COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 979 281
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 8 115
  • София
Никой не можеше да знае какви ще са новите варианти, които ще се пръкнат и какво ще се случи. Изказванията за ваксинирането бяха за уханския, обаче дойдоха ментетата и всичко се провали.

# 8 116
Judy , мисля си, че в момента, в който окончателното одобрение на Файзер стане факт (до месец?), и същото бъде последвано от такова одобрение и за Модерна, "изнасилването" също ще стане факт. Първо в белите държави, после и у нас. Просто защото значителна част от аргументите на антиваксърите ще окапят като круши.

Доколкото съм запознат, ако детето ти не е имунизирано с одобрените и задължителни от имунизационния календар ваксини, без да има причина за това, не може да ходи ни на детска, ни на училище.

Мислиш ли, че не гознаем и ние? Затова споделих личните си притеснения, защото са съвсем основателни.
Това прибързано одобряване на химикал, който не е минал през дългогодишна проверка и който, въпреки това, насилствено се инжектира на милиони хора по света, съвсем нормално притеснява същите тези хора. Които съвсем основателно смятат, че това е насилие с цел, несвързана по никой начин с общественото благо и здраве.

Цитат
Ти как си обясняваш, че западните политици са се поддали, а българските не?
Няма "западни политици" вече. Различните държави имаха и имат различен подход.
Лично за мен отдавна не е налице "разумният запад" срещу "недораслия изток". Това бяха някакви останки от инфантилното ми мислене отпреди 30 години вероятно. Все повече ми става ясно, че делението отдавна не  е такова. Нито е толкова просто.
Нашите ще сдадат багажа също, доколкото си ги знаем. Не затваряха до сега масово, защото нямаха пари да плащат за обезщетения, както беше в други държави. Вече не става въпрос обаче само за затваряния, а за насилствено подлагане на медицински манипулации с не само неясно вече, а и с ясно неефективна последица, поради което насилието е явно неоправдано.

Цитат
Натискът да се ваксинират всички учители ще върне килийното образование, защото повечето ще откажат имаше и проучване по въпроса.
Никога в човешката история насилието не е водило до нещо положително.

Не знам още, Жасмин. Това ми каза - предприети са мерки. Ще пиша, като разбера нещо повече. Разбрах само, че доста студенти и родители не са съгласни и са се обърнали за съдействие.

Моля, ако имаш повече информация пиши, защото е важно за всеки гражданин как протича този първи за държавата ни официален експеримент от този вид. А пресата знам, че няма да ни информира. Не и обективно.

# 8 117
  • Сан Франциско
    Отпреди 3 минути - FDA даде пълно одобрение на Файзър…нека измислянето на нови причини да не се ваксинираме започне СЕГА!

# 8 118
Роналд, предучилищна може да се кара в училище. Освен ако сега няма някаква промяна.

# 8 119
Не знам още, Жасмин. Това ми каза - предприети са мерки. Ще пиша, като разбера нещо повече. Разбрах само, че доста студенти и родители не са съгласни и са се обърнали за съдействие.
Браво на тях. С подобни експерименти рискуват да загубят много студенти, дано го осъзнават.
В крайна сметка, ако няма студенти, няма да има и МУ.

# 8 120

Ваксиниране винаги е означавало придобиване на имунитет, т.е. предпазване от заразяване.
Разбира се, ако сегашните “ваксини” само намаляват сериозността на заболяването, това е по-добре от нищо, но в никакъв случай не е “ваксиниране” в смисъла, който думата в имала досега.

Маските, дистанцията, миенето на ръце предпазват от заразяване.

Ваксините "обучават" имунната ни с-ма да реагира след заразяване.

# 8 121
Аспарух Илиев за : Антиваксиналната и антиковид реторика https://bnr.bg/post/101516428
Вируcът ce прoмeня, нo тoвa нямa дa e бeзкрaeн прoцec, кaзвa cпeциaлиcтът и cъвeтвa дa нe ce рaзчитa нa прeбoлeдувaнe
Пoлитикaтa трябвa дa прeдcтaви рeшeния, кoитo дa oбeдинят oбщecтвoтo. Прeкaлeнo мнoгo cтрaхът влeзe в упрaвлeниeтo нa кризaтa в Бългaрия минaлaтa гoдинa и тoвa дoвeдe дo нeдoвeриe.Мaлкo e къcнo, нo никoгa нe e нeвъзмoжнo дa ce oпитaмe чacт oт oбщecтвoтo oтнoвo дa я взeмeм нa кoрaбa нa прaвилнитe мeрки.
Нe мoжe дa гoвoрим зa диcкриминaция, ocoбeнo кoгaтo cтaвa думa зa здрaвe,
Илиeв ocпoри тeзaтa „пo-дoбрe дa гo прeбoлeдувaм, oткoлкoтo дa ce вaкcинирaм“ и изтъкнa, чe „тoвa нe e прaвилнo, ocвeн тoвa вируcът e нaиcтинa oпaceн“. Cпeциaлиcтът cъвeтвa дa нe ce eкcпeримeнтирa c личнoтo здрaвe и дa нe ce рaзчитa нa тoвa дa ce прeбoлeдувa.
Acпaрух Илиeв пocoчи, чe дa ce изпoлзвa в нacтoящaтa cитуaция пoнятиeтo „мeдицинcки фaшизъм“ пo пoвoд нa oгрaничeниятa зa нeвaкcинирaни, e иcтoричecки и чoвeшки цинизъм. Cпoрeд нeгo ce нaлaгaт „oгрaничeния зa кoнтрoл нaд инфeкциитe“, пoзнaти oт вeкoвe – нaпримeр изoлaция и oгрaничaвaнe нa движeниeтo.
Вaкcинитe при Aлфa вaриaнтa нa кoрoнaвируca ca имaли знaчитeлнo пoнижaвaщ eфeкт върху oтдeлянeтo нa вируcни чacтици, пoяcни Илиeв.
„Дa, нe oчaквaхмe Дeлтa вaриaнтът дa мутирa пo тoзи нaчин, нo и c тoвa щe ce cпрaвим. Вaкcинирaнeтo e нaчин, пo кoйтo държaвaтa кoнтрoлирa инфeкциитe.“
В мoмeнтa Дeлтa вaриaнтът нaмaлявa лeкo eфeктивнocттa нa вaкcинитe и пoкaзвa, чe вируcът e в cъcтoяниe дa ce прoмeня и ниe трябвa прocтo дa ce нaпacнeм. Тoвa нямa дa прoдължaвa вeчнo, тaзи прoмянa. Вируcът ce прoмeня, нo тoвa нямa дa e бeзкрaeн прoцec нa прoмянa 20 гoдини. Някoлкo прoмeни, кoитo в рaмкитe нa пeриoд oт някoлкo мeceцa дo гoдинa-двe мoжe би щe ни изнeнaдвaт, нo вaкcинитe щe ca в cъcтoяниe дa гo „нacтигнaт“, дa кoригирaт тoвa.“

# 8 122
  • София
Роналд, предучилищна може да се кара в училище. Освен ако сега няма някаква промяна.
Съответно, ако не си бил в градина, там ще ти поискат доказателства за ваксинация. Предполагам.

Judy, извинявай, ако си споменавал, защо да е прибързано одобрението? Не мисля, че целта е да минат ен на брой години, а по-скоро да има ен на брой ваксинирани или комбинация от двете.

Както и да е.  Не мисля, че на този етап и с тази ефективност нещо ще стане задължително чак в такава степен. Вижте, ние не можем да вземем 100 здрави неваксинирани и 100 здрави ваксинирани и да оставим всеки от тях в стая с доказан спредър, за 1 час, за да кажем после - 90% от неваксинираните се заразиха и 10% от ваксинираните се заразиха. И после да повторим "експеримента" с хронично болни, с други и така нататък, и така нататък...Това не може да се направи.

Затова, може би едва след тази вълна ще стане ясно - горе-долу, коя от групите се заразява и как го карат ваксинираните. В момента има данни, но и времето е топло, бройките по света нарастват, но не толкова, което за мен прави данните малко мъгляви, малко притеснителни, малко несигурни. Ноторно е, че делта промени играта.

# 8 123
  • София

Мерки има, но на хартия, няма да се спазват и има контрол РЗИ, няма толкова пъдари.
Натискът да се ваксинират всички учители ще върне килийното образование, защото повечето ще откажат имаше и проучване по въпроса.

Няма да се върнем в килийно образование, сигурна съм, чи никой учител няма да си подаде оставката, ако ги накарат да се ваксинират задължително. Ама сега е лесно да плашат. То на повечето от тях доста им се услади , така нареченото преподаване от диванчето.

Виж ако изкарат децата още някой година на ДО, тогава вече нивото ще стигне килийното образование.

# 8 124
Браво на тях. С подобни експерименти рискуват да загубят много студенти, дано го осъзнават.

Много е важна реакцията на  потърпевшите там в момента.
Предполагам няма наивни, които да не разбират, че това е тест за нагласата за отпор против насилственото инжектиране у нас. Проиграват на едно място. След това - на повече. В зависимост именно от реакцията на "...проходците".

Отпреди 3 минути - FDA даде пълно одобрение на Файзър…нека измислянето на нови причини да не се ваксинираме започне СЕГА!

Не е нужно никой нищо да "измисля". Личните основания на всеки са отдавна налице. Повечето изобщо не са свързани с това, кой дирижиран орган ще "разреши" експеримента и насилственото му прилагане над световното население. За повечето разумни хора бе ясно и прогнозируемо, че ще стане. Само че миналата година насилствената ваксинация бе в раздел "конспирации". Вече очевидно не е там. Това бе изначалната цел. Още миналата година се обсъждаше, преди изобщо някой да е обявил, че е "изнамерил" "ваксина".
Ей-на - по-горе на същата страница съм го писала като близка плашеща реалност, преди да го прочета, че е станало.

Цитат
Judy, извинявай, ако си споменавал, защо да е прибързано одобрението? Не мисля, че целта е да минат ен на брой години, а по-скоро да има ен на брой ваксинирани или комбинация от двете.
Не само аз, много хора сме писали, вкл. и тук.
Още нямаме дори 9 месечно наблюдение над експерименталните групи, реалистичен и обективен анализ, проследяване и  съпоставка между тях и останалите. Какво остава за 1-3 години.

# 8 125
Информираното съгласие се подписва в България.
За UK: The government says it has received 145 claims for vaccine damage payments after a Covid vaccination but, to date, no payments have been made.
За Германия: Germany has no fault-compensation programme in place that also applies to COVID-19 vaccinations as long as they are publicly recommended as stated in Section 60 of the German Infection Protection Act (Infektionsschutzgesetz or IfSG)
Въпроси?

Предполагам, че си прочел цялата статия.

Исковете за обезщетение са чрез програмата за изплащане на щети от ваксини на правителството на Обединеното кралство, която е създадена през 1979 г. и предлага на тези, които са „с тежки увреждания в резултат на ваксинация срещу определени заболявания“ еднократно плащане без данъци 120 000 паунда.
Да, четох я. И в нея пише, че никой от засегнатите още не е видял и пукнато пени.

Лечението е напълно безплатно.
Ако доживееш да се вредиш до него. Ако искаш да доживееш - плащаш допълнителна застраховка. Която обаче не покрива вреди от ваксинация...

Нима? И дали одобрението на FDA има юридическа сила в България? Дали FDA ще поеме щетите от странични ефекти на ваксината в България? https://www.drugwatch.com/featured/misplaced-trust-fda-approval-concerns/

# 8 126
Предучилищната е задължителна  като училището,така че само детските заведения търсят ваксинация.Пък и всяко записано дете в училище носи едни пари....

# 8 127
Ваксините НЕ предпазват от заразяване, което повтарям от няколко страници вече. Изобщо не съм обсъждала тежест на преболедуването. НЕ ПРЕДПАЗВАТ ОТ ЗАРАЗЯВАНЕ.
Да, не предпазват от заразяване ... а някой да ви е казвал, че ще предпазват от заразяване? Посочи ми кой и къде ти го е казал това, че ще предпазват от заразяване да го обсъдим.
Хайде ти посочи линк от началните изследвания на Пфайзер, където пише, че ефикасността се отнася само за тежко протичане.

Роналд, училището е задължително и няма как да не допуснат неваксинирани дете.
Искат наистина всяка година статус на ваксините, но нямат право да откажат място, ако няма такива.  Предполагам, че все пак оказват някакъв натиск на родителите и вече зависи дали ще поддадат.

# 8 128
Скрит текст:
https://e-zdravey.com/bg/prof-chorbanov-nie-sme-horata-koito-ne- … oyata-normalnost/ "Проф. Чорбанов: Ние сме хората, които не искат да се съобразят с вируса и запазват своята нормалност"                                                                                                                                    
 " За стената от страх и другите стени...
(А всъщност ни мразите, защото сме свободни хора)

Знаете ли, че „Вирус“ на латински означава „Отрова“. И знаете ли, че никой не е защитен от изпиването на тази отрова, само че има хора, които успяват да се преборят със страховете си ...
Да, наистина живота е най-ценното, което имаме. Но дали става дума за живот на всяка цена!?
Не, нали ...

Най-ценното е да живеем така, като искаме, да бъдем свободни, усмихнати, щастливи ...
Що за живот е това ако трябва да се пазим от всеки – минувач или пък близък, ако трябва да се виждаме с приятели и роднини дигитално, ако ще се учим, работим или преподаване дистанционно, ако ще ни носят любимата храна и на питки в къщи доставчици, маскирани като нинджи?

Що за живот е вместо покани за концерти, театри, екскурзии и изложли от медиите да ни говорят за поредната ваксинална доза и за поредния убийствен щам? Що за живот е това, щом дигиталното ни досие е единственият фактор, имаш някакво значение за нашия живот, свободен избор на приятели и възможности? Дойде време, в което личните качества на един човек нямат никакво значение да бъде харесван, обичан или желан за всичко – работа, разходка или любов. Важното сега е само дали е от едната група – тези, които искат да се подчинят на благоразумния страх от вируса или пък техните противници, за които начинът им на живот е по-ценен от самия живот. И да – първата група формира статистиките, а втората определя историята.

Как не разбрахте простата истина, че има хора, които предпочитат да рискуват в някаква степен живота си, отколкото да живеят НЯКАКЪВ живот – такъв, какъвто ни се предлага.
Дори няма значение коя група е по-голяма. Важното е, че има много хора, които смятат обществото за длъжно да се грижи за собствените им страхове, притеснения или лични несгоди.
Често в пространството се появяват откровено хулещи ме хора – от министри, през напълно неизвестни в професионалните си среди живеещи в странство и у дома „експерти“, та до обикновени интернет тролове.

Странно – постоянно твърдя, че всеки може да наложи за себе си каквито иска предпазни мерки, ако се чуства застрашен – от ваксини (62 доза) до маски, ръкавици, дезинфектанти или пълно дистанциране. Тогава всички тези хора би трябвало да са предпазени.

Но не – тези хора са крайно агресивни именно към нас – хората, които не искат да се съобразят с вируса и да запазят своята нормалност.

Към нас, които нищо на никого не забраняваме, не ограничаваме, не проверяваме, не контролираме ...
В същност, мразите ни, защото сме СВОБОДНИ ХОРА.
А вирусът – той е нещо много повече и различно от CoViD 19. Вирусът е това нещо в главите и сърцата ви, което ви пречи да бъдете свободни и щастливи. Онази отрова, за която ви говорех в началото.
Не изграждайте стени от страх и отричане – може да се окаже, че от другата страна на стената живеят по-добрите хора."                                                    
 Това словоизлияние е завършил с линк към песента Outside the Wall на Пинк Флойд.
Ако този човек беше сценарист, ще си кажеш - хайде, както и да е, дотолкова му стига акъла..Но той е лекар - имунолог, все пак, при това тежко преболедувал, а може и да е увреден дори..И излиза с агитация на хората да не обръщат внимание на вируса..Макар повечето да него вземат насериозно и да не му обръщат внимание, сигурно ще има и такива които няма да се усетят, че всичко това е политика и сериозно ще изберат "свободата"...Simple SmileSimple Smile

# 8 129
  • София

И как ще ги загубят тези студенти? Къде според теб отиват да учат тези кандидат лекари, в някой по-демократичен университет ли? Или прекъсват..

Общи условия

Активация на акаунт