COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 979 857
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 11 145
Фанфанито, пречиствателите единствено ще спомогнат да разнесат вируса в цялата класна стая. Това е личният ми опит с пречиствателя, който бях взела преди 3 години. Не може да разчиташ, че вирусът ще бъде умъртвен, ако мине за секунди през пречиствателя. Трябва доста повече време да е изложен на УВ лъчение (уж има УВ - лампичка в тях), за да се неутрализира.
То е друг проблема. Дори УВ-то да го убие за секунда преди това въздуха трябва да е дошъл до пречиствателя. Нямат достатъчно дебит тези пречистватели за да превъртат въздуха в стаята достатъчно бързо. Сигурно ако поработи няколко часа ще успее да превърти и да филтрира въдуха, но това ще стане само ако го няма източника на замърсяване. Ако има източник на замърсяване е все едно през зимата да поставите една духалка да отоплява стаята и да отворите прозореца.
Пречиствателят, който взех беше за до 60 м2 помещение и наистина беше много мощен. Много му се кефех колко силно духа, пусках го на автоматичен режим само през нощта, а през останалото време на макс. Докато  не се разболя едното дете. Е, до два дена всички други бяхме болни. Даже по едно и също време проявихме симптоми. Никога не се е случвало такова нещо - всички в къщи да боледуваме заедно. И да, не съм изолирала източника на заразата от нас, разчитах на пречиствателя да си свърши работата...

# 11 146
Само на мен ли ми се струва малоумно да пратиш хиляди медицински лица в неплатен отпуск при положение, че си в такава незавидна ситуация с коронавируса?!

За Гърция иде реч - в момента е с 364 интензивни и кой знае още колко хоспитализирани. Само за сравнение, Швеция в момента е с 49 интензивни, а двете държави са с еднакъв брой население.

В момента Гърция е на трето място по смъртност на 1 млн. в EU/EEA (България е на първо). Балкански "китки" дет се казва!

Гърция защо не вложи усилия да си покрие по-добре рисковите възрастни групи, защото там аз виждам пропуски, а оттам и високата им смъртност в момента, вместо да си праща медицинските лица в неплатен отпуск?!

Сега и протести, още повече да се заразяват!

# 11 147
Пост-Ковид синдром:

Цялата статия е тук:https://www.dw.com/bg/пост-ковид-синдром-вече-не-водим-истински-живот/a-59084865

"Почти един милион британци страдат от пост-Ковид синдром, който е променил напълно живота им. Две трети от тях не могат да се справят с делничните си задължения, а един на всеки петима вече е негоден да работи.

Във Великобритания вече 62 процента от хората са напълно ваксинирани. Но не се знае дали имунизацията защитава от пост-Ковид. Въпросът все още се проучва.

Във Великобритания са учредени 89 клиники за лечение на пациенти с пост-Ковид, в които работят екипи от специалисти: пулмолози, кардиолози, психотерапевти. Интересът е голям - за прием се налага да се чака с месеци.

Една от актуалните тези е, че вирусът остава в тялото, например в червата. Друга теория пък допуска, че коронавирусът натоварва имунната система по подобие на ебола. Има и предположения, че той нанася щети на органите и кръвоносните съдове.

Най-достоверна обаче изглежда тезата, че Ковид предизвиква ново автоимунно заболяване от типа на диабет тип 1 или ревматоиден артрит. В полза на тази теза говори обстоятелството, че жените са много по-засегнати от мъжете - жените принципно по-често страдат от автоимунни заболявания. Намеренията на Алтман са в рамките на 6-9 месеца да бъде разработен кръвен тест, с който да може да се диагностицира пост-Ковид.

Поради липсата на диагностични тестове лекарите често не вярват на оплакванията на пациентите и затова и определят страданията им като психологически. Именно това се случило и с Хелън: „Постоянно ми повтаряха, че имам страхова невроза. Ръководителят на една от клиниките за пост-Ковид написа в диагнозата ми, че проблемите ми с дишането са психологически. Ако имах достатъчно енергия, щях да подам жалба".

# 11 148
  • София
Гърците се вкараха в патова ситуация - ако властите върнат назад, ще изглеждат смешни и ще се компрометира идеята за ваксинирането, а ако ностояват, протестите ще продължат и съвсем ще оголят фронта, защото и следващите професионални групи ще надигнат глас. Властите прекалиха, но сега ще държат обсадата с идеята, че медицинският персонал е на заплата и ще-неще, ще се съгласи малко по малко, ще сведе глава заради заплатата.

# 11 149
  • В заешката дупка
Да, Лейди, знам. Писала си го и преди. Фирми, частни бизнеси могат да налагат мерки ако преценят и го правят. Именно, това не е “няма никакви мерки”.

Въпросът ми беше към друг потребител, който казваше, че живее в щат без “никакви мерки”. Исках да разбере за какво става реално дума и дали наистина “няма никакви” мерки.

# 11 150
В Исландия сигурно много хора пак си ходите с маските, нищо, че няма мерки.

# 11 151
Мира Кожухарова по Нова тв в Карай направо
гледайте го, интересно е

# 11 152
Цитат
ВМА въобще не се грижат да предпазят пациентите. Вкарват хора без ковид и с ковид в един и същ кабинет за прегледи.
Май навсякъде е така.В ''Св.Ана'' е абсолютно същото.Гледам сега Кожухарова.Вируса ги изненадал,очаквали го средата на септември.Министърът на образованието и той горкият изненадан.Как искат да им вярваме и да се доверяваме?Те вечно са изненадани,но сега за някои  хора ще бъде фатално.Някой ще поеме ли отговорност?

# 11 153
Не знам.
Но имам 95% шанс да съм права.
Ако пък са ваксинирани и са се разболяли шанса да влязат в болница с усложнения е 0.001%. т.е не би трябвало да са притеснени
Само още един въпрос. Колко време се очаква да ги пазим тези хора??? 10, 20 години??
Защо да ги пазим?
Я направо да ги екзекутираме за по- бързо.
Какво ще ги чакаме…..
Все повече се отдалечаваме от цивилизацията…..

# 11 154
  • София
И интерес ще наблюдавам как в Гърция с гръм и трясък се провалят в опита си да задължат всички медици да се ваксинират. Във време на пандемията, когато лекарите и сестрите по принцип не достигат, гърците ще изгонят от работа около 10 000 и ще се опитат да ги заменят с други. Първо тези "другите" ще от качат от работа, после ще почнат да умират хора в болниците от недостиг на персонал. Гарантиран провал на една адси тъпа мярка при положение, че и ваксинираните заразяват и ваксинирани или не лекарите и сестрите също са опасност за пациентите си

# 11 155
Въпрос на време е и у нас да въведат задължителна ваксина за определени среди. Така поне разбрах от Кожухарова, доста говори за ваксините, много обрана, но не задължавала и тя, ама...то вече навсякъде и е наложително определени професии да са с ваксини задължителни.
Оказа се , че ЕС отчита 70% ваксинационно покритие. Ние с под 20% бутаме надолу общата стойност казаха)))
Аз съм всеки да има съзнание и да спазва мерки стриктно, пък ако иска да се боцка.
У нас обаче това няма как да стане, да се пазим взаимно и да сме отговорни.
Бях потресена от майката с дете болно от Ковид и отишли на почивка без да спазват нищо. Колко хора са заразили, а и колко са се измъчили в болница, колко ще останат инвалиди и най-лошото може и да починат, това..нямат грижа, да са те добре. С такъв материал у нас няма как да се оцелее. Вече е ясно, че и преболедувал, ваксиниран пак не си на 100% защитен, а като дойдат новите варианти пък съвсем сигурно. Как ще живеем, работим заедно с такива? Не сме Швеция, дето за някои е еталон, просто сме с манталитет на..Страшно е, затова и някои са на крайно мнение за ваксините, защото не виждат отговорност и се чувстват застрашени, каквото и да направят.
В другите държави вече с голямо покритие те ще са в по-голяма безопасност, но у нас...ако се спазват мерки поне маски, дистанция, карантина е друго, но няма такова нещо.
И аз знам за семейства болни и отишли на почивка, ама това..не било ковид бре, нещо си там, то какво толкова. Също и на работа ходят, вече писах за предишната вълна от първо лице видяно .
Кожухарова много спокойно и добре обясняваше, ама не вярвам някой да и повярва. Вече трудно ще си променят хората нагласата.

# 11 156
  • София
С новата Мю мутация никой няма да е защитен, ни ваксинирани, ни неваксинирани. Тогава не знам кой ще бъде обвиняван за високата смъртност у нас.

# 11 157
С новата Мю мутация никой няма да е защитен, ни ваксинирани, ни неваксинирани. Тогава не знам кой ще бъде обвиняван за високата смъртност у нас.
Този вариант в момента няма статут на заплаха. Не се знае още с точност до каква степен заобикаля наличната ваксина.
Не се е разпространил силно.
Варианти има и ще има.
Затова се работи и върху актуализарана ваксина , затова и се препоръчва дистанция, хигиена, тестове, проследяване.

# 11 158
Жалко е, че още се чудите кой е виновен((
Моето мнение на обикновен и непрозорлив човек е , че най-вече сами сме си виновни-пряко и косвено.
Пряко, защото не спазваме мерки. Косвено, защото ставаме причина невинни хора и такива спазващи мерките да се заразят, влошат и някои починат дори без заболявания и с дълги години живот пред тях да е имало без вируса.
За мен това е престъпление. Живей, както си искаш, вярвай в каквото си искаш, но по време на зараза и пандемия бъди човек, бъди отговорен и пази непознатите, колегите, съседите. Това дали го има у нас? Знам ние тук не сме такива, ама другите...нима не виждате, не познавате такива... защото около мен е пълно, а средата ми не е от Столипиново с извинение.

# 11 159
Фанфанито, пречиствателите единствено ще спомогнат да разнесат вируса в цялата класна стая. Това е личният ми опит с пречиствателя, който бях взела преди 3 години. Не може да разчиташ, че вирусът ще бъде умъртвен, ако мине за секунди през пречиствателя. Трябва доста повече време да е изложен на УВ лъчение (уж има УВ - лампичка в тях), за да се неутрализира.
То е друг проблема. Дори УВ-то да го убие за секунда преди това въздуха трябва да е дошъл до пречиствателя. Нямат достатъчно дебит тези пречистватели за да превъртат въздуха в стаята достатъчно бързо. Сигурно ако поработи няколко часа ще успее да превърти и да филтрира въдуха, но това ще стане само ако го няма източника на замърсяване. Ако има източник на замърсяване е все едно през зимата да поставите една духалка да отоплява стаята и да отворите прозореца.
Пречиствателят, който взех беше за до 60 м2 помещение и наистина беше много мощен. Много му се кефех колко силно духа, пусках го на автоматичен режим само през нощта, а през останалото време на макс. Докато  не се разболя едното дете. Е, до два дена всички други бяхме болни. Даже по едно и също време проявихме симптоми. Никога не се е случвало такова нещо - всички в къщи да боледуваме заедно. И да, не съм изолирала източника на заразата от нас, разчитах на пречиствателя да си свърши работата...
Удобно ли е да споделите каква марка и кой модел е?
Мира Кожухарова по Нова тв в Карай направо
гледайте го, интересно е
Тя знае много, но след като я назначиха за съветник на правителството започна да пропуска някои неща. Например това. Вече не споменава преболедувалите, а мнението и за тях по принцип е доста точно и категорично: . https://m.24chasa.bg/zdrave/article/9387951

Последна редакция: сб, 04 сеп 2021, 21:05 от Златен лев1

Общи условия

Активация на акаунт