COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 979 272
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 9 300
….има някаква логика, ако дадена област е зелено, а друга тъмно червено?
За мен няма логика. Ние не сме САЩ. Нашите области и пеша за един ден можеш да ги минеш. Ако затворят кафенетатат в Пловдив, ще ида на кафе в Пазарджик. И толкоз.

# 9 301
Хайде малко по-леко с кристалните топки, моля. С близалка нямам никакъв проблем, ако искат и всяка сутрин да тестват.
Ти не, ама ти, аз и още 30 човека в бг мама не сме критерий.
Ще му дават ковид близалка на детето, само ни плашат и ни ограничават свободите, долу ръцете от децата!!! JoyТук имаше даже един коментар, че медиите са виновни, ако не бяха раздухвали, никой нямаше да разбере, че има ковид (хахаха, някой май иска Чернобил номер две)

# 9 302
….има някаква логика, ако дадена област е зелено, а друга тъмно червено?
За мен няма логика. Ние не сме САЩ. Нашите области и пеша за един ден можеш да ги минеш. Ако затворят кафенетатат в Пловдив, ще ида на кафе в Пазарджик. И толкоз.

когато пък болницата в Пловдив се напълни-  ще се ходи в Грудово.....

# 9 303
  • София
Няма да пуснем децата си на училище, ако има каквито и да е ограничителни мерки за тях. Защото децата ни заслужават най-сетне да започнат една нормална и спокойна учебна година!
Ни повече, ни по-малко - това е лозунг на протестиращите, които ще крякат на площада на 11.09.
Нормална и спокойна учебна година - все едно мерките са тези, които пречат, а не гадната зараза, от която боледуват и умират толкова хора. Ама що да не си затвориш очите и да не обявиш всичко за лъжа, особено ако има авторитети, които да те убеждават усърдно в това?

Той оспорва ползата от ваксините срещу Covid-19 и се отнася резервирано към данните, че в страните с висок процент имунизация, тежките и смъртните случаи намаляват. Според него има медийно затъмнение и цензура над учени. "Няма такава ваксина в света, която да допуска заразяване и предаване на заболяването. Такава ваксина в световната практика никога не е имало. Надявам се и да няма нататък".
Познайте кой твърди това! Smirk

# 9 304
  • Немция
Хайде малко по-леко с кристалните топки, моля. С близалка нямам никакъв проблем, ако искат и всяка сутрин да тестват.
И другият вид тест не е проблем, но се прилага при деца от 10 години нагоре. Детето самО минава с клечката по носната лигавица в предната част на носа и самО преценява с какъв натиск. Синът ми обясни, че минавайки по лигавицата, тампонът променя структурата си, за да поеме повече от секрета в носа. От гладък става леко нащърбен.

# 9 305
Андрей Чорбанов: Не съм виновен, че хората вярват на мен, а не на властите

цялото интервю, то "капацитет", то бисер след бисер

https://www.mediapool.bg/andrei-chorbanov-ne-sam-vinoven-che-hor … e-news325693.html

# 9 306
Кацаров като видя, че е безпомощен и неспособен да се оправи с този подивял народ, се сети че може да прехвърли цялата отговорност на областните управители и общинските кметове...Някъде четох, казал, че август и септември са месеци с много селски събори, празници и др, и ако местната власт реши може да си ги провежда, ако ли пък не -да ги забрани, както те преценят..Той самият няма да е виновен за заразените и починалите...Това е неговото управление - всеки сам да се оправя и да се спасява, просто няма национална стратегия и дори да има написана, той няма да я приложи реално като мерки..
И К. Ангелов правеше същото, в началото на всяка вълна. Когато положението станеше неконтролируемо - налагаха общ локдаун. Предполагам и сега ще е така. И има някаква логика, ако дадена област е зелено, а друга тъмно червено?
При предходните варианти, може и да е имало някаква логика, не знам..Но при толкова агресивния и заразен делта, според мен няма логика -зелени, червени..Защото днес една област е зелена, съседната е червена, значи до седмица примерно и там става червено..Плюс минус 1,2 седмици разлика няма никакво значение..Мерките при делта трябва да са на национално ниво, толкова бързо / а при нас и свободно/ се разпространява..
Добре, общинския кмет ще събере селските кметове да ги пита за съборите..Веднага ти казвам, какъв ще е резултата и какво ще кажат - Ами, няма проблем в нашето село всички го изкараха вируса, трябва да се проведе събора, това е традиция..И така- дай 2 бири, и музиката да свири..А пък после ще му мислим и ще броим заразени и починали..
Решенията трябва да са на национално ниво, взети от доказани адекватни специалисти, епидемиолози и т.н..Не може сульо и пульо по общините, некомпетентни и наивни хора и разни пенсионирани бабички по министерствата, да взимат решения за здравето на целия народ, според мен.

# 9 307
Е, неофициално, но сме в жестока предизборна кампания, а неговата партия май нещо се клати според социолози. Какво значение имат научни познания и постижения, като най-важното е да се докопа кокала.

# 9 308
Не разбирам драмата с тестовете при учениците.

Моите деца в Германия правят 2 вида тестове, които са лесни за употреба и не причиняват дискомфорт.
Учениците от 1 до 4 клас правят тест тип близалка, а от 5 клас нагоре сами си мушкат клечката в предната част на носа- няма нито болка , нито драма.

Ако решат да ги въведат и в България , е нужна подробна информация как тези тестове функционират и колко са комфортни за децата, и така да отнемат излишното безпокойство на родителите.
Пак ще има масов отпор. Как ще убедят родителя, че близалката няма да зарази и отрови детето, не е пълна с някакви вредни неща, защото е свързана с ковид и тн и тн щуротии. Преди малко видях някакъв план за протест на 11 септември пред НС срещу каквото и да е по отношение на ковид - деца - мерки - маски - тестове - ваксини.
Еми...
Иска ли някой да ме светне, за какво са нужни тестовете на учениците, ако учителите са ваксинирани?

# 9 309
  • Насред хаоса
Стига сте преувеличавали за тестването и тестовете. Повечето хора не са малоумни, а имат против честото тестване с тампона в носа, и то при малките. За другите варианти са ок.

# 9 310
Андрей Чорбанов: Не съм виновен, че хората вярват на мен, а не на властите

цялото интервю, то "капацитет", то бисер след бисер

https://www.mediapool.bg/andrei-chorbanov-ne-sam-vinoven-che-hor … e-news325693.html

Страхотен Чорбанов, мерси за споделянето.
Чета го с удоволствие и надежда, че нормалността е пак възможна.

# 9 311
Скрит текст:
Знам, marzeliva.
Имах предвид да станат задължителни маските за възрастни при спорт на закрито.
Както ще е за децата в училище.
Нека видим колко възрастни са готови на същите жертви. Моето предвиждане е  - николко. Най-малкото за възрастните спортът не е задължителен и никой няма да ходи на тренировки в зала. А децата са длъжни да присъстват в часовете по ФВС.
На чужд детски гръб (и при липса на малки деца) и сто тояги са малко.
Тоягата не са маските. Тоягата е болестта, страданието от загубата на близък, липсата на сигурност и спокойствие.
Маската дава усещане за сигурност и по принцип децата я носят с радост.
Тя не е тояга в техните очи.
Разбира се, не мога да говоря за всяко едно дете, но имам достатъчен пример пред себе си в последните 6 месеца.

Скрит текст:
Не разбирам драмата с тестовете при учениците.

Моите деца в Германия правят 2 вида тестове, които са лесни за употреба и не причиняват дискомфорт.
Учениците от 1 до 4 клас правят тест тип близалка, а от 5 клас нагоре сами си мушкат клечката в предната част на носа- няма нито болка , нито драма.

Ако решат да ги въведат и в България , е нужна подробна информация как тези тестове функционират и колко са комфортни за децата, и така да отнемат излишното безпокойство на родителите.
Пак ще има масов отпор. Как ще убедят родителя, че близалката няма да зарази и отрови детето, не е пълна с някакви вредни неща, защото е свързана с ковид и тн и тн щуротии. Преди малко видях някакъв план за протест на 11 септември пред НС срещу каквото и да е по отношение на ковид - деца - мерки - маски - тестове - ваксини.
Еми...
Иска ли някой да ме светне, за какво са нужни тестовете на учениците, ако учителите са ваксинирани?
Сериозно ли питаш?
Тестовете спомагат за профилактика и  регулиране на разпространението на заразата.

# 9 312
Цитат

Откъде знаем, че не са?
Сега от МОН готвят на децата (дори и най-малките) маски и в час по физическо. Без да са ни питали.
Това ок ли ви се струва?

Не, не ми се струва ок.
Смятам всички "мерки", които твърдят че се вземат за недостатъчни.
Смятам даже, че нямаме мерки.
Чудесно, щом са ви недостатъчни, аз също ще поискам пропорционални мерки и за възрастните. Тестове за достъп до всяко обществено място (без оглед ваксинирани, преболедували и т.н.) както и маски на закрито, включително при спорт. Нека има солидарност, а не само децата да страдат, отново. Как ви се струва?
Държавата ще плати, разбира се.
Това, смятам, ще бъдат достатъчни мерки, а и ще обединят обществото, възрастните ще дадем пример на децата.

Ако това не се случи, не само, че заразата ще си пълзи, ами и едновременно и безсмислено ще страдат само децата ни.
Точно така трябва да е. Естествено че мерките, трябва да са еднакви за абсолютно всички..иначе какъв е смисълът само част от обществото да спазва мерки, като ще продължава разпространението..

# 9 313

Ако живеят заедно в съоръжение тип  Алкатраз, не са нужни наистина.

# 9 314
Решенията трябва да са на национално ниво, взети от доказани адекватни специалисти, епидемиолози и т.н..
С втората част на поста съм съгласна, но с първата категорично НЕ!
Решенията трябва да са на локално ниво.
И давам пример с училищата: В училище "А" има Х болни, а в училище "В" нито един болен. Ако решенията са на национално ниво, би трябвало и двете училища да са в дистанционна форма на обучение.
Ако решенията са на локално/училищно/ ниво, училище "В" си учи присъствено, а училище "А", предвид по-голямият брой заболели, може да мине на ДО.

Общи условия

Активация на акаунт