив - губи. Много здрави хора - малко печалби.
...
За разлика от  ваксиковидагитаторите аз не агитирам никого да не се боде. Напротив - щом това прави човека спокоен - нека го стори. Аз съм за избора и свободата на човека. И моята, и чуждата.

Разбира се, че има рестрикции за всички, които вредят с поведението си на обществото.

Никой не ти забранява да пушиш, ако това е твоят избор, но не можеш да го правиш на работно място, заведения на закрито и т.н.

# 8 089
  • София
Ако бяха направили ваксината платена и труднодостъпна, тогава ефектът щеше да е точно обратният.  Хората ценят повече това, за което си плащат и за което полагат усилия да се сдобият, защото го смятат за дефицит.

# 8 090
Разбира се, че има рестрикции за всички, които вредят с поведението си на обществото.

Наистина ли? И как може неваксинираните да навредят на ваксинираното "общество"?

# 8 091
Изборът училище или кръчма не е ключов, нито необходим.
Когато за теб е много важно да си свободен да ходиш по заведения, по концерти и мероприятия, да живееш свободно в един свят с вирус който точно при такива условия се разпространява най-добре и бързо, значи ти избираш в един момент да има много заразени и болни хора и неминуемо да се стигне до затваряне - както видяхме първо и основно на училищата, защото е най-евтино и се набеждават че децата са виновни за разпространението, а всъщност възрастните са виновните.
Цитат
Можем да имаме и двете, винаги сме можели.
Можем да имаме и двете ако се ваксинирахме като много от страните в Европа и спазвахме някакви правила като тях и бяхме повече отговорни.
Как може да има ПО и без тестване?
Цитат
Напълно достатъчно е да се тестват хората при симптоми.
Сигурно знаеш за безсимпомните и знаеш че симпоми се проявяват след няколко дена, сигурно знаеш че при ваксинирани и преболедували може и да не се проявят симпоми или да има само лека настинка.
Цитат
се чудят как ни вкараха във филма толкова бързо и успешно.
И аз се чудя как ни вкараха в този филм - море от ваксини за две Българии, ваксинирани няма и 20 %, чудим се как да ги дарим тези ваксини, или на кого да ги продадем, защото ще ги бракуваме - дали не сме държавата с най-много ваксини за бракуване в света.
Вирусът е това нещо в главите и сърцата ви, което ви пречи да бъдете свободни и щастливи.”-от цитата на Чорбанов - сериозно ли ще повярвате че вирусът не същесвува и е само плод на сбърканото ви съзнание. Как умело само се насажда това. Аз пък мога да кажа - не изграждайте стени от страх че ви отнемат свободата и отричане че вируса не съществува и можете да си живее свободно с него - без мерки, без ваксини, с неглижиране на всичко около нас. В един бъдещ момент ще дойде и това време, но сега не е този момент.

# 8 092
Не знам в Германия дали пациентите плащат при лечение нещо /извън здравното осигуряване/.
Мога да кажа за Англия - нищо не плащаш.
Мхм. Точно както и в България "не плащаш". Ако искаш да живееш - плащаш. И плащаш яко. Извън осигуровките.
Иначе се молиш да ти дойде реда преди да си хвърлил топа.

Така, че когато нищо не плащаш при лечение, предложена ти е безплатна защита с/у заболяване, а ти откажеш да се възползваш е нормално да има рестрикции.
Не е безплатна - плащам си осигуровките, че и застраховка отгоре на тях. Само че застраховката не покрива тежки странични последствия от ваксините. Защото съм подписал "информирано съгласие"...
Така че хайде да не ни изнудват, а?

За коя държава коментираш?
В Англия не сме подписвали нищо.
За Германия не съм наясно.

# 8 093
Цитат
За жалост това не е така.

Джуди, напълно си права, разбира се. И все пак предполагам, че си прекарала корона, нали? Както и аз още миналата година; бях още в първата вълна. И много добре разбирам спокойствието около цялата ситуация, когато знаеш, че не те грози голяма опасност. Мисля, че не греша, нали?
Да. Както и всичките ми близки и колеги.
И бях спокойна още преди това.
Защото още април миналата година писах в темата, че това е респираторен вирус, който е най-вероятно хора в активна възраст да го изкараме. И цялото пазене не си струва. Не и за здрави-прави хора.
Както и никога не съм си позволявала да налагам мнението си на когото и да било.
Винаги съм смятала, че който мисли различно - има своето право. Единствените ми притеснения бяха /съвсем оправдано, видно от историята на събитията/ от налагане на безсмислени и вредни ограничения, а сега - насилствено поголовно набождане с нещо, което лично за мен е безсмислено и не е ясно още до какви последици ще ме доведе.
Грози ме /ни/ голяма опасност, ако този фашизъм, това насилие се разпростре и тук. Вирусът никога не ме е стряскал. Поредният, смъртността от който е доста малка в сравнение с някои други. Но човешкото отношение - много. Особено като гледам какво се случва в някои държави. Притесненията ми са доста основателни.

Последна редакция: пн, 23 авг 2021, 16:04 от Judy

# 8 094
Откровена лъжа е, че ваксините пазят от делта. Доскоро се обсъждаше в темата, че и те се заразяват, както и пренасят. Освен това всеки може да види данните за Израел примерно. В Гърция също - щели да връщат строгите мерки и маски на открито. А не са от страните, в които ваксинацията е слаба. Така че хайде без дезинформация.
Откровена лъжа е че ваксините не работят за делта варианта, спри се с глупостите и дезинформациите в темата. И спри да четеш данните като "дявола евангелието", никой не ви е казал, че ваксините предпазват напълно от заразяване. Да, намаляват риска от зараза, но до някаква степен не изцяло, това не са стерилизиращи ваксини. Ваксините предпазват от тежко заболяване и смърт и за делта варианта - т.е. съвсем ясно може да се каже, че работят.
Явно отскоро се интересувате и не сте обърнала внимание на това, че когато започна ваксинирането се казваше, че ваксините са над 90 процента сигурни. На някои им дадоха даже около 95 процента. Много правителства казаха, че след като се ваксинираме всичко ще свърши, а на рекламните клипове се виждаше как ваксинирани млади и стари се събират заедно и слогана беше ваксинирайте се за да предпзите близките си. След Делта варианта обаче нещата се промениха. Вече никой не говори за 95 процента предпазване от заразяване и ваксинираните ми родители започнаха да живеят както преди ваксината. Пазят се много и избягват да влизат в затворени помещения освен ако не е абсолютно необходимо.

# 8 095
За коя държава коментираш?
В Англия не сме подписвали нищо.
За Германия не съм наясно.
Информираното съгласие се подписва в България.
За UK: The government says it has received 145 claims for vaccine damage payments after a Covid vaccination but, to date, no payments have been made.
За Германия: Germany has no fault-compensation programme in place that also applies to COVID-19 vaccinations as long as they are publicly recommended as stated in Section 60 of the German Infection Protection Act (Infektionsschutzgesetz or IfSG)
Въпроси?

# 8 096
Вече никой не говори за 95 процента предпазване от заразяване

Много ми е интересно кой учен е казал, че ваксините предпазват от заразяване?

# 8 097
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Мда... както се видя, не малко спокойни (а и не толкова спокойни) в съвсем активна възраст не го изкараха. И предполагам, че за близките им всяко пазене вече си струва, ако не си е и струвало преди. Но на някои всичките им близки, колеги, включително и те са оцелели и единствения им проблем са ограниченията. Съжалявам, ако представлявате по някакъв наичн заплаха при тези условия ще сте длъжни да се съобраязвате, колкото и да не ви се иска. Същото важи и за мен като ваксинирана, имайки предвид данните, че в някаква степен може да съм разпространител. Защото стана пределно ясно, че не е най-обикновен респираторен вирус, и докато не го овладеем или се сниши сам, всеки, който се прави на интересен и твърде свободолюбив и не спазва мерките за мен носи персонална отговорност за тези, дето ще си заминат.

# 8 098
Особено като гледам какво се случва в някои държави. Притесненията ми са доста основателни.
Да пият кафе с тест ли? Тоест тест/ имунизация и антитела, както е в Австрия. Ами не вярвам да стане, защото държавата все пак трябва да ги плати (осем ПСР на седмица безплатно са в Австрия), а България предпочита на болните да предлага платени амбулантни прегледи от интернисти (нали така беше новата даджа, ако не се лъжа) и протокол, напоследък родителите ми ползваха и частни линейки. Та не вярвам точно този вид фашизъм да се наложи у нас.

Скрит текст:
ПП В Австрия тест/ ваксина и антитела се изискват за гастрономия, не за магазини.

# 8 099
  • София
Видях, че по-рано сте коментирали отново Чорбанов. В тази връзка, искам да кажа, че този човек ми става все по-неприятен, и това няма общо с неговата научна степен и професионални качества, които не си позволявам да коментирам (както и тези на Мангъров).
1.   Чорбанов каза, че има антитела, и то достатъчно (в ТВ предаване, не знам при Ризова или нейда там)
2.   Не много след това се оказа се в нелеко състояние в болница, и то с полагани специални за него грижи
3.   Русенският му приятел д-р Тодоров излъга, че имал някакъв „излив“ – карал ски в планината, простинал
4.   Самият Чорбанов опроверга тази лъжа, като призна, че: а) има ковид и б) не кара и никога не е карал ски;
5.   Целият този рев за неговата ваксина от иначе този безобиден и измислен вирус – оксиморон.

Как един журналист не го попита – кога лъже и кога казва истината? И не му ли е неудобно??

Излъгал ли е, че е имал антитела или се е разболял повторно? Ако се е разболял повторно това не противоречи ли на тезата, че имунитет е до живот и която теза Чорбанов подкрепя.
Какво ще прави с ваксината, за какво иска финансиране, защо иска да я продава, и след като не вярва на актуалните ваксини, ще чака ли неговата да се „наблюдава“ 5 или 10 години, и ако да за какво ще се поставя след това тази негова ваксина?...

Общи условия

Активация на акаунт