COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 979 183
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 8 055
Да, но не говорим за такова лекарство. В момента има само това. И сред тази възрастова група над 80 години ли беше, смъртността е почти 100 %, написано си е. При другата - 97 %. Това е, голи цифри. Което за мен поне обезсмисля напъните да ги ваксинират, че да ги спасяли.

П. П. Не нося отговорност за това как ще бъде разбрано написаното.

Това е от статията.
"Групата на хората над 70 години продължават да отчитат най-много смъртни случаи по време на тази вълна, със 76% от общия брой-въпреки че това е значително по-нисък брой от 84%, регистрирани по време на трите предишни вълни. По-голямата част от починалите са били напълно ваксинирани-процентът е почти 100% за хората над 80 години и 97% за групата 70-79 години."

Къде видя, че смъртността е почти 100 %?

В статията се казва, че починалите над 80г са на напълно ваксинирани, т.е. няма починали неваксинирани в тази възрастова група.
Но пък общия процент починали е спаднал.

Обаче ако погледнеш графиката в тази статия ще видиш, че групата 80+годишни е 100% двойно ваксинирана.
Та няма как да има починал неваксиниран в тази възрастова група.
https://english.elpais.com/society/2021-08-03/spains-vaccination … r-first-shot.html

# 8 056
Лейди това е поредната глупост написана от Сомбра. По-назад дадох пример с 84 годишен човек с диабет подагра две сърдечни операции и още куп други заболявания  с една доза астра зенека се заразява преди 2-та доза ... кара 2 дни на домашно лечение без никакви поражения.
А един съсед на 35г. без никакви заболявания едвам го спасиха и откара много време в болница на кислород ... неваксиниран.

# 8 057
Спокойно, бе, хора. Както сме я подкарали, не е далеч моментът, в който щат, не щат, съвсем ще затворят кръчмите. И тогава всички ще сме еднакво дискриминирани:)

Кръчмите няма да ги затворят, както не затвориха морето. Виж училищата - със сигурност.

Ако продължим да толерираме разпространението на вируса, училищата изобщо няма да ги отворят. Точно в опит в угода на масите да не затворят кръчмите, че нали те са ни най-ценното. Но започнат ли отново да преливат болниците, просто няма да имат друг ход, освен да посегнат и на най-милото ни - чалготеките.Simple Smile)

# 8 058
Нали и за Исландия коментирахме същото.
Че при почти 100% ваксинирани, много ясно, че всички хоспитализирани и починали ще са ваксинирани. То неваксинирани просто няма. Което не значи, че ваксините не работят.
Безсмислено е да ѝ се повтаря за милионен път на Сомбра, че ваксините не пазят от заразяване. Тя това изобщо не иска да го запомни и само нейната си песен пее.
Но е обсебила темата и е ужасно досадно само нея да четем.

# 8 059
Коя ваксина пази от заразяване?

Ваксините активират имунната с-ма да създаде антитела, които при заразяване да блокират/унищожат заразените клетки.

# 8 060
"Ваксините действат и за делта, няма нужда от бустер дози за този вариант. Не знам от къде сте прочели или научили, че ваксините не работят за делтата. Все още се обмисля дали има смисъл от нови ваксини след като вече се задава делта 2 и други варианти."

Това е постът. Къде е уточнено за какво точно работят, от какво пазят и прочие?
Това е моят пост - ако мислиш че имаш аргументи против то трябва да ги представиш. Няколко научни публикации третират точно делта варианта и ваксините и изводите са ясни - ваксините работят.
Ето ти малко материал:
https://www.ndm.ox.ac.uk/covid-19/covid-19-infection-survey/results/new-studies
https://www.ndm.ox.ac.uk/files/coronavirus/covid-19-infection-su … nedve20210816.pdf
А за твое сведение професорът по вирусология от Ню Йорк (Columbia University) многократно е повтарял, че трябва да се прави разлика между инфекция и заболяване ... ваксините предазват от заболяване. Има ваксини които предпазват и от инфекция по някакви механизми които за sars-cov-2 са неприложими, такава е примерно тази за HPV.

Последна редакция: пн, 23 авг 2021, 14:29 от pehoko

# 8 061
  • Насред хаоса
"Ваксините действат и за делта, няма нужда от бустер дози за този вариант. Не знам от къде сте прочели или научили, че ваксините не работят за делтата. Все още се обмисля дали има смисъл от нови ваксини след като вече се задава делта 2 и други варианти."

Това е постът. Къде е уточнено за какво точно работят, от какво пазят и прочие?
Това е моят пост - ако мислиш че имаш аргументи против то трябва да ги представиш. Няколко научни публикации третират точно делта варианта и ваксините и изводите са ясни - ваксините работят.
Аз не оспорвам, че работят. А така написано излиза, че работят и срещу зараза. А не е така.
Поредна порция искания за обяснение от моя страна, понеже някои се правят на ударени.
Коментирайте например статията, а и онази за защитата на децата, те са точно по темата.

Лейди, така или онака, фактите са факти. И не са глупости на Сомбра, както се изрази любезно господинът, а са описани от медицински власти. И за това ли съм крива?

# 8 062
Е до известна степен съм съгласна с човека, това сега е подобие на живот. Ама нали правим всичко възможно скоро да се завърнем към нормалното.. т.е. някои правим
Много хора виждам около мен така да мислят. Къде бил свободния живот? Що за живот ще е ако остатъка от дните ни е изпълнен в дезинфекция и социална изолация по-добре било да го няма. Други пък ме поучават как да не ми пука, млад човек съм била, да си гледам живота. Покрай тази пандемията свободата не е това, което беше. За мен носенето на маска на закрито и това, че повече ще си мия ръцете и няма да се бутам в навалиците не е някакъв проблем. Не се чувствам по-малко свободна - напротив. Спазвайки едни вече станали рутинни за мен мерки, които ме ми правят и впечатление вече, си живея нормално и свободно. Тази пандемия ще свърши в един момент, не знам защо някой вече изкарват нещата до края на живота ни ще е така едва ли не. Това не е първата пандемия през, която преминава човечеството. Да не говорим, че като гледам какво става по морето и не само, не виждам някой някого да е ограничил. На много места хигиената е занижена от край време.

Последна редакция: пн, 23 авг 2021, 19:43 от daisy12

# 8 063
La Sombra
Ваксините съдържат антигени, идентични с тези на микроорганизмите, които причиняват заболяването. Антигенът на ваксината стимулира имунната система на организма да го разпознае като заплаха, да го унищожи и да го запомни. Така при евентуална по-късна среща на организма със същия антиген, имунният отговор срещу него е много по-ефективен и по-бърз.

Запомни добре - няма ваксина, която да предпазва от заразяване!

# 8 064
Как мога да подам сигнал за неспазване на карантина освен по телефона?

# 8 065
За н-ти път: ваксините работят; който иска се е ваксинирал и е защитен. Който иска - свободен е да рискува собственото си здраве.
Защо пак обсъждаме мерки и теглилки? А?

# 8 066
В Германия днес влизат в сила нови правила за части от страната с повече от 35 нови инфекции на 100 000 души за 7 дни.

Това означава, че в повечето германски региони всеки, който иска да се настани в хотел, да яде на закрито в ресторант или да отиде на фитнес, сега ще трябва да покаже, че е ваксиниран, наскоро се е възстановил от Covid, или скорошен отрицателен тест.

Тестовете за Covid са безплатни и лесно достъпни.

Но това може да се промени: от октомври хората ще трябва да плащат, за да се тестват.

И ако процентът на заразяване продължава да расте, някои политици казват, че хората, които са в състояние да се ваксинират, но не искат, трябва да бъдат изключени изцяло от много услуги.
https://www.bbc.co.uk/news/live/uk-58302485

# 8 067
  • софия
Ваксините работят. Лично тествано. Свекърва ми и майка и съответно на 71 и 90+ го изкараха, като лека настинка. И двете с една шепа хапчета от поне десет  години. Ако не беше ваксината не мисля, че нещата щяха да се развият така. И двете ги скрихме в едно родопско селце с идеята да ги предпазим от вируса. Да, ама не. Лятоска си надойдоха доста работещи от чужбина. Едни масови сбирки, всенародна веселба и в момента цяло село е пламнало. Симптомите им бяха лека суха кашлица и отпадналост за един ден. Последните им изследвания са, като на малки яренца. Перфектни.
 От дърлянето кой крив, кой прав печели само вирусът. Ако не се обръща внимание на хора с изявлена мания да са  център на внимание ще е много по лесно. При фалшива новина или подвеждаща информация, просто информирате модератор. И триста линка и диаграми да изкарате ефектът е един и същ. Защото не това е целта на списващия, важно за него е да е на всяка страница по 5 пъти и в устата на останалите. С това се храни. Най - лесно е просто да спрете да го подхранвате.

Как мога да подам сигнал за неспазване на карантина освен по телефона?
Мейл към РЗИ. Така ще имате и доказателство за подадения сигнал.

# 8 068
И ако процентът на заразяване продължава да расте, някои политици казват, че хората, които са в състояние да се ваксинират, но не искат, трябва да бъдат изключени изцяло от много услуги.
https://www.bbc.co.uk/news/live/uk-58302485

Фашизмът е жив и диша Simple Smile

# 8 069
Темата наистина е придобила друг вид. Scream
    DeVa® ето че и теб те обърка La Sombra - обясни се многократно че ваксините пазят и от заразяване в по-нисък процент, повтарям ВАКСИНИТЕ ПРЕДПАЗВАТ от заразяване, но в по-нисък процент предвид варианта Делта - и това не е моя приумица, а го пишат учените и експертите след проведени проучвания и изследвания от Обединеното кралство, Израел, Германия, Франция, Канада, САЩ и т.н. за което се предостави многократно информация. И по-важното е че предпазват в особено висок процент от тежко протичане и летален изход. Но така е когато на всяка страница се повтаря едно и също нещо без значение дали е вярно и без никакъв научен възглед и четящите темата започват да се объркват.
   Нима предпочитате свободата да ходите по кръчми и заведения, пред свободата на децата да посещават нормално училище, нима предпочитате  задръстените болници и пълните морги, пред нормално здравеопазване и човешкия живот - "със свободата идват и задължения и отговорности", не е само иху аху и пей живот. Някой запитвал ли се е ако нямаше баланс и всеки си живееше както иска и както му скимне докъде ще стигнат "нещата". А дали става въпрос за живот и свобода на всяка цена и колко са готови да платят цената?
   И не смятам че трябва да се отстъпва на дезинформаторите. Сто теми да се направят те винаги ще бъдат наводнени. Аз лично нямам свободно време, но всичко това ме амбицира когато мога да отделя и 15 минути да се включа.
   Covid-19 даде огромно поле за изява на дезинформацията. Борбата с Covid не е само борба с вируса, тя е и борба с дезинформацията свързана с вируса и живота с него, защото дезинформацията също може да доведе до повече заболявания и смърт.
    И ако ние отстъпваме пред неверните твърдения и дезинформаторите, утре жертвите на това могат да бъдат нашите семейства и приятели.

Общи условия

Активация на акаунт