COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 979 106
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 8 130
Учителите имат синдикат, ще излезнат да стачкуват и ще имат пълната подкрепа на родителите.
Не е нормално насилствено да се налага ваксинация с препарат , които само след 6м няма да е ефективен и ще трябва да се имунизират хората два пъти в годината.

Тази вълна още не е в пика си уж, а те ни обещават напролет пета вълна ламбда. Ваксината е с намалена ефективност срещу делта, а срещу ламбда може и да не действа.
Времето за проучване на ваксините е ключово , защото участниците в клиничните изпитвания се проследяват във времето за период от 10 години, защото може са се отключи заболяване и увреждане след време

….
Има и други МУ, студентите може да се прехвърлят там, няма да ги върнат , даже ще открият още места

# 8 131
  • Сан Франциско
Като говорим за измисляне на нови причини ^ 😁. Експерименталният боклук вече е само боклук, одобрен от политически-натисната институция, повлияна от коравосърдечен, финанси-поглъщащ частен дракон.

# 8 132
Наистина ли? И как може неваксинираните да навредят на ваксинираното "общество"?
Като задръстят болниците и доведат до затваряния.
Дали това е проблем на неваксинираните или на "оптимизираната" здравна система, която не е готова да посрещне елементарна епидемийка? А със следващия вирус как ще се борим без резерви в системата?

Като предизвикат поява на нови варианти. Голяма предпоставка за нови варианти е репликацията на вируса. Всичко, направено за намаляване на това, също ще намали шансовете за нови варианти. Ваксините правят това, като намаляват шансовете за инфекция, дори ако броят на заразените все още е значителен.
Само че ваксинираните се оказва, че също могат да пренасят вируса, че даже и да боледуват (макар и леко). Т.е. при тях също могат да възникнат нови варианти. При това устойчиви на ваксината.

# 8 133
А не, те са благотоворителни организации треперещи за нашето здраве, само на Пфайзер печалбата от ваксината за по - малко от година е 33 милиарда долара.
Всичко се прави в името на общественото здраве и парите не ги интересуват

# 8 134
Като говорим за измисляне на нови причини ^ 😁. Експерименталният боклук вече е само боклук, одобрен от политически-натисната институция, повлияна от коравосърдечен, финанси-поглъщащ частен дракон.

Браво! Очаквах го с нетърпение!
Хайде сега да чуем новите аргументи. Thinking

# 8 135
Цитат
Разбира се, че има рестрикции за всички, които вредят с поведението си на обществото.
За жалост това не е така.

Джуди, напълно си права, разбира се. И все пак предполагам, че си прекарала корона, нали? Както и аз още миналата година; бях още в първата вълна. И много добре разбирам спокойствието около цялата ситуация, когато знаеш, че не те грози голяма опасност. Мисля, че не греша, нали?
Да. Както и всичките ми близки и колеги.
И бях спокойна още преди това.
Защото още април миналата година писах в темата, че това е респираторен вирус, който е най-вероятно хора в активна възраст да го изкараме. И цялото пазене не си струва. Не и за здрави-прави хора.
Както и никога не съм си позволявала да налагам мнението си на когото и да било.
Винаги съм смятала, че който мисли различно - има своето право. Единствените ми притеснения бяха /съвсем оправдано, видно от историята на събитията/ от налагане на безсмислени и вредни ограничения, а сега - насилствено поголовно набождане с нещо, което лично за мен е безсмислено и не е ясно още до какви последици ще ме доведе.
Грози ме /ни/ голяма опасност, ако този фашизъм, това насилие се разпростре и тук. Вирусът никога не ме е стряскал. Поредният, смъртността от който е доста малка в сравнение с някои други. Но човешкото отношение - много. Особено като гледам какво се случва в някои държави. Притесненията ми са доста основателни.
Да ама не. Заминаха си и млади и здрави.
Въпреки пазенето.
Радетелите на свободата дали се замислят, че  преди да ти наврът респиратора също не те питат?
 Човешкото отношение мен също ме отвращава. Отишли си били малко на брой хора. За теб цифра за мен   другарчето ми, за детето ми баща, за свекърва ми син. За теб е просто - мъж на 49 г. без заболявания.

Аз наистина не разбирам какво предлагате?
Вирус има, от него се мре, той мутира,пълни болниците, пълни и гробищата. Та така не искате мерки, не искате ваксини, защото ограничават свободите ни?!?
Какво предлагате наистина?
Ясно ми е че с ваксините нищо още не е напълно ясно, ама откъде да се почне, че да се свърши?

# 8 136
Нима? И дали одобрението на FDA има юридическа сила в България? Дали FDA ще поеме щетите от странични ефекти на ваксината в България? https://www.drugwatch.com/featured/misplaced-trust-fda-approval-concerns/
А нима смяташ, че на територията на България важат други закони освен български? FDA е регулаторен орган, те не се занимават с "компенсация от щети". Тези щети до тук са в рамките на очакванато защото ако не бяха ваксините щяха да се спрат от употреба. Това се случи временно с някои векторни ваксини с инциденти от порядъка 1-100 000 случая, което бе почти безпредметно дори в статистически аспект.

# 8 137
  • София
Скрит текст:
Ужасно много хора мислят като мен и се чудят как ни вкараха във филма толкова бързо и успешно.

Благодарение на правилно поставена агитация, подкупни държавни чиновници и просто, неграмотно, страхливо и инертно, но егоистично "население".

Никой не им пречи на неваксинираните да си слугуват на каприза - като не искат безплатна  ваксина - ще си плащат теста.

Това, когато обществото, а още по-добре компаниите производителки на ваксини почнат да изплащат пълното лечение и компенсации на засегнатите от тежки странични ефекти или техните семейства.
Но пак да попитам - защо са мерките, ако за всички желаещи има действена ваксина? Някой да отговори?

Защото, например, при един бум на заболяванията, "население", което не желае да бъде ваксинирано и на което аз и ти плащаме осигуровките, ще напълнят болниците. На прима виста се сещам за няколко знакови квартала в София и Пловдив.

Да, не предпазват от заразяване ... а някой да ви е казвал, че ще предпазват от заразяване? Посочи ми кой и къде ти го е казал това, че ще предпазват от заразяване да го обсъдим.
Wink
Всички политици и учени допреди 2 месеца обещаваха как като се ваксинираме, ще отпаднат мерките и ще заживеем пак щастливо.
Когато първите ваксинирани почнаха да се заразяват, същите политици и учени обясниха, че изолирани случаи на “пробиви” били нормални, но като цяло ваксините ще доведат до стадния имунитет, който ще ни позволи да живеем нормално.
Скрит текст:
Когато данните от Исландия и Израел показаха, че съотношението на ваксинирани/ неваксинирани заразени е съшото каквото е съотношението ваксинирани/неваксинирани в обществото като цяло (т.е.показаха нагледно,  че специално за делта варианта ваксините не предпазват от заразяване и разпространение на заразата), изведнъж превключиха на “ама те ваксините никога не са били предназначени за предотвратяване на заразяването,  а само да смекчат ефекта на заболяването”.
Което са глупости - определението на ваксина в тълковния речник е “ Препарат  за имунизиране на хора и животни”...

А това е “имунитет” според същия тълковен речник :” В медицината – вродена или придобита невъзприемчивост на организма на някои болести.”

Ваксиниране винаги е означавало придобиване на имунитет, т.е. предпазване от заразяване.
Разбира се, ако сегашните “ваксини” само намаляват сериозността на заболяването, това е по-добре от нищо, но в никакъв случай не е “ваксиниране” в смисъла, който думата в имала досега.

Извинете, но още в началото, на годината, когато пуснаха първите ваксини, учен от Оксфорд коментираше, че за жалост не са постигнали стерилизиращ ефект на ваксината. Драмата в социалните мрежи беше, че искат да стерилизират масово населението. Това не беше отразено в offnews, facti и т.н. Ако политици са обещавали, то кой е луд да слуша политиците. Аз за учени не съм чула.

# 8 138
Да знаете, че Valneva до края на годината също ще е удобрена. Това е ваксина по класическия начин, тоест работи с неактивни вируси. Вече са в етап „Rolling Review“ в Англия. Интересна ще е и като бустър, така пишат вестниците, де, не си слагам ръката в огъня за нищо от материята Relieved

# 8 139
Има ли информация някъде за преболедувалите след ваксина ?Какво се случва организма след това?Така както след преболедуване при неваксинирани....

# 8 140
  • София
Judy, защо 1-3 години, а не 5-7 години или 15?
Декември 2021 ще стане 1 г. Ваксинирани са над 2 млрд хора по света.
Би ли се ваксинирала (или препоръчала ваксинация) през януари 2022, когато ще са налице кумулативно - 1 г. от началото на ваксинациите (а реално ще 1 г. и 8 м. дори, с първите 40 хиляди ваксинирани април 2020, доброволци фаза 1-3) и официално одобрение от днес.
Ако не - защо?

# 8 141
Аспарух Илиев за : Антиваксиналната и антиковид реторика https://bnr.bg/post/101516428
Вируcът ce прoмeня, нo тoвa нямa дa e бeзкрaeн прoцec, кaзвa cпeциaлиcтът и cъвeтвa дa нe ce рaзчитa нa прeбoлeдувaнe
Пoлитикaтa трябвa дa прeдcтaви рeшeния, кoитo дa oбeдинят oбщecтвoтo. Прeкaлeнo мнoгo cтрaхът влeзe в упрaвлeниeтo нa кризaтa в Бългaрия минaлaтa гoдинa и тoвa дoвeдe дo нeдoвeриe.Мaлкo e къcнo, нo никoгa нe e нeвъзмoжнo дa ce oпитaмe чacт oт oбщecтвoтo oтнoвo дa я взeмeм нa кoрaбa нa прaвилнитe мeрки.
Нe мoжe дa гoвoрим зa диcкриминaция, ocoбeнo кoгaтo cтaвa думa зa здрaвe,
Ами, браво на него, можело значи да се обърне към хората човешки, без да плаши, да ги нарича ганьовци и простаци и да назидава.
Явно някой го е посъветвал да смени тона.

Материал за Бургас - натискът върху болниците е 3-4 пъти по-слаб при тази вълна и не се покачва:
https://www.flagman.bg/article/248033?fbclid=IwAR3oSJ3dAxo8ePBtR … zpq-eGGVBTPhfvHto
"Отворени са заведенията, има събития с хиляди присъстващи, лятото е в разгара си, но нуждаещите се от болнично лечение са 4 пъти по-малко в сравнение с предната вълна", коментира директорът на УМБАЛ-Бургас д-р Бойко Миразчийски

# 8 142
Цитат
Да ама не. Заминаха си и млади и здрави.
Млади винаги са си отивали. За жалост няма да спрат да си отиват.
За "здрави" - един Господ само знае кой е здрав и кой - не е.
Мда ето това ме плаши и буди отвращение. Липсата на уважение към човешкия живот, мисълта за безсмъртие и недосегаемост, сапътствана с клишета за свобода и някаква пародийна представа, че се борите за нея!
И все пак имах въпрос, не е задължително да отговаряш де, свободна си, но ако решиш го повтарям-какво предлагаш?
Естествен подбор?
П. П. от тел съм, дочетох после.
Каквото стане разбрах, това предлагаш.
При условие, че си минал профилактични прегледи веднъж при ЛЛ и втори път заради здравна застраховка три месеца преди ковид вероятността да си със съпътстваща не е много голяма нали. Но пък успокояващо действа  обратната мисъл, преди няколко страници имаше теория на психолог относно отричането, прав си е човека.

Последна редакция: пн, 23 авг 2021, 17:26 от iliana__

# 8 143
  • Варна
Да знаете, че Valneva до края на годината също ще е удобрена. Това е ваксина по класическия начин, тоест работи с неактивни вируси. Вече са в етап „Rolling Review“ в Англия. Интересна ще е и като бустър, така пишат вестниците, де, не си слагам ръката в огъня за нищо от материята Relieved
Точно пък британците са такива палачори. С АЗ сума ти гафове имаха .

Докато мога бих избегнала ваксина, но за децата ми съм категорично против.

# 8 144
Бе аз викам направо да се спират всякакви разработки на ваксини, за каквото и да е, и на лекарства.. щото да не сме луди да приемаме някакви неизвестни субстанции и отровни химии произведени от Биг фармата, водена само от користни цели.. Закривай!

Общи условия

Активация на акаунт