COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 979 909
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 10 965
Да- да ваксинираните сме виновни за всичко. Smiley
И нещо за разведряване и свързано с дезинформацията около Covid-19 - Превръщат ли ни ваксините срещу COVID-19 в зомбита? https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/prevryshta … v-zombita-6130493
В социалните мрежи се появиха твърдения, че подобна съдба като тази на чудовищата в „Аз съм легенда“ може да сполети онези, които се ваксинират срещу COVID-19.
Преди няколко седмици във вестник „Ню Йорк Таймс“ беше публикувана статия, посветена на служители в магазин в Бронкс. Те категорично отказвали да се ваксинират срещу коронавируса, тъй като били убедени, че това ще ги превърне в зомбита. Те посочили именно „Аз съм легенда“ като „доказателство“ в подкрепа на своите опасения.

А отдолу в коментарите се пише:
имаше много оплаквания точно от САЩ, че след "ваксинациите" хората шофират като зомбита по пътищата и спират неочаквано. Знаем, че графена от ваксините се движи от рамото към мозъка и другите органи, това го показваха навсякъде на Интернет, с магнити по рамото, по тялото, по главата... тези зомбита са сега навсякъде и ще почнат да се събират около 5G антените, както показваха от Ухан, Китай
Испанският грип е бил предизвикан не от вирус, а от ваксинте.” - ваксини мисля че е нямало тогава
Вести обаче са си поукрасили малко, тъй като ето истинската история
https://ew.com/movies/i-am-legend-screenwriter-responds-to-covid-19-anti-vaxxers/
Един служител [в Metro Optics Eyewear] каза, че е загрижена, защото смята, че ваксина е накарала героите от филма I Am Legend да се превърнат в зомбита“, се казва в историята на Times . "Хората, които се противопоставят на ваксините, разпространиха тези твърдения за сюжета на филма широко в социалните медии. Но чумата, която превърна хората в зомбита във филма, беше причинена от генетично препрограмиран вирус, а не от ваксина."
   Мисля че тази Ковид криза разклати психически лабилните и някои тотално изплискаха легена. Психолозите ще имат много работа.
   Зомбита - сериозно ли бе хора! Joy

# 10 966
Тоест в България хората живеят с идеята, че вирусът е изчезнал от само себе си и някакви ваксинирани чужденци, българи, мигранти и гастарбайтери са им го донесли ли? Тоест почти никой не се тества, мерки няма, по смъртност България е напред, но не е имало заразени в самата държава, докато не са дошли ваксинираните през лятото ли?

Защо точно ваксинираните? Защо да не е имало заразени от отпуска в чужбина българи примерно, чиито тестове са се позитивирали по-късно; защо да не са например хора с фалшиви тестове (има, само не ми казвайте, че у нас няма такива) или хора с "изляти в мивките" ваксини?

Параноята ми идва малко в повече, съжалявам.
Ли лу, не сравнявай себе си и останалите образовани българи, работещи в чужбина. Но не малък дял както от първата вълна, така и от тази се дължат на гастарбайтерите от малцинствата, които се прибират заразени. Повечето пътуват с нелегални превозвачи с бусчета, по сухоземните граници никой нищо не проверява. Не е за всички области, но това е причината за тъмночервеното Търговище и до голяма степен и Велико Търново. Като капак повечето от тях изобщо нямат здравни осигуровки никъде. И не е ясно кой плаща за лекуването им в болниците.

# 10 967
от тази се дължат на гастарбайтерите от малцинствата, които се прибират заразени. Повечето пътуват с нелегални превозвачи с бусчета, по сухоземните граници никой нищо не проверява.
На мен само ми направи впечатление това, че хората твърдят, че първите случаи на Делта у нас са донесли ваксинираните. Мисля, че е абсурдно. Не само го мисля, а го вярвам дори.

# 10 968
Няколко пъти се подчерта, че огнищата на ковид в Търговище се дължат на завърнали се от чужбина , не е туристическа дестинация

червената зона влезе и Търговище, още в началото на четвъртата вълна. За разлика от пролетта, когато областта успя да остане в зелената зона до последно.

А обяснението - със завръщането на гастарбайтерите за летните отпуски, са се увеличили и тържествата за рождени дни, сватби и семейни събирания. И случаите рязко са скочили. Според математическата прогноза регионът съвсем скоро ще влезе в тъмночервената зона.

https://bntnews.bg/news/bum-na-svatbi-i-krashteneta-v-targovisht … 9-1166821news.htm

Велико Търново по същия начин, просто някои хора като се върнат тук от чужбина са на принципа “след нас потоп” ето за това сме зле. На морето разюзданите чужденци също си живеят с идеята, че могат да правят каквото искат ( пресен пример германците с пожарна- каравана на дюните)
Интересно дали биха си позволили това поведение в Германия или Великобритания

Дали са ваксинирани - да със сигурност, защото ползват облаги да пътуват по лесно

# 10 969
О, аз дори и не съм си помисляла, че в България ще да се е пръкнал някакъв собствен Делта-вариант ей така. Разбира се, че е дошъл от някъде другаде, то и в Австрия не се е самопроизвел. Но башингът против фармата и ваксинираните има все още някакви логични и разбираеми граници.

Както и да е. Казах повече от достатъчно.

# 10 970
Спад най-рано след месец. Сега започват училищата, свърши отпускарския сезон, свърши хоум офиса, няма екранирани - всичко се връща по работните места, започва масовото тестване 2 пъти в седмица - та определено ще има покачване на новозаразените.
Докато няма покачване на хоспитализираните и плановата работа продължава, ще сме си без мерки.
На практика хоспитализираните тук в момента са 7 500, като това са всички с +ПСР в болница, без значение дали се лекуват от ковид, или друго заболяване.
Това се равнява на 750 хоспитализирани в България.....
Ladybird, на работните места ли е тестването 2 пъти седмично? Обхваща ли и ваксинираните?

# 10 971
О, аз дори и не съм си помисляла, че в България ще да се е пръкнал някакъв собствен Делта-вариант ей така. Разбира се, че е дошъл от някъде другаде, то и в Австрия не се е самопроизвел. Но башингът против фармата и ваксинираните има все още някакви логични и разбираеми граници.

Както и да е. Казах повече от достатъчно.

Точно така, аз го написах. А ти го интерпретира погрешно.
Първите данни от бургаското черноморие също бяха за хоспитализирани чужденци. Те със сигурност не са пристигнали с бусчета, а са дошли със самолети, предимно с цифрови сертификати, по-малко с тестове.
Всъщност вероятността тези с тестовете да са заразени, е доста по малка от тези със сертификатите. А да са се заразили у нас, още по-малка.
И постът ми е провокиран от това, че не се правят тестове, за да се улавят още на граница поне повечето заразени, а се допускат само съ ссертификат.
 А няколко души извадихте Биг фарма от торбата, не аз. Просто не разбирам как обръщате всяка една информация и мнение по този начин. И на мен параноята ми идва в повече.

# 10 972
Тоест в България хората живеят с идеята, че вирусът е изчезнал от само себе си и някакви ваксинирани чужденци, българи мигранти и гастарбайтери са им го донесли ли? Тоест почти никой не се тества, мерки няма, по смъртност България е напред, но не е имало заразени в самата държава, докато не са дошли ваксинираните през лятото ли?

Защо точно ваксинираните? Защо да не е имало заразени от отпуска в чужбина българи примерно, чиито тестове са се позитивирали по-късно; защо да не са например хора с фалшиви тестове (има, само не ми казвайте, че у нас няма такива) или хора с "изляти в мивките" ваксини?

Параноята ми идва малко в повече, съжалявам.

Моето лично преположение е, че българското море си пламна от руските туристи и руските собственици на имоти. В целия Европейски съюз през лятото инфекцията беше на много ниски нива. Русия имаше и продължава да има много тежка лятна вълна с делтата и ниско ниво на ваксинация, четох че юли месец им е най-смъртоносният в Русия, навярно и август. А без мерки по морето, инфекцията логично засегна и останалите западни туристи, както и самите българи, които се заразяваха там на място и после разнясяха навсякъде.

# 10 973
  • При семейството си
Всъщност ваксинацията бавно, но върви и в България.
За последното денонощие ваксинираните са 12 190. Напълно ваксинирани са 1 188 000 българи.
Една голяма част от проваксърските постове или по-скоро постовете на определени потребители в темата постигат точно обратен ефект. Та добре, че форумът не е мерилото.

# 10 974
Тоест в България хората живеят с идеята, че вирусът е изчезнал от само себе си и някакви ваксинирани чужденци, българи мигранти и гастарбайтери са им го донесли ли? Тоест почти никой не се тества, мерки няма, по смъртност България е напред, но не е имало заразени в самата държава, докато не са дошли ваксинираните през лятото ли?

Ти сега ли разбра? Така е било винаги. Кралимарковският ген пази, но изчанченият гастарбайтерски ген разваля ситуацията. 😆

В интерес на истината, за три седмици във Варна от никого не чух тази глупост.

Последна редакция: пт, 03 сеп 2021, 21:59 от Анонимен

# 10 975
  • Там,където се събуждам щастлива.
За чужденците по морето не се знае къде са се заразили, защото са пристигнали в България с тестове / ваксини. Лесно да се обвиняват те, все едно, че на морето не работят българи (молдовци и прочие).

За идващите по суша: да бяха инвестирали в  РЗИ проверяващи на границата. Братята роми, които бяха основните прибрали се в Търнивска област според моите наблюдения, просто са се възползвали от факта, че нямаше никой, който да изисква сертификати или да записва данни за карантина. Кой е виновен? Те ли?

В България можеше малко да се спаси положението, ако имаше повече дистанция, сапун и самосъзнание да не правим точно сега рожден ден с 20 души, кръщене с 30-40 ( ала малки сватби се правят) или други сбирки. Да, ама не. Животът ще свърши, ако за първия рожден ден на детето не напълним трапезата.

В Нидерландия вече обявиха, че мерките (маски транспорт, училище, ограничен брой в театри, кина и т.н) няма да паднат на 20 септември, защото има около 2 милиона неваксинирани, които потенциално може да се отзоват в болницата. Започват да се целят в 90% ваксинация (в момента наближава 80%).

# 10 976
Алибегов призна, че секторът не е спазвал досегашните мерки, тъй като "няма как да работят на 50% капацитет при 100% разходи".
Дали в някоя друга страна има такова чудо като нашето?

Май не. Всичко правим по-смислено от останалите страни. Не им се вързваме на конспирациите. Само не е ясно защо имаме 4% смъртност тогава?! Необяснимо.
И след новината за 4 починали на сто заразени - един човеколюбец, с много лайкове
Цитат
И това е цена, която ще платя с радост стига да няма помиярски мерки и ограничения

# 10 977
Ами изкачихме се на първо място  в Европа по смъртност следствие на ковид ,това трябва да се отпразнува не 30 не 50 ,а на 100 % в нощните клубове

В тази връзка, умиранията по седмици, според данните на НСИ към 31.08:

https://nsi.bg/sites/default/files/files/pages/covid/D_1_2021_W33.png
Елпис, и аз наблюдавам общата смъртност от известно време. В момента свръхсмъртност няма.
Същевременно се докладват по едни 50 + души на ден, за които се твърди, че са починали от Ковид.
Изводите всеки да си ги направи.

# 10 978
В България има предостатъчно сапун ( поне на местата където ходя) , та дори и на крайпътните бензиностанции.

Големите сватби и джамбурета ги направиха завърналите се да се видят с родата след дълго отсъствие . Нормални човешки неща.
Няма смисъл да говоря, защото лично сърбам попарата от едно събиране със завърнали се със ваксина и сертификат и местни.
Но има и друга категория хора, които идват болни и знаят, че са болни за да се лекуват тук. Пътуват с БДЖ или автобус от летището до Хасково, Кърджали и т..н.
Мутафчийски беше изловил няколко такива първата вълна, сега са още по безнаказани.

# 10 979
Няма, няма надсмъртност. Даже като стигнем до миналогодишните пикове ще имаме и подсмъртност вероятно. Пък такива
Цитат
Обявените починали на 2.09 под 50 години:
мъж на 42 г. със затлъстяване;
мъж на 48 г. със сърдечно заболяване;
жена на 38 г., за която към момента няма информация за придружаващи заболявания;
жена на 39 г., за която към момента няма информация за придружаващи заболявания;
мъж на 31 г., за когото към момента няма информация за придружаващи заболявания;
жена на 37 г., за която в системата все още не са въведени придружаващи заболявания;
12% от починалите са под 50 години, 8% под 40 години, 4%  40-49 години при 0.2% CFR (case fatality rate) 30 до 39 години и 0.6% 40 до 49 години. Многократно отклонение над средното.

дето са ги писали от ковид, ама ние си знаем, че това е една грандиозна лъжа, те от нещо друго са, само така - заради пътеката са ги писали...

Днес още едно позната под 40 си е отишла. Две седмици само са му трябвали на заболяването.
Наистина не знам как е възможно толкова безчуствени да сме станали.

Общи условия

Активация на акаунт