COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 979 983
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 11 010
И да проверяват и да не проверяват все тая. Заразата е тук. Ако сам не се пазиш и то качествено и сериозно, ще се заразиш, рано или късно. Какво значение има кой ми е виновен като аз страдам.

# 11 011
Скрит текст:
И в тази връзка - по данни на НСИ, само през юли, 600 000 българи са се разходили в чужбина, а 1 250 000 чужденци са дошли у нас.  Т.е. близо 2 млн. разхождащи се насам натам. После, видиш ли, не били донесли делта, тя си е била у нас.
На всичките тези екскурзианти, трябваше да се правят тестове на граница, без значение какви документи представят.

https://nsi.bg/bg/content/18256/basic-page/%D0%BF%D1%8A%D1%82%D1 … D0%B5%D1%86%D0%B8
Делтата си беше тук още в началото на юни. Преболедувахме тежко цялото семейство 5 души, от които 4 много тежко, петият е малко дете. А аз - за втори път, първият беше края на ноември.
И аз през зимата тропах с крак и се клех, че няма да се ваксинирам... Но вторият път ми беше адски зле, много бях болна.
Диорела, ти така тежко пострада от тази болест. Не разбирам какво си се заинатила като магаре на мост. Пак ли ти се влиза в БГ Болница??? То като че ли на някой в държавата му пука дали ще се ваксинираш или не, дали ще се заразиш или не. Пари за помощи няма. Управляващите нямат желание да си цапат ръцете с мерки, глоби и наказания. Това е положението. И о изненада, на фона на цялата тази мизерия има ваксини, всякакви, навсякъде, на всеки ъгъл. Ми ако щеш, и да философстваш, и да търсиш под вола теле, все тая.

За разлика от теб, нито съм тропала с крак, нито съм се клела, че няма да се ваксинирам. Много лесно е да преиначавате думите на друг. Няколко пъти казах ,че на мен лекарите не ми препоръчват за сега да се ваксинирам, а ЛЛ каза, че мен в кабинет няма да ме ваксинира.
И в какво точно ме упрекваш? Че търся информация, от която много преболедували се интересуват? От това, че се възмущавам, че държавата не взема адекватни мерки, а е оставила всичко на самотек?  Но това в твоите очи е философстване.
Съжалявам, че те е повторило, че сте минали през това. Но това не означава, че всички ще ги повтори. Поне се надявам да е така, защото другото означава да живеем нескончаемо в този водовъртеж на все нови и нови букви. Зная, че това няма да ви хареса, но такава е действителността.

Последна редакция: сб, 04 сеп 2021, 01:50 от Diorela

# 11 012
CDC съветва за ваксинация веднага след отшумяване на симптомите само с някои изключения като лечение с кръвна плазма или моноклинални антитела като в тези случаи се отлага с 3 месеца ... реално никой не бави болните веднага след изтичане на карантината, ако нямат симптоми се бодат без уговорки.

# 11 013
Не видях някой да е качил новата бройка. 1640. Добре сме.

Последна редакция: сб, 04 сеп 2021, 04:03 от Mia Rulana

# 11 014
Хората отдавна ни разделиха на пушачи и непушачи, ама тогава не те чух да се жалваш.
Много пушачи зимата изобщо не ходят по заведения точно заради забраната за пушене.

# 11 015
Не видях някой да е качил новата бройка. 1640. Добре сме.
Отлично сме направо. В понеделник починали 109, следващите четири дни - по над 50 средно. Над 300 души за 5 дни. Интересно наистина, ако всеки ден имахме новина за загинали по един автобус хора ,дали нямаше изобщо да ни прави впечатление.

# 11 016
Теоритично, за да спрем вируса трябва да се изгради масов имунитет. Има два начина да се сдобиеш с такъв - да преболедуваш или да се ваксинираш. Ваксини разбрахме, има навсякъде. Тези мерки за какво са ви?

# 11 017
Теоритично, за да спрем вируса трябва да се изгради масов имунитет. Има два начина да се сдобиеш с такъв - да преболедуваш или да се ваксинираш. Ваксини разбрахме, има навсякъде. Тези мерки за какво са ви?
За да намалят натиска над прогнилата здравна система  на най-умната нация в Европа, която не иска ваксини и да умрат по-малко хора.

# 11 018
То не е достатъчно да има ваксини, а да бъдат поставени.

# 11 019
  • София
По повод безопасното пътуване със самолет от България.
Вчера ме среща съседка и ме пита дали не съм летяла със Bulgaria Air, обясни, че компанията имала/разпространявала Ковид и нейни клиенти били сега в карантина, защото наскоро са се прибрали с авиокомпанията. Anguished
Успокоих я, че не съм летяла наскоро със самолет. Но ми стана неприятно, защото все повече усещам как ме подпитват дали съм си ходила в България.
Ако самолетите  заразяваха, първо щяха да окапят екипажите и да започнат да отменят полети.

# 11 020
Вчера в тролея по-малко от 1/3 от пътуващите бяхме с маски. Иначе има залепени табелки, че маските са задължителни. Но кой го контролира това, дали се спазва?
А още не е почнала учебната година. От тази 1/3,  половината бяха със стърчащ открит нос.
Абе този народ не следи ли какво става? Или не му пука?
Ватманът и той без маска, идваше ли да му кажа да съобщи високо: "Пътниците да си поставят маски", но реших, че е безсмислено. Не знам към коя инстанция да се обърна, за засилване на контрола. - Към ГТ или Община/тези контрольори, които минават, да не гледат само билетчетата, ами и да имат право да глобяват или свалят  пътник без маска/.  И дали ще има полза? 
Не трябва ли управителите на тия звена сами да се сетят да предприемат нужните мерки за контрол, и издадат съответните Заповеди?

# 11 021
Защо очаквате някой да ни контролира?
Пандемията, вече е на етап борене с процент ваксинирани...това в по-умните държави.
Докато другите отчитат минимална смъртност, ние катерим всички класации.
Не става с пръчка през ръцете. Не можеш да контролиш хора, които вярват, че са безсмъртни и за всяко "нарушаване" на правата им скачат. Оставят се да действат при законите на джунглата. И който оцелее.

# 11 022
Защо очаквате някой да ни контролира?
Пандемията, вече е на етап борене с процент ваксинирани...това в по-умните държави.
Докато другите отчитат минимална смъртност, ние катерим всички класации.
Не става с пръчка през ръцете. Не можеш да контролиш хора, които вярват, че са безсмъртни и за всяко "нарушаване" на правата им скачат. Оставят се да действат при законите на джунглата. И който оцелее.
В Бг важат явно тези закони. В конкретния случай повечето пътуващи бяха деца без маски, едва ли ваксинирани.
Не знам като почне учебната година какво ще е в ГТ и училищата.
Едните мерки не изключват другите. На един ваксиниран не му пречи да разнася вируси на крак, и да заразява хора, които имат противопоказания за ваксина, например.

# 11 023
Вчера в тролея по-малко от 1/3 от пътуващите бяхме с маски. Иначе има залепени табелки, че маските са задължителни. Но кой го контролира това, дали се спазва?
А още не е почнала учебната година. От тази 1/3,  половината бяха със стърчащ открит нос.
Абе този народ не следи ли какво става? Или не му пука?
Ватманът и той без маска, идваше ли да му кажа да съобщи високо: "Пътниците да си поставят маски", но реших, че е безсмислено. Не знам към коя инстанция да се обърна, за засилване на контрола. - Към ГТ или Община/тези контрольори, които минават, да не гледат само билетчетата, ами и да имат право да глобяват или свалят  пътник без маска/.  И дали ще има полза? 
Не трябва ли управителите на тия звена сами да се сетят да предприемат нужните мерки за контрол, и издадат съответните Заповеди?

Писано е много пъти - шофьорите в автобуси и тролеи, ватманите в трамваите и машинистите в метрото не са длъжни да носят маски, а и никога не са носили, дори и при първото затваряне.

# 11 024
Противопоказанията за ваксина, в България са станали мантра. Да се чудиш, как в Европа, ваксинират наред. Сигурно има и изключения, но тук, при нас, всички станаха изключения.
Резулата е видим и многократно споменаван. Най-малък процент ваксинирани, най-голям процент смъртност.
Как хората не виждат връзката, за мен е чудно.
Приех, че като общество сме решили да жертваме възрастните хора. Живеем в социум, мнозинството реши да не се ваксинира. Като краен резултат, ще си отиват първо възрастните, докато има такива.
Но отказвам да приема, че пълнолетни възрастни, родители си играят на руска рулетка с Ковид, защото ваксините са по-опасни от простото прекарване на това чудо.
Резултатите вече се виждат. Границата на смъртността пада, цената ще я платят децата.

Общи условия

Активация на акаунт