COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 979 699
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 9 330
  • Насред хаоса
Давам пак изследването. Как пък всичко, което не ти изнася, или е нечия приумица, или е дезинформация, или е пропаганда? Поне си кажи, че под дезинформация се разбира всичко, позволяващо си съмнения във ваксините, че да си знаем.
https://papers.ssrn.com/sol3/papers.cfm?abstract_id=3897733
Oт каквото си дала като някакво доказателство или не знам за какво въобще го даваш става ясно че всички болни са се възстановили. Аз ти давам още една сентенция която те съветвам да си запишеш някъде и да се подсещаш:
PCR positivity + Vaccine Efficacy = We don't care about that
И друго ми е странно - след като има защита от тежко заболяване и смърт, то защо в Израел и Гърция са се панирали как да овладяват нарастването на случаите? Вместо да махнат с ръка и да кажат "а, нали са ваксинирани, какво да ги мислим". Вярно, че сега там зорът е за поставяне на трета доза, ама все пак. Че и за затваряне мислят.
Нищо странно няма, с тези 30-60% ваксинационно покритие реално само се подтиска вълната до някаква степен, у нас с 20% това ще е съвсем минимално.
Само че в случая не е важно, че са се възстановили, а предаването. И самото изследване е за това, така че не е нужно да се отклоняваш нарочно. Сега ако за теб и това е невярно, нямам вина.
Пропусна, че в Испания имат 68 %. И какво от това?

Кацаров казва, че пандемията е под контрол. Разкриват се нови отделения, които ще бъдат съоръжени с необходимото оборудване.
От днес и нашият град е червен. Нови мерки няма.

Последна редакция: пт, 27 авг 2021, 13:11 от La Sombra

# 9 331
Андрей Чорбанов: Не съм виновен, че хората вярват на мен, а не на властите

цялото интервю, то "капацитет", то бисер след бисер

https://www.mediapool.bg/andrei-chorbanov-ne-sam-vinoven-che-hor … e-news325693.html

Страхотен Чорбанов, мерси за споделянето.
Чета го с удоволствие и надежда, че нормалността е пак възможна.
Aми много хубаво, но засега не е възможна. Вижте и по-далеч по света, не само пред носа си. Разбирам, че се успокоявате чрез отричане на факти и нищене на конспирации и заговори, но за щастие науката винаги надделява над невежеството. Розовите очила борят личния страх и това е верно. Щом ви е по- леко така, дано имате и късмет в ситуацията, която отричате.
Чорбанов много добре знае какво, кога и как да каже, за да има полза..Вижда, как лесно се  управляват страхливите щрауси, които му вярват..Точно им слага розовите очила, много точно казано, и те наивните му вярват, даже вече виждат края на пандемията..Simple SmileSimple Smile

# 9 332
  • София
Чорбанов откакто стана политик, рязко забрави за разработваната българска ваксина. Две думи можше да каже в НС да отпуснат пари за българската наука, ама не. Жалко, че дарявах.

# 9 333
Той Кантарджиев нали го настъпи, че от години разработвал ваксина против грип и така и не я направили, сега против Ковид - същата работа ще бъде явно. Българската наука е в пета глуха, да живее политиката.

# 9 334
  • Сф
Андрей Чорбанов: Не съм виновен, че хората вярват на мен, а не на властите

цялото интервю, то "капацитет", то бисер след бисер

https://www.mediapool.bg/andrei-chorbanov-ne-sam-vinoven-che-hor … e-news325693.html

Страхотен Чорбанов, мерси за споделянето.
Чета го с удоволствие и надежда, че нормалността е пак възможна.
Aми много хубаво, но засега не е възможна. Вижте и по-далеч по света, не само пред носа си. Разбирам, че се успокоявате чрез отричане на факти и нищене на конспирации и заговори, но за щастие науката винаги надделява над невежеството. Розовите очила борят личния страх и това е верно. Щом ви е по- леко така, дано имате и късмет в ситуацията, която отричате.
Чорбанов много добре знае какво, кога и как да каже, за да има полза..Вижда, как лесно се  управляват страхливите щрауси, които му вярват..Точно им слага розовите очила, много точно казано, и те наивните му вярват, даже вече виждат края на пандемията..Simple SmileSimple Smile
Популизъм по време на пандемия, граничи с мародерство по време на война. Жалки същества.

# 9 335
Къде мога да гледам статистиката на починалите ?

# 9 336
Къде мога да гледам статистиката на починалите ?
На този линк на МЗ:
https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/

# 9 337
Чорбанов откакто стана политик, рязко забрави за разработваната българска ваксина. Две думи можше да каже в НС да отпуснат пари за българската наука, ама не. Жалко, че дарявах.
Не мисля, че дори са го обмисляли сериозно. Ние нямаме капацитет, нито за развойната част, нито за последващите.
На баце придворните така са научени.
Плющят едни обещания, народа вярва, вярва.
От милиони обещания, не можеш да проследиш какво се случва.

# 9 338
Дания отменя почти всички ограничения за коронавирус на 10 септември

От тази дата COVID-19 вече не се счита за социално опасна болест, според правителството.

- Правителството обеща да не спазва правилата по -дълго от необходимото и ето ни сега, казва здравният министър Магнус Хюнике.

Покритието с ваксинации в Дания сега се описва като "рекордно високо", а епидемията е под контрол, казва здравният министър Магнус Хюникке в прессъобщение от датското министерство на здравеопазването .

Затова на 10 септември можем да премахнем някои от специалните правила, които трябваше да въведем в борбата с COVID-19.

Изискването за показване на Covid Pass на по -големи събития и например в нощни клубове ще остане.

От 10 септември COVID-19 вече не се счита за социално опасна болест, в съответствие с правителственото решение, взето след консултация с експерти, наред с Националния съвет по здравеопазване.

Въведените ограниченията, които включват забрана за публични събирания и изисквания за маски отпадат окончателно след рекордно високото ваксинационно покритие.

Ако ситуацията с инфекцията се промени, те са готови да предприемат мерки, според министъра на здравеопазването:

- Но дори и сега да сме в добра позиция, не сме приключили с пандемията. Правителството няма да се поколебае да действа бързо, ако пандемията отново застраши важни функции в нашето общество, казва Хюнике.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/V9QP74/danmark-lyfter-alla- … oner-10-september

Генералният директор на Шведската агенция за обществено здраве Йохан Карлсон не вярва, че Швеция ще получи четвърта вълна от COVID-19, въпреки увеличеното разпространение на инфекцията в момента.

Поне не под формата на рязко увеличаване на смъртността и натиска върху здравните грижи.

Въпреки увеличаването на инфекцията, само е въпрос на време ограниченията да бъдат премахнати. И досега не е наблюдаван намален ефект на ваксината в Швеция. Засега остава препоръката за работа от вкъщи до края на септември, както и остават ограниченията за капацитет на публични събития.

- При условие, че работата по ваксинацията е в ход, въпрос на време е да можем да продължим с пълното отваряне на Швеция, казва той пред вестника.

Той е попитан дали положението в Израел не го тревожи. Там много напълно ваксинирани хора отново са заразени с делта варианта, нещо, наречено пробивни инфекции.

- Израел се откроява и предизвиква известна загриженост. Но ние не виждаме това в Швеция, нямаме много пробиви, а и винаги можем да сложим бустер доза. Над 90% от тежко болните в интензивните отделения в Швеция са неваксинирани. Време е да приемем, че трябва да се научим да живеем с тази болест и при високо ниво на ваксинация да се върнем към нормалността, казва Йохан Карлсон.

Правителственият комитет на Ирландия, който работи по COVID-19, заседава днес, за да обсъди как могат да бъдат премахнати останалите ограничения, съобщава RTÉ .

Правителството обеща план за премахване на ограниченията, но здравната служба поиска да изчака, докато повече хора бъдат ваксинирани срещу COVID-19.

Препоръка от здравната служба е да се изчака премахването на ограниченията, докато 90% от всички на възраст над 16 години не бъдат ваксинирани. В такъв случай това би означавало, че никакви ограничения няма да бъдат премахнати до октомври, при условие че кампанията за ваксинация следва днешните темпове, пише RT.

# 9 339
Чорбанов ли е придворен на ББ?
Дообре.
И той също така управлява страхливи щрауси. Не подозирах, че ме е страх, без да съм го разбрала.
Знам, че не трябва да отговарям на такива постове, но...забавни са. JoyJoyJoy

# 9 340
Само че в случая не е важно, че са се възстановили, а предаването. И самото изследване е за това, така че не е нужно да се отклоняваш нарочно. Сега ако за теб и това е невярно, нямам вина.
Напротив - това е маловажното, никой не може да се предази от инфекция освен в  скафандър или в землянка. И никой не ви е казал, че ваксините предпазват от зараза, това не са ви ЛПС. А в болниците инфекциите са нещо обичайно не само за ковид а за всякакви, за това и медиците се тестват регулярно ... т.е. абсолютно нищо ново и полезно не намирам в това изследване освен някой да си прави статистиките.

# 9 341
  • София
Е то си е страшно да се погледне реалната ситуация в очите. А още по-страшно е да си признаеш, че си сгрешил. За Чорбанов не ща и да чувам. Отписала съм го отдавна като стойностен човек. Плазмодий с костюм и жилетка, сънуващ, че е великан.

Последна редакция: пт, 27 авг 2021, 14:05 от бъръльо-бъръльо

# 9 342

Тоягата не са маските. Тоягата е болестта, страданието от загубата на близък, липсата на сигурност и спокойствие.
Маската дава усещане за сигурност и по принцип децата я носят с радост.
Тя не е тояга в техните очи.
Разбира се, не мога да говоря за всяко едно дете, но имам достатъчен пример пред себе си в последните 6 месеца.

Хора, прочетете това изследване - платнените и хирургическите маски спират само около 10% от аерозолните капки при дишане, защото не уплътняват добре лицето и не филтрират издишания въздух, той просто минава покрай маската.
Затова и носенето им общо взето няма никакъв смисъл.

https://uwaterloo.ca/news/media/study-supports-widespread-use-be … sks-curb-covid-19

# 9 343
Стига с тия маски, темата има периодичност да се вадят някакви такива скелети от гардероба. Който иска да се пази ще намери начини вместо да си носа платнената маска под носа и да имитира някаква защита. Далеч по-важен фактор е човешкото поведение.

# 9 344
Не мисля, че дори са го обмисляли сериозно. Ние нямаме капацитет, нито за развойната част, нито за последващите.
На баце придворните така са научени.
Плющят едни обещания, народа вярва, вярва.
От милиони обещания, не можеш да проследиш какво се случва.
За ваксината говореше отдавна и беше много ентусиазиран..Но като видя че е по-лесно и доходно да си депутат и да дремеш по цял ден, защо да се мъчи занимава с медицина и наука, някои хора така са устроени..Иначе той е придворен на тошковците, не на ББ.

Общи условия

Активация на акаунт