COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 979 183
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 8 070
Ваксините работят. Лично тествано. Свекърва ми и майка и съответно на 71 и 90+ го изкараха, като лека настинка. И двете с една шепа хапчета от поне десет  години. ...
...
[/quote]

Кое, как и кога  работи относно преболедувания и ваксини - лично аз на този етап не мисля, че и учените имат консенсус по въпроса,  поради което продължавам просто да следя, вкл. лично за най-сигурно.
Иначе то и аз имам случаи на много възрастни хора, някои от които с хронични заболявания, които го минаха леко есента и пролетта и без да се инжектират с каквото и да било /то при есенниците нямаше и с какво/.
Лично за мен подобни единични случаи и примери са равнозначни на нула обосновка.

И ако процентът на заразяване продължава да расте, някои политици казват, че хората, които са в състояние да се ваксинират, но не искат, трябва да бъдат изключени изцяло от много услуги.
https://www.bbc.co.uk/news/live/uk-58302485

Фашизмът е жив и диша Simple Smile

Е та той се е и пръкнал изначално от същото място. И очевидно не е умрял.
Като гледам - жив си е точно по местата, в които се е проявявал силно и преди. Където е имало плевели, там пак избуяват.
Политиците са готови душа за пари да дадат. От хилядолетия е все така. Нищо ново под слънцето /"Еклесиаст"/.

Последна редакция: пн, 23 авг 2021, 15:17 от Judy

# 8 071
   Нима предпочитате свободата да ходите по кръчми и заведения, пред свободата на децата да посещават нормално училище?
Кой и кога ни е дал този избор? И дали тези, които ще затворят училищата, не можеха да затворят кръчмите и курортите по същия начин?
И пак - защо мерки? Ваксини има и те защитават желаещите да ги ползват. Нали?

# 8 072
Ежко Hands Plus1
Изборът училище или кръчма не е ключов, нито необходим. Изкуствено насаден ни е. Можем да имаме и двете, винаги сме можели. Същото важи и за избора - регулярно тестване или ДО. Няма такъв избор, измислиха го, за да ни изнудват. Може да има ПО и без тестване на здрави деца и учители през ден. Напълно достатъчно е да се тестват хората при симптоми. И да си остават у дома. Както, между другото, винаги е трябвало да бъде и преди, и сега.
И въобще няма да отговарям на нападки и обиди. Ужасно много хора мислят като мен и се чудят как ни вкараха във филма толкова бързо и успешно.

# 8 073
  • Насред хаоса
Във връзка със задължителните ваксинации, които се опитват да се налагат:
"Юридическият поглед Законно ли е всичко това в България? Според адвокат Милен Пенев, както и според негов колега, който пожела да остане анонимен, има нарушение на заповедта на здравния министър № РД-01-726/23.12.2020 г., т. 7. Според този текст, имунизацията срещу Covid-19 е препоръчителна и безплатна, прави се по желание. Освен това – засегнатите може да обжалват по Закона за защита от дискриминация. Например, по чл. 4, може да се търси дискриминация по лично положение или убеждения, по чл. 13, ал. 1 – т.нар. еднакви условия на труд, по чл. 14, ал. 1 – защото се създават условия за неравно възнаграждение на една и съща позиция, тъй като разходите за антигенни тестове, ако се покриват от съответния служител, намаляват заплатата му. По този закон може да бъде сезирана Комисията за защита от дискриминация (КЗД) и да има жалба пред съд."

Целият материал:
https://www.actualno.com/healthy/rabotodatel-prinujdava-slujitel … news_1633799.html

Тедрос пак настоява третата доза да се отложи. Разбира се, защото нямало за бедните, не за друго:
https://bnr.bg/post/101516607/shefat-na-szo-smata-che-vaksiniran … abva-da-se-otloji

Само преди малко повече от месец:
https://trud.bg/%D1%81%D0%B7%D0%BE-%D0%B2%D1%81%D0%B5-%D0%BE%D1% … 1%80%D1%83%D1%81/

https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/SZO-Ne-se-preporuchva-tre … m-momenta-1110468

Обобщение - ние не знаем още кой знае колко, ама вие правете, каквото ви кажем.

# 8 074
  • софия

Кое, как и кога  работи относно преболедувания и ваксини - лично аз на този етап не мисля, че и учените нямат консенсус по въпроса,  поради което продължавам просто да следя, вкл. лично за най-сигурно.
Иначе то и аз имам случаи на много възрастни хора, някои от които с хронични заболявания, които го минаха леко есента и пролетта и без да се инжектират с каквото и да било /то при есенниците нямаше и с какво/.
Лично за мен подобни единични случаи и примери са равнозначни на нула обосновка.

За вас нулева обосновка, за мен и семейството ми радост и доволство, че направихме всичко възможно за предпазване и че нещата се случиха точно така, както ни беше обещано. Леко протичане.

# 8 075
Цитат
Никой не им пречи на неваксинираните да си слугуват на каприза - като не искат безплатна  ваксина - ще си плащат теста.

"Никой не им пречи на ваксинираните да си слугуват на каприза - щом са си решили да се ваксинират - ще си търпят останалия свят да живее нормално и без ваксини, както си живее и сега. "

Кое, как и кога  работи относно преболедувания и ваксини - лично аз на този етап не мисля, че и учените нямат консенсус по въпроса,  поради което продължавам просто да следя, вкл. лично за най-сигурно.

За вас нулева обосновка, за мен и семейството ми радост и доволство, че направихме всичко възможно за предпазване и че нещата се случиха точно така, както ни беше обещано. Леко протичане.

Това казвам и аз де - за теб нещото може да е много обосновано, а за останалите - въобще. Laughing
Както си знаехме изначално че ще бъде. И "нещата се случиха точно така, както" бяхме наясно че ще станат, понеже ние не чакаме някой нещо да ни "обещае".
Лично аз не съм против тези, които пък чакат. Щом така им е по-леко - така да карат. Няма лошо.
Не знам за кое протичане пожелаваш да е леко, но леко да ти е.

# 8 076
Ужасно много хора мислят като мен и се чудят как ни вкараха във филма толкова бързо и успешно.

Благодарение на правилно поставена агитация, подкупни държавни чиновници и просто, неграмотно, страхливо и инертно, но егоистично "население".

Никой не им пречи на неваксинираните да си слугуват на каприза - като не искат безплатна  ваксина - ще си плащат теста.

Това, когато обществото, а още по-добре компаниите производителки на ваксини почнат да изплащат пълното лечение и компенсации на засегнатите от тежки странични ефекти или техните семейства.

Но пак да попитам - защо са мерките, ако за всички желаещи има действена ваксина? Някой да отговори?

# 8 077
България  не е застрашена от такива рестрикции, какво се ядосвате на чужди държави. Там 70% от над 12-годишните имат ваксина, от останалите 30% голяма част са деца и ще получават така или иначе безплатни тестове. Е, за десет процента едва ли се косят. Това е реалността в много държави, да не е само Германия. Не ги мислете, у нас никога няма да стане, кажете си наздраве, усмихнете се и енджой дъ райд!

# 8 078
Никога не можем да сме сигурни какво и дали ще стане някъде по света.
Понеже се упоменаха фашистки идеи на някои политици с актуално за момента звучене, историята помни добре, че и фашизмът е почнал от същите места и до нас е стигнал. Нормално е човек да се притесни и тук. Иначе ако насилието не завладее и Бългрия, аз ще съм доволна.

# 8 079
, че и фашизмът е почнал от същите места и до нас е стигнал.
За Израел информирала ли си се или само Германия ти пречи на нещо?

# 8 080
  • софия
Цитат

"Никой не им пречи на ваксинираните да си слугуват на каприза - щом са си решили да се ваксинират - ще си търпят останалия свят да живее нормално и без ваксини, както си живее и сега. "

Това казвам и аз де - за теб нещото може да е много обосновано, а за останалите - въобще. Laughing
Както си знаехме изначално че ще бъде. И "нещата се случиха точно така, както" бяхме наясно че ще станат, понеже ние не чакаме някой нещо да ни "обещае".
Лично аз не съм против тези, които пък чакат. Щом така им е по-леко - така да карат. Няма лошо.
Не знам за кое протичане пожелаваш да е леко, но леко да ти е.
Моя е грешката, че вместо - сложих . Не знам, явно сме доста различни. Мен не би ме подпалило това , че някой след ваксина е изкарал леко ковид, напротив бих се радвала, че са се отървали леко. Явно на вас не ви донесе радост тази новина, съдейки по реакцията ви. Извинявам се за което. Grinning

# 8 081

Да не бъдем нацисти - евреите също са способни да бъдат фашисти. Както всички останали нации. Grinning

# 8 082
Ужасно много хора мислят като мен и се чудят как ни вкараха във филма толкова бързо и успешно.

Благодарение на правилно поставена агитация, подкупни държавни чиновници и просто, неграмотно, страхливо и инертно, но егоистично "население".

Никой не им пречи на неваксинираните да си слугуват на каприза - като не искат безплатна  ваксина - ще си плащат теста.

Това, когато обществото, а още по-добре компаниите производителки на ваксини почнат да изплащат пълното лечение и компенсации на засегнатите от тежки странични ефекти или техните семейства.

Но пак да попитам - защо са мерките, ако за всички желаещи има действена ваксина? Някой да отговори?

Не знам в Германия дали пациентите плащат при лечение нещо /извън здравното осигуряване/.
Мога да кажа за Англия - нищо не плащаш.

Така, че когато нищо не плащаш при лечение, предложена ти е безплатна защита с/у заболяване, а ти откажеш да се възползваш е нормално да има рестрикции.

# 8 083

На мен ми пречат само насилието и безсмислените ограничения. Както и личните нападки в тази тема, но гледам че се почистват днес. Слава Богу.

Същата работа - където е текло, пак си тече.

Да не бъдем нацисти - евреите също са способни да бъдат фашисти. Както всички останали нации. Grinning

Да напомним, че тяхна е идеята за богоизбрания народ, на хиляди години е - основа на фашистката идеология от миналия век. Smiley

Цитат
Така, че когато нищо не плащаш при лечение, предложена ти е безплатна защита с/у заболяване - ти откажеш да се възползваш е нормално да има рестрикции.
Няма нищо безплатно. Осигуряването си върви с пълна сила и там.
Защитата срещу заболяване да бъде всеобща, за да е справедливо - за пушачи, алкохолици, дебели, кльощави, обездвижени и т.н. - всичко, което човек сам си прави за влошаване на здравето, следва да води до същите рестрикции. Нека сме справедливи.
Тук разликата е само в това, че в нашия случай просто имаме печалби за фармаполитиката. Докато за останалото - тя не печели. Даже напротив - губи. Много здрави хора - малко печалби.
...
За разлика от  ваксиковидагитаторите аз не агитирам никого да не се боде. Напротив - щом това прави човека спокоен - нека го стори. Аз съм за избора и свободата на човека. И моята, и чуждата.

# 8 084
  • Пловдив
Ла Сомбра, можеш ли да пишеш и за други неща, свързани с вируса,  освен за ваксините? Откакто ти си тук, всичко, което обсъждахме - мерки, заразяване, предпазване, щамове, статии и тн се изгуби. Разбрахме мнението ти за ваксините, няма нужда да започваш всеки ден с това, което така или иначе си написала многократно. Нека да обсъждаме и други неща, свързани с тази епидемия, съгласна ли си?

Общи условия

Активация на акаунт