COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 980 284
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 10 800
До преди малко бяха написали тази, даже си мислех, че е както веднъж стана при тотото - два пъти изтеглиха едни и същи числа.
Но не мисля, че вълната отшумява, поне като гледам хоспитализирани и починали. Просто имаме нужда от по-ниски резултати поне до началото на учебната година.

# 10 801
Все някога вълната ще отшуми, защо не сега?

# 10 802
До преди малко бяха написали тази, даже си мислех, че е както веднъж стана при тотото - два пъти изтеглиха едни и същи числа.
Но не мисля, че вълната отшумява, поне като гледам хоспитализирани и починали. Просто имаме нужда от по-ниски резултати поне до началото на учебната година.
Точно това се гледа вече в Германия. Взеха решение, че критерий вече ще е числото на хоспитализирани, а не 7- дневното референтно число за броя новозаразени.
Бибит беше информирала с линк тези дни.

# 10 803
Все някога вълната ще отшуми, защо не сега?
Сега може да е началото а краят да е далече ... аз лично се надявам до края на септември вече да сме на нива като отпреди вълната. Поне до тук делтата където е минала се отличава с по-кратка продължителност. Което може да се дължи на известна доза стаден имунитет сред популацията. Лошият момент при нас е, че отварянето на училищата ще повлияе негативно на процеса на стихване ... което обаче може да се компенсира донякъде с цялостно затваряне на кръчмите.

# 10 804
  • в страната на чудесата
Кръчмите ли ще затварят?

# 10 805
Сакън. Макар че точно в ресторант се заразих.

# 10 806
Ами те хората някога бяха казали - или училищата работят или кръчмите, заедно - не ... ама като знам какви ни управляват съмнявам се да могат да затворят нещо без големи вълнения и протести.

# 10 807
Доста от тестовете са поради предстоящите пътувания около празника, затова и процента е по нисък от други дни.

# 10 808
Кръчмите ли ще затварят?
Нищо няма да затварят. Всичко ще работи на 30%. Което пак няма да се спазва. Хич не съм доволна от това служебно правителство. И с всеки изминал ден стават все по- и по- неадекватни.

# 10 809
  • София
Мерките са едни никакви, колкото да се каже, че на хартия ги има, а на практика никой нищо няма да спазва. Един празен ход.

# 10 810
  • София
Лейка, всички заведения ще работят до 22.00 ч. Ако баровете и дискотеките успеят да се организират до този час да работят - Ок.
В т. 23 от заповедта ясно е казано: ограниченията в заповедта не важат, ако кумулативно са налице следните условия: 100% ваксиниран персонал, 100% от посетителите са ваксинирани, преболедували или представят негативен тест. Тогава и само тогава не важат ограниченията в заповедта за капацитет, вечерен час и пр.

# 10 811
  • София
Последно Стойчо отпусна на заведенията още един час - ще работят до 23ч. Ограничението по време остава и за хипотетичния случай, когато всички са ваксинирани - отпада само изискването за отстояние между масите.
...Задължителното отстояние от 1.5 м. между облегалките на столовете на съседните маси и допускане на не повече от 6 души на една маса (по т. 15) може да не се прилагат при изпълнение на посочените условия.  от ТУК
Поне така беше до вчера, но много се съмнявам мерките да останат в този им вид. Избори идват - и ресторантьорите, и клиентите им са важни гласоподаватели. А за спазването им - Алибегов се закани, че няма да спазват нищо.

# 10 812
  • София
Мерси за уточнението, Дева! Нека има, нека им се дава....

Странно, по-горе някой написа, че вълната си отива, вие сериозно ли смятате, че без никакви мерки вълната ще повършее 2-3 седмици и "сама" ще си тръгне? Че то тогава, ако беше така за какво е целият този шум!?
Не, истината по-скоро е друга, ще имаме пик след пик, както казва професора:
https://dnes.dir.bg/obshtestvo/prof-kantardzhiev-prognozira-pik- … chetvartata-valna

Последна редакция: пт, 03 сеп 2021, 06:46 от Ronald

# 10 813
  • София
Определено сме в плато и вървим надолу. Мисля, че трябва да сме доволни на това. Дори много хора да не се тестват и миналата година беше така и скритата заболеваемост беше точно както сега. Но тогава официалните цифри бяха доста по-стряшкащи

# 10 814
  • София
Мисля, че е рано за заключения, че сме в плато и вървим надолу. Може да е съвсем временно поддържане на тези нива и пак да хвръкне нагоре. Само надежди са това с платото, няма доказателства.

Общи условия

Активация на акаунт