COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 979 394
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 9 315
Пак ще има масов отпор. Как ще убедят родителя, че близалката няма да зарази и отрови детето, не е пълна с някакви вредни неща, защото е свързана с ковид и тн и тн щуротии. Преди малко видях някакъв план за протест на 11 септември пред НС срещу каквото и да е по отношение на ковид - деца - мерки - маски - тестове - ваксини.
Еми...
Иска ли някой да ме светне, за какво са нужни тестовете на учениците, ако учителите са ваксинирани?
Ако един ученик е заразен, той може да зарази примерно 5-6 свои съученика, те да заразят семействата си, семействата да заразят колегите на работа, който да предадат натам по веригата. То не са само учителите.

Стига сте преувеличавали за тестването и тестовете. Повечето хора не са малоумни, а имат против честото тестване с тампона в носа, и то при малките. За другите варианти са ок.
Да бе да Joy В какъв балон живееш?

# 9 316
  • Насред хаоса
Ами явно в различен от твоя балон. Това, което чувам като аргумент против, е честото тестване с тампона.

# 9 317
Тоягата не са маските. Тоягата е болестта, страданието от загубата на близък, липсата на сигурност и спокойствие.
Маската дава усещане за сигурност и по принцип децата я носят с радост.
Тя не е тояга в техните очи.
Разбира се, не мога да говоря за всяко едно дете, но имам достатъчен пример пред себе си в последните 6 месеца.
Наистина ли? Възможно е, но за децата, на които им е насаден страх от възрастните у дома. Дано не са болшинство, че ме обхваща ужас на какво сме способни възрастните.
Масово децат не носят маски с радост. Носят ги по задължение, а малките ги носят под брадите си, след като са се въргаляли по земята, били са сложени от няколко съученици и т.н.
Тояга не е вирусът, който децата прекарват леко, тоягата са мерките. Те са ужасът за повечето хора. Излезте навън и вижте. Не тук, в темата, където всеки е, какъвто не е.

# 9 318
jasmin tea,
По задължение се носят и една сюрия учебни помагала, нали?

Страх тук при мен никой не насажда.
Обяснява се ясно, че има вирус и че има риск, който може да бъде лимитиран с определени мерки.
Децата с радост искат да се включат и да помагат с каквото могат и колкото им е по силите.
Говоря за моите наблюдения. Не знам как е при теб....

# 9 319
Само с мерки в училищата нищо няма да се постигне, ако мерки липсват за цялата общност. При широко разпространение на инфекцията децата ще се заразяват масово от възрастните и ще гърмят като крушки при рутинните тестове в училище, та пак ще се стигне до ДО.

Вчера тук публикувах шведската пресконференция и думите на Тегнел бяха: Държим ли под контрол инфекцията сред възрастните, автоматично държим под контрол и инфекцията в училищата и детските градини. Затова и все още шведската Агенция за обществено здраве не дава зелена светлина за ваксинацията на 12-15 годишните, защото все още не виждат ползата от ваксинация за тази възрастова група.

Пак да кажа, че тук децата в Швеция не се тестват поголовно и регулярно по два пъти седмично както в UK, Австрия и Германия. Но органите по контрол и проследяване на инфекцията си знаят работата.

Маски също няма в училищата. Та в този ред на мисли - covid-19 е тук, за да остане, та докога държавите смятат да маскират децата в детските градини и училищата - 2, 3, 5 години?! Това не може да бъде дългосрочна мярка, а и никой не може да ме убеди, че децата по цял ден стоят с правилно сложени маски. Пък и от маска до маска разлика голяма, та и ефективността им е спорна.

# 9 320
Иска ли някой да ме светне, за какво са нужни тестовете на учениците, ако учителите са ваксинирани?

Ако живеят заедно в съоръжение тип  Алкатраз, не са нужни наистина.
Защо пък учителят да е длъжен , а родителите- не?
Моя приятелка начален учител се зарази от цигане с коремни болки, върнало се от Германия по време на предната вълна. Според майката неразположенията били от притеснение, че сменяло средата, като пламнал класа и колектива, стана ясно.
Самата тя е споделяла, че често оставят децата сополиви , с главоболие, защото няма кой да ги гледа вкъщи, пък и обидени родителите , ако вземе да им се обади за такъв “нищожен” проблем.

# 9 321
Ако един ученик е заразен, той може да зарази примерно 5-6 свои съученика, те да заразят семействата си, семействата да заразят колегите на работа, който да предадат натам по веригата. То не са само учителите.
А заразеният ученик вече е заразил родителите си, които ще предадат натам...
И освен това - откъде се е заразил?

# 9 322
jasmin tea,
По задължение се носят и една сюрия учебни помагала, нали?

Страх тук при мен никой не насажда.
Обяснява се ясно, че има вирус и че има риск, който може да бъде лимитиран с определени мерки.
Децата с радост искат да се включат и да помагат с каквото могат и колкото им е по силите.
Говоря за моите наблюдения. Не знам как е при теб....
Това може да е валидно някъде.
У нас много голяма част от децата от най-крехка възраст се възпитават в кредото на родителите си - че индивидът е център на Вселената и значение за поведението му имат само личните му желания.

# 9 323
А заразеният ученик вече е заразил родителите си, които ще предадат натам...
И освен това - откъде се е заразил?

Масово, регулярно тестване на учениците има само и единствено смисъл ако масово и регулярно се тестват и всички възрастни, като положителните задължително се карантинират.

Иначе наистина няма никакъв смисъл.

В UK децата до 11г. не се тестват. 11+годишните се самотампонират с бърз тест.
При симптоми на всички деца се прави ПСР.

# 9 324
  • Сф
Андрей Чорбанов: Не съм виновен, че хората вярват на мен, а не на властите

цялото интервю, то "капацитет", то бисер след бисер

https://www.mediapool.bg/andrei-chorbanov-ne-sam-vinoven-che-hor … e-news325693.html

Страхотен Чорбанов, мерси за споделянето.
Чета го с удоволствие и надежда, че нормалността е пак възможна.
Aми много хубаво, но засега не е възможна. Вижте и по-далеч по света, не само пред носа си. Разбирам, че се успокоявате чрез отричане на факти и нищене на конспирации и заговори, но за щастие науката винаги надделява над невежеството. Розовите очила борят личния страх и това е верно. Щом ви е по- леко така, дано имате и късмет в ситуацията, която отричате.

# 9 325
Моя приятелка начален учител се зарази от цигане с коремни болки, върнало се от Германия по време на предната вълна.

Тя как разбра, че от него се зарази в държавата с "най-крутите мерки и безкомпромисен контрол"? Въздържайте се от подобни смешки. Мен ме е страх аз да не занеса в Германия вирус след почивката въпреки пълната ваксинация. Две съфорумки от немската тема се заразиха в България, едната още е в карантина там.

# 9 326
Давам пак изследването. Как пък всичко, което не ти изнася, или е нечия приумица, или е дезинформация, или е пропаганда? Поне си кажи, че под дезинформация се разбира всичко, позволяващо си съмнения във ваксините, че да си знаем.
https://papers.ssrn.com/sol3/papers.cfm?abstract_id=3897733
Oт каквото си дала като някакво доказателство или не знам за какво въобще го даваш става ясно че всички болни са се възстановили. Аз ти давам още една сентенция която те съветвам да си запишеш някъде и да се подсещаш:
PCR positivity + Vaccine Efficacy = We don't care about that
И друго ми е странно - след като има защита от тежко заболяване и смърт, то защо в Израел и Гърция са се панирали как да овладяват нарастването на случаите? Вместо да махнат с ръка и да кажат "а, нали са ваксинирани, какво да ги мислим". Вярно, че сега там зорът е за поставяне на трета доза, ама все пак. Че и за затваряне мислят.
Нищо странно няма, с тези 30-60% ваксинационно покритие реално само се подтиска вълната до някаква степен, у нас с 20% това ще е съвсем минимално.

# 9 327
Голяма част от възрастните във Великобритания, анкетирани от ONS между 18 и 22 август, все още смятат, че мерките за забавяне на разпространението на коронавирус са важни.

Тези мерки включват носене на маска за лице (88%) и социално дистанциране от другите, които не са в тяхното домакинство (86%).

Около 90% казват, че носят маски за лице, когато са извън дома си, а 45% казват, че винаги или често спазват социално дистанциране, според последното проучване на социалното въздействие на ONS
https://www.bbc.co.uk/news/live/uk-58353156

Маските в Англия са "лична отговорност".

# 9 328
Цитат
Точно това се случваше мин.учебна година.Класовете не се карантинираха.Не трябва да се ядосват родителите,иначе директорът ще е лош.Масово така се ходеше на работа и у-ще.С''хрема'' без тест,защото ще карантинират колегите и после няма парички.Пък някой имал кредит и ще стане като онзи ден,кой сит,кой гладен,кой не вярвал,а заразата си расте ли,расте.
Не може да се докаже точно кой,къде се е заразил.Все пак има инкубационен период и като нищо някой  ''влиза здрав'' в държавата и на място,лъсва истината.

# 9 329
  • София
И според мен няма смисъл да се тестват редовно само една част от хората (учениците), а другите - само при симптоми.

Общи условия

Активация на акаунт