COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 981 681
  • 22 549
  •   2
Отговори
# 9 570
  • Там,където се събуждам щастлива.
Те не присъстват, защото не умират, но много млади хора носят последствия след боледуване, които не се знаят дали ще отминат. Това не знам защо се забравя..

# 9 571
Те не присъстват, защото не умират, но много млади хора носят последствия след боледуване, които не се знаят дали ще отминат. Това не знам защо се забравя..
Някои изобщо не допускат последствия.Това са моите лични впечатления.

# 9 572
Ето я шведската смъртност спрямо нашата, когато при нас бяха затворени молове, заведения, големи магазини и т.н., а при тях всичко си работеше и маските не бяха задължителни.
На горната, за 2020-та, се вижда смъртността без мерки и ваксини, огромни скове, много над България.
Другата е за 2021-ва, кривата им тръгна надолу, когато ваксинацията започна с пълна сила. Вече имат близо 70% с по 1 доза и над 50% напълно ваксинирани. За съжаление не можем да се сравняваме с тези проценти.

# 9 573
В Пловдив се провежда Капана фест. По принцип го организират септември, но тактически го дръпнаха този уикенд. Много хубаво, ама толкова хора има, че като минаваш покрай разговарящи усещаш как летят капки слюнка. Млади, готини, без маски, вероятно повечето антиваксъри безсмъртни. Лошото е, че здравната ни система умря и другата седмица някои от тези хубавци ще празнуват Ковид фест.

# 9 574
Скрит текст:
Трети, много обичаш да отричаш неща, които други преди теб са решили, че заслужават внимание.
Питаше за договорите - ето кои
https://www.mediapool.bg/dogovorite-na-kabineta-borisov-za-maski … i-news325696.html

В Швеция колко смъртност имаше, при положение, че те почти нямаха мерки? Иначе нашите по идиотизъм нямаха равни, да.
За делта ти говоря, защото сравняваш случаите тогава и сега. А тогава нямаше делта, сега има. Съответно има повече заболеваемост и смъртност.
Къде видя да отричам нещо? Просто не знам за какви договори говориш. Сега погледнах линка и го намирам за нещо маловажно.
Ето я шведската смъртност спрямо нашата когато имахме мерки.

Сравнявам смъртността през пролетта, когато имаше мерки с тази от есента и зимата когато нямаше мерки и нямаше и делта.
Ето я шведската смъртност спрямо нашата, когато при нас бяха затворени молове, заведения, големи магазини и т.н., а при тях всичко си работеше и маските не бяха задължителни.

Хора, стига сте се сравнявали с Швеция, тук профилът на починалите е съвсем различен от този в България.

Само 25% от починалите са от общността без социални грижи, 50% са от хосписите, а 25% са от домашните грижи.

Средната възраст на починалите жени в Швеция заради ковид е 85 години.

Средната възраст на починалите мъже в Швеция заради ковид е 82,5 години.

Само 9-10% от починалите в Швеция са под 70 години, 20% са във възрастова група 70-79 години, а 70% от починалите са над 80 години. Не казвам, че тези животи над 80 години нямат значение, но такова измиране на по-млади хора както в България няма в Швеция по време на цялата пандемия.

Да не говорим, че Швеция има излишна смъртност от 7000-9000, а е регистрирала 14 500 починали от ковид (обяснявала съм защо се получава тази разлика).

България е регистрирала 18 500 смъртни случаи от ковид, а излишната ѝ смъртност е 35 000.

Да не говорим, че в Швеция от края на февруари тази година има подсмъртност в общата смъртност, сравнено със средното за периода 2015-2019 г.

Последна редакция: нд, 29 авг 2021, 10:51 от Анонимен

# 9 575
Трети, много обичаш да отричаш неща, които други преди теб са решили, че заслужават внимание.
Питаше за договорите - ето кои
https://www.mediapool.bg/dogovorite-na-kabineta-borisov-za-maski … i-news325696.html

В Швеция колко смъртност имаше, при положение, че те почти нямаха мерки? Иначе нашите по идиотизъм нямаха равни, да.
За делта ти говоря, защото сравняваш случаите тогава и сега. А тогава нямаше делта, сега има. Съответно има повече заболеваемост и смъртност.
Къде видя да отричам нещо? Просто не знам за какви договори говориш. Сега погледнах линка и го намирам за нещо маловажно.
Ето я шведската смъртност спрямо нашата когато имахме мерки.

Сравнявам смъртността през пролетта, когато имаше мерки с тази от есента и зимата когато нямаше мерки и нямаше и делта.

Пак ли??? Защо не се върнете да прочетете цялата тема, че и предните, където всичко това бе обсъждано ад нозеам.
Току цъфне някой нов герой и започне да повтаря неща, които са били обсъждани до болка!

# 9 576

Това, което исках да кажа, е следното: лекарите може да са разчитали на „натурални сили“, нищо не се знае – едни ги повтаря и потретва, други не ги и хваща. Нямам идея на какво се дължи, медиците вероятно също се чудят. Този пример, който аз съм дала, е единичен, разбира се – няма как да съдя според него за качеството на естествено предопределения и придобит имунитет. Мога единствено да послушам експертите в областта и да имам доверие, че ваксинацията е по-добър вариант.
Нормално е преболедувалите лекари да разчитат на имунитета си.
”Къде в организма е имунитетът?
Това има значение. Съществува съвсем различен набор от антитела (известни като имуноглобулин As) в носа и белите дробове, в сравнение с тези (имуноглобулин Gs), които измерваме в кръвта.
Първият е по -важен като бариера за инфекцията. Естествената инфекция, тъй като е по -скоро в носа, отколкото в ръката, може да бъде по -добър път към тези антитела, а ваксините за нос също се изследват.
Проф. Пол Кленерман, който изследва Т-клетките в Университета в Оксфорд, каза: „Местоположението на инфекцията има значение, дори ако това е един и същ вирус, така че бихме очаквали важни разлики между естествената инфекция и ваксините“.” https://www.bbc.com/news/health-58270098

# 9 577
Цитат
Скрит текст:
Това с научната информация е добре, но явно са пропуснали важна част от нея. Ваксинираните студенти могат да се заразяват и предават вируса. Освен това двайсет годишните дори без ваксина почти никога не стигат до интензивно или смърт.
Смени глаголното време - не стигаха отговаря на реалността (т. е. актуално е за ситуацията преди разпространението на делта варианта. Сега границата и на заболеваемост, и на смъртност пада. Прочетете молбата на Шарън Стоун за молитвена подкрепа за умиращия й поради полиорганна недостатъчност племеник. Не се отчита и, че вирусният товар при заразени ваксинирани е по-нисък и при съчетание с ЛПС, нивото на вирусния товар пада още повече, както и че студентите-медици ще имат досег с вякакви пациенти - не само 20-годишни.
[/spoiler]
 Погледнете статистиката и ще видите. Освен това всеки ден излизат и данни за възрастта на починалите и дали имат придружаващи заболявания. Определено за най-голяма радост 20-годишните не присъстват в тези данни.
Скрит текст:
[/quote]

За съжаление това вече не е вярно.
Приложената табличка не знам от кога е, но в днешната от 43 починали 19 са под 60 годишни. В това число на 18, 28 и 33. Последните без придружаващи заболявания. Плюс още няколко на 30+ и 40+.
https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/1-713-sa-novodia … oronavirusna-inf/

Само мен ли ме безпокои, че с всеки изминал ден процентът на децата сред заразените се увеличава? А това, че вече откриват детски отделения за Ковид в болниците, и те, за съжаление, не са празни?

Последна редакция: сб, 28 авг 2021, 14:59 от Mury-mur

# 9 578
И какво от това? Намекваш, че ако оставим всичко отворено и сме без маски нашата смъртност ще е ниска като шведската или какво?

# 9 579
Нещо ново и интересно от Индия - ДНК ваксина

ZyCoV-D е създадена в лабораториите на водещата индийска фармацевтична компания Zydus Cadila Healthcare. За момента препаратът е одобрен за спешна употреба при хора на и над 12 години, като Индия планира с този медикамент да засили ваксинационния процес и до декември всички подлежащи на имунизация пълнолетни в страната да бъдат инжектирани.

ДНК ваксината се поставя в 3 дози, а на клиничните изпитвания - най-мащабните в Индия с 28 000 доброволци и 1000 на възраст от 12 до 18 години, дава 66,6% ефективност.

Zydus Cadila Healthcare планира да произвежда до 120 милиона дози от ZyCoV-D годишно.

https://m.dir.bg/dnes/na-fokus/zycov-d-kakvo-znaem-za-parvata-v- … -sreshtu-covid-19

# 9 580
  • София
Всеки има възможност да се предпази. Личен избор е дали ще го направи.
Изобщо не е вярно това, и изобщо не е личен избор.
Личен избор е дали да сложиш качествена маска, която да те пази или маска "отбий номер". Личен избор е дали да сложиш ваксина или да се ваксинираш с ковид.

# 9 581
  • Насред хаоса
Сомбра, нямаш пост, без да споменеш думата ваксина. Има тема за ваксините.
Само днес имам два поста, които не споменават ваксините. А и не знам да има някакво ограничение. Плюс това ваксините вече са неразделна част от вируса.
Някой описа зловещи картини от болницата в Пазарджик. Все пак има хора оттам, а понеже градът не е толкова голям, всеки познава лекари или персонал. Едно е да вряскаш панически как хората се лекуват в чакалнята, друго е да разбереш, че чакат. И последното не е новост. В спешно и преди Ковид сме чакали по два часа с бебе, преди някой да ни приеме. Ама не - сега е настъпил адът. После другите всявали паника.

# 9 582
  • София
Не мисля, че са нови никове, Абаджиева, ами са реинкарнации на все един и същ. Освен да е близка дружка със собственика на форума, друг вариант не виждам, такова чудо за 20 години форумен живот не съм виждала.

За болницата в Пазарджик, от съвсем първо лице, роднина в Бърза помощ, положението е много, много зле. Страшно много пациенти и голяма смъртност, "умират много бързо", по негови думи, "отпред влизат новите, отзад изкарват умрелите; един почина, докато чакаше за настаняване". Роднината ни е много стреснат, той самия изкара Ковид тежко миналата година, после се и ваксинира, надява се тоя рунд да го пропусне, но го е страх.
Та не е само заглавието гръмко. По-скоро след разговора с него си мисля, че умишлено по медиите не се представя реалната картина.

# 9 583
доста поучителни проучване  на заразяване по веригата - неваксиниран учител без маска пред деца, които са на възраст, неподлежаща на ваксинация, с числа и проценти  как са засегнати децата на първите два реда и на последните, и как се прехвърля инфекцията към родители, братя и сестри

да го прочете другарката Ганка по математика, дето вчера стана фейсбук звезда с "личната й свобода", тя пише и във форума и без това

https://www.cdc.gov/mmwr/volumes/70/wr/mm7035e2.htm

https://twitter.com/ashishkjha/status/1431430886076059650?s=19

# 9 584
В Пловдив се провежда Капана фест. По принцип го организират септември, но тактически го дръпнаха този уикенд. Много хубаво, ама толкова хора има, че като минаваш покрай разговарящи усещаш как летят капки слюнка. Млади, готини, без маски, вероятно повечето антиваксъри безсмъртни. Лошото е, че здравната ни система умря и другата седмица някои от тези хубавци ще празнуват Ковид фест.
Доста гадно.Simple Smile Очевидно, областният управител е преценил, че е подходящо да се провежда и е безопасно за всички присъстващи..А дали действително е така, скоро ще се разбере.

Общи условия

Активация на акаунт